Mål og analysér brukeranskaffelsen for appen din

Med rapporter om brukeranskaffelse kan du evaluere resultatene for butikkoppføringen din på Google Play med informasjon om generelle trender for brukeranskaffelse, statistikk for hvor brukeranskaffelsene dine kommer fra, og virkningen av endringer i butikkoppføringen. Med rapportene finner du også ut om markedsføringskampanjene dine fører til at besøkende konverterer til brukere, og du kan se hvor du gjør det dårligere enn konkurrentene, og hva du bør prioritere.

Slik måler vi resultatene dine

Muligheter til å skaffe brukere

Rapportene om brukeranskaffelse måler hvor vellykket butikkoppføringen din er når det gjelder å skaffe brukere, i stedet for installeringer. Det betyr at konverteringsresultatene beregnes basert på brukere som for øyeblikket ikke har appen din installert på noen av enhetene sine. Slik fokuseres rapporten på segmentet med besøkende til butikkoppføringen der oppføringen har størst innvirkning, ettersom det er mer sannsynlig at brukere som allerede har appen din installert på en annen enhet, installerer den én gang til, uavhengig av innholdet i butikkoppføringen.

Nye og returnerende brukere

I rapporten finner du som standard informasjon om anskaffelser fra nye brukere som aldri har installert appen din tidligere, og fra returnerende brukere, som tidligere har installert appen din, men som har fjernet den fra alle enhetene sine. Når du ser det samlede antallet brukeranskaffelser for både nye og returnerende brukere, får du det mest omfattende perspektivet på resultatene til butikkoppføringene dine.

Ulike måter å se brukeranskaffelsen for appen din på

Du kan bruke de ulike rapportsidene, beregningene og dimensjonene for å analysere brukeranskaffelsen for appen på forskjellige måter.

Gå gjennom samlede resultater for brukeranskaffelse med butikkanalyser

På siden Butikk-analyse (Vekst > Butikk-resultater > Butikk-analyse) finner du en overordnet oversikt over resultatene dine for brukeranskaffelse, slik at du raskt kan se hovedtrender og identifisere eventuelle områder du bør utforske videre.

I diagrammet «Alle brukeranskaffelser etter type» kan du se brukeranskaffelser fra alle plattformer på Google Play. Dette omfatter brukeranskaffelser fra markedsføringsinnhold på startsider, i butikkoppføringer og på topplister.

I diagrammet over brukeranskaffelser via butikkoppføringer vises bare brukeranskaffelser fra butikkoppføringene dine, slik at du kan forstå og optimalisere oppføringene.

I tabellen med trafikkilder finner du en oversikt over brukeranskaffelser via butikkoppføring basert på om de kom fra Google Play-søk, Google Play-utforskning eller fra annonser og henvisninger. I delen om brukeranskaffelse via butikkoppføring nedenfor oppsummeres resultatstatistikken for butikkoppføringen, inkludert totalt antall besøkende til butikken, brukeranskaffelser og konverteringsfrekvens. Du kan konfigurere disse dataene etter land, språk, installeringstilstand eller tidsperiode ved å bruke filtrene øverst på siden.

I oversiktstabellene for land, språk, butikkoppføring, installeringstilstand, søketerm og UTM-kilde og -kampanje får du et sammendrag av verdiene som gir best resultater for hver enkelt dimensjon. Du kan velge Utforsk for å se flere detaljer om den bestemte dimensjonen, eller du kan klikke på høyrepilen ved siden av en bestemt verdi for å se verdien over tid på Konverteringsanalyse-siden (Vekst > Butikk-resultater > Konverteringsanalyse).

Utforsk bestemte dimensjoner med konverteringsanalyse

Konverteringsanalyse-siden (Vekst > Butikk-resultater > Konverteringsanalyse) ser du besøkende, brukeranskaffelser og konverteringsfrekvensen for butikkoppføringen din over en valgt tidsperiode.

Du kan filtrere data basert på trafikkilde, butikkoppføring, land, språk, UTM-kilde og -kampanje eller brukeranskaffelsestilstand for å få mer informasjon om i hvilken grad undergrupper av besøkende konverterer.

