Ondersteunde apparaten bekijken en downloaden

Met de Play Console kun je een lijst van openbaar gelanceerde apparaten downloaden die worden ondersteund voor gebruik met Google Play en je apps. Je krijgt dan een csv-bestand (bestand met door komma's gescheiden waarden). Zie Door Google Play ondersteunde apparaten voor meer informatie.

Ondersteunde apparaten zijn geslaagd voor het Android-compatibiliteitsprogramma.

Tip: Als je een csv-bestand downloadt en opent in een spreadsheetprogramma (zoals Google Spreadsheets) en het minder apparaten lijkt te bevatten dan je verwacht, probeer je het bestand te openen met een andere csv-lezer of een ander spreadsheetprogramma.

Lijst downloaden via de Play Console

1. Open de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Release > Bereik en apparaten > Apparaatcatalogus in het linkermenu.
  4. Selecteer het filter Alle apparaten.
    • Als je een lijst met apparaten wilt downloaden die specifiek is voor je app, selecteer je Ondersteunde apparaten of Uitgesloten apparaten.
  5. Selecteer Apparaatlijst exporteren rechtsboven in de lijst.

In het csv-bestand zijn de apparaten alfabetisch (A-Z) gesorteerd op fabrikantnaam en worden ze met de volgende indeling vermeld:

• Fabrikant, modelnaam, modelcode, RAM (totaal geheugen), vormfactor, system-on-chip, GPU, schermformaten, schermdichtheden, ABI's, Android-SDK-versies, OpenGL ES-versie.