Crea fitxes de Play Store personalitzades per orientar-les a segments d'usuaris específics

Les fitxes de Play Store personalitzades et permeten adaptar la fitxa de l'aplicació per atreure segments d'usuaris específics o bé usuaris que visitin la teva fitxa mitjançant un URL únic de la fitxa de Play Store personalitzada.

Si l'aplicació té un públic d'arreu del món, pots utilitzar les fitxes de Play Store personalitzades per mostrar amb precisió les funcions de l'aplicació i explicar-ne els punts forts d'una manera que sigui rellevant per als usuaris de diferents països. També pots utilitzar les fitxes de Play Store personalitzades específicament per a les campanyes de preregistre o per als usuaris inactius.

A més, pots fer servir les fitxes de Play Store personalitzades per mostrar una fitxa de Play Store concreta als usuaris que et visitin mitjançant un URL únic de la fitxa de Play Store personalitzada. Aquesta pot ser una manera eficaç de mostrar funcions rellevants sobre l'aplicació en funció del lloc des d'on els usuaris visitin la fitxa de Play Store.

Nota: les fitxes de Play Store personalitzades són una de les dues maneres que té Play Console d'ajudar-te a oferir experiències diferenciades als usuaris d'ubicacions diferents. Per oferir fitxes de Play Store i continguts de les aplicacions en funció de la preferència d'idioma de l'usuari (o dels parells de preferència d'idioma i de mercat), et recomanem que afegeixis traduccions per a l'aplicació.
Veure exemples de com es poden utilitzar les fitxes de Play Store personalitzades

A continuació tens un parell d'exemples diferents de com pots utilitzar les fitxes de Play Store personalitzades de manera creativa, perquè et serveixin d'inspiració:

Exemple 1: destacar funcions per als angloparlants de diferents països

Imagina que tens una aplicació de reproducció en continu de vídeo que podria atreure molt de públic als Estats Units i a Singapur, dos països amb un percentatge alt d'usuaris angloparlants.

Per comercialitzar la fitxa de Play Store amb eficàcia en tots dos països, t'interessa destacar continguts diferents, com ara programes de televisió populars, i les funcions que són més atractives per als usuaris de cada país. T'expliquem com ho pots fer amb la fitxa de Play Store:

• Crea una fitxa de Play Store principal en anglès: com que els Estats Units és el teu mercat principal, crea una fitxa de Play Store principal per als usuaris d'aquest país i d'altres països en què l'anglès (en-US) és l'idioma predeterminat. Inclou a les captures de pantalla persones famoses que siguin populars als Estats Units i menciona a la descripció breu el mode de visualització sense connexió de l'aplicació, ja que és una funció que agrada molt en aquest país.
  • Crea una fitxa de Play Store personalitzada per a Singapur: per comercialitzar l'aplicació a Singapur, crea una fitxa de Play Store personalitzada que estigui orientada als usuaris d'aquest país. Com que és probable que el teu públic objectiu parli anglès, pots definir l'anglès (en-US) com l'idioma predeterminat de la fitxa de Play Store personalitzada. Inclou a les captures de pantalla famosos que siguin populars a Singapur i menciona els vídeos amb resolució 4K a la descripció breu, ja que és una funció que agrada molt en aquest país.

Resultats

Fitxa de Play Store principal Fitxa de Play Store personalitzada
  • Els usuaris angloparlants dels Estats Units veuen la teva fitxa de Play Store principal amb famosos que reconeixen i llegeixen sobre el mode de visualització sense connexió a la descripció.
  • Els usuaris hispanoparlants dels Estats Units veuen la teva fitxa de Play Store principal amb el mateix contingut però traduït automàticament a l'espanyol.
  • Els usuaris angloparlants de Singapur veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada amb famosos que reconeixen i llegeixen sobre els vídeos amb resolució 4K a la descripció.
  • Els usuaris de Singapur que parlen malai veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada en anglès, ja que aquest tipus de fitxes no inclouen traduccions automàtiques. Si vols que vegin la teva fitxa personalitzada en malai, pots afegir-hi la traducció.

