Administrer målgruppe og indstillinger for appindhold

Academy Logo

Gratis kursus.

Få indsigt i processen, og gennemgå den interaktive tjekliste i App-akademiet.

Det er vigtigt at angive nøjagtige oplysninger om din app for at give brugerne en bedre oplevelse. Udover at udfylde spørgeskemaet til indholdsklassificering skal du også angive oplysninger om appens målgruppe og indhold. Afhængigt af dit valg af målgruppe kan appen blive underlagt yderligere Google Play-politikker:

Din app er primært målrettet mod børn under 13 år Du skal overholde kravene i Google Plays familiepolitik, herunder kravet om udelukkende at bruge annonce-SDK'er med selvklassificering til familier til at vise annoncer.
Din app er målrettet mod alle, bl.a. børn Alle apps med mindst én målaldersgruppe, der omfatter børn, skal overholde kravene i Google Plays familiepolitik, herunder kravet om udelukkende at bruge annonce-SDK'er med selvklassificering til familier til at vise annoncer til børn og brugere af ukendt alder.
Din app er ikke målrettet mod børn Du skal stadig opfylde de krav, der er beskrevet i Google Plays programpolitikker for udviklere og distributionsaftalen for udviklere.

Få flere oplysninger om følgende sektioner ved at vælge disse links:

Udfyld sektionen "Målgruppe og indhold"

Hvis du udvikler en ny app eller udgiver en opdatering til en eksisterende app, skal du angive appens målaldersgruppe. Alle apps, der har børn i målgruppen, skal overholde kravene i Google Plays familiepolitik.

Før du udfylder sektionen Målgruppe og indhold, skal du angive, om din app indeholder annoncer, og give en vejledning til appadgang. Du skal også have tilføjet en privatlivspolitik.

1. Åbn Play Console, og gå til siden Appindhold (Politik > Appindhold).
  2. Under "Målgruppe og indhold" skal du klikke på Start. Hvis du tidligere har udfyldt sektionen Målgruppe og indhold og gerne vil foretage ændringer, skal du klikke på Administrer. Udfyld hver sektion på følgende måde:
    • Aldersgruppe, der målrettes mod: Vælg den eller de aldersgrupper, din app er målrettet mod. Du kan foretage flere valg, hvis det er relevant. Få flere oplysninger under Om målaldersgrupper.
    • Info om appen: Du kan blive bedt om yderligere oplysninger om, hvordan din app fungerer. Det er meget vigtigt, at du giver præcise svar på spørgsmålene, da de er relateret til din app. Nogle af spørgsmålene vedrører juridiske krav. Hvis du er i tvivl, kan du rådføre dig med din advokat.
    • Annoncer: Hvis din app viser annoncer til børn, får du muligvis spørgsmål vedrørende Google Play-programmet for selvklassificerede annonce-SDK'er til familier eller om, hvorvidt din app har en neutral aldersskærm.
    • Butiksvisning: Apps, der primært er målrettet mod børn, og apps, der er udviklet til flere aldersgrupper, f.eks. ældre målgrupper og børn, er kvalificerede til at blive taget i betragtning til programmet Godkendt af lærere.
  3. Gennemgå oversigten over dine valg, og klik på Gem.
    • Google gennemgår din app for at sikre, at den målgruppe, du har oplyst, er korrekt, og at din app overholder alle udviklerpolitikkerne for Google Play. Bemærk! Visse udviklerkonti og/eller kategorier af apps kan være underlagt udvidede gennemgange, hvilket kan betyde, at det tager op til 7 dage eller længere tid at gennemgå dem. Vi anbefaler, at du tager højde for dette, når du planlægger din udgivelse.

Om målaldersgrupper

Du bør kun vælge mere end én aldersgruppe som målgruppe for din app, hvis appen er beregnet til brugere inden for de valgte aldersgrupper, og du sørger for, at den er egnet for disse aldersgrupper.

