Indholdsklassificering af apps og spil

Du kan vise dine brugere velkendte og lokalt relevante indholdsklassificeringer. Disse hjælper dig desuden med at forbedre appengagementet, idet de målretter mod den rigtige målgruppe for dit indhold.

Du kan forhindre, at dine apps angives som "Ikke klassificeret" ved hurtigst muligt at åbne Play Console, gå til siden Appindhold og udfylde spørgeskemaet for hver af dine apps. Apps med statussen "Ikke klassificeret" kan blive fjernet fra Google Play.

Klassificeringer

Du modtager en klassificering for hver af dine apps og spil ved at udfylde et spørgeskema i Play Console om karakteren af indholdet i dine apps, hvorefter du modtager en indholdsklassificering fra flere forskellige klassificeringsmyndigheder. Eftersom klassificeringsmyndighederne er uafhængige tredjeparter, anvender de hver deres egen metode til at tildele dig en klassificering (se Klassificeringsmyndigheder og beskrivelser nedenfor). De klassificeringer, der angives for din app, og som vises i Google Play, bestemmes på baggrund af din besvarelse af spørgeskemaet.

Det er dit ansvar at udfylde spørgeskemaet i forbindelse med:

• Nye apps, der indsendes i Play Console
  • Eksisterende apps, der er aktive i Google Play
  • Alle appopdateringer, hvor der er foretaget ændringer af appens indhold eller funktioner, som kan påvirke svarene i spørgeskemaet

Udviklere bør bruge den tildelte klassificering, når de annoncerer deres app i hvert af de respektive områder, så brugerne kan få mest muligt gavn af dem. Dette skal ske i henhold til retningslinjerne for visning.

Appklassificeringerne har ikke til formål at afspejle den tiltænkte målgruppe. Meningen med klassificeringerne er at hjælpe forbrugerne, især forældre, med at identificere potentielt anstødeligt indhold i en app.

Alle klassificeringsikoner er beskyttede varemærker fra de respektive klassificeringsmyndigheder, og misbrug af disse kan resultere i sagsanlæg. Du kan få flere oplysninger om brugen af klassificeringsikoner på hvert af klassificeringsmyndighedernes websites.

Vigtigt! Sørg for at svare korrekt på spørgeskemaet til indholdsklassificering. Hvis du har spørgsmål til den klassificering, der er tildelt din app, kan du kontakte klassificeringsmyndigheden direkte via linket i mailen med certifikatet. En vildledende beskrivelse af appens indhold kan resultere i fjernelse eller suspendering.

Sådan udfylder du spørgeskemaet til klassificering af din app

1. Åbn Play Console, og gå til siden Appindhold (Politik > Appindhold).
  2. Klik på Start under "Målgruppe og indhold".
  3. Læs oplysningerne om spørgeskemaet, og angiv din mailadresse.
    • Din mailadresse bruges til korrespondance med IARC (International Age Rating Coalition).
  4. Vælg en kategori, og klik på Næste.
  5. Vælg en kategori.
  6. Udfyld spørgeskemaet.
    • Hvis du vil ændre nogle af dine svar, når du har fuldført en sektion, skal du klikke på Rediger.
    • Hvis du er begyndt at udfylde spørgeskemaet, men først vil afslutte det senere, kan du klikke på Gem kladde. Du kan gemme én kladde af spørgeskemaet for hver app.
  7. Gennemgå dine beregnede klassificeringer på siden "Oversigt", og klik på Send.

Når du har indsendt dine klassificeringer, kan du gennemgå dem og dine spørgeskemaer i sektionen "Målgruppe og indhold" på siden Appindhold. Hvis du vil udfylde spørgeskemaet for din app igen, kan du klikke på Start et nyt spørgeskema på siden Indholdsklassificering.

Yderligere oplysninger

Din app vil muligvis få tildelt forskellige klassificeringer i forskellige geografiske områder. Da klassificeringsstandarderne varierer alt efter område, bruger hver klassificeringsmyndighed sit eget system til klassificering af apps.

