Veure els bloquejos i els errors de tipus L'aplicació no respon (ANR)

Play Console et permet veure dades dels bloquejos i dels errors de tipus "L'aplicació no respon" (ANR) de les teves aplicacions. Les dades provenen de dispositius Android d'usuaris que han acceptat compartir automàticament les dades d'ús i diagnòstic.

Trobar les dades

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Qualitat > Android vitals > Bloquejos i ANR.
  4. A prop del centre de la pantalla, utilitza els filtres per detectar i diagnosticar problemes. Per obtenir informació addicional sobre un bloqueig o un error d'ANR, selecciona Mostra els detalls () al costat de l'element.

Nota: un cop hagis seleccionat un clúster, es mostra una secció a part en cas que s'hagi detectat algun problema en provar l'aplicació per generar un informe de prellançament. Per ajudar-te a resoldre el problema, la secció inclou informació sobre el dispositiu, informació detallada sobre els bloquejos, el Logcat del dispositiu i un vídeo de l'error.

Bloquejos

Aquesta pàgina mostra els bloquejos que contribueixen a les mètriques del percentatge de bloquejos. Els bloquejos s'agrupen en clústers per ajudar-te a identificar quan pot ser que diversos bloquejos comparteixin la mateixa causa arrel.

Per veure els clústers de bloquejos percebuts per l'usuari, utilitza el filtre Visibilitat del problema i selecciona només els problemes que es produeixin en primer pla.

Per millorar el percentatge de bloquejos, corregeix primer els clústers de bloquejos que tinguin el nombre més alt d'usuaris afectats.

Per obtenir indicacions sobre com pots diagnosticar i corregir els bloquejos, consulta el lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Consell: el percentatge de bloquejos percebuts per l'usuari forma part de les dades principals d'Android vitals. Aquesta mètrica és una de les mètriques tècniques més importants i afecta la visibilitat de l'aplicació a Google Play.

Bloquejos relacionats amb SDK

De vegades, els SDK poden causar problemes tècnics en les aplicacions. Quan això passa, sovint és difícil depurar i resoldre el problema perquè es produeix en codi que no controles.

Si un bloqueig es marca com a "Possiblement relacionat amb un SDK" a la pàgina d'informació general d'Android vitals (Qualitat > Android vitals > Informació general) i creus que el codi de l'SDK causa el bloqueig, pots compartir-lo amb el proveïdor de l'SDK per accelerar la resolució del bloqueig. L'informe d'error inclourà el nom de l'aplicació, la traça de la pila completa i altres dades del bloqueig. Els proveïdors de SDK poden veure els bloquejos que comparteixes a Google Play SDK Console.

Els proveïdors de SDK també poden orientar els desenvolupadors d'aplicacions amb relació als bloquejos relacionats amb els seus SDK. Cerca si el proveïdor de l'SDK proporciona notes a la pàgina Informació general d'Android vitals a Android vitals (Qualitat > Android vitals > Informació general). Això et pot ajudar a entendre la causa arrel del problema o a esbrinar com es pot evitar. Rebràs un missatge a la safata d'entrada de Play Console sempre que s'afegeixi una nota nova per a un bloqueig que afecti la teva aplicació.

Fes clic a la icona de m'agrada o de no m'agrada a la part inferior de la pàgina per ajudar-nos a entendre si la nota t'ha resultat útil o no.

Visita l'Índex de SDK de Google Play per obtenir més informació sobre els SDK que utilitzes i per prendre decisions més fonamentades en relació amb els SDK.

L'aplicació no respon (ANR)

Si l'aplicació deixa de respondre, els usuaris veuen un quadre de diàleg que els permet decidir si esperar o tancar l'aplicació. Aquests quadres de diàleg s'anomenen errors de "L'aplicació no respon" (o ANR). Els ANR en dispositius amb Android 10 i versions anteriors només estan disponibles a Play Console.

Aquesta pàgina mostra els ANR que contribueixen a les mètriques del percentatge d'ANR. Els ANR s'agrupen en clústers per ajudar-te a identificar quan pot ser que diversos ANR comparteixin la mateixa causa arrel.

Per veure els clústers d'ARN percebuts per l'usuari, utilitza el filtre Visibilitat del problema i selecciona només els problemes que es produeixin en primer pla.

Per millorar el percentatge d'ANR, corregeix primer els clústers d'ANR que tinguin el nombre més alt d'usuaris afectats.

Per obtenir indicacions sobre com pots diagnosticar i corregir els ANR, consulta el lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Consell: el percentatge de bloquejos percebuts per l'usuari forma part de les dades principals d'Android vitals. Aquesta mètrica és una de les mètriques tècniques més importants i afecta la visibilitat de l'aplicació a Google Play.

Contingut relacionat

Obtén més informació a la pàgina Android vitals > Informació general que hi ha a Supervisar la qualitat tècnica d'una aplicació amb Android vitals.