Aldersgruppen "For børn op til 5 år" bør f.eks. kun vælges som målaldersgruppe for apps, der er udviklet til småbørn.

Du bør kun vælge aldersgrupper, der omfatter både voksne og børn, hvis din app rent faktisk er beregnet til alle aldre, og ikke bare fordi du gerne vil have, at den skal være tilgængelig for brugere i alle aldre.

Bemærk! Hvis din app er målrettet mod brugere under 21 år, skal du undersøge, om de betragtes som børn i henhold til den lokale lovgivning. Apps, der er målrettet mod børn, skal overholde Google Plays krav til familiepolitik.

Her er nogle tips og yderligere eksempler, der kan hjælpe dig med at vælge den mest passende aldersgruppe for din app.

Generelle optimale løsninger

• Kvalitet – Høj kvalitet og nyttige funktioner gør en forskel, også for små børn. Sørg for, at din app er anvendelig for den tilsigtede aldersgruppe, bl.a. i forhold til navigation, billeder og tekst eller VoiceOver.
  • Formål og værdi – Tænk omhyggeligt over dit budskab, og hvordan du interagerer med børn – uanset om det er gennem fortællinger, karakterer, niveau- og belønningssystemer eller andre metoder.
  • Udviklingsmæssig egnethed – Vær opmærksom på, om din app indeholder følsomt indhold eller indhold, koncepter eller temaer, der er uegnede for børn, og om indholdet er passende for den tilsigtede aldersgruppe. Dette gælder også for annoncer og køb i appen.

Op til 5 år

Bemærk, at denne aldersgruppe betragtes som børn i de fleste lande.

Apps kan være egnede for denne aldersgruppe, hvis de:

• Er målrettet mod brugere, der ikke kan læse eller kun kan læse på et begrænset niveau, så appen kun i begrænset omfang er afhængig af tekst
  • Har et enkelt design med store ikoner samt tydelige og ensartede interaktive elementer
  • Indeholder flotte, sansemotoriske elementer, farver og lyde til små børn
  • Har fokus på rollespil og løsning af enkle problemer og/eller kreativ leg
  • Omfatter kendte karakterer og/eller historiebaserede temaer om tilhørsforhold og sammenhold, familie og venskaber
  • Har en positiv eller sjov tone og en lykkelig slutning eller tydelig morale
  • Indeholder milde udtryk for hengivenhed, f.eks. at karaktererne giver hinanden et knus eller holder i hånden
  • Tydeligt angiver, hvilken rolle forældrene kan spille, eller angiver tydelige oplysninger til forældrene
Apps er muligvis ikke egnede for denne aldersgruppe, hvis de:
  • Skildrer skræmmende, mørke miljøer eller karakterer, der er udsat for fare (f.eks. uhyggelige dyr, monstre, musik eller baggrunde)
  • Kræver hurtige reaktioner, gode motoriske færdigheder eller færdigheder i forhold til indtastning eller databehandling
  • Kræver, at der udføres opgaver, som udfordrer korttidshukommelsen eller evnen til at tænke abstrakt
  • Omfatter strafpoint eller anden form for straf, da mange børn i denne aldersgruppe stadig er i gang med at lære, hvordan man styrer sine følelser og reagerer på nederlag
  • Skildrer vold, slagsmål, våben, grov humor eller upassende sprogbrug, brug af nedsættende øgenavne eller selv en minimal grad af seksuelle temaer eller alkoholorienterede undertoner
  • Har et overvældende antal funktioner, eller funktionerne er distraherende og kan virke begrænsende for børnenes muligheder for at spille

For børn på 6-8 år

Bemærk, at denne aldersgruppe betragtes som børn i de fleste lande.

