Päätösten tekeminen sovellusmuutosten tarkistamisesta ja julkaisemisesta

Teimme helmikuussa 2023 muutoksia julkaisuprosessiin, jotta sinun olisi helpompi ymmärtää, mitkä muutokset lähetät tarkistettaviksi. Sinulla on myös enemmän päätäntävaltaa, kun lähetät tiettyjä muutoksia tarkistettaviksi. Lue lisää Android-kehittäjien blogista.

Yhteenveto julkaisusta ‑sivulta voit valita, milloin sovelluksesi muutokset lähetetään tarkastettavaksi ja julkaistavaksi.

Näet sovellukseen tehdyt muutokset ja voit lähettää tietyt muutokset Googlelle tarkistettaviksi, kun olet valmis. Voit myös laittaa hallinnoidun julkaisemisen päälle tai pois päältä. Kun hallinnoitu julkaiseminen on päällä, näet Yhteenveto julkaisusta ‑sivulta, mitä lähettämiäsi muutoksia tarkistetaan ja mitkä ovat valmiina julkaistavaksi.

Yhteenvedon näkeminen muutoksista

Yhteenveto julkaisusta ‑sivu sisältää yleiskatsauksen sovellukseen tehdyistä muutoksista ja auttaa sinua päättämään, milloin tietyt muutokset lähetetään tarkistettavaksi tai julkaistavaksi.

Sivulla näkyvät esimerkiksi sovelluksen jakelumuutokset Google Playssa, kuten sen tuotantojulkaisun laajentaminen uusiin maihin tai uusille alueille. Muutos voi myös koskea sisällön lähettämistä meille sovelluksesi arvioimiseksi, esimerkiksi sisällön ikärajoituskysely tai muutos sovelluksen kohdeyleisöön. Kukin muutos näkyy taulukossa, jossa on korkean tason muutoskuvaus ja linkki itse muutokseen.

Kun hallinnoitu julkaiseminen on päällä, voit itse päättää hyväksyttyjen muutosten julkaisuajoista Google Playssa.

Lähetä muutokset tarkistukseen

Muutokset valmiit tarkistettaviksi -osiossa voit päättää joustavasti, milloin lähetät muutoksia tarkistettaviksi. Aina kun teet muutoksia tarkistettavaan sovellukseen, muutos lisätään tähän osioon. Kukin muutos näkyy taulukossa, jossa on korkean tason muutoskuvaus ja linkki itse muutokseen. Tuotteita ei lähetetä tarkistettavaksi ennen kuin valitset Lähetä tarkistettavaksi. Voit tarkistaa kaikki muutokset kerralla ja lähettää ne tarkistettavaksi, kun olet valmis.

Muutokset julkaistaan automaattisesti heti, kun Google on tarkistanut ja hyväksynyt ne, ellei hallinnoitu julkaiseminen ole päällä. Tarkistettavana olevat muutokset näkyvät edelleen Muutoksia tarkistetaan ‑osiossa. Jos sovellusmuutoksia ei ole vielä julkaistu tai ne ovat Valmis julkaistavaksi ‑osiossa, voit myös siirtää ne takaisin Muutokset valmiina tarkistettaviksi ‑osioon. Näin voit kumota ei-toivotut muutokset, jotka ovat tarkistettavana tai hyväksyttyinä ja valmiina julkaisuun. Näin varmistat, että niitä ei ole julkaistu ennen kuin haluat ne julkaistavaksi.

Huom. Jos poistat sovelluksen muutokset kohdista "Muutoksia tarkistetaan" tai "Julkaisuun valmiit muutokset", joissakin tapauksissa niiden tarkistaminen saattaa vaikuttaa julkaisusuunnitelmiin

Hallinnoidun julkaisemisen käyttäminen

Hallinnoidusta julkaisemista on hyötyä, kun haluat helpon tavan seurata sovelluksen muutoksia ja niiden tarkistustiloja tai julkaista sovelluspäivityksen tietyllä hetkellä. Tämä voi olla kätevää, kun koordinoit mainoskampanjaa, julkaisutapahtumaa tai uuden sovellusversion julkaisua, joka muuttaa sovelluksen tietosivua tai jakelutapaa.

Hallinnoitu julkaiseminen voi olla erityisen hyödyllistä, jos sovelluksen arviointiaika on pidempi, esim. uusien kehittäjätilien tapauksessa.

