Uw app instellen via het app-dashboard

Nadat u uw app heeft gemaakt, kunt u deze instellen. Het dashboard van uw app leidt u door de belangrijkste stappen om uw app beschikbaar te maken op Google Play.

Via het dashboard

Selecteer in het linkermenu Dashboard om uw app in te stellen. Bovenaan de pagina vindt u onder de gegevens van uw app verschillende categorieën en taken met betrekking tot de installatie en release van de app. U moet de verplichte taken voltooien voordat u uw app op Google Play kunt lanceren.

Als u een taak voltooit, ziet u een groen vinkje en doorgestreepte tekst. Ook wordt de voortgangsbalk bovenaan het gedeelte geüpdatet. Naarmate u meer taken voltooit, worden in uw dashboard prestatiegegevens en belangrijke inzichten weergegeven op basis van vaste perioden.

Nadat u uw app heeft gelanceerd, gaat u regelmatig naar het dashboard voor een overzicht van belangrijke statistieken, trends en inzichten voor uw app. Ga naar App-statistieken bekijken voor meer informatie over deze statistieken.

Eerste configuratie

App-content

Geef eerst wat informatie op over uw app en stel uw Google Play-winkelvermelding in. Als u deze informatie verstrekt, kunnen we ervoor zorgen dat uw app veilig is voor de beoogde gebruikers, voldoet aan het Google Play-beleid en voldoet aan de wettelijke vereisten.

Bekijk meer informatie over de gegevens die u moet verstrekken om uw app voor te bereiden op de beoordeling.

App-categorieën en winkelvermeldingsgegevens

Selecteer een app-categorie, geef contactgegevens op en stel uw winkelvermelding in.

Uw app uitbrengen

Uw app testen

Test uw app in eerste instantie met specifieke testgroepen voordat u uw test beschikbaar stelt voor een grotere groep Google Play-gebruikers. Gebruikers kunnen opbouwende feedback geven waarmee u verbeteringen in uw app kunt aanbrengen zonder dat dit van invloed is op uw openbare beoordeling. Testtaken omvatten:

• Een interne of gesloten test instellen.
  • Een release voorbereiden en implementeren voor de testtrack.
  • Testers uitnodigen via e-mail of Google Groepen en privéfeedback verzamelen.
  • Een open testtrack instellen en doorgaan naar een open test, zodat iedereen kan deelnemen aan uw tests op Google Play en feedback kan geven zonder dat dit invloed heeft op uw Google Play-beoordeling.
Pre-registratie

Met pre-registratie kunt u uw winkelvermelding publiceren voordat u de app lanceert. Zo kunnen gebruikers aangeven dat ze geïnteresseerd zijn. Als u de app lanceert, ontvangen gebruikers die zich vooraf hebben geregistreerd een melding dat ze uw app kunnen downloaden of wordt de app automatisch geïnstalleerd.

Bekijk meer informatie over hoe u uw app of game beschikbaar maakt voor pre-registratie.

Uw app vrijgeven (voor productie)

Als u uw app wilt starten op Google Play, moet u een release uitrollen in de productietrack.

Na de lancering

Nadat u uw app heeft gelanceerd, gaat u regelmatig naar het dashboard voor een overzicht van belangrijke statistieken, trends en inzichten voor uw app. De statistieken die hier worden weergegeven, kunnen in de loop van de tijd veranderen naarmate er meer gebruiksgegevens beschikbaar worden. U kunt uw dashboard aanpassen om de gegevens weer te geven die het belangrijkst voor u zijn.

Gerelateerde content