Klassificeringsmyndigheder, der deltager i IARC, kan ændre klassificeringen af din app efter gennemgang. Hvis klassificeringen af din app underkendes af en klassificeringsmyndighed, og du gerne vil opdatere dine svar, er du nødt til at udfylde spørgeskemaet igen

Bemærk! Den beregnede klassificering, der vises, er muligvis ikke den klassificering, der vises til brugere i Google Play. Opdateringer og indsendelser af apps kan blive afvist, hvis de giver et forkert indtryk af din apps indhold. Dine svar på spørgeskemaet bliver muligvis brugt til at generere klassificeringer for specifikke territorier i henhold til lokal lovgivning.

Appel af klassificeringer

Hvis du har nogen indsigelser mod den klassificering, som en klassificeringsmyndighed, der deltager i IARC, har tildelt din app, har du ret til at appellere direkte til IARC ved hjælp af linket i din mail med certifikatet. Hvis du har andre spørgsmål om IARC, som ikke er relateret til appeller, kan du kontakte dem på deres website.

Klassificeringerne bruges til følgende:

• At oplyse forbrugere, især forældre, om potentielt stødende indhold i en app.
  • At blokere eller filtrere dit indhold for bestemte brugere eller i bestemte geografiske områder, hvor dette er lovkrav.
  • Kun Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), Storbritannien og Schweiz: At blokere anskaffelse og køb af indhold, der er uegnet for børn, for konti, der ikke er forældrestyrede, og som ikke ejes af bekræftede voksne.
  • Kun EØS, Storbritannien og Schweiz: At blokere eller filtrere indhold, der er uegnet for børn, fra søge- og browsersider i Google Play for brugere, der er angivet som teenagere, eller brugere, som sandsynligvis er teenagere, medmindre der anvendes dybe links.
  • At vurdere, om din app er egnet til særlige programmer for udviklere

Klassificeringsmyndigheder og -beskrivelser

ESRB – Nord-, Syd- og Mellemamerika
Klassificering Beskrivelse
E ALLE

Indholdet er generelt egnet til alle aldersgrupper. Indholdet kan omfatte minimal tegneserievold eller urealistisk eller mild vold og/eller sjælden brug af lettere groft sprog.

10+ ALLE OVER 10 ÅR

Indholdet er generelt egnet til børn fra 10 år og opefter. Indholdet kan omfatte en større mængde urealistisk vold, mild vold eller tegneserievold, lettere groft sprog og/eller en minimal grad af seksuelt orienterede temaer.

U TEENAGER

Indholdet er generelt egnet til unge fra 13 år og opefter. Indholdet kan omfatte vold, seksuelt orienterede temaer, grov humor, minimale mængder blod, simuleret hasardspil og/eller sjælden brug af groft sprog.

K UEGNET FOR BØRN

Indholdet er generelt egnet til unge fra 17 år og opefter. Indholdet kan omfatte grov vold, blod og lemlæstelse, seksuelt indhold og/eller groft sprog.

AO KUN FOR VOKSNE

Indholdet er kun egnet til voksne fra 18 år og opefter. Indholdet kan omfatte længerevarende scener med grov vold, udpenslet seksuelt indhold og/eller hasardspil med rigtige penge.

Få flere oplysinnger på ESRB's website.

Geografiske områder

Antigua og Barbuda, Argentina, Bahamas, Barbados, Belize, Bolivia, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Den Dominikanske Republik, Dominica, Ecuador, El Salvador, Grenada, Grønland, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinerne, Surinam, Trinidad og Tobago, Uruguay, USA og Venezuela

PEGI – Europa og Mellemøsten

Klassificeringer i Europa og Mellemøsten administreres af PEGI (Pan European Game Information).

