Mäta och analysera appens förvärv

Med förvärvsrapporter kan du utvärdera hur effektiva butiksuppgifterna på Google Play är med hjälp av övergripande förvärvstrender, statistik om var förvärven kommer ifrån och vilken inverkan ändringar i butiksuppgifterna har. Du kan även avgöra om marknadsföringskampanjerna leder till att kvalitetsbesökare konverterar och identifiera var du har sämre resultat jämfört med konkurrenterna så att du vet vad du ska lägga energi på.

Så här mäter vi resultatet

Möjligheter att förvärva användare

I förvärvsrapporterna mäts hur väl butiksuppgifterna förvärvar användare i stället för installationer. Det innebär att konverteringsresultatet beräknas utifrån användare som för närvarande inte har appen installerad på någon enhet. Fokus i rapporten ligger således på det användarsegment som besökt butiksuppgifterna som uppgifterna har haft störst inverkan på, eftersom det generellt sett är mer troligt att användare som redan har installerat appen på en annan enhet installerar appen oavsett tillgångarna i butiksuppgifterna.

Nya och återkommande användare

Som standard innehåller rapporten förvärv från nya användare som aldrig har installerat appen tidigare, samt återkommande användare som tidigare har installerat appen men sedan tagit bort den från alla enheter. När du ser övergripande förvärv för både nya och återkommande användare får du en omfattande överblick över hur effektiva butiksuppgifterna är.

Olika sätt att visa appens förvärv

Du kan analysera appens förvärv på olika sätt med hjälp av de olika rapportsidorna, mätvärdena och dimensionerna.

Granska övergripande förvärvsresultat med butiksanalys

På sidan Butiksanalys (Ökning > Butikens resultat > Butiksanalys) får du en översikt över förvärvsresultatet på en övergripande nivå så att du snabbt kan se viktiga trender och identifiera alla områden som kräver ytterligare undersökning.

I diagrammet Alla användarförvärv efter typ visas förvärv från alla plattformar på Google Play. Detta omfattar förvärv från kampanjinnehåll på startsidor, butiksuppgifter och topplistor.

Diagrammet om förvärv via butiksuppgifter visar endast förvärv från butiksuppgifterna, så att du kan förstå och optimera butiksuppgifterna.

I tabellen med trafikkällor finns en fördelning av förvärv från butiksuppgifter baserat på om de kom från sökningar på Google Play, utforskning på Google Play eller från annonser och hänvisningar. I avsnittet Förvärv från butiksuppgifter nedan sammanfattas resultatstatistiken för butiksuppgifter, inklusive besök i butiken, förvärv och konverteringsfrekvens. Du kan konfigurera denna data efter land, språk, appinstallationsstatus eller tidsperiod med hjälp av filtren högst upp på sidan.

Tabellerna med fördelning efter land, språk, butiksuppgifter, installationsstatus, sökterm samt UTM-källa och UTM-kampanj innehåller en sammanfattning av de värden med bäst resultat för varje dimension i fördelningen. Du kan välja Utforska om du vill se mer information om den dimensionen, eller klicka på högerpilen bredvid ett visst värde och se detta värde över tid på sidan Konverteringsanalys (Ökning > Butikens resultat > Konverteringsanalys).

Utforska enskilda dimensioner med konverteringsanalys

På sidan Konverteringsanalys (Ökning > Butikens resultat > Konverteringsanalys) visas besökare, förvärv och konverteringsfrekvens för butiksuppgifterna under en viss tidsperiod.

Du kan filtrera data utifrån trafikkälla, butiksuppgifter, land, språk, UTM-källa, UTM-kampanj eller förvärvsstatus för att få en djupare förståelse för i vilken utsträckning som en delmängd av besökarna konverterar.

Endast förvärv via butiksuppgifter

Rapporterna för konverteringsanalys fokuserar endast på butiksuppgifterna och omfattar förvärv från

• sidan med butiksuppgifter och
  • överlagringen för installation direkt via webbsidan (som ibland visas vid installation från en annons).

