Sovelluksen valmistelu hallintapaneelin avulla

Kun olet luonut sovelluksen, voit alkaa valmistella sitä julkaisuun. Sovelluksen hallintapaneeli kertoo, mitä sinun on tehtävä ennen kuin sovelluksesi on saatavilla Google Playssa.

Hallintapaneelin käyttö

Aloita valmistelu valitsemalla vasemmanpuoleisesta valikosta Hallintapaneeli. Näet sivun yläreunassa sovelluksen tiedot ja sen alla eri kategorioita ja tehtäviä, jotka liittyvät sovelluksen valmisteluun ja julkaisuun. Sinun on suoritettava pakolliset tehtävät ennen kuin sovelluksesi voidaan julkaista Google Playssa.

Kun olet suorittanut tehtävän, näet sen kohdalla vihreän valmis-merkin ja yliviivauksen, ja osion yläreunan etenemispalkki päivittyy. Kun suoritat lisää tehtäviä, hallintapaneelissa näkyy tehokkuustietoja ja havaintoja valitsemiltasi ajanjaksoilta.

Sovelluksen julkaisun jälkeen sinun kannattaa tutkia hallintapaneelia säännöllisesti nähdäksesi yhteenvedon tärkeistä mittareista sekä tietoihin perustuvia havaintoja. Jos haluat lukea lisää näistä mittareista, avaa osio Sovelluksen tilastojen näkeminen.

Käyttöönotto

Sovelluksen sisältö

Lisää aluksi tietoja sovelluksesta ja luo sille Google Play Kaupan tietosivu. Näiden tietojen avulla varmistamme, että sovelluksesi on turvallinen kohdeyleisölleen ja noudattaa Google Playn käytäntöjä sekä lakivaatimuksia.

Katso, mitä tietoja sinun on annettava, kun valmistelet sovellusta tarkistukseen.

Sovellustyypit ja tietosivun lisätiedot

Valitse sovellustyyppi, lisää yhteystietosi ja viimeistele kaupan tietosivu.

Sovelluksen julkaisu

Sovelluksen testaaminen

Testaa sovellustasi aluksi rajoitetulla ryhmällä ja avaa testi sitten useammille Google Playn käyttäjille. Käyttäjät voivat antaa rakentavaa palautetta, joka auttaa sinua kehittymään, mutta ei vaikuta julkiseen arvioosi. Testausvaiheen tehtäviä:

• Sisäisen tai suljetun testin aloittaminen
  • Julkaisun valmistelu ja julkaisu testikanavalla
  • Testaajien kutsuminen sähköpostilla tai Google Ryhmien kautta ja yksityispalautteen kerääminen
  • Avoimen testikanavan luominen ja avoimeen testaukseen siirtyminen, jotta kuka tahansa voi liittyä testiisi Google Playssa ja antaa palautetta ilman, että tämä vaikuttaa arvioidesi keskiarvoon Googlen Playssa
Ennakkorekisteröinti

Ennakkorekisteröintimallissa voit julkaista sovelluksen tietosivun jo ennen lanseerausta, jolloin käyttäjät voivat ilmaista kiinnostuksensa. Julkaisuvaiheessa ennakkorekisteröityneet käyttäjät saavat ilmoituksen, että sovelluksesi on ladattavissa, tai sovellus asennetaan automaattisesti.

Katso, miten tuot sovelluksen tai pelin ennakkorekisteröitäväksi.

Sovelluksen julkaisu (tuotantoon)

Google Playssa julkaisemista varten sinun on siirrettävä julkaisu tuotantokanavalle.

Lanseerauksen jälkeen

Sovelluksen lanseerauksen jälkeen sinun kannattaa tutkia hallintapaneelia säännöllisesti nähdäksesi yhteenvedon tärkeistä mittareista, trendejä sekä tietoihin perustuvia havaintoja. Tässä näkyvät mittarit voivat muuttua ajan myötä, kun lisää käyttödataa tulee saataville. Voit yksilöidä hallintapaneelia, jotta näet siinä tärkeimmän datan.

Lisää aiheesta