Lande

Albanien, Andorra, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, De Forenede Arabiske Emirater, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Israel, Italien, Kosovo, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Moldova, Monaco, Montenegro, Nederlandene, Nordmakedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Klassificeringer

Klassificering Beskrivelse
3 PEGI 3

Indholdet af apps med denne klassificering er egnet til alle aldersgrupper. Visse former for vold, der vises i en humoristisk sammenhæng (f.eks. i tegneserier som Snurre Snup eller Tom & Jerry), accepteres. Det skal ikke være muligt for barnet at associere en karakter med en virkelig person – de skal være helt og aldeles fiktive. Appen må ikke indeholde lyde eller billeder, der kan skræmme små børn. Der må ikke indgå bandeord.

7 PEGI 7

Alle apps, som normalt ville blive klassificeret i kategori 3, men som indeholder visse scener eller lyde, der kan virke skræmmende på børn, bør høre under denne kategori. Der må kun være meget let vold i en PEGI 7-app, som f.eks. underforstået vold eller udetaljeret, urealistisk vold.

12 PEGI 12

Spil eller apps, der viser en smule mere udpenslet vold mod fiktive figurer eller mild vold mod menneskelignende figurer eller dyr, hører under denne alderskategori. Kategorien omfatter også lettere former for nøgenhed og simuleret hasardspil. Eventuelle bandeord i denne kategori må ikke være hårde eller indeholde sexrelaterede udtryk.

16 PEGI 16

Når skildringen af vold eller seksuel aktivitet når et niveau, der ligner, hvad man kan forvente i det virkelige liv, anvendes denne klassificering. Hårdere upassende sprogbrug, opfordring til brug af tobak eller stoffer og afbildning af kriminelle aktiviteter er eksempler på indhold i apps, der er klassificeret i kategori 16.

18 PEGI 18

Voksenklassificeringen anvendes, når skildringen af vold når et niveau, hvor den kan karakteriseres som grov vold og/eller indeholder elementer af særlige former for vold (umotiverede drab, vold mod forsvarsløse individer eller voldtægt). Den kan også omfatte udpenslet sex, diskrimination eller glamourisering af ulovlige stoffer.

Vejledning fra forældre anbefales VEJLEDNING FRA FORÆLDRE ANBEFALES

Apps har ikke altid foruddefineret indhold, der kan klassificeres på forhånd. Visse apps fungerer som portaler (f.eks. til streaming af indhold), der tilbyder en bred vifte af indhold, som brugerne kan vælge imellem. I forbindelse med disse apps bruger vi ikonet for forældrevejledning, så forældre er opmærksomme på, at appen muligvis kan give adgang til indhold, der ikke er passende for børn. Der vil ofte også være andet indhold, som er passende for aldersgruppen afhængigt af brugerens valg.

Læs mere på websitet for PEGI

Geografiske områder

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Israel, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig

Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) – Tyskland

Klassificeringer i Tyskland administreres af USK (Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle).

Klassificering Beskrivelse
0 Alle aldre

Apps uden aldersbegrænsning er kendetegnet ved indhold, der ikke er relevant i forbindelse med beskyttelse af børn. De kan være rettet direkte mod børn og unge, men også mod et voksent publikum. Hjælpeprogrammer, produktkataloger og værktøjsapps er eksempler på apps, der hører under denne kategori, samt sociale netværk, hvor alt brugergenereret indhold gennemgås, filtreres eller ændres.

6 USK: 6 år og opefter

Apps i denne kategori kan indeholde elementer, som ikke er egnet til børn i førskolealderen. De kan indeholde momenter med skræmmende scener, enkelte tilfælde af lette bandeord eller erotiske antydninger. Hvis der vises voldelige billeder, er de abstrakte og ikke afgørende for det overordnede produkt. Spil i denne aldersgruppe kan stadig kategoriseres som familievenlige, men indeholder flere nervepirrende og konkurrenceorienterede aspekter.