Ennen kuin aloitat: tärkeitä huomioita hallinnoidusta julkaisemisesta

Edellytykset

Testaus

Tarkastusten ja päivitysten lähettämisen suunnittelu

• Kaikki sovelluksen muutokset on käsiteltävä ennen julkaisua. Käsittely voi kestää muutaman tunnin tai jopa seitsemän päivää (poikkeustapauksissa vieläkin pidempään) – aika riippuu sovellusta koskevasta tarkistusajasta.
    • Vinkki: Suosittelemme, että varaat vähintään viikon lisäaikaa sovelluksen lähettämisestä sen julkaisuun.
  • Sovelluksen päivityksen tilasta riippuen sitä ei ehkä lähetetä tarkastukseen automaattisesti. Esimerkiksi jos sovelluksesi päivitys on hylätty ja olet sen jälkeen tehnyt muutoksia ongelman korjaamiseksi, muutoksia ei lähetetä tarkastukseen automaattisesti. Lähettääksesi muutokset sinun on siirryttävä Yhteenveto julkaisuista ‑sivulle ja valittava Lähetä tarkastettavaksi. Lue lisää sovelluspäivitysten tiloista.

Hallinnoidun julkaisemisen laittaminen päälle ja pois

• Voit laittaa hallinnoidun julkaisemisen päälle tai pois päältä koska vain, myös silloin kun muutostasi tarkistetaan ja käsitellään.

Muutokset, joihin hallinnoitu julkaiseminen ei vaikuta

• Hallinnoitu julkaiseminen viivyttää useimpien muutosten julkaisemista, kunnes päätät itse julkaista ne. Esimerkkejä:
    • Täydet ja vaiheistetut julkaisut (paitsi alla mainitut poikkeukset)
    • Ennakkorekisteröinnin aktivointi ja päivitykset
    • Sovelluksen tietosivun muutokset, kuten yksilöityihin tietosivuihin ja käynnissä oleviin sovelluksen tietosivukokeiluihin tehdyt muutokset
    • Sovelluksen sisältömuutokset
    • Sovellustyypin muuttuminen
    • Managed Playn asetukset
    • Muutoksia testaajien määritykseen (esim. uuden postituslistan tai Google-ryhmän valitseminen testaajien listalle)
  • Tähän on kuitenkin poikkeuksia, esimerkiksi nämä:
    • Aiemmin luodun vaiheistetun julkaisun vaihtaminen sataan prosenttiin
    • Sovelluksen julkaisutiedot ‐osion päivittäminen
    • Laitteen poisjättämissääntöjen muutokset
    • Postituslistan jäsenyyden tai testikanavaa käyttävän Google-ryhmän muutokset
    • Sovelluksen julkaisun peruutus
    • Sovelluksen sisäiset tuotteet ‑sivun muutokset
    • Hintamuutokset
    • Tietosivukokeilujen lopettaminen

Sovelluspäivityksen julkaisu hallinnoidulla julkaisemisella

Vaihe 1: Laita hallinnoitu julkaiseminen päälle

1. Avaa Play Console ja siirry Yhteenveto julkaisuista ‑sivulle.
  2. Valitse"Hallinnoidun julkaisemisen tila ‑osiosta Laita hallinnoitu julkaiseminen päälle.
  3. Valitse Tallenna.

Kun hallinnoitu julkaiseminen on päällä, näet vihreän oikein-merkin ja Hallinnoidun julkaisemisen tila ‑osiossa lukee "Hallinnoitu julkaiseminen on päällä", kunnes laitat sen pois päältä.

Kun hallinnoitu julkaiseminen on päällä, voit tehdä sovellukseesi muutoksia ja lähettää ne normaalisti. Lue lisää artikkelista Version valmistelu ja julkaisu. Muutokset julkaistaan vasta, kun ne on tarkistettu, hyväksytty ja julkaistu hallinnoidun julkaisemisen sivulta.

Vaihe 2: Seuraa muutoksia ja tarkista ne

1. Kun olet muokannut sovelluksiasi, valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Yhteenveto julkaisuista.
  2. Tarkista Muutoksia tarkistetaan ‑kohdasta taulukko seuraavien perusteella:
    • Kohdetta muutettiin ‐sarakkeesta näet tuotteen nimen ja siihen liittyvän Play Console ‐alueen (esim. päätietosivu tai sovelluksen sisältö).
    • Kuvaus-sarakkeessa on muutoksen lyhyt kuvaus.
    • Voit valita taulukon oikealta puolelta oikeanpuoleisen nuolen, jos haluat siirtyä suoraan oikeaan Play Consolen osioon.

