Sovelluksen julkaiseminen

Kun julkaiset uutta sovellusta tai päivität vanhaa, sovelluksen julkaisutila auttaa hahmottamaan sen saatavuutta Google Playssa.

Kun valitset sovelluksen Play Consolestasi, näet sovelluksen viimeisimmän julkaisutilan sen nimen ja pakettinimen alla.

Huom. Joidenkin kehittäjätilien kohdalla käytämme enemmän aikaa sovellusten tarkastamiseen suojellaksemme käyttäjiä paremmin. Tarkastukseen voi mennä aikaa jopa seitsemän päivää tai poikkeustilanteissa pitempään.

Julkaisutila

Julkaisutiloja on kolmenlaisia:

• Sovelluksen tila: Tämä auttaa sinua hahmottamaan paremmin sovelluksesi saatavuuden Google Playssa sekä sen, kenelle sovellus on saatavilla (esim. testaajat tai kaikki Google Playn käyttäjät).
  • Päivityksen tila: Tämä auttaa sinua hahmottamaan paremmin uusimman päivityksen saatavuuden. Päivitys on yksi tai useampi muutos, jonka olet tehnyt sovellukselle.
  • Kohteen tila: Tämä auttaa sinua hahmottamaan paremmin päivityksen tietyn osan (esim. tietyn julkaisun, sisällön ikärajoituksen tai tietosivukokeilun) saatavuuden.

Kaikki sovellusten, päivitysten ja kohteiden tilat on kuvattu alla.

Sovelluksen tila
Tila Kuvaus
Luonnos Sovellustasi ei ole Google Playssa, koska et ole vielä julkaissut sitä tai se hylättiin tarkastuksessa.

Sisäinen testaus

Sovelluksesi on sisäisten testaajien saatavilla vain URL-osoitteen kautta – se ei ole löydettävissä Google Playsta.
Suljettu testaus Sovelluksesi on löydettävissä Google Playsta, mutta vain valitut testaajat voivat asentaa sovelluksen ja käyttää sitä.
Avoin testaus

Sovelluksesi on löydettävissä Google Playsta, ja kaikki käyttäjät voivat ryhtyä testaajiksi. Voit asettaa rajoituksen testaajien lukumäärälle.

Ennakkorekisteröinti Sovelluksesi on saatavilla Google Playssa käyttäjien ennakkorekisteröintiä varten. Julkaisuvaiheessa ennakkorekisteröityneet asiakkaat saavat ilmoituksen, että sovelluksesi on ladattavissa.
Julkaistu Sovelluksesi on Google Playn käyttäjien ladattavissa maassa tai alueella, jonka olet valinnut.
Ei aktiivisia julkaisuja Tämä tarkoittaa, että et ole julkaissut päivityksiä millekään kanavalle tai päivitykset on hylätty.
Julkaisematon Olet päättänyt peruuttaa sovelluksen julkaisun Google Playssa. Sovelluksesi on vain nykyisten käyttäjien löydettävissä Google Playsta. Päivityksiä on saatavilla vain nykyisille käyttäjille.
Googlen poistama Google on poistanut sovelluksesi toistaiseksi – se ei ole löydettävissä Google Playsta. Jotta sovellus voidaan palauttaa, sinun täytyy lähettää käytäntöjen mukainen päivitys.
Googlen jäädyttämä Google on poistanut sovelluksesi toistaiseksi – se ei ole löydettävissä Google Playsta. Jotta sovellus voidaan palauttaa, sinun täytyy lähettää hyväksyttävä valitus.
Päivityksen tila
Tyyppi Kuvaus
Ei odottavia muutoksia Sovelluksessa ei ole lähettämistä odottavia muutoksia.
Tarkastettavana Tarkastamme päivitystäsi.
Päivitys hylätty Yksi tai useampi päivityksesi muutoksista ei ole Google Playn käytännön tai kehittäjien jakelusopimuksen mukainen. Voit korjata ongelman ja lähettää sovelluksen uudelleen tai lähettää valituksen.
Sovellus hylättiin

Yksi tai useampi päivityksesi muutoksista ei ole Google Playn käytännön tai kehittäjien jakelusopimuksen mukainen. Voit korjata ongelman ja lähettää sovelluksen uudelleen tai lähettää valituksen.

Huom. Tämän tilan ja Päivitys hylättiin ‑tilan erona on se, että Sovellus hylättiin ‑tila koskee vain sovellusluonnoksia, joita yrität julkaista ensimmäistä kertaa.

