Opret tilpassede profilsider i Play Butik for at målrette mod bestemte lande

Med tilpassede profilsider i Play Butik kan du skræddersy profilsiden for din app, så den appellerer til bestemte brugersegmenter i de lande, du vælger.

Hvis din app har en global målgruppe, kan du bruge tilpassede profilsider i Play Butik til at fremvise din apps funktioner bedst muligt og fortælle om fordelene ved din app på måder, der er relevante for brugere i forskellige lande. Du kan også bruge tilpassede profilsider i Play Butik til dine kampagner til forhåndsinteresse.

Bemærk! Tilpassede profilsider i Play Butik er en af to måder, hvorpå Play Console kan hjælpe dig med at levere tilpassede oplevelser til brugere, der befinder sig forskellige steder i verden. Hvis du vil levere indhold på din profilside i Play Butik og i din app, som er baseret på brugerens sprogindstilling (eller foretrukne sprogindstillingspar), kan du overveje at tilføje oversættelser af din app.

Se eksempler på, hvordan du kan bruge tilpassede profilsider i Play Butik

Her kan du se et par forskellige eksempler på, hvordan du kan bruge tilpassede profilsider i Play Butik på en kreativ måde:

Eksempel 1: Fremhæv funktioner for engelsktalende brugere i forskellige lande

Forestil dig, at du har en videostreamapp med en potentielt stor målgruppe i USA og Singapore, der er lande med en høj procentdel af engelsktalende brugere.

For at markedsføre din profilside i Play Butik til brugere i begge lande på en effektiv måde kan du fremhæve forskelligt indhold, f.eks. populære tv-serier og funktioner, som appellerer til brugere i hvert land. Her kan du se, hvordan du gør dette med din profilside i Play Butik:

• Opret en primær profilside i Play Butik på engelsk: Eftersom USA er dit primære marked, opretter du en primær profilside i Play Butik til brugere i USA og andre lande, der har engelsk (en-US) som standardsprog. Du medtager kendte personer, der er populære i USA, i dine screenshots, og du nævner apptilstanden "offlinevisning" i din korte beskrivelse, da det er en populær funktion i USA.
  • Opret en tilpasset profilside i Play Butik til Singapore: Du kan markedsføre din app i Singapore ved at oprette en tilpasset profilside i Play Butik, der er målrettet mod brugere i Singapore. Eftersom din målgruppe sandsynligvis taler engelsk, angiver du standardsproget for din tilpassede profilside i Play Butik som engelsk (en-US). Du medtager kendte personer, der er populære i Singapore, i dine screenshots, og du nævner 4K-video i din korte beskrivelse, da det er en populær funktion i Singapore.

Resultater

Primær profilside i Play Butik Tilpasset profilside i Play Butik
  • Engelsktalende brugere i USA ser din primære profilside i Play Butik med kendte personer, de genkender, og læser om tilstanden "offlinevisning".
  • Spansktalende brugere i USA ser din primære profilside i Play Butik med det samme indhold, der automatisk oversættes til spansk.
  • Engelsktalende brugere i Singapore ser din tilpassede profilside i Play Butik med kendte personer, de genkender, og læser om 4K-video.
  • Malajisktalende brugere i Singapore ser din tilpassede profilside i Play Butik på engelsk, fordi tilpassede profilsider i Play Butik ikke omfatter automatisk oversættelse. Hvis du vil have dem til at se din tilpassede profilside i Play Butik på malajisk, kan du tilføje en oversættelse.

Eksempel 2: Brug flere standardsprog til at markedsføre din app

Forestil dig, at du har opskriftsapp, der er populær i USA og i latinamerikanske lande som f.eks. Mexico, Argentina og Brasilien.

Du bør tilpasse din profilside i Play Butik til bestemte markeder, da du ønsker at tiltrække brugere ved hjælp af opskrifter og beskrivelser, der appellerer til dem. Her kan du se, hvordan du gør dette med din profilside i Play Butik:

• Opret en primær profilside i Play Butik på engelsk: Eftersom USA er dit største marked, opretter du en primær profilside i Play Butik på engelsk (en-US), som er lavet til både brugere i USA og en global målgruppe.
  • Opret en tilpasset profilside i Play Butik til latinamerikanske lande på spansk og brasiliansk-portugisisk: For at markedsføre din app til brugere i Mexico, Argentina og Brasilien opretter du en tilpasset profilside i Play Butik med titlen "Latinamerika", der er målrettet mod brugere i de pågældende lande. Du angiver latinamerikansk spansk (es-419) som standardsprog, og du tilføjer en oversættelse på brasiliansk-portugisisk (pt-br). Du medtager screenshots og beskrivelser, der appellerer til latinamerikanske brugere.

