Esikatselusisällön lisääminen sovelluksen esittelyn tueksi

Voit houkutella sovelluksellesi uusia käyttäjiä Google Playssa lisäämällä sovelluksen tietosivulle esikatselusisältöä, joka esittelee sovelluksesi ominaisuuksia ja toimintoja.

Ominaisuuskuvia, kuvakaappauksia, lyhyitä kuvauksia ja videoita käytetään sovelluksesi esittelyyn ja mainostamiseen Google Playssa ja muilla Googlen mainoskanavilla.

Esikatselusisällön ylläpito

Ennen kuin lisäät sovelluksesi tietosivulle esikatselusisältöä, huomioi nämä asiat:

• Esikatselusisältö näytetään sovelluksen tietosivulla kaikilla testikanavilla, kun olet lisännyt sisällön sovelluksesi tietosivulle.
  • Voit rajoittaa sovelluksesi mainostamista Googlen omistamissa omaisuuksissa poistamalla "Ulkoinen markkinointi" ‑valinnan sovelluksen Kaupan asetukset ‑sivulta (Kasvu > Kaupassa näkyminen > Kaupan asetukset).

Voit ylläpitää sovelluksen esikatselusisältöä sovelluksen päätietosivulla (Kasvu > Kaupassa näkyminen > Sovelluksen päätietosivu) Play Consolessa. Voit ladata kuvia ja esikatseluvideon Kuvasisältö-kohdassa.

Esikatselusisällön käyttö ja sisältösäännöt

Esikatselusisällön tyypistä riippuen vaatimukset ovat erilaiset ja sisältöä näytetään erilaisilla alustoilla. Seuraavassa tekstissä kerrotaan, miten sisältöäsi käytetään ja mitkä asiat on otettava huomioon lisättäessä sisältöä Google Play Kaupan tietosivulle.

Sisältöä koskevat ohjeet: vaatimukset ja suositukset

• Tällä sivulla mainitut "vaatimukset" ovat pakollisia. Vaatimusten noudattamatta jättäminen voi johtaa Google Playsta poistamiseen tai jäädyttämiseen.
  • Seuraamalla tämän sivun "erittäin suositeltavaa" ‑ohjeita sovelluksellasi tai pelilläsi on parempi mahdollisuus päästä Google Playn suosituksiin ja mainoksiin. Näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen ei vaikuta sovelluksen tietosivuun, mutta mainosmahdollisuuksiasi voidaan rajoittaa tai Google Playssa näytetyn esikatselusisällön näyttötapa voi muuttua.
  • Kaiken sisällön on oltava Kehittäjien ohjelmakäytäntöjen mukaista.

Esikatselusisältö

Sovelluskuvake

Sovelluksen tietosivun julkaisua varten sinun on lisättävä sovelluksen kuvake. Sovelluksen kuvake ei korvaa sovelluksen käynnistyskuvaketta, vaan sen on oltava saman kuvakkeen tarkempi ja korkeampiresoluutioinen versio sekä Google Play ‑kuvakesuunnittelun määritysten mukainen.

Käyttö

Sovelluksen kuvaketta käytetään useissa paikoissa Google Playssa, esim. sovelluksen tietosivulla, hakutuloksissa ja suosituimmissa.

Sisältösäännöt

Vaatimukset

Lyhyt kuvaus

Sovelluksen tietosivun julkaisua varten sinun on lisättävä lyhyt kuvaus. Lyhyt kuvaus on nopeasti luettava yhteenveto, jonka tarkoitus on herättää käyttäjän mielenkiinto esittelemällä sovelluksen tai pelin tärkein arvo.

Käyttö

Lyhyt kuvaus on ensimmäinen teksti, jonka käyttäjät näkevät katsoessaan sovelluksesi tietosivua Play Kauppa ‑sovelluksessa, ja käyttäjät voivat laajentaa sitä nähdäkseen sovelluksen koko kuvauksen.

