Preparar i llançar una versió

Amb una versió, pots gestionar l'Android App Bundle de l'aplicació (o APK per a aplicacions creades abans de l'agost de 2021) i, tot seguit, llançar l'aplicació a un canal concret.

Pas 1: crea una versió

Una versió és la combinació d'una o diverses versions de l'aplicació que has de preparar per llançar una aplicació o una actualització. Pots crear una versió en tres canals de prova diferents o en el canal de producció:

• Prova oberta: les versions de prova oberta estan disponibles per als verificadors a Google Play. Els usuaris poden unir-se a les proves des de la teva fitxa de Play Store.
  • Prova tancada: les versions de prova tancada estan disponibles per a un nombre limitat de verificadors que triïs, els quals poden provar una versió de prellançament de l'aplicació i enviar suggeriments.
  • Prova interna: les versions de prova interna estan disponibles per a 100 verificadors que triïs com a màxim.
  • Producció: les versions de producció estaran disponibles per a tots els usuaris de Google Play que es trobin als països que triïs.

Important:

• Per crear una versió nova has de tenir el permís Llançar aplicacions en canals de prova.
  • Els desenvolupadors amb comptes personals creats després del 13 de novembre de 2023 han de complir uns requisits de prova específics per poder fer que la seva aplicació estigui disponible a Google Play. Llegeix aquest article del Centre d'ajuda per obtenir més informació.
  • No pots crear una versió nova si tens versions pendents. Llança per complet les versions en fase de proves o suprimeix els canvis a la pàgina Visió general de la publicació i descarta primer les versions no publicades.

Per crear una versió:

1. Obre Play Console i ves al canal en què vols crear la versió:
    • Prova oberta (Proves > Prova oberta)
    • Prova tancada (Proves > Prova tancada)
      • Nota: per crear una versió en un canal de prova tancada existent, selecciona Gestiona el canal. Per crear un canal, fes clic a Crea un canal.
    • Prova interna (Proves > Prova interna)
    • Producció
  2. A prop de la part superior dreta de la pàgina, fes clic a Crea una versió.
    • Nota: si l'opció Crea una versió està desactivada, pot ser que tinguis tasques de configuració pendents de completar. És possible que es mostrin a la pàgina Tauler.

Si vols editar una versió existent, pots anar a la pàgina de la versió corresponent, tal com s'indica anteriorment al pas 1, i fer clic a Edita la versió.

Nota: per obtenir més informació sobre les proves, consulta l'article Configurar una prova oberta, tancada o interna.

Pas 2: prepara la versió de la teva aplicació

1. Segueix les instruccions en pantalla per preparar la versió:
    • Si es tracta de la primera versió d'aquesta aplicació, segueix les instruccions per configurar la signatura d'aplicacions de Play.
    • Afegeix els app bundles.
      • Nota: les aplicacions creades abans de l'agost de 2021 poden afegir app bundles o APK per a les actualitzacions.
    • Opcional: si és la primera vegada que crees una versió, tens l'opció de canviar la clau de signatura d'aplicacions. A la secció "Integritat de l'aplicació", fes clic a Canvia la clau de signatura d'aplicacions. Abans de canviar la clau, tingues en compte que:
      • Els usuaris de canals interns i tancats que ja hagin instal·lat l'aplicació deixaran de rebre'n actualitzacions. Aquests usuaris hauran de desinstal·lar i tornar a instal·lar l'aplicació per rebre actualitzacions.
      • No podràs utilitzar cap versió de l'aplicació que hagis penjat anteriorment. Hauràs de tornar a penjar les versions de l'aplicació.
    • Posa un nom a la versió.
    • Introdueix les notes de la versió.
    • Per obtenir més informació sobre qualsevol d'aquests camps, selecciona el títol de la secció corresponent a "Preparar la versió" a continuació.
  2. Per desar els canvis que facis a la versió, selecciona Desa com a esborrany.
  3. Quan hagis acabat de preparar la versió, selecciona Següent.

Nota: quan publiques una aplicació en un canal obert, la clau es torna fixa.

Preparar la versió

Selecciona un dels títols de secció següents per obtenir més informació.

Integritat de l'aplicació

En aquesta secció es mostra l'estat de la signatura d'aplicacions de Play. Obtén més informació sobre com pots utilitzar la signatura d'aplicacions de Play.

