Je app instellen via het app-dashboard

Nadat je je app hebt gemaakt, kun je deze instellen. Het dashboard van je app leidt je door de belangrijkste stappen om je app beschikbaar te maken op Google Play.

Via het dashboard

Selecteer in het linkermenu Dashboard om je app in te stellen. Bovenaan de pagina vind je onder de gegevens van je app verschillende categorieën en taken met betrekking tot de installatie en release van de app. Je moet de verplichte taken afronden voordat je je app op Google Play kunt lanceren.

Als je een taak hebt afgerond, zie je een groen vinkje en doorgestreepte tekst. De voortgangsbalk bovenaan het gedeelte wordt ook geüpdatet. Naarmate je meer taken afrondt, komen in je dashboard prestatiegegevens en belangrijke inzichten te staan op basis van vaste perioden.

Nadat je je app hebt gelanceerd, kun je naar het dashboard gaan voor een overzicht van belangrijke statistieken, trends en inzichten voor je app. Ga naar App-statistieken bekijken voor meer informatie over deze statistieken.

Eerste configuratie

App-content

Geef eerst wat informatie op over je app en stel je Google Play-winkelvermelding in. Als je deze informatie verstrekt, kunnen we ervoor zorgen dat je app veilig is voor de beoogde gebruikers, voldoet aan het Google Play-beleid en voldoet aan de wettelijke vereisten.

Bekijk Je app voorbereiden voor beoordeling voor meer informatie over de gegevens die je moet aanleveren om je app voor te bereiden.

App-categorieën en winkelvermeldingsgegevens

Selecteer een app-categorie, geef contactgegevens op en stel je winkelvermelding in.

Je app vrijgeven

Je app testen

Test je app in eerste instantie met specifieke testgroepen voordat je je test beschikbaar stelt voor een grotere groep Google Play-gebruikers. Gebruikers kunnen opbouwende feedback geven waarmee je verbeteringen in je app kunt aanbrengen zonder dat dit van invloed is op je openbare beoordeling.

Belangrijk: Ontwikkelaars met persoonlijke accounts die na 13 november 2023 zijn gemaakt, moeten voldoen aan specifieke testvereisten voordat ze toegang kunnen krijgen tot productie om hun app vrij te geven op Google Play of voordat ze andere functies kunnen gebruiken, zoals pre-registratie of open tests. Lees dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie.

Testtaken omvatten:

• Een interne of gesloten test instellen.
  • Een release voorbereiden en implementeren voor de testtrack.
  • Testers uitnodigen via e-mail of Google Groepen en privéfeedback verzamelen.
  • Een open testtrack instellen en doorgaan naar een open test, zodat iedereen kan deelnemen aan je tests op Google Play en feedback kan geven zonder dat dit invloed heeft op je Google Play-beoordeling.
Pre-registratie

Met pre-registratie kun je je winkelvermelding publiceren voordat je de app lanceert. Zo kunnen gebruikers aangeven dat ze geïnteresseerd zijn. Als je de app lanceert, krijgen gebruikers die zich vooraf hebben geregistreerd een melding dat ze je app kunnen downloaden of wordt de app automatisch geïnstalleerd.

Zie Naamsbekendheid voor je apps opbouwen met pre-registratie voor meer informatie over hoe je je app of game beschikbaar maakt.

Je app vrijgeven (voor productie)

Als je je app wilt starten op Google Play, moet je een release uitrollen in de productietrack.

Na de lancering

Nadat je je app hebt gelanceerd, kun je naar het dashboard gaan voor een overzicht van belangrijke statistieken, trends en inzichten voor je app. De statistieken die hier worden getoond, kunnen in de loop van de tijd veranderen naarmate er meer gebruiksgegevens beschikbaar komen. Je kunt je dashboard aanpassen om de gegevens te bekijken die het belangrijkst voor jou zijn.

Gerelateerde content