Je ontwikkelaarspagina maken of updaten

Je kunt een ontwikkelaarspagina maken om je merk en apps te promoten op Google Play.

Als je een ontwikkelaarspagina wilt maken, moet je ten minste één app hebben gepubliceerd op Google Play. Nadat je een ontwikkelaarspagina hebt gemaakt, kunnen gebruikers je pagina bezoeken op Google Play. Je krijgt ook een toegewezen URL die je kunt gebruiken om je pagina te delen. Gebruikers kunnen je ontwikkelaarspagina bezoeken om meer informatie over je merk te bekijken, een app te ontdekken die je onder de aandacht wilt brengen en andere apps te vinden die je hebt gepubliceerd op Google Play.

Ontwikkelaarspagina's zijn niet vereist. Als je geen ontwikkelaarspagina instelt, worden andere apps die je hebt gepubliceerd, gewoon weergegeven in je ontwikkelaarsspecifieke app-collecties op Google Play.

Belangrijk: Voordat je content aan je ontwikkelaarspagina toevoegt, moet je ervoor zorgen dat alle content voldoet aan het beleid van Google Play.

Een pagina maken of updaten

1. Open de Play Console.
  2. Ga in het linkermenu naar Instellingen > Ontwikkelaarsaccount > Ontwikkelaarspagina.
  3. Voeg je gegevens toe (zie de beschrijvingen hieronder).
  4. Sla je wijzigingen op.
    • Nadat je op Opslaan hebt geklikt, kan het tot een uur duren voordat je een voorbeeld van de URL van je ontwikkelaarspagina kunt bekijken en tot 24 uur voordat je pagina wordt weergegeven voor Google Play-gebruikers.
    • Als je je pagina updatet, kan het tot een uur duren voordat je wijzigingen worden gepubliceerd.

Vereiste gegevens

• Naam van ontwikkelaar
  • Fysiek adres: Je moet een fysiek adres opgeven als je betaalde apps of in-app-producten verkoopt. Geef een actueel, geldig postadres op waarop contact met je kan worden opgenomen.
  • Promotietekst: Voeg een tekst van maximaal 140 tekens toe die je merk beschrijft. Je kunt vertalingen van je promotietekst beheren en toevoegen door op Vertalingen toevoegen te klikken.
  • Ontwikkelaarsicoon: 512 x 512, 32-bits PNG
  • Afbeelding voor kop: 4096 x 2304, JPG of 24-bits PNG (geen alfa)

Optionele gegevens

• Websiteadres: Geef de URL van de officiële website van je merk of bedrijf op (als je die hebt).
  • Aanbevolen app: Selecteer een van je apps om deze op een prominente plaats op je ontwikkelaarspagina weer te geven. Je kunt zoeken op app-naam of pakketnaam.
    • Tip: Voor maximale zichtbaarheid kies je een app die breed wordt gedistribueerd in meerdere landen.
    • Andere apps die je hebt gepubliceerd, worden nog steeds weergegeven op je ontwikkelaarspagina.

Tip: Als je je ontwikkelaarspagina snel wilt delen, selecteer je Link kopiëren.

Je ontwikkelaarspagina verwijderen

Als je een ontwikkelaarspagina hebt gemaakt en deze wilt verwijderen, kun je de pagina verwijderen.

Nadat je je pagina hebt verwijderd, krijgen gebruikers die het gedeelte 'Meer van deze ontwikkelaar' van je apps selecteren, een lijst met je apps te zien in plaats van je ontwikkelaarspagina.

Zo verwijder je je pagina:

1. Open de Play Console.
  2. Ga in het linkermenu naar Instellingen > Ontwikkelaarsaccount > Ontwikkelaarspagina.
  3. Selecteer onderaan de pagina de optie Verwijderen.