Bepalen op welk moment app-wijzigingen worden gepubliceerd met beheerd publiceren

Met beheerd publiceren kun je precies bepalen op welk moment wijzigingen in je app worden gepubliceerd. Als beheerd publiceren aanstaat, kun je op de pagina Publicatieoverzicht zien welke van de ingediende wijzigingen nog worden beoordeeld en welke klaar zijn voor publicatie.

Een overzicht van je wijzigingen bekijken

Op de pagina Publicatieoverzicht kun je geplande wijzigingen bijhouden, en beheren wanneer goedgekeurde wijzigingen worden gepubliceerd.

De vermelde wijzigingen kunnen updates bevatten over hoe je app wordt gedistribueerd op Google Play, zoals nieuwe landen/regio's die aan de productierelease van je app zijn toegevoegd. Wijzigingen kunnen ook content bevatten die je hebt verstrekt om ons te helpen je app te beoordelen, zoals een vragenlijst voor contentclassificatie of wijzigingen in de doelgroep van je app. Alle wijzigingen worden in een tabel weergegeven met een duidelijke beschrijving ervan en met een link naar de wijziging zelf.

Als beheerd publiceren aanstaat, kun je beheren wanneer je goedgekeurde updates worden gepubliceerd op Google Play.

In welke situaties kun je beheerd publiceren gebruiken?

Beheerd publiceren is handig voor iedereen die makkelijk app-wijzigingen en beoordelingsstatussen wil bijhouden of een app-update op een specifiek tijdstip live wil zetten. Dit kan handig zijn bij het coördineren van een advertentiecampagne, een lanceringsevenement of een nieuwe app-versierelease met wijzigingen in de winkelvermelding of distributie van je app.

Beheerd publiceren is ook handig voor apps met een langere beoordelingstijd, zoals apps ingediend door nieuwe ontwikkelaarsaccounts of ontwikkelaars die deelnemen aan het programma Gemaakt voor gezinnen (Designed for Families, DFF).

Voordat je begint: Belangrijke opmerkingen over beheerd publiceren

Vereisten

Testen

• Als je beheerd publiceren wilt gebruiken voor je productlancering, raden we je aan om eerst je app te publiceren via een gesloten testtrack. Zie Een open, gesloten of interne test opzetten voor meer informatie over testen.

Planning voor beoordelingen en het indienen van updates

• Alle app-wijzigingen moeten worden verwerkt voordat ze kunnen worden gepubliceerd. De verwerking kan enkele uren tot 7 dagen duren (of langer in uitzonderlijke gevallen), omdat dit afhankelijk is van de beoordelingstijd die van toepassing is op je app.
    • Tip: We raden je aan je planning aan te passen en een bufferperiode van minimaal een week in te plannen tussen het indienen van je app en het live gaan.
  • Afhankelijk van de updatestatus van je app wordt de app misschien niet automatisch voor beoordeling ingestuurd. Als je app-update bijvoorbeeld is afgewezen en je wijzigingen hebt aangebracht om het probleem op te lossen, worden je wijzigingen niet automatisch voor beoordeling ingestuurd. Ga naar de pagina Publicatieoverzicht en klik op Versturen voor beoordeling om je wijzigingen te sturen. Bekijk Statussen van app-updates voor meer informatie.

Beheerd publiceren aan- of uitzetten

• Je kunt beheerd publiceren op elk moment aan- of uitzetten, ook als je wijziging wordt beoordeeld en verwerkt.

Wijzigingen die niet worden tegengehouden door beheerd publiceren

• Bij beheerd publiceren worden de meeste wijzigingen tegengehouden totdat je zelf besluit ze te publiceren. Voorbeelden hiervan zijn:
    • Volledige en gefaseerde implementaties van je releases (uitzonderingen worden hieronder vermeld)
    • Pre-registratie starten en updaten
    • Wijzigingen in winkelvermeldingen, waaronder wijzigingen in aangepaste winkelvermeldingen en live experimenten voor winkelvermeldingen
    • Wijzigingen in app-content
    • Wijzigingen in je app-categorie
    • Managed Google Play-instellingen
  • Maar er zijn enkele uitzonderingen, waaronder:
    • Een bestaande gefaseerde implementatie verhogen tot 100%
    • Updates in het gedeelte Release-opmerkingen van je app
    • Wijzigingen in uitsluitingsregels voor apparaten
    • Testers beheren
    • De publicatie van je app ongedaan maken
    • Wijzigingen op de pagina In-app-producten van je app
    • Prijswijzigingen
    • Experimenten voor winkelvermeldingen stoppen

Een app-update publiceren met beheerd publiceren

Stap 1: Zet beheerd publiceren aan

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Publicatieoverzicht.
  2. Ga naar de optie Beheerd publiceren aanzetten in het gedeelte Status van beheerd publiceren.
  3. Selecteer Opslaan.