Lyhyt kuvaus voi näkyä myös muualla kuin sovelluksen tietosivulla, joten kaikkien käyttäjien pitäisi ymmärtää nopeasti sovelluksesi tai pelisi ydintarkoitus.

Sisältösäännöt

Vaatimukset

• Enintään 80 merkkiä

Erittäin suositeltavaa

• Kerro selkeästi ja ytimekkäästi sovelluksen tai pelin ydintoiminta tai ‑tarkoitus korostaen sen ainutlaatuisuutta.
    • Sovelluksissa ainutlaatuisuus voi olla erottavat ominaisuudet, toiminnot, sisältö ja edut.
    • Peleissä ainutlaatuisuus voi olla pelattavuus, mekaniikka, pelaajatilat, sosiaaliset ominaisuudet, IP-julkaisu, teema ja miljöö, tarina ja verkkoyhteys (esim. offline-/online-tila).
    • Vältä slangia tai ammattikielisyyttä, ellei se ole luontevaa kohdeyleisöllesi.
  • Vältä päällekkäisyyksiä ja ylimääräisiä asioita lyhyessä kuvauksessa, kuvankaappauksessa, ominaisuuskuvissa tai kehittäjän videossa. Muista, että tätä sisältöä voidaan näyttää vierekkäin.
  • Kerro sovelluksen tai pelin nykyisestä tilasta.
    • Vältä nopeasti vanhenevaa aikarajoitteista tekstiä, jotta päivitystarve vähenee.
  • Älä mainitse asioita, jotka eivät liity sovelluksen toimintoon tai tarkoitukseen, esimerkiksi seuraavia:
    • ilmaisut, jotka viittaavat suoriutumiseen, sijoituksiin, kehuihin, palkintoihin tai käyttäjäkommentteihin Google Playssa tai hinta- ja tarjoustietoihin, esim. "Paras", "#1", "Suosituin", "Uusi", "Alennettu", "Ale" tai "Miljoona latausta"
    • toimintakehotukset, esim. "lataa nyt", "asenna nyt", "pelaa nyt" tai "kokeile nyt"
    • ylimääräiset avainsanat, joilla pyritään parantamaan hakutuloksia – tällä ei ole vaikutusta sijoitukseen ja se aiheuttaa huonon käyttökokemuksen.
  • Lokalisoi kuvaus tarvittaessa eri markkinoille ja kielille.
  • Varmista, että lyhyt kuvaus on muotoiltu oikein:
    • Laita piste lauseen loppuun vain, jos lyhyessä kuvauksessa on useita lauseita.
    • Käytä välilyöntiä tarvittaessa pisteiden (.), pilkkujen (,) ja erikoismerkkien (esim. &) välillä.
    • Älä käytä erikoismerkkejä, rivinvaihtoja, emojeja, hymiöitä, toistuvia välimerkkejä (esim. ?, !!, ?!, !?!, <>, \\, --,***, +_+, …, ((, !!, $%^, ~&~, ~~~) tai symboleita (esim. ★ tai ☆).
      • Vain kielesi oikeinkirjoitussääntöjen, kieliopin ja normien mukaiset merkit ovat sallittuja (esim. ¿, æ, Ø tai ¡ ).
      • Tietyissä tapauksissa tekijänoikeuden (©), rekisteröidyn tavaramerkin (®) ja tavaramerkin (™) symbolit ovat sallittuja poikkeuksena.
    • Älä korosta käyttämällä isoja kirjaimia:
      • Käytä isoja kirjaimia kielen normien mukaan.
      • Kirjainlyhenteet voi kirjoittaa isoilla kirjaimilla.
      • Kirjoita sovelluksesi nimi isolla alkukirjaimella, jos sovelluksesi nimi alkaa isolla kirjaimella Google Playn tietosivulla.
Ominaisuuskuva

Sovelluksen tietosivun julkaisua varten sinun on lisättävä ominaisuuskuva. Ominaisuuskuva on tehokas tapa esitellä sovellus- tai pelikokemuksia ja houkutella uusia käyttäjiä.

