Styr när appändringar ska granskas och publiceras

I februari 2023 gjorde vi ändringar i arbetsflödet för publicering för att göra det lättare att förstå vilka ändringar du skickar in för granskning. Du får även bättre kontroll över när du skickar in vissa ändringar för granskning. Läs mer på Android Developers Blog.

På sidan Publiceringsöversikt kan du ange när vissa ändringar i appen ska granskas och publiceras.

Du kan se vilka ändringar som har gjorts i appen och skicka vissa ändringar till Google för granskning när du är klar. Du kan även aktivera och inaktivera hanterad publicering. När hanterad publicering har aktiverats kan du se vilka ändringar du skickat in som är under granskning och vilka ändringar som är redo för publicering på sidan Publiceringsöversikt.

Se en översikt över ändringarna

På sidan Publiceringsöversikt visas en översikt över de ändringar som gjorts i din app och från den sidan kan du styra när vissa ändringar ska skickas in för granskning eller publicering.

De ändringar som visas kan vara uppdateringar av hur appen distribueras på Google Play, till exempel att nya länder och regioner har lagts till i appens produktionsversion. Ändringarna kan även handla om innehåll som du har skickat in för att hjälpa oss att granska din app, till exempel ett frågeformulär för innehållsklassificering eller ändringar av appens målgrupp. Alla ändringar visas i en tabell med en övergripande beskrivning av åtgärden och en länk till själva ändringen.

Om hanterad publicering har aktiverats styr du när dina godkända uppdateringar publiceras på Google Play.

Skicka in ändringarna för granskning

I avsnittet Ändringarna är redo att skickas in för granskning kan du ange exakt när du ska skicka in ändringarna för granskning. Varje gång du gör ändringar i appen som behöver granskas läggs ändringen till i det här avsnittet. Alla ändringar visas i en tabell med en övergripande beskrivning av åtgärden och en länk till själva ändringen. Objekten skickas inte in för granskning förrän du klickar på Skicka in för granskning. Du kan gruppera alla ändringar och skicka in dem för granskning när du är redo.

Ändringarna publiceras automatiskt när de har granskats och godkänts av Google såvida inte hanterad publicering har aktiverats. I det befintliga avsnittet Ändringarna granskas visas dina ändringar som håller på att granskas. Om dina appändringar inte har publicerats ännu eller visas i avsnittet Klart för publicering kan du även flytta tillbaka dem till avsnittet Ändringarna är redo att skickas in för granskning. På så sätt kan du återställa oönskade ändringar som håller på att granskas eller är redo för publicering, och se till att de inte publiceras innan du vill publicera dem.

Obs! I vissa fall kan ändringarna fortfarande omfattas av granskning vilket kan påverka dina publiceringsplaner om du tar bort appändringarna från Ändringarna granskas eller Ändringarna är klara att publicera.

Använda hanterad publicering

Hanterad publicering är användbart för alla som enkelt vill spåra appändringar och granskningsstatus eller publicera en appuppdatering vid en viss tidpunkt. Detta kan vara användbart vid koordinering av en annonskampanj, lansering eller ny appversion med ändringar av appens butiksuppgifter eller distribution.

Hanterad publicering kan vara särskilt användbart för appar som omfattas av långa granskningstider, till exempel appar som skickas in av nya utvecklarkonton.

Viktiga anmärkningar om hanterad publicering innan du börjar

Förutsättningar

Testning

Planera för granskning av inskickade uppdateringar

• Alla appändringar måste bearbetas innan de kan publiceras. Bearbetningen kan ta allt från några timmar till sju dagar (eller ännu längre tid i undantagsfall). Det beror på vilken granskningstid appen omfattas av.
    • Tips! Räkna med minst en vecka från att appen skickats in till att den läggs upp och planera publiceringen utifrån detta.
  • Beroende på appens uppdateringsstatus kanske den inte skickas för granskning automatiskt. Om en appuppdatering till exempel avvisades och du har gjort ändringar för att försöka lösa problemet skickas inte ändringarna för granskning automatiskt. För att skicka ändringarna behöver du öppna sidan Publiceringsöversikt och klicka på Skicka in för granskning. Mer information finns i appars uppdateringsstatus.

Aktivera eller inaktivera hanterad publicering

• Hanterad publicering kan aktiveras eller inaktiveras när som helst, även när ändringar granskas och behandlas.

Ändringar som inte fördröjs av hanterad publicering

• Med hanterad publicering blir de flesta ändringar fördröjda tills du aktivt väljer att publicera dem. Exempelvis
    • fullständig lansering och lansering i etapper (se undantag nedan)
    • lansering och uppdatering av förhandsregistrering
    • ändringar av butiksuppgifter, inklusive ändringar av anpassade butiksuppgifter och aktiva experiment med butiksuppgifter
    • ändringar av appinnehåll
    • ändringar av appkategori
    • inställningar för hanterad Play
    • ändringar av hur testarna konfigureras för en kanal (till exempel genom att ange en ny e-postlista eller Google-grupp som lista över testare).
  • Det finns dock undantag, bland annat följande:
    • att öka en befintlig lansering i etapper till 100 %
    • att uppdatera appens avsnitt Viktig information
    • ändringar av regler för uteslutning av enheter
    • ändringar av medlemskapet för en e-postlista eller Google-grupp som används av en testkanal
    • att ta bort appen som publicerad
    • ändringar av appens sida Produkter i appen
    • prisändringar
    • att stoppa experiment med butiksuppgifter.

