Sovelluksen lataus- ja asennuskokojen tarkistaminen

Jotta voimme auttaa sinua rakentamaan koko-optimoituja sovelluksia, voit tarkistaa sovellusjulkaisun lataus- ja asennuskoot ja lukea lisää siitä, miten sovelluksesi koko on muuttunut ajan myötä.

Sovelluksen koko on yksi suurimmista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa sovelluksen asennus- ja poistolukuihin. On siis tärkeää valvoa sovelluksen lataus- ja asennuskokoja säännöllisesti ja ymmärtää, miten niitä voi vähentää. Nämä koot liittyvät toisiinsa, mutta niissä on seuraavia eroja:

• Sovelluksen latauskoko Sovelluksen koko, kun käyttäjä lataa sen Google Playsta. Mitä suurempi sovelluksen latauskoko on, sitä kauemmin sen lataamisessa kestää.
  • Sovelluksen koko laitteella: Sovelluksen asentamiseen tarvittava tila. Sovellukset pakataan lataamisen yhteydessä, joten asennuskoot voivat olla suurempia kuin latauskoot. Kun sovelluksella on suurempi asennuskoko, asennukseen tarvitaan lisätilaa käyttäjän laitteella. Avaamisen jälkeen sovelluksen koko levyllä riippuu käytöstä.

Huom. Kaikki kokolaskelmat ovat viitteellisiä ja perustuvat viimeisimpään tuotantojulkaisuun ja laitekokoonpanoon XXXHDPI ARMv8 tai sovellustasi eniten vastaavaan tuettuun laitekokoonpanoon.

Kokojen ja niihin liittyvien mittareiden vertailu

Kun olet julkaissut sovelluksesi tuotantokanavalla, löydät sovelluksen lataus- ja asennuskoot näin:

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen koko ‑sivulle (Laatu > Android Vitals > Sovelluksen koko).
  2. Sivun oikeasta yläreunasta voit suodattaa dataa näillä perusteilla: Sovelluksen latauskoko tai Sovelluksen koko laitteella.

Sovelluksen koko-sivulla on seuraavat tiedot:

• Sovelluksen latauskoko / koko laitteella: Sovelluksen koko viitelaitteella ja koon vaihteluväli kaikissa laitekokoonpanoissa.
  • Sovelluksen latauskoko / koko laitteella muihin verrattuna: Miten sovelluksesi koko vertautuu vertailuryhmään.
    • Voit koota 8–12 sovelluksesta oman vertailuryhmän valitsemalla Muokkaa vertailuryhmää.
  • Sovelluksen latauskoko / koko laitteella ajan mittaan: Miten sovelluksesi koko on muuttunut ajan myötä ja muutos verrattuna muihin.
    • Kun valitset haluamasi ajanjakson näytön oikeasta yläosasta ja sitten valintaruudun, voit näyttää sovelluksen kokoluokat kaikissa laitekokoonpanoissa.
  • Aktiiviset laitteet, joilla on alle 2 Gt tilaa: Sovelluksen aktiivisten käyttäjien prosenttiosuus, joiden laitteella on jäljellä alle 2 Gt tallennustilaa.
  • Poistot laitteilla, joilla on alle 2 Gt tilaa: Poistot aktiivisilta laitteilta, joilla oli jäljellä alle 2 Gt tilaa, suhteessa poistoihin kaikilta aktiivisilta laitteilta.

Huomioitavaa

• Aktiiviset laitteet, joilla on alle 2 Gt tilaa ja Poistot laitteilla, joilla on alle 2 Gt tilaa lasketaan 30 päivän liukuvan keskiarvon perusteella. Ne näytetään vain, jos niiden katsotaan liittyvän sovellukseesi.
  • Päivitimme 27.9.2021 Sovelluksen koko laitteella ‐tilastot siten, että niissä käytetään edustavampaa arviota huonoimman vaihtoehdon sijaan. Tästä syystä Sovelluksen koko laitteella ‑tilaston ja Sovelluksen koko laitteella ‐erittelyn määrät voivat laskea.

Katso kokoerittelyt

Jos julkaiset sovelluksia Android App Bundle ‑tiedoston avulla, voit näyttää sovelluspaketin versiokoodin mukaan organisoidun kaavion. Siinä on myös viisi edellistä versiota käsittävä erittely siitä, paljonko tilaa sovelluksen eri osat vievät verrattuna sovelluksen koko latauskokoon tai asennuskokoon.

Tämän erittelyn avulla voit selvittää, mitkä sovelluksesi osat vievät eniten tilaa ja tunnistaa alueita, joita voit optimoida tilan kannalta paremmin. Erittely perustuu laitekokoonpanoa varten sovelluspaketista luotuun APK:hon.

Erittelyissä näkyy seuraava data:

• Sovelluksen latauskoon erittely:
    • Koodi/DEX: Kaikki sovelluksen Java- tai Kotlin-koodi Android-käyttöä varten DEX-muotoon kerättynä.
    • Resurssit: Resursseihin kuuluvat esimerkiksi resurssitaulukko sekä sovelluksen muut kuin koodiosat (esim. merkkijonot tai kuvat) res/-hakemistossa.
    • Sisällöt: Sisältö tarkoittaa muita sovelluksen käyttämiä tiedostoja (esim. äänitiedostoja tai videoita) assets/-hakemistossa.
    • Natiivikirjastot: Sovelluksen libs/-hakemiston natiivikoodi, joka on yleensä mitä tahansa muuta kuin Java- tai Kotlin-koodia.
    • Muut: Muut tiedostot sovelluksessa.
  • Sovelluskoko laitteella ‑erittelyssä näkyy lisäksi seuraava data:
    • Puretut natiivikirjastot: Kun natiivikirjastot pakataan APK:hon, ne on purettava paikalliseen tallennustilaan, jotta sovellus toimii.
    • Optimoitu DEX: DEX-koodi, jonka Android-suorituspalvelu muunsi natiivikoodiksi suorituskyvyn parantamiseksi.

Sovelluskoon optimointivinkit

Sivun keskiosassa on sovelluksen koon optimointisuosituksia, jotka perustuvat viimeisimmän versiosi analyysiin.

Jos julkaisit sovelluksen APK:na, näet ehdotuksen käyttää sovelluspakettia ja arvion mahdollisista kokosäästöistä. Jos julkaiset sovelluksen sovelluspakettina, saatavilla on perusteellisempi analyysi, ja näet luettelon ehdotetuista optimoinneista.

Jokaiseen optimointiin sisältyy tarkkoja ohjeita tehtävistä muutoksista, ja kun arvion laskeminen on mahdollista, mahdollisista muutoksien tuomista kokosäästöistä. Kokoarviot ovat riippumattomia arvioita ja todennäköisesti erilaisia, jos otat käyttöön useita optimointeja samaan aikaan.