Kaatumisten ja sovellus ei vastaa (ANR) ‑virheiden näkeminen

Play Consolesta näet sovellustesi kaatumisia ja sovellus ei vastaa (ANR) ‑virheitä koskevan datan. Data on peräisin Android-laitteista, joiden käyttäjät ovat sallineet automaattisen käyttö- ja diagnostiikkadatan jakamisen.

Jos käytät julkaisua edeltäviä raportteja sovellusongelmien tunnistamiseen, testauksen aikana löytyneet kaatumiset ilmoitetaan sovelluksen kaatumisten ja ANR:ien yhteydessä. Koska julkaisua edeltävän raportin luonnin aikana löytyneet kaatumiset ovat peräisin testilaitteista, ne eivät vaikuta kaatumistilastoihin.

Datan löytäminen

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Laatu > Android Vitals > Kaatumiset ja ANR:t.
  4. Voit etsiä ja diagnosoida ongelmia näytön keskikohdan suodattimien avulla. Jos taas haluat lisätietoja tietystä kaatumisesta tai ANR-virheestä, valitse sen ryhmä.

Huom. Valittuasi ryhmän näet erillisen osion, jos ongelmia löytyi, kun sovellustasi testattiin julkaisua edeltävän raportin luomiseksi. Vianetsinnän helpottamiseksi tämä osio sisältää laitteen tiedot, yksityiskohtaiset tiedot kaatumisesta, laitteen logcatin ja videon virheestä.

Kaatumiset

Kaatumisdata on saatavilla kahden edellisen kuukauden ajalta. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Android-käyttäjät sallivat datan jakamisen, siirry tilien ohjekeskukseen.

Jos kaatumisdatassa on merkittäviä muutoksia, eli poikkeavuuksia, ne näkyvät kaatumisdatan yläpuolella. Poikkeamia voidaan löytää vain kaatumisten deobfuskoiduista jäljityslistoista, ei obfuskoiduista listoista. Jos haluat saada ilmoituksia sovelluksestasi löytyvistä poikkeamista, valitse Yleiskatsaus-sivun yläreunasta Muuta ilmoitusasetuksia.

Jos sovelluksessasi on paljon kaatumisia, voit lukea ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Sovellus ei vastaa (ANR)

Jos sovelluksesi lakkaa vastaamasta, käyttäjät voivat odottaa tai sulkea sovelluksen uudesta ikkunasta. Kun tämä ikkuna tulee näkyviin, kyse on virheestä "Sovellus ei vastaa" (ANR). ANR-dataa on saatavilla vain Play Consolessa.

Näet sellaisista Android-laitteista tulleet ANR:t, joiden käyttäjät ovat valinneet käyttö- ja diagnostiikkadatan automaattisen jakamisen. Data on saatavilla kahden edellisen kuukauden ajalta. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Android-käyttäjät sallivat datan jakamisen, siirry tilien ohjekeskukseen.

Jos ANR-datassa on merkittäviä muutoksia eli poikkeamia, ne näytetään ANR-datan yläpuolella. Jos haluat saada ilmoituksia sovelluksestasi löytyvistä poikkeamista, valitse Yleiskatsaus-sivun yläreunasta Muuta ilmoitusasetuksia.

Jos sovelluksessasi on paljon ANR:iä, voit lukea ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Lisää aiheesta

Lisätietoa Android Vitals > Yhteenveto ‑sivusta: Sovelluksen teknisten suorituskykytietojen tarkkailu Android Vitalsin avulla