Käyttö

Ominaisuuskuvaa näytetään useissa paikoissa Google Playssa, esimerkiksi:

• Esikatseluvideon kansikuvana, jos sellainen on.
  • Sovellusten yhteydessä näytetään kokoelma sovelluksia suuressa koossa ominaisuuskuvan kanssa, mukaan lukien mainokset.
  • Pelien yhteydessä näytetään suositeltujen pelien ryhmiä suuressa koossa sekä esikatseluvideoita ja kuvakaappauksia, joissa näkyy ominaisuuskuva.

Sisältösäännöt

Vaatimukset

• JPEG tai 24-bittinen PNG (ei-alfa)
  • Mitat: 1 024 x 500 kuvapistettä

Erittäin suositeltavaa

• Havainnollista grafiikassa sovelluksen tai pelin käyttäjäkokemusta, ja nosta tarvittaessa esiin ydinarvolupausta, merkityksellistä kontekstia tai tarinallisia elementtejä.
    • Älä käytä näkyvää brändäystä, joka muistuttaa sovelluskuvakettasi, jotta kuvan näkyminen sovelluskuvakkeen yhteydessä ei ole saman toistoa. Optimoi brändielementit niin, että ne toimivat sovelluskuvakkeen jatkeena.
    • Vältä grafiikan ylikuormittamista tarkoilla yksityiskohdilla. Ne eivät näy useiden puhelimien näytöllä.
  • Asettele sisältö niin, että tärkeimmät elementit priorisoidaan, ja vältä leikkaantumisalueita.
    • Pidä näkyvät kuvamateriaalit ja keskipiste grafiikan keskiosassa:

• Älä laita tärkeitä elementtejä (esim. brändilogo, sovelluksen nimi, pääslogan, pääkäyttöliittymä) leikkaantumisalueelle (punainen alue alla olevassa esimerkissä). Ne voivat leikkaantua pois UI-muodosta riippuen.

• Jotkin muodot saattavat käyttää muita UI-peittokuvia. Jos et noudata keskipisteen ja leikkausalueen vaatimuksia, sisältösi ei välttämättä näy näissä muodoissa.
    • Taustaelementtien tulisi näkyä vain grafiikan reunoilla.
  • Harkitse kirkkaampien värien käyttämistä grafiikassa herättääksesi kiinnostusta ja innostusta. Vältä puhtaanvalkoista ja tummanharmaata, sillä ne voivat sulautua Play Kaupan taustaan.
    • Käytä ominaisuuskuvassa, sovelluksen kuvakkeessa ja itse sovelluksessa samaa tai yhteensopivaa väriteemaa ja tyyliä, jotta käyttäjät yhdistävät ne välittömästi sovellukseesi ja brändiisi.
    • Vältä käyttämästä tummanharmaata, puhtaanvalkoista tai ‑mustaa, sillä ne voivat sekoittua Google Playn taustaan.
  • Lokalisoi grafiikkasi ja brändäyksesi tekstit tarvittaessa eri markkinoille ja kielille.
  • Vältä käyttämästä sisältöä, joka viittaa suoriutumiseen, sijoitukseen, käyttäjäkommentteihin, kehuihin tai palkintoihin Google Playssa tai hinta- ja tarjoustietoihin. Älä esimerkiksi käytä ilmaisuja kuten "Paras", "#1", "Suosituin", "Uusi", "Maksuton", "Alennettu", "Ale" tai "Miljoona latausta".
  • Vältä nopeasti vanhenevaa aikarajoitteista sisältöä, jotta päivitystarve vähenee.
    • Aikasidonnainen sisältö (esim. juhlakauteen sidonnaiset päivitykset) tulisi vaihtaa pois kohtuullisessa ajassa.
  • Vältä näitä sopimattomia tai toisteisia kuvaelementtejä:
    • kolmannen osapuolen tavaramerkillä suojatut merkit tai logot ilman asianmukaista lupaa
    • laitekuvat (ne voivat vanhentua nopeasti tai vieraannuttaa joitakin käyttäjiä)
    • Google Play Kaupan tai muun kaupan merkki tai kuvake.
  • Lisää vaihtoehtoinen teksti jokaiseen graafiseen sisältöön. Vaihtoehtoinen teksti on tärkeää näytönlukuohjelman käyttäjille, jotka eivät näe lataamiasi elementtejä. Tästä syystä jokaisen graafisen sisällön vaihtoehtoisten tekstien kuvaus parantaa sovelluksesi näkyvyyttä huomattavasti avustavan teknologian käyttäjille. Vinkkejä vaihtoehtoisen tekstin kirjoittamiseen:

• Älä käytä sanaa "kuva" tai "kuva aiheesta", sillä näytönlukuohjelmat tarjoavat nämä tiedot.

• Käytä kontekstia kuvan tärkeimmän osan tunnistamiseen. Teksti saa olla enintään 140 merkkiä pitkä. Esimerkki: "Tapahtuman päätösnäyttö".

Kuvakaappaukset

Helpota sovellukseesi tutustumista esittelemällä sovelluksesi ominaisuuksia, ulkoasua ja käyttäjäkokemusta potentiaalisille käyttäjille kuvakaappauksilla. Voit lisätä korkeintaan kahdeksan kuvakaappausta kutakin tuettua laitetyyppiä kohden. Tuettuihin laitetyyppeihin kuuluvat puhelimet, tabletit (7- ja 10-tuumaiset), Android TV:t ja Wear OS ‐kellot.

Lataa kuvakaappauksia eri laitetyypeille siirtymällä Grafiikka-kohtaan ja vierittämällä laitekohtaiseen osioon:

• Suuret näytöt:
    • Voit lisätä Chromebookiin ja tabletteihin vähintään neljä kuvakaappausta sovelluksen sisäisen käyttökokemuksen esittelyyn.
    • Lataa kuvakaappauksia 1 080–7 680 pikselin väliltä
    • Käytä 16:9-kuvasuhdetta vaakasuunnassa ja 9:16-kuvasuhdetta pystysuunnassa.
    • Sulje pois lisäteksti, joka ei ole osa sovelluksen ydinkokemusta, sillä se ei välttämättä näy Playn etusivuilla tiettyjen näyttökokojen kanssa.
    • Muista optimoida sovelluksesi laatu suuria näyttöjä varten tutustumalla sovelluksen laadun muistilistaan.
  • Wear OS: Jos haluat jaella sovellusta Wear OS ‐laitteille, Wear OS ‐sovelluksen tietosivulla Google Playssa on tehtävä seuraavat asiat:
    • Lisää vähintään yksi kuvakaappaus, jossa näkyy tarkasti Wear OS ‐sovelluksen nykyinen versio.
    • Liitä mukaan vain sellaisia kuvakaappauksia, joissa näkyy sovelluksen käyttöliittymä.
    • Älä sijoita kuvakaappauksia laitteen kehyksiin tai lisää ylimääräistä tekstiä, grafiikkaa tai taustaa, jotka eivät kuulu sovelluksen käyttöliittymään.
    • Lisää kuvakaappauksia, joiden kuvasuhde on 1:1 ja vähimmäiskoko on 384 x 384 pikseliä.
    • Jos sovelluksessasi on laattoja, suosittelemme jakamaan siitä kuvakaappauksen.
    • Älä käytä läpinäkyvää taustaa tai maskausta.
  • Wear OS ‐kellotaulut: Kellotaulun tietosivulla Google Playssa on oltava:
    • Vähintään yksi kuvakaappaus, jossa näkyy tarkasti kellotaulun nykyinen versio.
    • Näytettävä useampi kuin yksi saatavilla olevista versioista, jos kellotaulu on muokattavissa.
    • Kuvakaappauksia, jotka sisältävät vain kellotaulukokemuksen.
    • Älä sijoita kuvakaappauksia laitteen kehyksiin tai lisää ylimääräistä tekstiä, grafiikkaa tai taustaa, jotka eivät kuulu sovelluksen käyttöliittymään.
    • Lisää kuvakaappauksia, joiden kuvasuhde on 1:1 ja vähimmäiskoko on 384 x 384 pikseliä.
    • Älä käytä läpinäkyvää taustaa tai maskausta.
  • Android TV: Jos haluat jaella sovellusta Android TV ‑laitteille, sinun täytyy lisätä ennen julkaisua vähintään yksi Android TV ‑kuvakaappaus.
    • Sinun on lisättävä myös Android TV ‑bannerikuva.
    • TV-kuvakaappaukset näytetään vain Android TV ‑laitteilla.