Exemple 2: utilitzar diversos idiomes predeterminats per comercialitzar l'aplicació

Imagina que tens una aplicació amb receptes de cuina que és popular als Estats Units i a Llatinoamèrica, sobretot a Mèxic, a l'Argentina i al Brasil.

Per atreure usuaris amb receptes i descripcions que els captivin, t'interessa personalitzar la fitxa de Play Store per a mercats específics. T'expliquem com ho pots fer amb la fitxa de Play Store:

• Crea una fitxa de Play Store principal en anglès: com que els Estats Units és el teu mercat més gran, crea una fitxa de Play Store principal en anglès (en-US) dissenyada tant per a usuaris dels Estats Units com per a un públic internacional.
  • Crea una fitxa de Play Store personalitzada per a Llatinoamèrica en espanyol i en portuguès del Brasil: per comercialitzar l'aplicació entre els usuaris de Mèxic, de l'Argentina i del Brasil, pots crear una fitxa de Play Store personalitzada que es digui "Llatinoamèrica" i que estigui orientada als usuaris d'aquests països. Defineix l'espanyol de Llatinoamèrica (es-419) com l'idioma predeterminat i afegeix la traducció en portuguès del Brasil (pt-br). Inclou captures de pantalla i descripcions que siguin atractives per als usuaris llatinoamericans.

Resultats

Fitxa de Play Store principal Fitxa de Play Store personalitzada
  • Els usuaris angloparlants dels Estats Units i d'altres països que no siguin Mèxic, l'Argentina ni el Brasil veuen la teva fitxa de Play Store principal.
  • Els usuaris dels Estats Units que parlen espanyol de Llatinoamèrica veuen la teva fitxa de Play Store principal amb traduccions automàtiques a l'espanyol, perquè no has afegit la traducció de la fitxa principal.
  • Els usuaris de Mèxic, de l'Argentina i del Brasil que parlen espanyol de Llatinoamèrica veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada en espanyol, que és l'idioma predeterminat d'aquesta fitxa.
  • Els usuaris de Mèxic, de l'Argentina i del Brasil que parlen portuguès del Brasil veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada en aquest idioma, ja que has afegit una traducció en el seu idioma.
  • Els usuaris de Mèxic, de l'Argentina i del Brasil que parlen anglès veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada en l'idioma predeterminat, l'espanyol de Llatinoamèrica, perquè les fitxes personalitzades no inclouen traduccions automàtiques. Si vols que vegin la teva fitxa personalitzada en anglès, pots afegir-hi la traducció.

Exemple 3: destacar funcions de l'aplicació segons la manera com els usuaris visitin la fitxa de Play Store

Imagina que tens una aplicació de fitnes que inclou moltes activitats diferents, com ara nedar, córrer, anar amb bicicleta o fer ioga, entre d'altres. Aquestes activitats es comercialitzen per a públics diferents fora de Google Play.

Per tal que la fitxa de Play Store sigui més rellevant segons els interessos dels usuaris, t'interessa destacar una activitat concreta en funció de si l'usuari ha visitat la fitxa de Play Store a través d'un enllaç de Google Play inserit en una pàgina que parla de l'activitat en qüestió.

• Crea una fitxa de Play Store principal en anglès: crea una fitxa de Play Store principal normal per als usuaris que no la visitin navegant a través d'un URL de la fitxa de Play Store personalitzada. Aquesta fitxa pot incloure aspectes de totes les activitats que ofereix l'aplicació.
  • Crea una fitxa de Play Store personalitzada per a cada activitat: inclou en cada fitxa de Play Store personalitzada captures de pantalla i descripcions que coincideixin amb l'activitat a què fan referència. Tria un nom de paràmetre d'URL únic que coincideixi amb l'activitat de la fitxa.
  • Comparteix l'URL únic de la fitxa de Play Store personalitzada a les pàgines rellevants: cada URL únic portarà l'usuari a la fitxa de Play Store personalitzada de l'activitat corresponent. Insereix aquests URL únics de fitxes de Play Store personalitzades en pàgines web rellevants que descriguin o comercialitzin cada activitat.