Resultater

Primær profilside i Play Butik Tilpasset profilside i Play Butik
  • Engelsktalende brugere i USA og lande uden for Mexico, Argentina og Brasilien ser din primære profilside i Play Butik.
  • Spansktalende brugere i USA ser din primære profilside i Play Butik med automatisk oversættelse til spansk, da du ikke føjede en oversættelse til din primære profilside i Play Butik.
  • Spansktalende brugere i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede profilside i Play Butik på spansk, der er standardsproget for din tilpassede profilside i Play Butik.
  • Brugere, der taler brasiliansk-portugisisk, i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede profilside i Play Butik på brasiliansk-portugisisk, fordi du tilføjede en oversættelse på deres sprog.
  • Engelsktalende brugere i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede profilside i Play Butik på profilsidens standardsprog (latinamerikansk spansk), fordi tilpassede profilsider i Play Butik ikke omfatter automatisk oversættelse. Hvis du vil have dem til at se din tilpassede profilside i Play Butik på engelsk, kan du tilføje en oversættelse.

Retningslinjer

Du kan oprette op til fem tilpassede profilsider i Play Butik. Hvis du allerede har oprettet en app med en profilside i Play Butik, angives den eksisterende profilside i Play Butik som appens primære profilside, og den vises til brugere i de lande, som du ikke har målrettet mod med en tilpasset profilside i Play Butik.

Inden du opretter din første tilpassede profilside i Play Butik, bør du være opmærksom på følgende:

Dette kan du tilpasse
  • For hver tilpasset profilside i Play Butik kan du tilpasse apptitel, ikon, beskrivelser og grafiske aktiver.
  • Din apps kontaktoplysninger, privatlivspolitik og appkategori deles på tværs af alle versioner af dens profilside i Play Butik.
Målretning mod lande
  • Du kan målrette mod flere lande med en tilpasset profilside i Play Butik, men du kan kun målrette mod et land med én tilpasset profilside i Play Butik ad gangen.
  • Hvis du f.eks. har en tilpasset profilside i Play Butik, der er målrettet mod USA og Canada, kan du ikke målrette andre tilpassede profilsider i Play Butik mod USA og Canada.
Oversættelser
  • Tilpassede profilsider i Play Butik oversættes ikke automatisk, så du skal vælge et standardsprog, når du opretter dem.
  • Brugerne i de lande, du vælger, får vist dine tilpassede profilsider i Play Butik på det standardsprog, der er angivet for profilsiden, medmindre du tilføjer oversættelser.
  • Det er en god idé at tilføje oversættelser for alle de sprog, der tales i de lande, som du målretter mod med en tilpasset profilside i Play Butik.

Opret en tilpasset profilside i Play Butik

Sådan opretter du en tilpasset profilside i Play Butik:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Skab vækst > Butiksvisning > Tilpasset profilside i Play Butik.
    • Hvis du ikke allerede har en primær profilside i Play Butik for din app, skal du oprette en og udgive appen, før du kan oprette en tilpasset profilside i Play Butik.
  4. Vælg Opret en tilpasset profilside i Play Butik.
  5. Navngiv din tilpassede profilside i Play Butik i sektionen "Info om appen".
    • Tip! Navnet på din tilpassede profilside i Play Butik er kun til din orientering, og det vises ikke for brugerne. Derfor skal du vælge et navn, der giver mening for dig, f.eks. "Nordamerika" eller "Lande i Asien". Navnet kan ikke redigeres, når du først har oprettet det.
  6. Ud for "Målretning" skal du vælge de målgrupper, som skal se din tilpassede profilside i Play Butik. Dette gør du ved at vælge Land og/eller Installationstilstand for forhåndsregistrerede brugere.
    • Bemærk! Din apps indstillinger for distribution og test kan påvirke din mulighed for at vælge bestemte indstillinger eller visse kombinationer af indstillinger. Her er nogle almindelige eksempler på, hvorfor visse segmenter muligvis ikke er tilgængelige:
      • Bruges på en anden tilpasset profilside i Play Butik: Der kan ikke målrettes mod landet, da du allerede målretter mod det pågældende land med en anden tilpasset profilside i Play Butik.
      • Forhåndsinteresse: Der kan ikke målrettes mod brugere, der har angivet forhåndsinteresse, i landet/området, fordi din app allerede er lanceret der.
      • Appen er endnu ikke udgivet til produktion: Landet/området er ikke tilgængeligt, fordi du endnu ikke har udgivet din app til produktion der.
      • Ikke tilgængelig i Google Play: Landet er ikke tilgængeligt, fordi du ikke distribuerer appen der.
  7. I sektionen "Info om appen" skal du angive et standardsprog ved at vælge Administrer oversættelser > Skift standardsprog.
    • Bemærk! Medmindre du tilføjer oversættelser, får brugerne i de lande, du vælger, vist din profilside i Play Butik på standardsproget. Hvis du vil tilføje oversættelser af din app, skal du vælge Administrer dine egne oversættelser.
  8. Ud for "Info om appen" skal du angive en titel og en kort og en lang beskrivelse.
  9. Upload dine grafiske aktiver i sektionen "Grafik".
  10. Vælg Opret.