Configurar una aplicació al tauler de l'aplicació

Després de crear una aplicació, pots començar a configurar-la. El tauler de l'aplicació et guiarà pels passos més importants per fer que l'aplicació estigui disponible a Google Play.

Utilitzar el tauler

Per començar a configurar l'aplicació, selecciona Tauler al menú de l'esquerra. A la part superior de la pàgina, als detalls de l'aplicació, trobaràs diverses categories i tasques relacionades amb la configuració i el llançament de l'aplicació. Has de completar les tasques obligatòries per poder llançar l'aplicació a Google Play.

Quan completis una tasca, veuràs una marca verda i text ratllat. També s'actualitzarà la barra de progrés de la part superior de la secció. A mesura que completis més tasques, el tauler s'emplenarà amb dades de rendiment i estadístiques clau per períodes de temps definits.

Després de llançar l'aplicació, podràs accedir regularment al tauler per obtenir una visió general de les mètriques, les tendències i les estadístiques clau de l'aplicació. Si vols obtenir més informació sobre aquestes mètriques, llegeix l'article Consultar les estadístiques de les aplicacions.

Configuració inicial

Contingut de l'aplicació

Comença proporcionant informació sobre l'aplicació i configurant la fitxa de Play Store. Aquestes dades ens ajuden a garantir que l'aplicació sigui segura per als usuaris a qui va destinada i que compleixi les polítiques de Google Play i els requisits legals.

Per obtenir més informació sobre les dades que has de proporcionar per preparar l'aplicació, consulta l'article Preparar l'aplicació per a la revisió.

Categorització de l'aplicació i detalls de la fitxa de Play Store

Selecciona una categoria d'aplicació, proporciona dades de contacte i configura la fitxa de Play Store.

Llançar l'aplicació

Provar l'aplicació

Prova l'aplicació inicialment amb grups de verificadors específics, abans d'obrir les proves a un nombre més gran d'usuaris de Google Play. Els usuaris poden proporcionar suggeriments de millora constructius per a l'aplicació sense que això afecti la teva puntuació pública.

Important: els desenvolupadors amb comptes personals creats després del 13 de novembre de 2023 han de complir uns requisits de proves específics abans de poder accedir al canal de producció per llançar la seva aplicació a Google Play o utilitzar altres funcions, com ara el preregistre o les proves obertes. Llegeix aquest article del Centre d'ajuda per obtenir més informació.

Les tasques de prova són, entre d'altres, les següents:

• Configurar una prova interna o tancada.
  • Preparar i llançar una versió al canal de prova.
  • Convidar verificadors per correu electrònic o Grups de Google i recollir suggeriments privats.
  • Configurar un canal de prova obert i passar a les proves obertes perquè tothom pugui unir-se a les proves que facis a Google Play, i proporcionar suggeriments sense que això afecti la teva puntuació a Google Play.
Preregistre

Amb el preregistre, pots publicar la fitxa de Play Store abans del llançament perquè els usuaris puguin manifestar el seu interès. Quan llancis l'aplicació, els usuaris que s'hi hagin preregistrat rebran una notificació per baixar-la o bé s'instal·larà automàticament.

Per obtenir més informació sobre com pots fer que l'aplicació o el joc estiguin disponibles, consulta l'article Augmentar la notorietat de les aplicacions amb el preregistre.

Llançar l'aplicació (al canal de producció)

Per llançar l'aplicació a Google Play, has de llançar una versió al seu canal de producció.

Després del llançament

Després de llançar l'aplicació, pots accedir al tauler per obtenir una visió general de les mètriques, les tendències i les estadístiques clau de l'aplicació. Les mètriques que es mostren aquí poden canviar amb el temps, a mesura que hi hagi més dades d'ús disponibles. Pots personalitzar el tauler perquè es mostrin les dades que consideris més importants.

Contingut relacionat