App bundles

En aquesta secció, pots penjar app bundles nous o afegir-ne de la biblioteca. També pots fer clic a la icona de tres punts per:

• Penjar un fitxer de mapatge ReTrace (.txt).
  • Penjar els símbols de depuració natius (.zip).
  • Penjar un fitxer d'expansió (.obb).
  • Suprimir un app bundle.

Nota: les aplicacions creades abans de l'agost de 2021 poden utilitzar app bundles o APK a les versions.

Per obtenir més informació sobre per què cal penjar fitxers de mapatge ReTrace i símbols de depuració natius, consulta l'article Desofuscar les traces de la pila fallida.

Inclosos

En aquesta secció, pots consultar informació sobre els app bundles de la versió anterior que s'inclouran en aquesta versió.

En fer clic a Suprimeix, se suprimirà l'app bundle d'aquesta versió. Pots tornar a trobar l'app bundle o l'APK a l'explorador d'app bundles.

No inclosos

En aquesta secció, pots consultar informació sobre els app bundles de la versió anterior que no s'inclouran en aquesta versió.

En fer clic a Inclou, s'afegirà l'app bundle a aquesta versió.

Declarar permisos de l'aplicació (opcional)

Les sol·licituds de permisos s'avaluen durant el procés de llançament, després d'afegir els app bundles o els APK. Si la teva aplicació sol·licita fer servir permisos d'alt risc o sensibles (p. ex., el servei d'SMS o del registre de trucades), és possible que hagis d'emplenar el formulari de declaració de permisos i rebre l'aprovació de Google Play.

Nom de la versió

El nom de la versió només s'utilitza a Play Console i els usuaris no el veuran.

Emplenarem automàticament el camp amb el nom de la versió del primer app bundle o APK que s'hagi afegit a la versió.

Per facilitar la identificació de la versió, afegeix un nom de versió que puguis identificar fàcilment, com ara la versió de compilació ("3.2.5-RC2") o un nom en clau intern ("Banana").

Novetats d'aquesta versió

Informació general

Informa els usuaris de les actualitzacions recents que has fet en aquesta versió de l'aplicació. Les notes de la versió no s'han d'utilitzar amb finalitats promocionals ni per sol·licitar accions als usuaris.

Afegir notes de la versió i gestionar les traduccions

Afegeix la descripció de la versió de l'aplicació entre les etiquetes d'idioma corresponents. Les etiquetes d'idioma es mostren al quadre de text de cada idioma que admet l'aplicació.

Per canviar els idiomes que l'aplicació admet, primer has d'afegir traduccions. Quan tornis a la pàgina Preparar la versió, al quadre de text es mostrarà el conjunt d'idiomes més recent.

Quan introdueixis text, assegura't que les etiquetes d'idioma estiguin en línies separades de les notes de la versió. El format ha de coincidir amb l'esquema següent:

<ca-ES>

La descripció de les notes de la versió pot ocupar diverses línies.

</ca-ES>

Nota: pots introduir notes de la versió amb un màxim de 500 caràcters Unicode per idioma.

Copiar de la versió anterior

Per copiar les notes d'una versió anterior, selecciona Copia de la versió anterior. A la pantalla següent, selecciona una versió per copiar-ne les notes i les traduccions al quadre de text i continuar modificant-les. Amb aquesta acció se substituiran les notes de la versió que hagis introduït anteriorment.

Pas 3: revisa i llança la versió

Requisit previ: abans de llançar la versió, assegura't que hagis configurat la fitxa de Play Store de l'aplicació, que hagis preparat l'aplicació per revisar-la a la pàgina Contingut de l'aplicació i que n'hagis definit els preus.

Important: en preparar la versió, és possible que tinguis les opcions Desa o Publica en funció de si s'han de revisar o no els canvis que hagis fet a l'aplicació. Si la publiques, els canvis s'aplicaran immediatament. En desar els canvis, s'afegiran a la secció "Canvis a punt per enviar a revisió" a la pàgina Visió general de la publicació, en què podràs decidir quan vols enviar els canvis a revisió. Obtén més informació sobre com pots gestionar quan es publiquen els canvis.