Kun muutokset on tarkistettu ja hyväksytty, ne siirtyvät sivun kohtaan "Julkaisuun valmiit muutokset".

Vaihe 3: Julkaise sovelluspäivityksesi

Kun "Muutoksia tarkistetaan" ‑osio on tyhjä ja kaikki muutokset näkyvät kohdassa "Julkaisuun valmiit muutokset", voit julkaista päivityksen Google Playssa. Jos "Muutoksia tarkistetaan" ‑osiossa on yhä muutoksia, sinun on odotettava niiden hyväksymistä.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Yhteenveto julkaisuista.
  2. Tarkista, että kaikki muutokset on hyväksytty ja että ne löytyvät kohdasta "Julkaisuun valmiit muutokset".
  3. Valitse Julkaise muutokset. Vahvistettuasi julkaisuvalinnan päivitys julkaistaan Google Playssa muutaman minuutin sisällä.

Tärkeää: Kun olet valinnut Tarkista ja julkaise ja vahvistanut julkaisemisen, muutokset tulevat Google Playssa näkyviin ja käyttäjien saataville.

Usein kysyttyä

Pidentääkö lisämuutosten lähettäminen sovellukseen tarkistusaikaa?

Palvelutasosopimuksessa mainittu tarkistusaika lasketaan viimeisestä sovellukseen lähetetystä muutoksesta. Jos siis lähetät muutoksen, kun aiempia muutoksia tarkistetaan, sovelluksesi saatetaan siirtää tarkistusjonon loppuun. Jos näin käy, Tarkista ja julkaise poistetaan käytöstä, kunnes sovellus on tarkistettu.

Miten hallinnoitu julkaiseminen toimii sisäisen testauksen kanssa? Kuuluuko päivitys hallinnoituun julkaisemiseen?

Sisäiset testauskanavat eivät kuulu hallinnoituun julkaisemiseen. Kun lataat sovelluspaketin sisäiselle testikanavalle, muutokset tulevat yleensä voimaan välittömästi. Sisäisille testauskanaville lähetettyjä sovelluspäivityksiä ei tarkisteta ennen julkaisua, mutta ne saatetaan tarkistaa jälkikäteen, kun ne on julkaistu Play Kaupassa.

Huomioitavaa arvosteluissa ja sisäisissä testikanavissa:

• Jos sovelluksesi ensimmäinen julkaisu tapahtuu sisäisellä testauskanavalla, lähetys on tarkistettava ennen kuin se voidaan julkaista. Käsittely voi kestää muutaman tunnin tai jopa seitsemän päivää (poikkeustapauksissa vieläkin pidempään) – aika riippuu sovellusta koskevasta tarkistusajasta.
  • Jos aiempi lähetyksesi on hylätty, seuraava lähetys on tarkistettava ennen kuin se voidaan julkaista. Kun lataat tällaisessa tapauksessa sovelluspaketin sisäiselle testauskanavalle, muutokset tulevat voimaan vasta kun tarkistus on valmis ja hyväksytty.
Mitä eroa on Muutokset valmiina tarkistettaviksi ‐toiminnolla ja hallinnoidulla julkaisemisella? Toimiiko hallinnoitu julkaiseminen yhä oikein?

Muutokset valmiina tarkistettaviksi ‐asetuksen avulla voit päättää, milloin haluat lähettää muutoksia tarkistettavaksi. Hallinnoidun julkaisemisen avulla voit päättää, milloin hyväksytyt muutokset julkaistaan. Kyllä. Hallinnoitu julkaiseminen toimii jatkossakin oikein.

Saammeko kattavan luettelon Muutokset valmiina tarkistettaviksi ‑ominaisuuteen kuuluvista muutoksista?

Muutokset valmiina tarkistettaviksi ‑ominaisuuteen sisältyvät muutokset ovat samat kuin hallinnoidussa julkaisemisessa. Lue lisää muutoksista, joihin tämä vaikuttaa.

Lisää aiheesta

• Lue Play Academysta lisää sovelluspäivitysten julkaisuajan valitsemisesta hallinnoidun julkaisemisen avulla.