Deelnemen aan Gemaakt voor gezinnen

Als je app is ontworpen voor alle gebruikers (met name kinderen en gezinnen), wil Google Play je helpen ervoor te zorgen dat deze zowel veilig als geschikt is voor iedereen.

• Als je een geweldige app voor kinderen hebt ontworpen, moet je app deelnemen aan het programma Gemaakt voor gezinnen. Je vindt alle beleids- en programmavereisten in het beleidscentrum voor ontwikkelaars.
  • Als je app is ontworpen voor iedereen, waaronder kinderen en gezinnen, kun je nog steeds een aanvraag voor deelname aan het programma Gemaakt voor gezinnen indienen. Volg de onderstaande stappen om een aanvraag in te dienen.

Je app indienen voor opname in Gemaakt voor gezinnen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Klik onder Doelgroep en content op Starten en geef de vereiste informatie over de doelgroep en content van je app op.
  3. In het gedeelte 'Aanwezigheid in Google Play Store' zie je een bericht waarin wordt bevestigd dat je app in aanmerking komt voor Gemaakt voor gezinnen en wordt ingediend voor opname in het programma.

4. Kies in het dropdownmenu een categorie voor gezinnen die je app beschrijft.

• Als je een bestaande app hebt, blijft deze ook beschikbaar in de huidige winkelvermeldingscategorie.

5. Nadat je de programmavereisten hebt gecontroleerd en hiermee akkoord bent gegaan, klik je op Opslaan.

• Houd er rekening mee dat bepaalde ontwikkelaarsaccounts en/of apps met gevoelige categorieën, waaronder apps die worden ingediend voor opname in Gemaakt voor gezinnen, mogelijk een uitgebreide beoordeling vereisen. Dit kan in uitzonderlijke gevallen resulteren in beoordelingstijden van zeven dagen of langer.

Over het aanvraagproces

Nadat je de aanvraag hebt ingediend, wordt je app gecontroleerd op geschiktheid voor het programma Gemaakt voor gezinnen. Als je app wordt afgewezen voor het programma Gemaakt voor gezinnen, informeren we je in de Play Console en per e-mail over de reden hiervan.

• Als je je opnieuw wilt aanmelden voor het programma, kun je de problemen verhelpen en je app opnieuw indienen.
  • Als je bezwaar wilt maken voor een afgewezen app, vul je dit formulier in.
Bestaande apps

Apps die al zijn gepubliceerd op Google Play en die niet zijn opgenomen in het programma Gemaakt voor gezinnen, blijven in de Play Store staan. Als je onlangs geüpdatete instellingen voor Doelgroep en content nu echter aangeven dat je app alleen voor kinderen is, moet je je app dienovereenkomstig updaten om te voldoen aan het beleid voor Gemaakt voor gezinnen. Als je dit niet doet, loop je het risico dat je app wordt verwijderd uit de Play Store.

Als je app is verwijderd, dien je een nieuwe versie van je app in die voldoet aan het beleid. Als je app is opgeschort, kun je meer informatie bekijken over hoe dit van invloed is op je account of hoe je bezwaar kunt maken.

Nieuwe apps

Alle apps die worden ingediend voor opname in het programma Gemaakt voor gezinnen en die niet aan de programmavereisten voldoen, worden afgewezen. De app wordt niet gepubliceerd op Google Play.

Na afwijzing kun je de gevonden problemen oplossen en de app opnieuw indienen voor opname in het programma Gemaakt voor gezinnen. Indien toegestaan, kunt je je app ook indienen voor publicatie zonder dat je een aanvraag indient voor het programma Gemaakt voor gezinnen.

Programma 'Goedgekeurd door docenten'

Het redactionele programma 'Goedgekeurd door docenten' is ontworpen om het ouders makkelijker te maken om jouw door docenten goedgekeurde content van hoge kwaliteit te vinden in de Play Store.

Alle apps in het programma 'Gemaakt voor gezinnen' komen automatisch in aanmerking voor beoordeling. Dit gebeurt doorlopend.

Bekijk meer informatie over het programma voor goedkeuring door docenten en het beoordelingsproces in de Academy for App Success.

Gerelateerde content