Uppdatera eller avpublicera en app

In February 2023, we made changes to your publishing workflow to make it easier to understand which changes you're sending for review. You can also better control when you send certain changes for review.

Visit the Android Developers Blog to learn more.
Den här artikeln beskriver vad du behöver göra för att säkerställa att uppdateringen blir tillgänglig för befintliga användare när du är redo att göra ändringar i appen.

Förbereda uppdateringar

• Den uppdaterade versionen av AAB-arkivet måste ha samma paketnamn som den aktuella versionen.
  • Versionskoden måste vara högre än den nuvarande versionen. Besök webbplatsen för Android-utvecklare om du vill veta mer om versionshantering för appar.
  • Det uppdaterade AAB-arkivet måste vara signerad med samma signatur som den aktuella versionen.
Bekräfta certifieringen av ett AAB-arkiv
Du kan kontrollera att ett AAB-arkiv använder samma certifiering som den föregående versionen genom att köra följande kommando på båda versionerna och jämföra resultatet:

$ jarsigner -verify -verbose -certs my_application.aab

Om resultaten är identiska använder du samma uppladdningsnyckel och kan fortsätta. Om resultaten skiljer sig åt måste du göra om signeringen av AAB-arkivet med rätt uppladdningsnyckel.

Läs mer om hur du signerar appar.

Tips! Med utforskaren för AAB-arkiv kan du enkelt hantera AAB-arkiv på ett ställe.

Ladda upp AAB-arkivet

När den uppdaterade biprodukten är klar kan du skapa en ny version.

Tillgång till uppdateringar

När du har skickat in en uppdatering av en app visas meddelandet Granskning pågår under Uppdateringsstatus i appöversikten. När uppdateringen har publicerats distribueras uppdateringen till befintliga användare.

När uppdateringen blir tillgänglig kan användarna ladda ned den från dina butiksuppgifter i appbutiken eller via sidan Mina appar i Play Butik-appen. Om användaren har aktiverat automatiska uppdateringar för din app laddas uppdateringen ned och installeras automatiskt.

Observera att det kan ta lite tid innan appuppdateringar blir tillgängliga för befintliga användare.

Ta bort en app som publicerad

Om du tar bort en app som publicerad kan befintliga användare fortfarande använda appen och ta del av appuppdateringar, men nya användare kan inte hitta eller ladda ned den på Google Play.

Följande villkor måste vara uppfyllda innan en app kan tas bort som publicerad:

Så här avpublicerar du en app:

1. Öppna Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Öppna Version > Konfigurering > Avancerade inställningar.
  4. På fliken Appens tillgänglighet väljer du Avpublicera.

Uppdatera systemappar

Användarna ser systemappar (inklusive förinstallerade appar) i avsnittet Mina appar i Google Play Butik så snart en app med samma paketnamn har laddats upp till Play Console (även om appen inte är publicerad).

Google Play kan hantera uppdateringar av förinstallerade appar under förutsättning att följande krav uppfylls:

• Den förinstallerade appen måste finnas i systempartitionen.
  • Den förinstallerade appen måste vara kostnadsfri.
  • Den förinstallerade appen måste ha signerats med samma signatur som den app som publicerats på Google Play.
  • Den förinstallerade appen och den uppdaterade appen måste ha samma paketnamn.
  • Den uppdaterade appens versionskod måste vara högre än den förinstallerade appens.

Tips! Använd Play Developer API om du vill ladda ned APK-filer som genereras från AAB-arkiv som du laddar upp på Google Play.

Kontakta oss om du behöver ladda upp en systemapp och ett felmeddelande visas.

Relaterat innehåll