Se krasj og ANR-feil (Appen svarer ikke)

Med Play-konsollen kan du se data om krasj og ANR-feil (appen svarer ikke) for appene dine. Dataene kommer fra Android-enheter der brukerne har valgt å dele bruks- og diagnostikkdata automatisk.

Finn dataene dine

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. I menyen til venstre velger du Kvalitet > Android-nøkkelstatistikk > Krasj og ANR-feil.
  4. Ved midten av skjermen kan du bruke filtrene til å finne og diagnostisere problemer. For å få mer informasjon om et krasj eller en ANR-feil, velg Se detaljer () ved siden av elementet.

Merk: Når du har valgt en gruppe, vises en egen del hvis et problem ble oppdaget da appen ble testet for å generere en rapport før lansering. For å hjelpe deg med feilsøkingen inneholder delen enhetsinformasjon, detaljert krasjinformasjon, Logcat-data fra enheten og en video av feilen.

Krasj

På denne siden ser du krasjene som bidrar til beregningen av krasjfrekvens. Krasj er delt inn i grupper for å hjelpe deg med å identifisere når flere krasj kanskje har den samme rotårsaken.

For å se grupper med brukeroppfattede krasj, bruk Synlighetskategori for problemer-filteret, og velg bare problemer som skjer i forgrunnen.

For å forbedre krasjfrekvensen må du korrigere krasjgrupper med det høyeste antallet berørte brukere først.

Hvis du vil ha veiledning om hvordan du diagnostiserer og fikser krasj, kan du gå til nettstedet for Android-utviklere.

Tips: Brukeroppfattet krasjfrekvens er en kjernestatistikk. Denne beregningen er en av de viktigste tekniske beregningene som påvirker synligheten til appen din på Google Play.

SDK-relaterte krasj

Noen ganger kan SDK-er forårsake tekniske problemer i apper. Når dette skjer, kan det være vanskelig å feilsøke og løse problemet, siden det oppstår i kode du ikke kontrollerer.

Hvis et krasj er merket som «mulig SDK-relatert» på oversiktssiden for Android-nøkkelstatistikk (Kvalitet > Android-nøkkelstatistikk > Oversikt) og du mener at denne SDK-koden forårsaker krasjet, kan du dele den med SDK-leverandøren, slik at problemet kan løses raskere. Krasjrapporten inneholder appnavnet, hele stabelsporet og annen krasjinformasjon. SDK-leverandører kan se krasj du deler i Google Play SDK Console.

SDK-leverandører kan også gi apputviklere veiledning om krasj som omfatter leverandørens SDK. Se etter «SDK-leverandørnotater» fra SDK-leverandøren på oversiktssiden for Android-nøkkelstatistikk (Kvalitet > Android-nøkkelstatistikk > Oversikt). ), som kan hjelpe deg med å forstå rotårsaken til problemet eller hvordan det kan forhindres. Du får en melding i innboksen i Play-konsollen når det legges til nye merknader for et krasj som påvirker appen din.

Fortell oss om merknaden var nyttig, ved å klikke på ikonet for «liker» eller «liker ikke» nederst på siden.

Gå til Google Play SDK Index for å finne ut mer om SDK-ene du bruker, og for å ta mer velinformerte beslutninger om SDK-er.

ANR (appen svarer ikke)

Hvis appen din slutter å svare, får brukerne opp en dialogboks som gir dem valget mellom å vente eller å lukke appen. Når disse dialogboksene vises, kalles det «Appen svarer ikke»-feil (eller ANR-feil). ANR-feil på enheter med Android 10 eller eldre er bare tilgjengelige i Play-konsollen.

På denne siden ser du ANR-feilene som bidrar til beregningen av ANR-frekvens. ANR-feil er delt inn i grupper for å hjelpe deg med å identifisere når flere ANR-feil kanskje har den samme rotårsaken.

For å se grupper med brukeroppfattede ANR-feil, bruk Synlighetskategori for problemer-filteret, og velg bare problemer som skjer i forgrunnen.

For å forbedre ANR-frekvensen må du korrigere ANR-grupper med det høyeste antallet berørte brukere først.

Hvis du vil ha veiledning om hvordan du diagnostiserer og fikser ANR-feil, kan du gå til nettstedet for Android-utviklere.

Tips: Brukeroppfattet krasjfrekvens er en kjernestatistikk. Denne beregningen er en av de viktigste tekniske beregningene som påvirker synligheten til appen din på Google Play.

Relatert innhold

Du finner mer informasjon på siden Android-nøkkelstatistikk > Oversikt i artikkelen Overvåk appens tekniske ytelse med Android-nøkkelstatistikk.