Bare brukeranskaffelser via butikkoppføringen

Rapporter om konverteringsanalyse fokuserer bare på butikkoppføringene dine og omfatter brukeranskaffelser fra

• butikkoppføringssiden din
  • overlegget ditt for innebygd installasjon (som vises noen ganger når brukere prøver å installere fra en annonse)

Rapporten om konverteringsanalyse omfatter ikke besøkende eller brukeranskaffelser fra andre plattformer på Google Play (for eksempel redaksjonelt innhold). Den omfatter heller ikke brukeranskaffelser som er registrert av Google Play, men skjer på andre måter (for eksempel gjennom sikkerhetskopiering og gjenoppretting).

Referansemålinger for konverteringsfrekvens

Du kan bruke referansemålinger for konverteringsfrekvens til å sammenligne resultatene dine med resultatene til sammenlignbare apper, slik at du kan finne ut hvor det er størst rom for forbedring. Hvis for eksempel konverteringsfrekvensen for et bestemt språk er lavere enn frekvensen for en sammenlignbar app, kan du se om oppføringen er riktig oversatt på det aktuelle språket.

Med konverteringsfrekvensdiagrammet for butikkoppføringer kan du sammenligne de daglige konverteringsresultatene med medianen for sammenlignbare apper i 25. og 75. persentil. I tabellen nedenfor kan du sammenligne den totale konverteringsfrekvensen for perioden med medianen for sammenlignbare apper i de siste 28 dagene i den valgte perioden.

Merk: Referansemålinger er bare tilgjengelige når du ser resultatene inndelt etter land, språk, installeringstilstand eller trafikkilde. Filtre for disse dimensjonene støttes også for opptil ett valg per dimensjon.

Beregninger og dimensjoner

Anskaffelsesdataene er basert på tidssonen for den amerikanske stillehavskysten (PT). Loggen er tilgjengelig fra 25. februar 2020.

Beregninger
Beregning Definisjon
Besøkende til butikkoppføringen

Antall brukere som har besøkt butikkoppføringen og ikke allerede hadde appen din installert på andre enheter

Merk: En bruker som besøker butikkoppføringen din flere ganger, telles bare én gang per dag og per dimensjon. For eksempel: En bruker som besøker oppføringen din én gang via søk og deretter en gang til via en direktelink samme dag, telles to ganger. En bruker som besøker oppføringen din to ganger fra samme link, telles én gang.
Brukeranskaffelser via butikkoppføringen

Antall brukere som har besøkt butikkoppføringen din og deretter installert appen. Dette gjelder bare brukere som ikke hadde appen installert på andre enheter.

Merk: Antall brukeranskaffelser via butikkoppføringen er lavere enn antall installeringer, ettersom en bruker som installerer appen din på flere enheter, bare telles én gang.

Konverteringsfrekvens for butikkoppføringen

Prosentandelen av besøkende til butikkoppføringen som installerte appen.

Dimensjoner
Dimensjon Definisjon
Trafikkilde

Hvordan fant brukeren butikkoppføringen din? For eksempel ved å søke på Google Play.

Gå til delen Verdier for trafikkilder nedenfor for å få en oversikt over disse verdiene.
Land/region Landet eller regionen der brukerens Google-konto er registrert.
Språk Språkinnstillingen på brukerens enhet.
Søketerm

Termen brukeren søkte etter før vedkommende gikk til butikkoppføringen din. Bare tilgjengelig for Google Play-søk.

Merk: Denne dimensjonen er bare tilgjengelig når trafikkilden filtreres etter Google Play-søk.

UTM-kilde

Verdien for nettadresseparameteren utm_source i dyplinker til butikkoppføringen din.

Merk: Denne dimensjonen er bare tilgjengelig når trafikkilden filtreres etter annonser og henvisninger.
UTM-kampanje

Verdien for nettadresseparameteren utm_campaign i dyplinker til butikkoppføringen din.

Merk: Denne dimensjonen er bare tilgjengelig når trafikkilden filtreres etter annonser og henvisninger.
Status for appinstallering

Hvorvidt brukeren installerer appen for første gang (ny bruker), eller om vedkommende har avinstallert den tidligere (returnerende bruker).