Nadat je beheerd publiceren hebt aangezet, zie je een groen vinkje en het bericht 'Beheerd publiceren staat aan' in het gedeelte Status van beheerd publiceren (totdat je dit uitzet).

Nadat beheerd publiceren is aangezet, kun je zoals gewoonlijk wijzigingen in je app aanbrengen en indienen (ga naar Een release voorbereiden en uitrollen voor meer informatie). De wijzigingen worden pas gepubliceerd nadat ze zijn beoordeeld, goedgekeurd en gepubliceerd op de pagina Beheerd publiceren.

Stap 2: Monitor en beoordeel je wijzigingen

1. Nadat je wijzigingen hebt aangebracht in je app, selecteer je Publicatieoverzicht in het linkermenu.
  2. Bekijk de tabel in het gedeelte Wijzigingen worden beoordeeld:
    • In de kolom Item gewijzigd worden de itemnaam en het relevante consolegedeelte weergegeven (zoals Primaire winkelvermelding of App-content).
    • De kolom Beschrijving bevat een korte beschrijving van de wijziging.
    • Rechts van de tabel kun je de pijl-rechts selecteren om naar het relevante gedeelte in de Play Console te gaan.

Als je wijzigingen zijn beoordeeld en goedgekeurd, worden ze op de pagina vermeld in het gedeelte Wijzigingen zijn klaar voor publicatie.

Stap 3: Publiceer je app-update

Als het gedeelte Wijzigingen worden beoordeeld leeg is en al je wijzigingen weergegeven worden onder Wijzigingen zijn klaar voor publicatie, kun je je update publiceren op Google Play. Als je nog wijzigingen hebt in het gedeelte Wijzigingen worden beoordeeld, moet je wachten tot ze goedgekeurd zijn.

1. Selecteer Publicatieoverzicht in het linkermenu.
  2. Check of al je wijzigingen zijn goedgekeurd en worden weergegeven onder Wijzigingen zijn klaar voor publicatie.
  3. Selecteer Beoordelen en publiceren. Nadat je hebt bevestigd dat je wilt publiceren, wordt de update binnen enkele minuten gepubliceerd op Google Play.

Belangrijk: Als je Beoordelen en publiceren selecteert en bevestigt dat je wilt publiceren, zijn je wijzigingen beschikbaar en zichtbaar voor Google Play-gebruikers.

Veelgestelde vragen

Leidt het indienen van aanvullende wijzigingen in mijn app tot een langere beoordelingstijd?

De SLA (serviceovereenkomst of verwerkingstijd) voor de beoordelingstijd wordt geteld vanaf de laatste ingediende wijziging voor een app. Dit betekent dat als je een wijziging indient terwijl er wijzigingen worden beoordeeld, je app misschien achteraan in de wachtrij voor app-beoordelingen wordt geplaatst. Als dit gebeurt, wordt Beoordelen en publiceren uitgezet totdat de app-beoordeling is voltooid.

Hoe werkt beheerd publiceren met interne tests? Valt de update onder beheerd publiceren?

Interne testtracks worden niet meegenomen bij beheerd publiceren. Als je een app-bundel uploadt naar een interne testtrack, zijn wijzigingen in de meeste gevallen onmiddellijk beschikbaar. App-updates via interne testtracks hoeven niet te worden beoordeeld, maar kunnen wel met terugwerkende kracht worden beoordeeld nadat ze live zijn gegaan in de Play Store.

Er zijn 2 kanttekeningen rond beoordelingen en interne testtracks:

• Als de eerste release van je app via een interne testtrack plaatsvindt, moet de inzending worden beoordeeld voordat deze kan worden gepubliceerd. Beoordelingen kunnen enkele uren tot 7 dagen duren (of langer in uitzonderlijke gevallen), omdat dit afhankelijk is van de beoordelingstijd van je app.
  • Als je eerdere inzending is afgewezen, moet de volgende inzending eerst worden beoordeeld voordat deze kan worden gepubliceerd. Als je in dit geval een app-bundel uploadt naar een interne testtrack, zijn de wijzigingen pas beschikbaar nadat de beoordeling is afgerond en goedgekeurd.

Gerelateerde content

• Ga naar de Academy for App Success voor meer informatie over wanneer je app-updates worden gepubliceerd met beheerd publiceren.