Käyttö

Kuvakaappauksia voidaan näyttää Google Playssa sovelluksesi tietosivun lisäksi esimerkiksi Google Playn haussa tai etusivulla. Kun Google Play näyttää esikatseluvideon ja kuvakaappaukset yhdessä (esim. sovelluksen tietosivulla) ja jos esikatseluvideo on saatavilla, kuvakaappaukset näytetään esikatseluvideon jälkeen. Kuvakaappaukset näytetään vasemmalta oikealle sen mukaan, mitkä soveltuvat parhaiten käyttäjän laitteelle.

Sisältösäännöt

Vaatimukset

Jotta sovelluksesi tietosivu julkaistaan, sinun on toimitettava eri laitetyypeiltä vähintään kaksi kuvakaappausta, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

• JPEG tai 24-bittinen PNG (ei-alfa)
  • Vähimmäismitta: 320 pikseliä
  • Enimmäismitta: 3 840 pikseliä
    • Kuvakaappauksen enimmäismitta voi olla korkeintaan kaksi kertaa suurempi kuin sen vähimmäismitta.

Erittäin suositeltavaa

• Joissakin Google Playn osioissa suositeltujen sovellusten ja pelien kokoelmia näytetään suuressa muodossa käyttäen kuvakaappauksia. Jos haluat kuvakaappauksia sisältäviä suosituksia, noudata näitä vaatimuksia:
    • Jos kyseessä on sovellus, lisää vähintään neljä kuvakaappausta, joiden vähimmäisresoluutio on 1 080 kuvapistettä. Kuvakaappausten on oltava 16:9 vaakasuunnassa (vähintään 1 920 x 1 080 kuvapistettä) ja 9:16 pystysuunnassa (vähintään 1 080 x 1 920 kuvapistettä).
    • Jos kyseessä on peli, lisää vähintään kolme kuvakaappausta 16:9 vaakasuunnassa (vähintään 1 920 x 1 080 kuvapistettä) tai kolme 9:16 pystysuunnassa (vähintään 1 080 x 1 920 kuvapistettä). Varmista, että kuvakaappaukset kuvaavat pelin aikaista kokemusta, jotta käyttäjät saavat käsityksen siitä, millaista pelaaminen on, jos he lataavat pelin.
  • Kuvakaappausten on havainnollistettava sovelluksen tai pelin käyttökokemusta ja keskityttävä tärkeimpiin ominaisuuksiin ja sisältöön, jotta käyttäjät osaavat odottaa tulevaa sovellus- tai pelikokemusta.
    • Käytä itse sovelluksesta tai pelistä tallennettua videota. Älä näytä ihmisiä käyttämässä laitetta (esimerkiksi laitetta napauttavia sormia), ellei pelaaminen tai sovelluksen käyttö keskity laitteen ulkopuolelle.
  • Tyylitellyt kuvakaappaukset, joissa UI on jaettu useaan kuvaan, ovat sallittuja, mutta laita UI ensisijaisesti kolmeen ensimmäiseen kuvakaappaukseen.