12 USK: 12 år og opefter

Apps i denne kategori kan have en skadelig virkning på mindre børn som følge af skræmmende elementer, chokeffekter, stødende sprogbrug, seksuelt indhold eller voldelige billeder. Spil i denne kategori kan indeholde et mere konkurrenceorienteret og hektisk gameplay. Vær opmærksom på, at indhold på sociale netværk eller andet brugergenereret indhold kan bidrage til relevansen for beskyttelse af børn.

16 USK: 16 år og opefter

Realistiske skildringer af vold, en række chokerende og uhyggelige elementer, vedvarende brug af stødende sprog eller apps med erotisk eller seksuelt fokus hører under denne kategori. Disse spil indeholder som regel væbnet kamp, en narrativ historiefortælling og militære missioner. Genrerne i denne kategori omfatter også actioneventyr, militære strategispil og FPS-spil (First Person Shooter).

18 USK: 18 år og opefter

Realistisk og udpenslet vold er, blandt andre aspekter, som f.eks. tydelig skildring af stofmisbrug, den mest almindelige årsag til 18+-klassificeringen af disse apps. Spil i denne aldersgruppe indeholder næsten altid voldelige spilkoncepter, som er fremtrædende i størstedelen af målene i spillet.

Læs mere på USK's website

Australian Classification Board – Australien

Bemærk! Klassificeringer fra Australian Classification Board gives kun til spil.

Klassificeringer i Australien administreres af ACB (Australian Classification Board).

Følgende klassificeringer bruges til Spil i Play Butik i Australien. For andre lande tildeler vi klassificeringer, der er beskrevet i kategorien "Andre lande".

Klassificering Beskrivelse
G G-klassificering

Indholdet er af meget let karakter.

G-klassificeringen er egnet for alle. Produkter med G-klassificering kan indeholde elementer, som f.eks. sprogbrug og temaer, af meget let karakter. Visse computerspil med G-klassificering kan dog indeholde elementer, der ikke er interessante for børn.

PG PG-klassificering

Indholdet er af let karakter.

Computerspil med klassificeringen PG (Parental Guidance) indeholder ingen moderat stærke eller stærke scener, men indholdet kan være forvirrende eller chokerende for børn. Det kan derfor være nødvendigt at have selskab af en forældre eller værge. De kan indeholde elementer, som f.eks. sprogbrug og temaer, af let karakter. Det anbefales ikke, at personer under 15 år ser eller afspiller dette indhold uden selskab af en forælder eller værge.

K M-klassificering

Indholdet er af moderat karakter.

Computerspil med klassificeringen M (Mature) indeholder moderat stærke scener og er egnet til 15-årige og opefter. Børn under 15 år kan på lovlig vis få adgang til dette materiale, fordi det blot er en vejledende kategori. Computerspil med klassificeringen M kan dog indeholde elementer, som f.eks. vold og nøgenhed af moderat karakter, som ikke anbefales for børn under 15 år. Det kan være nødvendigt for forældre eller en værge at undersøge, hvad computerspillet handler om, før de beslutter, om materialet er egnet til deres barn.

MA15+ Begrænset

Indholdet er af stærk karakter.

Materiale med klassificeringen MA 15+ indeholder stærke scener og er ulovligt for personer under 15 år. Det kan indeholde elementer, som f.eks. sexscener og stofmisbrug, af stærk karakter.

Brugeren kan blive bedt om at fremvise id ved leje eller køb af computerspil med klassificeringen MA 15+. Børn under 15 år har ikke lov til at se, købe eller leje materiale med klassificeringen MA 15+, medmindre de har selskab af en forælder eller værge.

Værgen skal være en voksen med forældremyndighed over personen under 15 år. Værgen skal være minimum 18 år.

R18 Begrænset

Indholdet er af meget stærk karakter.

Materiale med klassificeringen R 18+ er ulovligt for børn og unge under 18 år. Materiale af denne type kan indeholde elementer, som f.eks. sexscener og stofmisbrug, af meget stærk karakter. Nogle materialer med klassificeringen R 18+ kan endda virke stødende på visse voksne. Brugeren kan blive bedt om at fremvise id ved leje, køb eller brug af computerspil med klassificeringen R 18+.