Resultats

Fitxa de Play Store principal Fitxa de Play Store personalitzada
Si visites la fitxa de Play Store sense utilitzar cap dels URL de la fitxa de Play Store personalitzada, es mostraran captures de pantalla i descripcions d'una sèrie d'activitats que ofereix l'aplicació. Els usuaris que llegeixin informació sobre una activitat concreta i facin clic per anar a la fitxa de Play Store amb l'URL inserit de la fitxa personalitzada veuran captures de pantalla i descripcions que coincidiran amb l'activitat sobre la qual tot just llegien.

Directrius

Pots crear fins a 50 pàgines de fitxes de Play Store personalitzades. Si ja has creat una aplicació amb una fitxa de Play Store, la seva fitxa actual es converteix en la principal, que es mostra als usuaris dels països als quals no orientes cap fitxa de Play Store personalitzada.

Abans de crear la primera fitxa de Play Store personalitzada, cal que tinguis en compte alguns aspectes importants:

Què pots personalitzar
  • Per a cada fitxa de Play Store personalitzada, pots personalitzar el nom, la icona, les descripcions i els recursos gràfics de l'aplicació.
  • Les dades de contacte, la política de privadesa i la categoria de l'aplicació són les mateixes en totes les versions de la seva fitxa de Play Store.
Segmentació mitjançant un URL únic de fitxa de Play Store personalitzada
  • Per segmentar mitjançant un URL únic de fitxa de Play Store personalitzada, has de proporcionar un paràmetre de cadena que sigui únic en totes les fitxes de Play Store personalitzades.
  • Les entrades vàlides del paràmetre són els caràcters alfanumèrics en minúscula i els signes següents: [".", "-", "_", "~"].
  • Un cop hagis creat la fitxa de Play Store personalitzada, els usuaris podran accedir-hi mitjançant l'URL següent: https://play.google.com/store/apps/details?id=[NomDelPaquet]&listing=[paràmetre].
Segmentació per país
  • Pots segmentar per diversos països amb una fitxa de Play Store personalitzada, però només és possible segmentar per un país amb una fitxa de Play Store personalitzada alhora.
  • Per exemple, si tens una fitxa de Play Store personalitzada orientada als Estats Units i al Canadà, no pots segmentar per Estats Units i Canadà amb altres fitxes de Play Store personalitzades.
Traduccions
  • Les fitxes de Play Store personalitzades no es tradueixen automàticament, de manera que has de triar un idioma predeterminat quan les creïs.
  • Tret que afegeixis traduccions per a les fitxes de Play Store personalitzades, les fitxes es mostraran als usuaris dels països que seleccionis en l'idioma predeterminat de la fitxa.
  • És recomanable que afegeixis traduccions en tots els idiomes que es parlen als països pels quals segmentis amb una fitxa de Play Store personalitzada.

Eina experimental: obtenir ajuda de la IA per redactar una fitxa de Play Store personalitzada

Ara pots obtenir assistència de l'eina d'ajuda experimental basada en la IA de Google per redactar les fitxes de Play Store.

És una eina d'escriptura creativa per ajudar-te a redactar fitxes de Play Store personalitzades de manera més eficient. Genera descripcions a partir de les indicacions que introdueixes juntament amb informació de la teva fitxa de Play Store principal.

Aquesta eina és experimental i pot generar informació imprecisa o inadequada sobre l'aplicació. Revisa sempre detingudament les descripcions generades i modifica-les si cal. Actualment, l'eina només està disponible per redactar fitxes personalitzades en anglès.