• Lisää iskulauseita vain, jos niitä tarvitaan sovelluksen tai pelin tärkeimmistä ominaisuuksista kertomiseen. Iskulauseiden tulee olla alle 20 % kuvasta.
    • Älä käytä sisältöä, joka viittaa suoriutumiseen, sijoituksiin, kehuihin, palkintoihin tai käyttäjäkommentteihin Google Playssa tai hinta- ja tarjoustietoihin.  Älä esimerkiksi käytä ilmaisuja kuten "Paras", "#1", "Suosituin", "Uusi", "Alennettu", "Ale" tai "Miljoona latausta".
    • Vältä käyttämästä toimintakehotuksia, esim. "lataa nyt", "asenna nyt", "pelaa nyt" tai "kokeile nyt".
    • Vältä täyttämästä kuvakaappausta tekstillä, joka on kirjoitettu pienellä fontilla, tai taustoilla, jotka vaikeuttavat tekstin lukemista. Ne eivät näy useiden puhelimien näytöllä.
  • Vältä nopeasti vanhenevaa aikarajoitteista iskulausetta tai sisältöä, jotta päivitystarve vähenee.
    • Aikasidonnainen sisältö (esim. juhlakauteen sidonnaiset päivitykset) tulisi vaihtaa pois kohtuullisessa ajassa.
  • Lokalisoi grafiikkasi ja brändäyksesi tekstit tarvittaessa eri markkinoille ja kielille.
    • Pelin sisäistä UI:tä ei tarvitse lokalisoida markkinoiden mukaan, mutta muut iskulauseet tai tekstikerrokset pitäisi lokalisoida.
  • Muokkaa ylimääräiset elementit pois ilmoituspalkista ennen lähettämistä. Älä näytä palveluntarjoajia tai ilmoituksia. Akun, langattoman yhteyden ja mobiilidatan logojen on oltava kaikki täynnä.

• Käytä korkealaatuisia kuvia oikealla kuvasuhteella.
    • Älä lisää kuvakaappauksia, jotka ovat sumeita, vääristyneitä tai pikselöityneitä tavalla, joka ei ole tarkoituksenmukainen osa brändiäsi.
    • Älä lisää venytettyjä tai pakattuja kuvia.
    • Kierrä kuvakaappaukset oikein päin. Älä lataa kuvia väärinpäin, poikittain tai muuten vinosuunnassa.
  • Vältä näitä sopimattomia tai toisteisia kuvaelementtejä:
    • kolmannen osapuolen tavaramerkillä suojatut merkit tai logot ilman asianmukaista lupaa
    • laitekuvat (ne voivat vanhentua nopeasti tai vieraannuttaa joitakin käyttäjiä)
    • Google Play Kaupan tai muun kaupan merkki tai kuvake.
  • Lisää vaihtoehtoinen teksti jokaiseen kuvakaappaukseen. Vaihtoehtoinen teksti on tärkeää näytönlukijan käyttäjille, jotka eivät näe lataamiasi kuvakaappauksia. Tästä syystä vaihtoehtoisten tekstien kuvausten käyttäminen parantaa sovelluksen näkyvyyttä avustavan teknologian käyttäjien keskuudessa huomattavasti. Vinkkejä vaihtoehtoisen tekstin kirjoittamiseen:

• Älä käytä sanaa "kuva" tai "kuva aiheesta", sillä näytönlukuohjelmat tarjoavat nämä tiedot.

• Käytä kontekstia kuvan tärkeimmän osan tunnistamiseen. Teksti saa olla enintään 140 merkkiä pitkä. Esimerkki: "Tapahtuman päätösnäyttö".

Esikatseluvideo

Esikatseluvideo on tehokas tapa esitellä mahdollisille käyttäjille sovelluksesi ominaisuuksia, ulkoasua ja käyttäjäkokemusta ja helpottaa siten sovellukseen tutustumista ja päätöksen tekemistä. Se ei ole pakollinen, mutta suosittelemme toimittamaan esikatseluvideon erityisesti peleistä. Pelistäsi on oltava esikatseluvideo, jota näytetään tietyissä Google Playn osioissa.