Apps kan være egnede for denne aldersgruppe, hvis de:

• Hjælper børn, der kun kan læse eller skrive på et begrænset niveau, så appen kun i begrænset omfang er afhængig af tekst
  • Indeholder positiv feedback til børn, der er følsomme over for nederlag og gerne vil gøre det bedre
  • Indeholder sjove og/eller populære karakterer eller historier, også falde på halen-komik og overdrivelse
  • Indeholder positive rollemodeller
  • Bruger badges, indsamling af karakterer, oplåsning af baner eller andre alderspassende incitamenter
  • Er relevante for tidlig indlæring, f.eks. sprogudvikling, læsefærdigheder på begynderniveau og grundlæggende matematik

Apps er muligvis ikke egnede for denne aldersgruppe, hvis de:

• Indeholder temaer, farver, figurer eller musik, der er beregnet til meget små børn
  • Indeholder stereotypiske eller urealistiske budskaber om kroppen, bl.a. gennem figurer eller aktiviteter, der lægger vægt på udseende (f.eks. sminkespil)
  • Omfatter fremstillinger af figurer eller relationer, der nedgør, objektificerer eller seksualiserer dem
  • Skildrer realistisk aggression, vold eller kvæstelse (herunder aktuelle begivenheder)
  • Indeholder en søgefunktion

9-12 år

Bemærk, at denne aldersgruppe betragtes som børn i de fleste lande.
Apps kan være egnede for denne aldersgruppe, hvis de:
  • Kræver logisk eller rumlig problemløsning, men ikke nødvendigvis evnen til at drage logiske følgeslutninger eller tænke abstrakt (hvilket stadig kan være for svært)
  • Indeholder pædagogiske emner, som børn på den alder ofte undervises i
  • Indeholder muligheder for at udtrykke sig kreativt og personligt (men med begrænsede og administrerede delefunktioner)
Apps er muligvis ikke egnede for denne aldersgruppe, hvis de:
  • Indeholder knap så avancerede former for humor, temaer, karakterer eller opgaver
  • Er baseret på et gameplay, der er for ensformigt eller simpelt
  • Omfatter fremstillinger af figurer eller relationer, der nedgør, objektificerer eller seksualiserer dem
  • Indeholder bandeord eller ukvemsord
  • Indeholder stereotypiske eller urealistiske budskaber om kroppen, bl.a. gennem karakterer eller aktiviteter, der lægger vægt på udseende (f.eks. sminkespil)
  • Skildrer upassende adfærd, f.eks. realistisk aggression, vold eller kvæstelse (bl.a. aktuelle begivenheder)
  • Giver mulighed for direkte interaktion mellem brugerne

13-15 år

Bemærk, at denne aldersgruppe betragtes som børn i nogle lande.
Apps kan være egnede for denne aldersgruppe, hvis de:
  • Indeholder mere sofistikerede handlinger, karakterer, former for humor, udfordringer eller spilopbygninger
  • Indeholder pædagogiske emner, som børn på den alder ofte undervises i
  • Indeholder alderspassende sociale funktioner og plugins
  • Indeholder alderspassende oplysninger om identitet, selvopfattelse og pubertet

Apps er muligvis ikke egnede for denne aldersgruppe, hvis de:

• Forherliger fremstillinger af karakterer eller relationer, der er voldelige eller stereotypiske, eller som nedgør, objektiverer eller seksualiserer dem
  • Opfordrer til risikabel adfærd, f.eks. udfordringer, som kan resultere i fysisk skade

16-17 år

Bemærk, at denne aldersgruppe betragtes som børn i nogle lande.
Apps kan være egnede for denne aldersgruppe, hvis de:
  • Indeholder pædagogiske emner, som børn på den alder ofte undervises i
  • Indeholder populære karakterer og emner for teenagere
  • Indeholder elementer med mere kompleks problemløsning
  • Indeholder alderspassende sociale funktioner og plugins
  • Hjælper med at udtrykke følelser på en positiv måde

Apps er muligvis ikke egnede for denne aldersgruppe, hvis de:

• Skildrer ekstrem vold, seksuel vold eller vold i hjemmet
  • Har afhængighedsskabende elementer
  • Har høje grænser for forbrug

18 år og opefter

Indhold, der generelt er egnet til voksne, og som er lovligt og overholder politikkerne.