1. Quan redactis una fitxa, cerca el bàner Aplicació Play Console i fes clic a Prova ara.

2. Per generar una fitxa, has de proporcionar informació en aquestes tres indicacions:

• Create me a store listing around (Crea una fitxa de Play Store sobre): és el tema, l'esdeveniment o la funció que vols que tingui la fitxa personalitzada. Per exemple, "Halloween", "Back to school" (Tornada a l'escola), "Multiplayer" (Multijugador) o "New design" (Disseny nou).

• Write this with a (Escriu amb): és el to de veu que vols utilitzar a la fitxa.

• For (Per a): és el teu públic objectiu. Per exemple, pots introduir "Lapsed users" (Usuaris inactius). Tingues en compte que, si utilitzes la fitxa personalitzada per al trànsit d'enllaç profund o enllaçat als anuncis, pots utilitzar aquesta indicació per crear recorreguts de l'usuari més fluids. Per exemple, "Members" (Membres) si provenen d'una campanya de correu electrònic o "Sales enthusiasts" (Amants de les rebaixes) si provenen d'una campanya publicitària sobre la teva última rebaixa.

3. Quan la indicació estigui a punt, fes clic a Generate (Genera). A continuació tens un exemple d'una indicació completada: "Generate a draft with a revision theme. Write this in a fun tone of voice, for student users" (Genera un esborrany amb un tema de revisió, amb un to divertit i per a usuaris que siguin estudiants).

4. Revisa l'esborrany generat i selecciona Add to listing (Afegeix a la fitxa), Generate new version (Genera una versió nova), Edit prompts (Edita les indicacions) o Cancel (Cancel·la).

5. Si afegeixes l'esborrany generat a la fitxa, podràs editar el text i fer clic a Save (Desa).

• Important: revisa sempre els esborranys i edita'ls si cal. Sempre tens el control del contingut que envies a Google Play, i n'ets responsable.

Recorda't d'indicar-nos si t'ha agradat el text generat mitjançant la indicació de m'agrada o no m'agrada, perquè puguem millorar aquesta eina encara més en el futur.

Crear una fitxa de Play Store personalitzada

Per crear una fitxa de Play Store personalitzada:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Creixement > Presència a Play Store > Fitxes de Play Store personalitzades.
    • Si encara no tens una fitxa de Play Store principal per a l'aplicació, has de crear-ne una i publicar l'aplicació abans de poder crear una fitxa de Play Store personalitzada.
  4. Selecciona Crea una fitxa de Play Store personalitzada.
  5. Selecciona una opció:
    • Crea una fitxa: hauràs de proporcionar tots els recursos.
    • Duplica una fitxa existent: començaràs amb una còpia dels recursos d'una de les teves fitxes (inclosa la fitxa de Play Store principal).
    • Crea una fitxa nova en un grup: la fitxa utilitzarà els recursos disponibles del grup de manera predeterminada. Per obtenir més informació, consulta com pots crear un grup de fitxes de Play Store.
  6. A la secció "Detalls de la fitxa", escriu un nom per a la fitxa de Play Store personalitzada.
    • Consell: el nom de la fitxa de Play Store personalitzada només serveix com a referència i no és visible per als usuaris. Per tant, tria'n un que et sigui útil, com ara "Amèrica del Nord" o "Països d'Àsia". Un cop creat, el nom no es pot editar.
  7. Al costat de "Segmentació", tria els segments que vols que vegin la teva fitxa de Play Store personalitzada seleccionant el país, l'URL o l'estat d'usuari.
    • Nota: la configuració de distribució i de prova de l'aplicació pot afectar la possibilitat de seleccionar determinades opcions o combinacions d'opcions. A continuació tens alguns exemples habituals dels motius pels quals és possible que alguns segments no estiguin disponibles:
      • Ja s'han utilitzat en una altra fitxa de Play Store personalitzada: no pots orientar la fitxa a aquest país o regió perquè ja hi has orientat una altra fitxa de Play Store personalitzada.
      • Preregistre: la segmentació per estat de l'usuari et permet mostrar una fitxa de Play Store diferent als usuaris dels països o de les regions on l'aplicació està en preregistre. Els usuaris dels països o de les regions on s'hagi publicat l'aplicació als canals de producció o de prova oberta o tancada no veuran aquesta fitxa.
      • L'aplicació encara no s'ha publicat al canal de producció: el país o la regió no està disponible perquè encara no has publicat l'aplicació al canal de producció en aquest territori.
      • No està disponible a Google Play: el país no està disponible perquè no hi distribueixes l'aplicació.
      • Els usuaris es consideren inactius per diferents raons:
        • Van baixar l'aplicació fa més de 28 dies.
        • No l'han utilitzat durant els 28 darrers dies o l'han desinstal·lat de tots els seus dispositius.
  8. A la secció "Detalls de l'aplicació", tria un idioma predeterminat seleccionant Gestiona les traduccions > Canvia l'idioma predeterminat.
    • Nota: tret que afegeixis traduccions, els usuaris dels països que seleccionis veuran la fitxa de Play Store en l'idioma predeterminat. Si vols afegir traduccions a l'aplicació, selecciona Gestiona les traduccions.
  9. Al costat de "Detalls de l'aplicació", escriu un nom, una descripció breu i una de completa.
  10. A la secció "Gràfics", penja els teus recursos gràfics.
  11. Selecciona Crea.

