Controlar quan es revisen i es publiquen els canvis a les aplicacions

El febrer de 2023, vam canviar el flux de treball de publicació perquè et resulti més fàcil entendre quins canvis envies a revisió. També pots controlar millor quan envies determinats canvis a revisió. Visita l'Android Developers Blog per obtenir més informació.

Pots utilitzar la pàgina Visió general de la publicació per controlar quan s'envien determinats canvis fets a l'aplicació perquè es revisin i es publiquin.

Pots veure els canvis que s'han fet a l'aplicació i, quan estiguis a punt, enviar-ne alguns a Google perquè els revisi. També pots activar i desactivar la publicació gestionada. Si està activada, la pàgina Visió general de la publicació et mostra quins canvis dels que envies estan en procés de revisió i quins es poden publicar.

Obtenir una visió general dels canvis

La pàgina Visió general de la publicació ofereix informació general sobre els canvis que s'han fet a l'aplicació i t'ajuda a controlar quan s'envien determinats canvis perquè es revisin o es publiquin.

Els canvis indicats poden incloure actualitzacions en la manera com es distribueix l'aplicació a Google Play, com ara l'addició de regions o països nous a la versió de producció de l'aplicació. Els canvis també poden incloure contingut que hagis proporcionat per ajudar-nos a revisar l'aplicació, com ara un qüestionari de classificació del contingut o canvis en el públic objectiu de l'aplicació. Cada canvi es mostra en una taula, amb una descripció general del canvi i un enllaç al canvi mateix.

Si la publicació gestionada està activada, tu controles quan es publiquen les actualitzacions aprovades a Google Play.

Enviar els canvis a revisió

La secció "Canvis a punt per enviar a revisió" proporciona flexibilitat sobre quan s'envien exactament els canvis a revisió. Cada vegada que facis un canvi a l'aplicació i s'hagi de revisar, el canvi s'afegirà a aquesta secció. Cada canvi es mostra en una taula, amb una descripció general del canvi i un enllaç al canvi mateix. Els elements no s'envien a revisió fins que no fas clic a Envia a revisió. Pots agrupar tots els canvis i enviar-los a revisió quan estiguis a punt.

Els canvis es publicaran automàticament tan bon punt Google els hagi revisat i aprovat, tret que la publicació gestionada estigui activada. A la secció "Canvis en revisió" existent es continuaran mostrant els canvis que estan en procés de revisió. Si els canvis de l'aplicació encara no s'han publicat o es mostren a la secció "A punt per publicar", també tens l'opció de tornar-los a moure a la secció "Canvis a punt per enviar a revisió". Això et permet desfer qualsevol canvi no desitjat que es trobi en procés de revisió o aprovat i que estigui a punt per publicar-se, per garantir que no es publiqui abans que ho vulguis.

Nota: en alguns casos, si suprimeixes els canvis de l'aplicació de les seccions "Canvis en revisió" o "Canvis que ja es poden publicar", és possible que encara estiguin subjectes a revisió, cosa que podria afectar els teus plans de publicació.

Utilitzar la publicació gestionada

La publicació gestionada és útil per a tothom que vulgui fer un seguiment dels canvis de l'aplicació i dels seus estats de revisió fàcilment, o que vulgui publicar una actualització de l'aplicació en un moment concret. Pot ser útil si vols coordinar una campanya publicitària, un esdeveniment de llançament o una versió nova de l'aplicació amb canvis a la fitxa de Play Store o a la distribució de l'aplicació.

La publicació gestionada també pot ser útil per a aplicacions que estiguin subjectes a temps llargs de revisió, com ara aplicacions enviades per comptes de desenvolupadors nous.

Abans de començar: notes importants sobre la publicació gestionada

Requisits previs

Proves

• Si vols utilitzar la publicació gestionada per llançar el producte, et recomanem que publiquis primer l'aplicació en un canal de prova tancada. Per obtenir més informació sobre les proves, consulta l'article Configurar una prova oberta, tancada o interna.

Planificar revisions i enviar actualitzacions

• Tots els canvis a l'aplicació s'han de processar abans de poder-se publicar. Aquest procés pot tardar unes hores o fins a set dies (o més en casos excepcionals), ja que depèn del temps de revisió al qual està subjecta la teva aplicació.
    • Consell: et recomanem que ajustis la teva planificació per incloure-hi un marge d'una setmana com a mínim des que envies l'aplicació fins que la publiques.
  • En funció de l'estat en què estigui l'actualització de l'aplicació, és possible que l'aplicació no s'enviï a revisió automàticament. Per exemple, si l'actualització de l'aplicació s'havia rebutjat i hi has fet canvis per provar de resoldre el problema, els canvis no s'enviaran automàticament a revisió. Per enviar-los, has d'anar a la pàgina Visió general de la publicació i fer clic a Envia a revisió. Per obtenir més informació, consulta els estats de les actualitzacions de les aplicacions.

Activar o desactivar la publicació gestionada

• La publicació gestionada es pot activar o desactivar en qualsevol moment, fins i tot mentre es revisa i es processa el canvi.