Læs mere på ACB's website

Classificação Indicativa (ClassInd) – Brasilien

Klassificeringer i Brasilien administreres af ClassInd.

Klassificering Beskrivelse
T Alle aldre

Indholdet er ikke skadeligt for børn i nogen aldre. Det kan indeholde en smule meget let indhold, f.eks. tegneserievold.

10 Klassificeret til 10+

Noget indhold af let karakter, der især kan påvirke yngre børn. Det kan indeholde let stødende bandeord, våben, kampe uden blod, skræmmende scener, henvisninger til tobak/alkohol og medicinsk anvendelse af ulovlige stoffer.

12 Klassificeret til 12+

Indhold af let karakter svag effekt. Det kan indeholde bandeord, seksuelle dialoger eller henvisninger, sår, blødning og brug af tobak/indtagelse af alkohol.

14 Klassificeret til 14+

Indhold af stærk karakter. Det kan indeholde død, erotisk baggrund, nøgenhed og underforstået brug af ulovlige stoffer.

16 Klassificeret til 16+

Indhold af stærk karakter. Det kan indeholde hyppig vold, blodige scener, lemlæstelse, tortur, seksuelle forhold og brug af ulovlige stoffer.

18 Klassificeret til 18+

Indhold af meget stærk karakter. Det kan indeholde sadisme, grusomhed, opmuntring til brug af eller glorificering af stoffer/vold samt eksplicitte seksuelle forhold.

Læs mere på ClassInd's website

GRAC – Sydkorea

Bemærk! GRAC-klassificeringer gives kun til spil. Der er et separat indholdsklassificeringssystem til apps.

Aldersgrænse Beskrivelse
For alle

Titler med klassificeringen For alle har indhold, som er egnet for alle aldersgrupper.

Klassificeret til 12+

Titler med klassificeringen 12+ har indhold, som er uegnet for børn under 12 år.

Klassificeret til 15+

Titler med klassificeringen 15+ har indhold, som er uegnet for børn under 15 år.

Klassificeret til 18+

Titler med klassificeringen 18+ har indhold, som er uegnet for børn under 18 år.

Få flere oplysninger på GRAC's website

En separat klassificering angiver aldersgrænsen for en app eller et spil i de lande og geografiske områder, der ikke er repræsenteret af en deltagende klassificeringsmyndighed.

IARC generelt

Klassificeringer i andre områder administreres af IARC (International Age Rating Coalition).

Klassificering Beskrivelse
3

Uegnet for børn under 3 år

Egnet til alle aldersgrupper. Visse former for fantasi- og tegneserievold accepteres. Bandeord er ikke tilladt.

7

Uegnet for børn under 7 år

Kan indeholde scener eller lyde, der kan virke skræmmende på børn. Lette former for vold (underforstået eller urealistisk) er tilladt.

12

Uegnet for børn under 12 år

Vold, der involverer fantasifigurer, og/eller milde former for vold mod menneskelige figurer eller dyr er tilladt. Diskret nøgenhed, lette bandeord og simuleret hasardspil er også tilladt, mens sexrelaterede kraftudtryk ikke er tilladt.

16

Uegnet for børn under 16 år

Realistisk vold, sex, groft sprogbrug, brug af tobak eller stoffer og afbildning af kriminelle aktiviteter er tilladt.

18

Uegnet for børn under 18 år

Udpenslet vold, bl.a. skildring af umotiveret vold og/eller vold mod forsvarsløse individer, og seksuel vold er tilladt. Dette indhold kan også omfatte udpenslet seksuelt indhold, diskriminerende handlinger og/eller glamourisering af ulovlige stoffer.

Få flere oplysninger på IARC-websitet.