Voit lisätä tietosivulle yhden esikatseluvideon lisäämällä YouTuben URL-osoitteen Esikatseluvideo-kenttään.

• Käytä yksittäisen YouTube-videon URL-osoitetta, älä YouTube-soittolistan tai ‑kanavan osoitetta.
  • Älä lisää YouTube-videon URL-osoitteeseen muita parametrejä, kuten aikakoodeja.
  • Käytä videon kokonaista YouTube-videolinkkiä lyhennetyn linkin sijaan.
    • Käytä muotoa https://www.youtube.com/watch?v=videon_tunnus
    • Älä käytä muotoa https://youtu.be/videon_tunnus
  • Lokalisoi video eri markkinoilla ja eri puolilla maailmaa sijaitseville käyttäjille.

Sisällön käyttö

Esikatseluvideo näytetään ennen kuvakaappauksia sovelluksesi tietosivulla Google Playssa. Käyttäjät voivat katsoa esikatseluvideon napauttamalla ominaisuuskuvan päällä olevaa toistopainiketta.

Lisäksi seuraavat asiat voivat vaikuttaa siihen, miten esikatseluvideosi näytetään Google Playssa:

• Esikatseluvideo voidaan näyttää myös etusivulla ja haussa.
  • Esikatseluvideota voidaan toistaa automaattisesti upotettuna ja äänet mykistettynä enintään 30 sekunnin ajan riippuen käyttäjän laitteesta, asetuksesta, verkkoyhteydestä ja laitteen pinta-alasta. Jos videota ei toisteta automaattisesti, ominaisuuskuvan päällä on toistopainike.
  • Pelien yhteydessä jotkin Google Playn osiot näyttävät suositeltujen pelien kokoelmia suuressa koossa esikatseluvideoiden kanssa.

Sisältösäännöt

Vaatimukset

• Poista mainokset käytöstä videosta, jota näytetään Google Playssa. Haluamme, että Google Playta selaava käyttäjä näkee sovellustasi esittelevän videon eikä mainosta toisesta asiasta, koska tämä voi hämmentää käyttäjiä. Poista mainokset käytöstä näin:
    • Poista videon kaupallistaminen käytöstä
    • Lataa uusi video, johon ei liity kaupallistamispyyntöä, ja päivitä URL-osoite Play Consolessa.
      Tärkeää: Jos videossasi on tekijänoikeuksien alaista sisältöä, videon kaupallistamisen poistaminen ei vielä estä mainosten näyttämistä. Silloin sinun on käytettävä toista videota, jossa ei ole tekijänoikeuksien alaista sisältöä, johon liittyy kaupallistamispyyntöä.
  • Muuta videosi yksityisyysasetukseksi julkinen tai piilotettu. Älä muuta sitä yksityiseksi.
  • Älä käytä ikärajoitettua videota.
  • Varmista, että video on upotettu Google Playssa.

