Opdater eller fjern udgivelsen af din app

In February 2023, we made changes to your publishing workflow to make it easier to understand which changes you're sending for review. You can also better control when you send certain changes for review.

Visit the Android Developers Blog to learn more.
I denne artikel kan du læse om, hvad du skal gøre for at sikre, at eksisterende brugere modtager din opdatering, når du er klar til at foretage ændringer i din app.

Forbered dine opdateringer

• Pakkenavnet for den opdaterede Android App Bundle skal være det samme som den aktuelle version.
  • Versionskoden skal have et højere tal end den aktuelle version. Gå til websitet for Android-udviklere for at få flere oplysninger om versionsstyring af din app.
  • Den opdaterede app-pakke skal signeres med samme signatur som den aktuelle version.
Bekræft certificeringen af en app-pakke
Hvis du vil have bekræftet at din app-pakke bruger samme certificering som den tidligere version, kan du køre følgende kommando på begge versioner og sammenligne resultaterne:

$ jarsigner -verify -verbose -certs my_application.aab

Hvis resultaterne er identiske, bruger du den samme uploadnøgle, og du er klar til at fortsætte. Hvis resultaterne er forskellige, skal du signere din app-pakke igen med den korrekte uploadnøgle.

Se, hvordan du signerer din app.

Tip! Med App Bundle Explorer kan du nemt administrere dine app-pakker på ét sted.

Upload din app-pakke

Så snart dit opdaterede artefakt er klar, kan du oprette en ny udgivelse.

Levering af opdateringer

Når du har indsendt en opdatering til en app, vises "Under gennemgang" under "Opdateringsstatus" i kontrolpanelet for din app. Når opdateringen er udgivet, distribueres den til eksisterende brugere.

Når din opdatering er tilgængelig, kan brugerne downloade opdateringen på profilsiden for din app i Play Butik eller på siden Mine apps i appen Play Butik. Hvis en bruger har aktiveret automatiske opdateringer til din app, downloades og installeres opdateringen automatisk.

Bemærk, at det kan tage lidt tid, før appopdateringer leveres til eksisterende brugere.

Fjern udgivelsen af en app

Når du fjerner udgivelsen af en app, vil det stadig være muligt for eksisterende brugere at bruge din app og modtage appopdateringer. Nye brugere vil dog ikke kunne hverken finde eller downloade appen i Google Play.

Før du kan fjerne udgivelsen af en app, skal du sørge for følgende:

Sådan fjerner du udgivelsen af din app:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Gå til Udgivelse > Konfigurer > Avancerede indstillinger.
  4. Vælg Fjern udgivelse på fanen Apptilgængelighed.

Opdatering af systemapps

Brugerne vil se systemapps (bl.a. eventuelle forudindlæste apps) i sektionen Mine apps i Google Play Butik, så snart en app med samme pakkenavn uploades til Play Console (også selvom udgivelsen af appen fjernes).

Hvis følgende betingelser er opfyldt, kan Google Play administrere opdateringer af forudindlæste apps:

• Den forudindlæste app skal være i systempartitionen.
  • Den forudindlæste app skal være gratis.
  • Den forudindlæste app skal signeres med den samme signatur som den app, der er udgivet i Google Play.
  • Pakkenavnet for den forudindlæste og den opdaterede app skal være det samme.
  • Versionskoden for den opdaterede app skal have et højere tal end koden for den forudindlæste app.

Tip! Brug Play Developer API til at downloade system-APK-filer, der genereres fra app-pakker, som du uploader til Google Play.

Hvis du forsøger at uploade en systemapp og får en fejlmeddelelse, må du meget gerne kontakte os.

Relateret indhold

• Få flere oplysninger om, hvordan du opdaterer din app, i App-akademiet.