Ondersteunde apparaten bekijken en downloaden

Met de Play Console kunt u een lijst van openbaar gelanceerde apparaten downloaden die worden ondersteund voor gebruik met Google Play en uw apps. U krijgt dan een csv-bestand (bestand met door komma's gescheiden waarden).

Ondersteunde apparaten zijn geslaagd voor het Android-compatibiliteitsprogramma.

Tip: Als u een csv-bestand downloadt en opent in een spreadsheetprogramma (zoals Google Spreadsheets) en het minder apparaten lijkt te bevatten dan u verwacht, probeert u het bestand te openen met een andere csv-lezer of een ander spreadsheetprogramma.

Een lijst downloaden via uw Play Console

1. Open de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Release > Apparaten en versies > Apparaatcatalogus in het linkermenu.
  4. Selecteer het filter Alle apparaten.
    • Als u een lijst met apparaten wilt downloaden die specifiek is voor uw app, selecteert u Ondersteunde apparaten of Uitgesloten apparaten.
  5. Selecteer Apparaatlijst downloaden aan de rechterkant van de pagina.

In het csv-bestand zijn de apparaten alfabetisch (A-Z) gesorteerd op fabrikantnaam en worden ze met de volgende indeling vermeld:

• Fabrikant, merk, modelnaam, modelcode, RAM (totaal geheugen), vormfactor, system-on-chip, schermafmetingen, schermdichtheden, ABI's, Android SDK-versies, OpenGL ES-versie.