Konfigurera appen i appöversikten

När du har skapat appen kan du börja konfigurera den. Appöversikten fungerar som en vägledning genom de viktigaste stegen för att göra appen tillgänglig på Google Play.

Använda översikten

Börja konfigurera appen genom att välja Översikt på menyn till vänster. Under appinformationen högst upp på sidan hittar du olika kategorier och uppgifter som rör appens konfiguration och version. Du måste slutföra de obligatoriska uppgifterna innan du kan lansera appen på Google Play.

När du har slutfört en uppgift stryks texten över och en grön bockmarkering visas. Förloppsindikatorn högst upp i avsnittet uppdateras också. I takt med att du slutför fler uppgifter fylls översikten med data om prestanda och viktiga underlag utifrån angivna tidsperioder.

När du har lanserat appen kan du besöka översikten för att hålla koll på viktiga mätvärden, trender och statistik för appen. Besök Visa appstatistik om du vill veta mer om dessa mätvärden.

Inledande konfigurering

Appinnehåll

Börja med att ange information om appen och fylla i butiksuppgifterna på Google Play. Med hjälp av denna information kan vi säkerställa att appen är säker för de avsedda användarna och att den följer Google Plays policy och uppfyller de rättsliga kraven.

Du kan läsa mer om vilken information du måste tillhandahålla för att förbereda appen i Förbered appen för granskning.

Appens kategorisering och butiksuppgifter

Välj en appkategori, tillhandahåll kontaktuppgifter och fyll i butiksuppgifterna.

Lansera appen

Testa appen

Låt specifika grupper testa appen innan du öppnar testerna för en större uppsättning Google Play-användare. Användarna kan ge konstruktiv feedback som hjälper dig att förbättra appen utan att det offentliga betyget påverkas.

Viktigt! Utvecklare med personliga konton som skapats efter den 13 november 2023 måste uppfylla specifika testkrav innan de kan få åtkomst till produktionskanalen och lansera appen på Google Play eller använda andra funktioner, till exempel förhandsregistrering eller öppet test. Läs mer i den här artikeln i hjälpcentret.

Testuppgifter omfattar följande:

• Konfigurera ett internt eller slutet test.
  • Förbered och lansera en version i testkanalen.
  • Bjud in testare via e-post eller Google Grupper och samla in privat feedback.
  • Konfigurera en öppen testkanal och fortsätt med ett öppet test så att alla kan delta i testerna på Google Play och ge feedback utan att betyget på Google Play påverkas.
Förhandsregistrering

Med förhandsregistrering kan du publicera butiksuppgifterna före lanseringen så att användare kan anmäla sitt intresse. Vid lanseringen får alla användare som har förhandsregistrerat sig en avisering om att ladda ned appen, eller så installeras appen automatiskt.

Du kan läsa mer om hur du gör appen eller spelet tillgänglig i Öka kännedomen om dina appar med förhandsregistrering.

Publicera appen (i produktionskanalen)

Om du vill lansera appen på Google Play måste du lansera en version i produktionskanalen.

Efter lanseringen

När du har lanserat appen kan du besöka översikten för att hålla koll på viktiga mätvärden, trender och statistik för appen. Mätvärdena som visas här kan ändras allteftersom mer användardata blir tillgänglig. Du kan anpassa översikten så att den data som är viktigast för dig visas.

Relaterat innehåll