Je app voorbereiden voor beoordeling

Op de pagina App-content verstrek en beheer je de informatie die we nodig hebben om te zorgen dat je app veilig is voor de beoogde gebruikers en voldoet aan het Google Play-beleid en aan de wettelijke vereisten.

Je kunt de pagina App-content voor het volgende gebruiken:

• Je privacybeleid toevoegen om te delen hoe je omgaat met gevoelige gebruikers- en apparaatgegevens.
  • Aangeven of je app advertenties bevat.
  • Instructies verstrekken en beheren voor hoe toegang kan worden gekregen tot beperkte delen van je app.
  • Informatie verstrekken over de doelgroep en content van je app.
  • Beschrijven hoe je riskante of gevoelige rechten wilt gaan gebruiken, zoals rechten voor Sms en Gesprekslijst.
  • Contentclassificaties van officiële classificatie-instanties ontvangen.

App-gegevens opgeven

Privacybeleid

Als je een privacybeleid toevoegt aan de winkelvermelding van je app, bied je meer transparantie over hoe je omgaat met gevoelige gebruikers- en apparaatgegevens.

Het privacybeleid moet, samen met bekendmakingen in de app, duidelijk openbaar maken hoe je app gebruikersgegevens verzamelt, gebruikt en deelt en met wie deze gegevens worden gedeeld. Neem contact op met je eigen juridische vertegenwoordiger voor advies voor wat je moet doen.

• Voor apps die toegang vragen tot gevoelige rechten of gegevens (zoals gedefinieerd in het beleid voor gebruikersgegevens): Je moet op de pagina met de winkelvermelding van je app en in je app een link naar een privacybeleid plaatsen. Zorg dat je privacybeleid via een actieve URL beschikbaar is, op je app van toepassing is en de privacy van de gebruiker hierin specifiek wordt behandeld.
  • Voor apps in het programma Gemaakt voor gezinnen: Je moet op zowel je pagina met de winkelvermelding van je app als in de app zelf een link naar een privacybeleid plaatsen, ongeacht of de app toegang vraagt tot gevoelige rechten of gegevens. Zorg dat je privacybeleid via een actieve URL beschikbaar is, op je app van toepassing is en de privacy van de gebruiker hierin specifiek wordt behandeld.

Een privacybeleid toevoegen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Selecteer onder Privacybeleid de optie Starten.
    • Opmerking: Als je eerder een privacybeleid hebt toegevoegd en wijzigingen wilt aanbrengen, zie en selecteer je Beheren in plaats van Starten.
  3. Geef de URL op waar het privacybeleid online wordt gehost.
  4. Sla je wijzigingen op.

Advertenties

Je moet aangeven of je app advertenties bevat (zoals advertenties die worden geleverd via SDK's voor advertenties van derden, display-advertenties, native-advertenties en/of banneradvertenties). Voor apps met advertenties wordt het label 'Bevat advertenties' weergegeven in de winkelvermelding. Dit label is zichtbaar voor alle Play Store-gebruikers.

Opmerking: Het label 'Bevat advertenties' is niet bedoeld om aan te geven of een app andere soorten commerciële content bevat, zoals betaalde productplaatsingen of aanbiedingen voor in-app-aankopen of upgrades. Als je app bepaalde productplaatsingen bevat, moet je ervoor zorgen dat ze voldoen aan de lokale wetgeving.

Aangeven of je app advertenties bevat

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Selecteer onder Advertenties de optie Starten.
    • Opmerking: Als je eerder hebt aangegeven of je app advertenties bevat en je wijzigingen wilt aanbrengen, zie en selecteer je Beheren in plaats van Starten.
  3. Bekijk het advertentiebeleid om te zorgen dat je app hieraan voldoet en selecteer 'Ja' of 'Nee'
  4. Sla je wijzigingen op.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin je 'ja' moet antwoorden op de vraag of je app advertenties bevat (in dit geval wordt het label 'Bevat advertenties' weergegeven). Dit is geen volledige lijst, maar slechts enkele voorbeelden op basis van de meestvoorkomende typen advertenties.

• Banner en interstitials: Mijn app is geïntegreerd met een SDK voor advertenties om banners en/of interstitials weer te geven. Ik gebruik de advertentie-indelingen om inkomsten te genereren en/of mijn eigen producten of apps te promoten.
  • Native ads: Mijn app bevat native ads die niet te onderscheiden zijn van andere content (zoals gesponsorde artikelen, advertenties in een feed, enzovoort).
  • Eigen advertenties: Mijn app geeft een kleine advertentiebanner, interstitial-advertentie, advertentiemuur en/of widget weer om mijn andere apps te promoten.