Erittäin suositeltavaa

• Videon tulisi luoda realistisia odotuksia ja näyttää sovelluksen tai pelin arvo muihin samanlaisiin sovelluksiin nähden.
    • Näytä sovelluksen tai pelin sisäinen oikea käyttökokemus ja keskity tärkeimpiin ominaisuuksiin ja sisältöön mahdollisimman pian ensimmäisen 10 sekunnin kuluessa.
    • Pyri siihen, että vähintään 80 % videosta edustaa käyttökokemusta.
      • Rajoita aloitusnäyttöjen, logojen, leikattujen kohtausten ja muun esirenderöidyn tai mainossisällön käyttöä.
      • Jos käytät esirenderöityjä videotallenteita, leikattuja kohtauksia ja graafisia sisältöjä, niiden tulisi olla lisämateriaalia ja tukea varsinaista pelaamiskokemusta.
    • Pidä videot lyhyinä ja ytimekkäinä, sillä vain ensimmäiset 30 sekuntia toistetaan automaattisesti. Käyttäjät voivat jatkaa katsomaan koko videon napauttamalla sitä, mutta suosittelemme pitämään videon lyhyenä.
    • Älä näytä ihmisiä käyttämässä laitetta (esimerkiksi laitetta napauttavia sormia), ellei pelaaminen tai sovelluksen käyttö keskity laitteen ulkopuolelle.
    • Varmista, että video on tuotettu ja viimeistelty laadukkaasti. Videon ei tarvitse olla ammattilaisen tekemä, mutta sen tahdin, visuaalisten efektien, ääniefektien ja musiikin, siirtymien ja tekstikerrosten on oltava sulavia ja toimia saumattomasti yhdessä.
  • Luo video mieluummin vaaka- kuin pystysuunnassa, sillä se näytetään vaakasuuntaisessa videosoittimessa.
    • Vaikka sovelluksesi tai pelisi olisi pystysuunnassa, luo vaakasuuntainen video, joka on zoomattu sovellus- tai pelikokemukseen.
    • Älä jätä mustia palkkeja pystysuuntaisen videon reunoille.
  • Voit myös antaa kontekstia käyttäjille tekstin avulla, jos video on mykistetty (esim. toistettaessa automaattisesti). Kun käytät tekstiä:
    • Älä käytä sisältöä, joka viittaa suoriutumiseen, sijoituksiin, kehuihin, palkintoihin tai käyttäjäkommentteihin Google Playssa tai hinta- ja tarjoustietoihin. Älä esimerkiksi käytä ilmaisuja kuten "Paras", "#1", "Suosituin", "Uusi", "Alennettu", "Ale" tai "Miljoona latausta". Google Playn Parhaat ‑palkinnon kaltaisia palkintoja voidaan näyttää.
    • Älä käytä toimintakehotuksia, esim. "lataa nyt", "asenna nyt", "pelaa nyt" tai "kokeile nyt".
    • Varmista tekstin luettavuus käyttämällä luettavia fontteja ja sopivaa fonttikokoa ja näyttämällä teksti riittävän pitkään, jotta käyttäjä ehtii lukea sen.
  • Vältä nopeasti vanhenevaa aikarajoitteista sisältöä tai iskulausetta, jotta päivitystarve vähenee.
    • Aikasidonnainen sisältö (esim. juhlakauteen sidonnaiset päivitykset) tulisi vaihtaa pois kohtuullisessa ajassa.
  • Lokalisoi asianmukaisesti video, mukaan lukien UI, iskulauseet ja audio.
  • Tekstitysten avulla voit auttaa kuuroja, huonokuuloisia ja meluisassa ympäristössä olevia käyttäjiä.

TV-banneri

Bannerisisältö tarvitaan, jotta voit julkaista Android TV:ssä käytettävän sovelluksen. Kun luot bannerisisältöä, voit ajatella sitä sovelluksesi kuvakkeena Android TV:ssä.

Huom. Sovelluksen bannerisisältö näkyy vain Android TV ‑laitteissa.

Sisältösäännöt

Vaatimukset

• JPEG tai 24-bittinen PNG (ei-alfa)
  • Mitat: 1 280 x 720 kuvapistettä
360 asteen stereokuva

Jos haluat julkaista Daydream-yhteensopivan sovelluksen, sinun täytyy lisätä sen tietosivulle 360 asteen stereokuva.

Kun luot 360 asteen stereokuvaa Play Kauppaa varten, voit ajatella sitä sovelluksesi Daydream-laitteilla näkyvänä taustakuvana.

Sisältösäännöt

Vaatimukset

• JPEG tai 24-bittinen PNG (ei-alfa)
  • Mitat: 4 096 x 4 096 pikseliä
  • 360 asteen stereokuva
  • Tiedoston enimmäiskoko: 15 Mt