Visa felmeddelanden om krascher och appar som inte svarar (ANR)

Med Play Console får du information om krascher och ANR-fel (appen svarar inte) för dina appar. Data kommer från Android-enheter vars användare har valt att dela användnings- och diagnostikdata automatiskt.

Om du använder förlanseringsrapporter till att identifiera fel med apparna visas krascher som upptäcks under testning tillsammans med appens krascher och ANR-fel. Krascher som upptäcks när du genererar en förlanseringsrapport påverkar dock inte kraschstatistiken eftersom de kommer från testenheter.

Hitta data

1. Öppna Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Välj Kvalitet i menyn till vänster > Android-diagnos > Krascher och ANR.
  4. Använd filtren ungefär mitt på skärmen för att hitta och felsöka problemen. Du kan även välja ett kluster om du vill ha mer information om specifika krascher eller ANR-fel.

Obs! När du har valt ett kluster visas ett separat avsnitt om ett problem upptäcktes när appen testades i samband med att en förlanseringsrapport genererades. Det här avsnittet innehåller enhetsinformation, utförlig kraschinformation, logcat från enheten och en video som visar felet, så att det blir enkelt att felsöka.

Krascher

Det finns kraschdata för de senaste två månaderna. Du kan läsa mer om hur Android-användare väljer att dela data i hjälpcentret för Google Konton.

Om din kraschdata innehåller stora förändringar (så kallade avvikelser) visas de över kraschdatan. Avvikelser upptäcks endast vid förenklad stackspårning efter en krasch och inte vid obfuskerad stackspårning. Om du vill ha aviseringar om avvikelser i appen väljer du Hantera aviseringar uppe till höger på sidan Översikt.

Om appen har ett högt antal krascher öppnar du webbplatsen för Android-utvecklare och läser om rekommenderade lösningar.

Appen svarar inte (ANR-fel)

Om appen inte svarar visas en dialogruta för användarna där de kan välja att vänta eller stänga appen. Dialogrutorna som visas kallas ANR-fel (appen svarar inte). ANR-data är endast tillgängligt på Play Console.

Här visas ANR:er som samlats in från Android-enheter vars användare har valt att dela användnings- och diagnostikdata automatiskt. Data från de senaste två månaderna är tillgänglig. Du kan läsa mer om hur Android-användare väljer att dela data i hjälpcentret för Google-konton.

Om din ANR-data innehåller stora förändringar (så kallade avvikelser) visas de över ANR-datan. Om du vill ha aviseringar om avvikelser i appen väljer du Hantera aviseringar uppe till höger på sidan Översikt.

Om appen har ett högt antal ANR:er öppnar du webbplatsen för Android-utvecklare och läser om rekommenderade lösningar.

Relaterat innehåll

Du hittar mer information om Android-diagnos > sidan Översikt genom att öppna Övervaka appens tekniska prestanda med Android-diagnos.