Je moet 'nee' antwoorden op de vraag of je app advertenties bevat (voor doeleinden met betrekking tot het label 'Bevat advertenties') als je je andere apps alleen op de volgende manieren crosspromoot:

• In de app is een gedeelte 'Meer apps'* in het hoofdmenu opgenomen, waarmee een gebruiker naar je andere apps wordt gebracht.
  • De optie 'Meer apps'* heeft geen invloed op de gameplay.
  • De optie 'Meer apps'* is niet ingesloten in de gameplay en is daarom niet verwarrend voor de gebruiker.

*Andere acceptabele vervangingen voor 'Meer apps' zijn Meer games, Meer om te ontdekken, Volledige versie, Meer, Over ons of je ontwikkelaarsicoon.

Extra controle

Hoewel je ervoor verantwoordelijk bent correct aan te geven of je apps advertenties bevatten, kan Google dit op elk gewenst moment controleren en zo nodig het label 'Bevat advertenties' weergeven.

Als je van mening bent dat je app verkeerd gelabeld is door ons systeem, neem je voor hulp contact op met ons supportteam.

Handhaving

Als je een onjuiste voorstelling geeft van de aanwezigheid van advertenties in je apps, wordt dit beschouwd als een schending van het beleid van Google Play en kan dit ertoe leiden dat je apps worden opgeschort.

App-toegang

Als je volledige app of delen van je app worden beperkt op basis van inloggegevens, lidmaatschappen, locatie of andere vormen van verificatie, moet je toegangsgegevens opgeven.

Instructies voor app-toegang toevoegen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Selecteer onder App-toegang de optie Starten.
    • Opmerking: Als je eerder instructies voor app-toegang hebt toegevoegd en wijzigingen wilt aanbrengen, zie en selecteer je Beheren in plaats van Starten.
  3. Klik op + Nieuwe instructies toevoegen en geef je toegangsgegevens op.
    • Opmerking: Gebruik het veld 'Andere instructies' om ons te laten weten of er iets bijzonders is aan je inlogmechanisme, zoals het gebruik van een eenmalig wachtwoord, verificatie in meerdere stappen of logins met meer dan twee velden.
  4. Sla je wijzigingen op.

Opmerking: Je kunt maximaal vijf sets met instructies toevoegen.

Doelgroep en content

Je moet de getargete leeftijdsgroep van je app aangeven. Alle apps met een getargete leeftijdsgroep die kinderen omvat, moeten voldoen aan het gezinsbeleidvan Google Play.

Het is belangrijk dat je nauwkeurige informatie geeft over je app. Afhankelijk van welke doelgroepen je selecteert, kunnen er aanvullende Google Play-beleidsregels gelden voor je app. Je kunt zorgen dat je vertrouwd bent met dit beleid en meer informatie lezen over hoe je het gedeelte 'Doelgroep en content' kunt invullen op de pagina App-content

Je kunt ook meer informatie lezen over het proces en de interactieve checklist bekijken op Academy for App Success.

Declaratieformulier voor rechten

Verzoeken voor rechten worden geëvalueerd tijdens het releaseproces nadat je je APK's of app-bundels hebt toegevoegd. Als je app het gebruik van riskante of gevoelige rechten (bijvoorbeeld Sms of Gesprekslijst) aanvraagt, moet je mogelijk het declaratieformulier voor machtigingen invullen en goedkeuring van Google Play krijgen.

Bekijk meer informatie over het proces en over hoe je het declaratieformulier voor machtigingen op de pagina App-content kunt invullen.

Contentclassificaties

Je kunt je gebruikers gemakkelijk informeren over vertrouwde en lokaal relevante contentclassificaties. Ook verbeter je de app-engagement door de juiste doelgroep voor je content aan te spreken.

Je kunt voorkomen dat je apps worden weergegeven als 'Niet geclassificeerd' door in te loggen bij de Play Console en de vragenlijst zo snel mogelijk in te vullen voor elk van je apps. Apps met de status 'Niet geclassificeerd' kunnen worden verwijderd uit Google Play.

Ga naar Contentclassificaties voor apps en games voor meer informatie over specifieke classificatie-instanties en beschrijvingen en voor instructies voor hoe je dit gedeelte van de pagina App-content kunt invullen.

Gerelateerde content