Canvis que la publicació gestionada no reté

• La publicació gestionada reté la gran majoria de canvis fins que decideixes publicar-los de manera activa. A continuació s'indiquen alguns exemples:
    • Llançaments complets i progressius de les teves versions (amb les excepcions que s'indiquen a continuació).
    • Llançament i actualització del preregistre.
    • Canvis a la fitxa de Play Store, inclosos els canvis fets a les fitxes de Play Store personalitzades i als experiments de fitxes de Play Store publicats.
    • Canvis al contingut de l'aplicació.
    • Canvis a la categoria de l'aplicació.
    • Configuració de Play gestionat.
    • Canvis en la manera de configurar els verificadors per a un canal (per exemple, configurar una llista d'adreces electròniques o un grup de Google nous com a llista de verificadors).
  • Però hi ha algunes excepcions, que inclouen, entre d'altres:
    • Augment d'un llançament progressiu existent al 100%.
    • Actualització de la secció "Notes de la versió" de l'aplicació.
    • Canvis a les regles d'exclusió de dispositius.
    • Canvis en la subscripció a una llista d'adreces electròniques o a un grup de Google utilitzats per un canal de prova.
    • Anul·lació de la publicació de l'aplicació.
    • Canvis a la pàgina Productes de compra des de l'aplicació de la teva aplicació.
    • Canvis de preu.
    • Aturada dels experiments de fitxes de Play Store

Publicar l'actualització d'una aplicació amb la publicació gestionada

Pas 1: activa la publicació gestionada

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Visió general de la publicació.
  2. A la secció "Estat de la publicació gestionada", tria Activa la publicació gestionada.
  3. Selecciona Desa.

Quan hagis activat la publicació gestionada, veuràs una marca de verificació verda i el missatge "S'ha activat la publicació gestionada" a la secció "Estat de la publicació gestionada" fins que la desactivis.

Quan la publicació gestionada s'hagi activat, fes canvis a l'aplicació i envia'ls com de costum. Per obtenir més informació, consulta l'article Preparar i llançar una versió. Els canvis no es publicaran fins que no s'hagin revisat, aprovat i publicat des de la pàgina "Publicació gestionada".

Pas 2: fes el seguiment dels canvis i revisa'ls

1. Després de fer canvis a l'aplicació, selecciona Visió general de la publicació al menú de l'esquerra.
  2. A la secció "Canvis en revisió", revisa la taula en funció del següent:
    • A la columna Element modificat es mostra el nom de l'element i l'àrea corresponent de Play Console (com ara "Fitxa de Play Store principal" o "Contingut de l'aplicació").
    • A la columna Descripció hi ha una descripció breu del canvi.
    • A la part dreta de la taula, pots seleccionar la icona de fletxa dreta per anar a la secció corresponent a Play Console.

Quan els canvis es revisin i s'aprovin, s'aniran emplenant a la secció "Canvis que ja es poden publicar" de la pàgina.

Pas 3: publica l'actualització de l'aplicació

Quan la secció "Canvis en revisió" estigui buida i tots els canvis es mostrin a "Canvis que ja es poden publicar", pots publicar l'actualització a Google Play. Si encara tens canvis a la secció "Canvis en revisió", hauràs d'esperar fins que s'hagin aprovat.

1. Al menú de l'esquerra, selecciona Visió general de la publicació.
  2. Comprova que tots els canvis s'hagin aprovat i que es mostrin a "Canvis que ja es poden publicar".
  3. Selecciona Publica els canvis. Quan hagis confirmat que vols publicar l'actualització, es publicarà a Google Play al cap de pocs minuts.

Important: quan seleccionis Revisa i publica i confirmis que la vols publicar, els canvis estaran disponibles i seran visibles per als usuaris de Google Play.

Preguntes més freqüents

Si envio canvis addicionals de l'aplicació, els temps de revisió seran més llargs?

L'SLA (acord de nivell de servei) o el temps d'entrega corresponent al temps de revisió es compta a partir del darrer canvi enviat d'una aplicació. Per tant, si envies un canvi mentre hi ha canvis en procés de revisió, és possible que la teva aplicació s'enviï al final de la cua de revisió d'aplicacions. En aquest cas, l'opció Revisa i publica quedarà desactivada fins que no es completi la revisió de l'aplicació.

Com funciona la publicació gestionada amb les proves internes? La publicació gestionada cobrirà l'actualització?

La publicació gestionada no cobreix els canals de prova interna. En la majoria de casos, si penges un app bundle en un canal de prova interna, els canvis estaran disponibles immediatament. Les actualitzacions d'aplicacions en canals de proves internes no estan subjectes a revisió, però poden estar subjectes a revisions retroactives un cop publicades a Play Store.

Quant a les revisions i als canals de proves internes, hi ha dos aspectes que cal tenir en compte:

• Si el primer llançament de la teva aplicació és en un canal de prova interna, l'enviament s'ha de revisar abans de poder publicar-lo. Les revisions poden tardar unes hores o fins a set dies (o més en casos excepcionals), ja que depenen del temps de revisió al qual està subjecta la teva aplicació.
  • Si l'enviament anterior s'ha rebutjat, l'enviament següent s'ha de revisar abans de poder publicar-lo. En aquest cas, si penges un app bundle en un canal de prova interna, els canvis no estaran disponibles fins que la revisió s'hagi completat i aprovat.
Quina diferència hi ha entre l'ús de la funció "Canvis a punt per enviar a revisió" i la publicació gestionada? La publicació gestionada funcionarà igualment de la manera prevista?

L'opció "Canvis a punt per enviar a revisió" et permet decidir quan vols enviar a revisió els canvis que s'han d'aprovar. La publicació gestionada et permet decidir quan vols publicar els canvis aprovats. I sí, la publicació gestionada funcionarà de la manera prevista.

Podem tenir una llista exhaustiva dels canvis que s'inclouen i no s'inclouen a la funció "Canvis a punt per enviar a revisió"?

Els canvis que s'inclouen a la funció "Canvis a punt per enviar a revisió" són els mateixos que els que s'inclouen a la publicació gestionada. Obtén més informació sobre quins canvis es retenen i quins no.

Contingut relacionat

• Obtén més informació sobre com pots triar quan es publiquen les actualitzacions de la teva aplicació amb la publicació gestionada a l'Acadèmia de Play.