Publicera en appuppdatering med hanterad publicering

Steg 1: Aktivera hanterad publicering

1. Öppna Play Console och sidan Publiceringsöversikt.
  2. Navigera till Aktivera hanterad publicering i avsnittet Status för hanterad publicering.
  3. Välj Spara.

När du har aktiverat hanterad publicering visas en grön bockmarkering och meddelandet ”Hanterad publicering har aktiverats” i avsnittet Status för hanterad publicering tills du inaktiverar funktionen.

När hanterad publicering har aktiverats kan du göra och skicka in ändringar i appen som vanligt. Mer information finns i Förbereda och lansera en version. Ändringarna publiceras inte förrän de har granskats, godkänts och publicerats från sidan Hanterad publicering.

Steg 2: Spåra och granska dina ändringar

1. När du har ändrat appen väljer du Publiceringsöversikt i menyn till vänster.
  2. I avsnittet Ändringarna granskas granskar du tabellen enligt följande:
    • I kolumnen Objektet har ändrats visas objektets namn och relevant Play Console-område (till exempel Primära butiksuppgifter eller Appinnehåll).
    • I kolumnen Beskrivning finns en kort beskrivning av ändringen.
    • Till höger i tabellen kan du välja högerpilen för att öppna relevant avsnitt i Play Console.

När dina ändringar har granskats och godkänts börjar de läggas till i avsnittet Ändringarna är klara att publicera på sidan.

Steg 3: Publicera appuppdateringen

När avsnittet Ändringarna granskas är tomt och alla ändringar visas under Ändringarna är klara att publicera kan du publicera uppdateringen på Google Play. Om det fortfarande finns ändringar i avsnittet Ändringarna granskas måste du vänta tills de har godkänts.

1. Välj Publiceringsöversikt i menyn till vänster.
  2. Kontrollera att alla ändringar har godkänts och visas under Ändringarna är klara att publicera.
  3. Välj Publicera ändringar. När du har bekräftat att du vill publicera kommer uppdateringen att publiceras på Google Play inom några minuter.

Obs! När du väljer Granska och publicera och bekräftar att du vill publicera, blir ändringarna tillgängliga och synliga för Google Play-användare.

Vanliga frågor

Tar det längre tid att granska appen om jag gör fler ändringar?

Handläggningstiden för granskning enligt servicenivåavtalet räknas från den senast inskickade ändringen av appen. Det innebär att appen kan hamna längst bak i granskningskön om du skickar in ändringar medan en granskning av ändringar pågår. Om så sker inaktiveras Granska och publicera tills appen har granskats.

Hur fungerar hanterad publicering med interna tester? Omfattas uppdateringen av hanterad publicering?

Interna testkanaler omfattas inte av hanterad publicering. I de flesta fall blir ändringarna tillgängliga direkt när du laddar upp ett AAB-arkiv till en intern testkanal. Appuppdateringar i interna testkanaler omfattas inte av granskningar, men de kan omfattas av retroaktiva granskningar när de har publicerats i Play Butik.

Det finns två undantag du ska tänka på gällande granskningar och interna testkanaler. Dessa är följande:

• Om lanseringen av appens första version sker på en intern testkanal måste den inskickade versionen granskas innan den kan publiceras. Granskningen kan ta allt från några timmar till sju dagar (eller ännu längre tid i undantagsfall). Det beror på vilken granskningstid appen omfattas av.
  • Om de tidigare versionerna du skickat in har avvisats måste nästa version granskas innan den kan publiceras. I detta fall blir ändringarna inte tillgängliga förrän granskningen har slutförts och godkänts när du laddar upp en AAB-arkiv till en intern testkanal.
Vad är skillnaden mellan att använda funktionen Ändringarna är redo att skickas in för granskning och hanterad publicering? Fungerar hanterad publicering fortfarande som det ska?

Med Ändringarna är redo att skickas in för granskning kan du bestämma när du vill skicka ändringar som behöver godkännas för granskning. Med hanterad publicering kan du bestämma när du vill publicera godkända ändringar. Ja, hanterad publicering fungerar fortfarande som det ska.

Kan vi få en fullständig lista över vilka ändringar som ingår och vilka som inte ingår i funktionen Ändringarna är redo att skickas in för granskning?

Ändringarna som ingår i Ändringarna är redo att skickas in för granskning är samma som de som ingår i hanterad publicering. Läs mer om vilka ändringar som fördröjs och vilka som inte fördröjs.

Relaterat innehåll

• Läs mer om hur du väljer när appuppdateringar publiceras med hanterad publicering på Play Academy.