Crear un grup de fitxes de Play Store

Pots fer grups basats en tot allò que et sembli útil. Per exemple, un grup de temàtica festiva amb captures de pantalla personalitzades per a cada país.

Totes les aplicacions comencen amb un grup predeterminat anomenat "Grup de fitxes de Play Store principal", que es basa en els recursos de la teva fitxa principal de Play Store. Utilitza aquest grup per crear ràpidament variants de la teva fitxa de Play Store principal.

Quan crees una fitxa dins d'un grup, la fitxa hereta la icona, les captures de pantalla, les descripcions i altres recursos d'aquest grup de manera predeterminada. A continuació, pots afegir recursos personalitzats per ajustar qualsevol fitxa individual. En actualitzar un recurs d'un grup, s'actualitzarà en totes les fitxes del grup. Per exemple, pots actualitzar la icona de totes les fitxes d'un grup canviant només la icona del grup.

Per crear un grup de fitxes de Play Store personalitzat:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Creixement > Presència a Play Store > Fitxes de Play Store personalitzades.
    • Si encara no tens una fitxa de Play Store principal per a l'aplicació, has de crear-ne una i publicar l'aplicació abans de poder crear una fitxa de Play Store personalitzada.
  4. Selecciona Crea un grup.
  5. Selecciona una opció:
    • Crea un grup: proporciona tots els recursos.
    • Duplica un grup existent: començaràs amb una còpia dels recursos d'un dels teus grups existents.
  6. A la secció "Recursos dels grups", escriu un nom per al grup de fitxes de Play Store personalitzat.
    • Consell: el nom del grup només serveix com a referència i no és visible per als usuaris. Per tant, tria'n un que et sigui útil, com ara "Amèrica del Nord" o "Grup per a festes". Un cop creat, el nom no es pot editar.
  7. A la secció "Detalls del grup", tria un idioma predeterminat seleccionant Gestiona les traduccions > Canvia l'idioma predeterminat.
    • Nota: tret que afegeixis traduccions, els usuaris dels països que seleccionis veuran la fitxa de Play Store en l'idioma predeterminat. Si vols afegir traduccions a les fitxes del grup, selecciona Gestiona les traduccions.
  8. Al costat de "Recursos del grup", escriu un nom, una descripció breu i una de completa.
  9. A la secció "Gràfics", penja els teus recursos gràfics.
  10. Selecciona Crea un grup.