Besökare eller förvärv från andra plattformar på Google Play (t.ex. redaktionellt innehåll) finns inte med i rapporten Konverteringsanalys. Förvärv som registrerats via andra mekanismer på Google Play (t.ex. säkerhetskopiering och återställning) finns inte heller med.

Benchmarkvärden för konverteringsfrekvens

Med hjälp av benchmarkvärdena för konverteringsfrekvens kan du jämföra appens resultat med jämförbara appars och se var de största förbättringsmöjligheterna finns. Om du t.ex. får lägre konverteringsfrekvens än de jämförbara apparna på ett visst språk kan du kontrollera om butiksuppgifterna är korrekt översatta till det språket.

I diagrammet över butiksuppgifternas konverteringsfrekvens kan du jämföra konverteringsresultatet per dag med medianvärdet, 25:e percentilen och 75:e percentilen för de jämförbara apparna. I tabellen därunder kan du jämföra konverteringsfrekvensen för hela perioden med referensgruppens medianvärde under de senaste 28 dagarna av den valda perioden.

Obs! Benchmarkvärden visas bara för resultat efter land, språk, installationsstatus eller trafikkälla. Filter för dessa dimensioner stöds också för upp till ett val per dimension.

Mätvärden och dimensioner

Förvärvsdata utgår från Stillahavstid (PT). Historik är tillgänglig från den 25 februari 2020.

Mätvärden
Mätvärde Definition
Användare som har besökt butiksuppgifterna

Antal användare som besökte butiksuppgifterna som inte redan hade appen installerad på någon enhet.

Obs! Användare som besöker butiksuppgifterna flera gånger räknas bara en gång per dag och per dimension. Exempel: Användare som besöker butiksuppgifterna en gång via en sökning och sedan igen via en direktlänk samma dag räknas två gånger. Användare som besöker butiksuppgifterna två gånger via samma länk räknas en gång.
Förvärv från butiksuppgifter

Antalet användare som installerade appen efter att ha besökt butiksuppgifterna och som inte redan hade den installerad på någon enhet.

Obs! Förvärven från butiksuppgifterna är färre än antalet installationer eftersom användare som installerar appen på flera enheter endast räknas en gång.

Konverteringsfrekvens för butiksuppgifter

Andel användare som besökt butiksuppgifterna som ledde till förvärv.

Dimensioner
Dimension Definition
Trafikkälla

Hur användaren kom till butiksuppgifterna. Till exempel genom att söka på Google Play.

I avsnittet Värden för trafikkällor nedan finns en fördelning av värdena för trafikkällor.
Land/region Landet eller regionen där användarens Google-konto är registrerat.
Språk Språkinställningen på användarens enhet.
Sökterm

Den term som användaren sökte efter innan han eller hon besökte butiksuppgifterna. Endast tillgängligt för sökningar på Google Play.

Obs! Den här dimensionen är endast tillgänglig när trafikkällan filtreras efter sökningar på Google Play.

UTM-källa

Värdet på webbadressparametern utm_source i djuplänkarna i butiksuppgifterna.

Obs! Den här dimensionen är endast tillgänglig när trafikkällan filtreras efter annonser och hänvisningar.
UTM-kampanj

Värdet på webbadressparametern utm_campaign i djuplänkarna i butiksuppgifterna.

Obs! Den här dimensionen är endast tillgänglig när trafikkällan filtreras efter annonser och hänvisningar.
Installationsläge för appen

Om användaren installerade appen för första gången (ny användare) eller har avinstallerat den tidigare (återkommande användare).

Obs! När du ser hänvisningar till så kallade återförvärv så menar vi återkommande användare.
Butiksuppgifter Den sida med butiksuppgifter som användaren besökte. Antingen de primära butiksuppgifterna eller anpassade butiksuppgifter.
Värden för trafikkällor

Övergripande butiksanalys

Status Beskrivning
Alla trafikkällor Det totala antalet användare som installerat appen från en plattform på Google Play och som inte redan hade den installerad på någon enhet.
Utforskning på Google Play Användare som har upptäckt och installerat appen genom att bläddra på Google Play utan att söka efter den med namnet. Detta omfattar användare som upptäckt din app på startsidor, i förslag och topplistor eller genom att söka efter en appkategori. Till exempel racingspel.
Betalade och direkta

Antalet användare som har installerat appen från en annons, hänvisning eller sökning på Google Play som innehöll appens namn eller ett varumärke som är nära sammankopplat.