Klassificering i Google Play – gælder i Sydkorea (kun apps)

Indholdsklassificeringssystemet for apps (ikke spil) i Sydkorea er baseret på klassificeringssystemet i Google Play.

Aldersgrænse Beskrivelse
3

Klassificeret til 3+

Generelt egnet for alle. Bemærk, at apps med denne klassificering muligvis ikke specifikt er tiltænkt børn.

7

Klassificeret til 7+

Muligvis ikke egnet for børn under 7 år. Bemærk, at apps med denne klassificering muligvis ikke specifikt er tiltænkt børn.

12

Klassificeret til 12+

Muligvis ikke egnet for børn under 12 år.

Klassificeret til 16+

Muligvis ikke egnet for børn under 16 år.

18

Klassificeret til 18+

Kun egnet for voksne.

Klassificering i Google Play – gælder for Rusland

Bemærk! Hvis du ikke har udfyldt det nye spørgeskema til indholdsklassificering, angives dine apps som Ikke klassificeret.

Aldersgrænse Beskrivelse
3

Klassificeret til 3+

Generelt egnet for alle. Bemærk, at apps med denne klassificering muligvis ikke specifikt er tiltænkt børn.

7

Klassificeret til 7+

Muligvis ikke egnet for børn under 7 år. Bemærk, at apps med denne klassificering muligvis ikke specifikt er tiltænkt børn.

12

Klassificeret til 12+

Muligvis ikke egnet for børn under 12 år.

Klassificeret til 16+

Muligvis ikke egnet for børn under 16 år.

18

Klassificeret til 18+

Kun egnet for voksne.

Andet

Ikke klassificeret
Klassificering Beskrivelse
Unrated

Ikke klassificeret

Advarsel – indholdet er endnu ikke klassificeret. Apps, der ikke er klassificeret, har muligvis indhold, der kun er egnet for voksne.

Klassificering afvist

Klassificeringsmyndigheder kan i begrænset omfang afvise klassificering for en app, der distribueres i deres geografiske område. Dette betyder, at appen eller spillet ikke må distribueres i klassificeringsmyndighedens område.

Hvis klassificering afvises for en app eller et spil i et geografisk område:

• IARC underretter appudvikleren om beslutningen via mail.
  • I stedet for en klassificering fra en klassificeringsmyndighed vises RC Klassificering afvist i Play Console.
  • Google Play fjerner kun apps og spil med betegnelsen "Klassificering afvist" i det gældende område.

Hvis en af dine apps eller spil tildeles denne betegnelse, og du gerne vil appellere, kan du gøre dette via webadressen i den mail, du modtager fra IARC.

Landespecifikke klassificeringer og retningslinjer

Brasilien

For at sikre, at de lokale bestemmelser overholdes, medtager Google Play nu en appklassificering, der gælder specifikt for Brasilien, på infosiden for din app. Klassificeringer, der gælder specifikt for Brasilien, oprettes automatisk ved hjælp af dine apps' eksisterende indholdsklassificeringer i Play Console og er synlige for brugere i Brasilien.

Bemærk! Indholdsklassificeringer fra ClassInd i Brasilien, som tildeles på baggrund af svarene i spørgeskemaet til indholdsklassificering, vises på nuværende tidspunkt ikke for slutbrugerne.

Sådan oprettes klassificeringer, der gælder specifikt for Brasilien, på baggrund af dine eksisterende indholdsklassificeringer:

Klassificering i Google Play Klassificering, der gælder specifikt for Brasilien Indholdsbeskrivelse
Alle L Ikke relevant
Modenhed: Lavere 10 Vold, kriminelle handlinger, lovlige stoffer
Modenhed: Medium 14 Vold, kriminelle handlinger, lovlige stoffer, ulovlige stoffer, upassende sprogbrug, seksuelt indhold
Modenhed: Højere 16 Ekstrem vold, kriminelle handlinger, seksuelt indhold, sex, lovlige stoffer, ulovlige stoffer, upassende sprogbrug