Valmis lähetettäväksi tarkistukseen

Olet tehnyt sovellukseesi yhden tai useamman muutoksen, joita ei ole vielä tarkistettu.

Huom. Aina kun teet sovellukseesi muutoksen, joka on tarkistettava, se lisätään Yhteenveto julkaisusta ‐sivun "Valmis lähetettäväksi tarkistukseen" ‑kohtaan. Muutoksiasi ei lähetetä automaattisesti tarkistettaviksi. Lue lisää muutosten julkaisemisen ajoittamisesta.

Edellinen Tämä on aiemmin tekemäsi kelvollinen päivitys. Tämä auttaa sinua ymmärtämään ja seuraamaan aiemmin tekemiäsi päivityksiä. Tästä voi olla hyötyä, jos käytät hallinnoitua julkaisemista.
Kohteen tila
Tila Kuvaus
Luonnos Tätä kohdetta ei ole koskaan lähetetty tarkastettavaksi.
Tarkastettavana Tämä kohde kuuluu päivitykseen, jota tarkastamme.

Päivitys hylätty

Sovellus hylättiin (sen siirtyessä Luonnos-tilasta Julkaistu-tilaan)

Tämä kohde kuuluu päivitykseen, joka ei ole Google Playn käytännön tai kehittäjien jakelusopimuksen mukainen. Voit korjata ongelman ja lähettää sovelluksen uudelleen tai lähettää valituksen.

Huom. Päivitys hylättiin ‑tilan ja tämän tilan erona on se, että Sovellus hylättiin ‑tila koskee vain sovellusluonnoksia, joita yrität julkaista.
Sovellus hylättiin

Tämä kohde kuuluu päivitykseen, joka ei ole Google Playn käytännön tai kehittäjien jakelusopimuksen mukainen. Voit korjata ongelman ja lähettää sovelluksen uudelleen tai lähettää valituksen.

Huom. Tämän tilan ja Päivitys hylättiin ‑tilan erona on se, että Sovellus hylättiin ‑tila koskee vain sovellusluonnoksia, joita yrität julkaista.

Saatavilla Tämän kohteen uusin versio on saatavilla sovelluksessasi Google Playssa.
Edellinen Tämä on aiemmin lähettämäsi kelvollinen kohde, joka korvattiin uudemmalla versiolla tai joka muutettiin vanhentuneeksi seuraavassa päivityksessä.

Sovellusluonnoksen julkaisu

Kun olet valmis julkaisemaan sovellusluonnoksen, sinun täytyy aloittaa julkaisun käyttöönotto. Sovelluksesi julkaistaan, kun valitset prosessin päätteeksi Julkaisu.

Onko sinulla ongelmia sovellusluonnoksen julkaisemisessa?

Jos näet sovellusjulkaisun tarkastusyhteenvetosivun yläreunassa "Virheyhteenveto"-otsikon, katso lisätiedot valitsemalla Näytä lisää. Voit myös nähdä resoluutiosuosituksen tai ‑vaatimuksen, jos se on saatavilla. Et voi julkaista sovellusta, ennen kuin virheet on korjattu. Jos sovelluksessa on vain varoituksia, pieniä ongelmia tai molempia, voit julkaista sovelluksen, mutta suosittelemme niiden ratkaisemista ennen julkaisua.

Sovelluspäivityksen julkaisu

Voit julkaista päivityksen olemassa olevaan sovellukseen vakiojulkaisun tai hallinnoidun julkaisun avulla.

• Vakiojulkaisu: Nykyisten sovellusten päivitykset käsitellään ja julkaistaan mahdollisimman pian. Sovelluksesi käyttää oletuksena vakiojulkaisua. Tietyt sovellukset voivat edellyttää laajempaa tarkistusta. Poikkeustilanteissa tämä voi pidentää tarkistusaikoja jopa seitsemällä päivällä tai pidemmällä ajanjaksolla. Lisätietoja vakiojulkaisussa on artikkelissa Sovelluksen päivittäminen tai julkaisun peruuttaminen.
  • Hallinnoitu julkaiseminen: Olemassa olevien sovellusten päivitykset käsitellään tavalliseen tapaan. Kun ne on hyväksytty, sinä päätät, milloin ne julkaistaan. Tästä ohjekeskuksen artikkelista löydät lisätietoa hallinnoidusta julkaisemisesta sekä muutosten tarkistuksen ja julkaisun hallinnasta.

Tärkeää: Selvitä päivityksen julkaisemista varten tilin omistajan kanssa, mitkä seuraavista käyttöoikeuksista tarvitset:

Lisää aiheesta