Quan estiguis a punt per llançar l'aplicació:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Informació general de les versions.
  2. Al costat de la versió que vulguis llançar, selecciona la fletxa dreta per obrir la pàgina Detalls de la versió.
    • Consell: fes servir la barra de cerca si no trobes la versió.
  3. A la secció "Informació general de la versió", selecciona Mostra el tauler de versions.
  4. Selecciona la pestanya Versions i, a continuació, Edita.
  5. Revisa l'esborrany de la versió, fes els canvis necessaris i selecciona Següent. Se't derivarà a la pantalla "Previsualitza i confirma", en què podràs comprovar que la versió no tingui cap problema abans de llançar-la per als usuaris.
  6. Si veus el títol "Resum d'errors" a la part superior de la pàgina, fes clic a Mostra'n més per revisar-ne els detalls i resoldre qualsevol problema.
    • Nota: també pots veure la solució recomanada o necessària, si n'hi ha cap de disponible. No pots publicar l'aplicació fins que no s'hagin resolt els errors. Si només tens advertiments, problemes menors o una combinació de tots dos, pots publicar l'aplicació, però et recomanem que els solucionis abans de publicar-la.
  7. Si actualitzes una aplicació existent, selecciona un percentatge de llançament.
  8. Selecciona Inicia el llançament.
    • Si estàs llançant la teva primera versió de l'aplicació al canal de producció, en fer clic a Inicia el llançament de la versió a producció, l'aplicació també es publicarà per a tots els usuaris de Google Play dels països que hagis seleccionat.

Pas 4: revisa els detalls de la versió

Quan hagis creat una versió, a la taula "Darreres versions" de la pàgina Informació general de les versions, veuràs les dades següents sobre la darrera versió de l'aplicació que hagis llançat en cada canal.

• Versió: nom per identificar la versió només a Play Console, com ara un nom en clau intern o la versió de compilació.
  • Canal: canal al qual s'ha llançat la versió.
  • Estat de la versió: estat actual de la versió.
  • Darrera actualització: data i marca de temps que indiquen el darrer esdeveniment de llançament de la versió.
  • Països o regions: nombre de països o regions on està disponible el darrer llançament de la versió. Després de llançar la versió de l'aplicació a producció, a una prova oberta o a un canal de prova tancada, pots orientar la versió en cada canal a usuaris de països concrets. Consulta aquest article per entendre com pots gestionar la disponibilitat de l'aplicació en diferents països o regions.

Per veure informació més detallada, selecciona la fletxa dreta per obrir la pàgina Detalls de la versió, que inclou:

• Informació general de la versió: conjunt de mètriques relacionades amb el nombre d'instal·lacions i actualitzacions de l'aplicació, els problemes de rendiment i la puntuació en comparació amb versions anteriors.
  • App bundles i APK: llista dels app bundles i APK nous, conservats i desactivats associats a la versió.
  • Notes de la versió: llista de les notes de la versió anteriors.
  • Historial del llançament: cronologia que mostra les marques de temps del moment en què l'aplicació s'ha aturat, s'ha reprès o s'ha difós a un nou percentatge d'usuaris.

Opcional: descartar una versió

Si, durant la configuració de la versió, decideixes que ja no vols continuar amb la versió, pots descartar-la. El procés per descartar una versió varia en funció de l'estat de la versió:

• Esborrany: fes clic a Descarta l'esborrany de la versió a prop de la part superior dreta de la pàgina. En fer-ho, perdràs els canvis que hagis fet en aquesta versió.
  • A punt per enviar a revisió: fes clic a Descarta la versió al resum de la versió. La versió se suprimirà de la pàgina Visió general de la publicació i no s'inclourà als canvis que s'enviïn a revisió.
  • En revisió o A punt per publicar: en primer lloc, a Visió general de la publicació, has de suprimir els canvis que s'estiguin revisant o que estiguin a punt per publicar-se. Un cop s'hagin suprimit els canvis, pots fer clic a Descarta la versió al resum de la versió.
  • Nota: només pots descartar l'última versió d'un canal, inclosos els esborranys de les versions. Els llançaments que formen part d'una actualització rebutjada no es poden descartar.

Fer un seguiment de les versions i gestionar-les a la pàgina Visió general de les versions

Si has llançat diverses versions, la pàgina Informació general de les versions (a la secció "Versió" del menú de l'esquerra) t'ajuda a tenir controlades totes les versions des d'un sol lloc. En aquesta pàgina pots monitorar la disponibilitat de les teves aplicacions en diferents canals, consultar els països o les regions on estan disponibles i seleccionar versions específiques per veure'n els detalls concrets.

Fer un seguiment dels canvis a l'aplicació i gestionar-los des de la pàgina Visió general de la publicació

També pots utilitzar la pàgina Visió general de la publicació per controlar quan s'envien determinats canvis fets a l'aplicació perquè es revisin i es publiquin. Obtén més informació sobre la pàgina Visió general de la publicació.

Contingut relacionat