Personlige oplysninger

Al indsamling af personlige og følsomme oplysninger fra børn, f.eks. navn eller mailadresse, skal være oplyst og skal ske med samtykke fra forældrene, hvis det er påkrævet. Vi råder dig til at sætte tid af til grundigt at overveje, undersøge og forstå, hvordan de SDK'er eller API'er, der anvendes i din app, kan indsamle brugerdata. Det kan være en god idé at starte med at læse dokumentationen for disse SDK'er eller API'er. Husk, at eventuelle datatyverier fra din app er dit ansvar. Se også Google Plays brugerdatapolitik og gældende lovbestemmelser i dit målgruppeland for at få flere oplysninger.

Neutral aldersskærm

En neutral aldersskærm er en mekanisme, der bekræfter en brugers alder på en måde, der ikke opfordrer vedkommende til at lyve om sin alder for på den måde at få adgang til bestemte dele af din app, som ikke er beregnet til børn, f.eks. en aldersmæssig spærring. Et eksempel på dette kunne være et system, der beder brugerne om at angive dag, måned og år for deres fødselsdato. En forkert konfiguration af en neutral aldersskærm ville være at forudindstille fødselsdatoen til minimumsalderen (f.eks. 13 år) eller at angive, at en bestemt alder er påkrævet for at få adgang til områder af appen. Du kan finde yderligere vejledning om aldersskærme på FTC's website.

Hvis de aldersgrupper, din app er målrettet mod, omfatter både børn og voksne, skal alle annoncer, der vises til børn, overholde Google Play-programmet for selvklassificerede annonce-SDK'er til familier. Der skal implementeres en neutral aldersskærm, så annoncer, der ikke er egnede for børn, kun vises til ældre målgrupper.

I apps, hvis målgruppe udelukkende er børn, skal alle annoncer komme fra en selvklassificeret annonce-SDK.

Apps, der utilsigtet appellerer til børn

Vi vil sikre os, at apps, der har en indholdsklassificering på under T, og som ikke er beregnet til børn, ikke på utilsigtet vis henvender sig til dem.

Hvis din app ikke er beregnet til børn, men din profilside indeholder markedsføringselementer, der muligvis appellerer til børn (f.eks. animationer med ungdommeligt indhold eller unge figurer i grafiske aktiver), skal du vælge Ja.

Hvis din app ikke er beregnet til børn, og du mener, at din butiksfortegnelse ikke indeholder markedsføringselementer, der kan appellere til børn, ELLER hvis du er i tvivl, skal du vælge Nej.

Sådan viser du etiketten "Ikke egnet for børn"

1. Åbn Play Console, og gå til siden Appindhold (Politik > Appindhold).
  2. Klik på Start eller Administrer under "Målgruppe og indhold".
  3. I sektionen "Målaldersgruppe" skal du vælge de målgrupper, der ikke omfatter børn, og som udgør kategorierne for 13-årige og ældre.
  4. I sektionen "Butiksvisning" skal du vælge Ja ud for spørgsmålet "Henvender sig til børn".

Bemærk! Selvom du har valgt Nej, er Google muligvis ikke enig. Hvis dette er tilfældet, kan du vælge mellem følgende muligheder:

• Fjern eventuelle markedsføringselementer på din profilside i Google Play, som muligvis henvender sig til børn, bl.a. de elementer, der blev identificeret af vores kontrolteam.
  • Vælg Ja i stedet, så banneret "Ikke egnet for børn" vises på din profilside i Google Play.
  • Skift målaldersgrupper for din app, så de omfatter børn (dette forudsætter overholdelse af Google Plays familiepolitik).