Analys av butiksuppgifter

Status Beskrivning
Alla trafikkällor Det totala antalet användare som besökte butiksuppgifterna eller en liten informationssida, installerade appen, och som inte redan hade den installerad på någon enhet. Detta omfattar inte förvärv från plattformar som banners på appkategorisidor.
Sökning på Google Play Användare som besökte butiksuppgifterna eller en liten informationssida genom att söka efter namnet på din app eller något varumärke som är nära sammankopplat på Google Play, installerade appen, och som inte redan hade den installerad på någon enhet. Besök från annonser i sökresultat på Google Play räknas inte.
Utforskning på Google Play Användare som bläddrade på Google Play, besökte butiksuppgifterna, installerade appen, och som inte redan hade den installerad på någon enhet. Detta omfattar användare som klickade på förslag för autoslutförande vid sökningen och användare som sökte efter en viss appkategori. Till exempel racingspel. Besök från annonser som visas på Google Play räknas inte.
Annonser och hänvisningar Användare som besökte butiksuppgifterna från en annons eller hänvisning och som inte redan hade den installerad på någon enhet. Detta omfattar även användare som installerade appen från en annons via överlagringen för installation direkt via webbsidan, som vi ibland visar utanför Play Butik.

Vanliga frågor

Hur rapporteras annonsförvärv?

Sedan november 2022 tillskrivs alla besök från Google Ads trafikkällan Annonser och hänvisningar. Tidigare redovisades besök från annonser utifrån var annonsen visades.

Det finns inga rapporter för exponeringar eller konverteringar från Google Ads på Play Console. Logga in på Google Ads-kontot om du vill spåra effekterna av dina Google Ads-kampanjer.

Hur laddar jag ned förvärvsdata?

Klicka på Exportera rapport på sidan Konverteringsanalys för att ladda ned den data som för närvarande visas i diagrammet och tabellen.

Obs! Du kan även komma åt rapporter om användare som har behållit installationen och köpare programmatiskt från gamla Play Console med Google Cloud Storage. Det går för närvarande inte att komma åt den data som visas i nya Play Console på programmatisk väg.

Varför saknas benchmarkvärden i vissa fall?

Benchmarkvärden visas bara om det finns tillräckligt mycket data om den valda uppsättningen jämförbara appar i rapportinställningarna. Om inga benchmarkvärden visas kan du välja en annan grupp med jämförbara appar, ta bort filter eller välja en annan uppdelning.

Obs! Benchmarkvärden visas bara för resultat efter land, språk, installationsstatus eller trafikkälla. Filter för dessa dimensioner stöds också för upp till ett val per dimension.

Vad betyder Övrigt i uppdelningen?

Söktermer, UTM-källor och UTM-kampanjer som inte har fått tillräckligt många besökare eller förvärv för att rapporteras för sig redovisas under Övrigt i uppdelningen.

Varför står det ibland Okänd region i stället för länder/regioner?

Om det står Okänd region betyder det att Play inte kunde tillskriva besökarna ett specifikt land.
Föreslagen analys

Här hittar du några vanliga sätt att använda förvärvsrapporten för att analysera hur effektiva butiksuppgifterna är:

• Utvärdera hur ändringar i butiksuppgifterna har påverkat konverteringsfrekvenserna.
  • Granska söktermerna på Google Play som leder till flest besök för att se vad användare är mest intresserade av.
  • Övervaka hur effektiva de spårade UTM-kampanjerna är.
  • Identifiera vilka länder som har många besökare och därför kan vara bra kandidater för anpassade butiksuppgifter.
  • Identifiera språk med låg konverteringsfrekvens för att bedöma var du behöver förbättra översättningen.
  • Utvärdera om marknadsföringen offline leder besökare av hög kvalitet till dina uppgifter.