Merk: Når du ser referanser til «returnerende brukeranskaffelser», snakker vi om returnerende brukere.
Butikkoppføring Butikkoppføringen brukeren besøkte. Enten hovedbutikkoppføringen din eller en tilpasset butikkoppføring.
Verdier for trafikkilder

Generell butikkanalyse

Status Beskrivelse
Alle trafikkilder Det totale antallet brukere som har installert appen din fra en hvilken som helst plattform på Google Play, og som ikke hadde den installert på noen andre enheter på det aktuelle tidspunktet.
Google Play-utforskning Brukere som har oppdaget og installert appen din etter å ha bladd gjennom innhold på Google Play, uten å søke etter den ved navn. Dette inkluderer brukere som har funnet appen din på startsider, i forslag og på topplister, eller ved å søke etter en appkategori. Eksempel: «racingspill».
Betalte og direkte

Antallet brukere som har installert appen din fra en annonse, en henvisning eller et søk på Google Play som inneholder navnet på appen din eller et nært tilknyttet merke.

Analyse av butikkoppføringer

Status Beskrivelse
Alle trafikkilder Det totale antallet brukere som har besøkt butikkoppføringen din eller en minidetaljside og deretter har installert appen din, og som ikke hadde den installert på noen andre enheter på det aktuelle tidspunktet. Dette omfatter ikke brukeranskaffelser fra plattformer som bannere på sider med appkategorier.
Google Play-søk Brukere som har besøkt butikkoppføringen din fra et Google Play-søk etter navnet på appen din eller et nært tilknyttet merke, som deretter besøkte butikkoppføringen eller en minidetaljside før de installerte appen, og som ikke hadde den installert på noen andre enheter på det aktuelle tidspunktet. Dette omfatter ikke besøk fra annonser som vises i Google Play-søkeresultater.
Google Play-utforskning Dette er brukere som har bladd gjennom Google Play og så besøkt butikkoppføringen din før de installerte appen din, og som ikke hadde appen installert på noen andre enheter på det aktuelle tidspunktet. Dette omfatter brukere som har klikket på forslag til autofullføring i søk, og brukere som har søkt etter appkategorier. Eksempel: «racingspill». Dette omfatter ikke besøk fra annonser som vises på Google Play.
Annonser og henvisninger Dette er brukere som har besøkt butikkoppføringen din via en annonse eller henvisning, og som ikke hadde appen installert på noen andre enheter på det aktuelle tidspunktet. Dette inkluderer brukere som installerte appen din fra en annonse ved hjelp av overlegget for innebygd installasjon som vi av og til viser utenfor Play-butikken.

Vanlige spørsmål

Hvordan rapporteres brukeranskaffelser fra annonser?

Fra og med november 2022 blir alle besøk fra Google Ads tilskrevet trafikkilden «Annonser og henvisninger». Før dette ble besøk fra annonser rapportert basert på hvor annonsen ble vist.

Du får ikke rapporter for Google Ads-visninger eller -konverteringer i Play-konsollen. Logg på Google Ads-kontoen din for å spore resultatene for Google Ads-kampanjene dine.

Hvordan laster jeg ned data om brukeranskaffelse?

Bruk Eksportér rapport-knappen på Konverteringsanalyse-siden for å laste ned dataene som vises i diagrammet og tabellen.

Merk: Du kan også få tilgang programmatisk til rapportene om kjøpere og personer som har beholdt installeringen fra den gamle Play-konsollen ved hjelp av Google Cloud Storage. Det er for øyeblikket ikke mulig å få tilgang programmatisk til dataene i den nye Play-konsollen.

Hvorfor mangler det av og til noen referansemålingsdata?

Referansemålingsdata vises bare hvis det finnes nok data fra det valgte settet med sammenlignbare apper for den nåværende rapportkonfigurasjonen. Hvis du ikke ser referansemålingsinformasjon, kan du prøve å velge et annet sett med sammenlignbare apper, fjerne filtrene eller velge en annen oversikt som skal vises.

Merk: Referansemålinger er bare tilgjengelige når du ser resultatene inndelt etter land, språk, installeringstilstand eller trafikkilde. Filtre for disse dimensjonene støttes også for opptil ett valg per dimensjon.

Hva betyr «Annet»-oversikten?

«Annet»-oversikten vises når det finnes søketermer, UTM-kilder eller UTM-kampanjer som ikke hadde nok besøkende eller brukeranskaffelser over tid til å rapporteres enkeltvis.

Hvorfor er noen land/regioner oppført som «Ukjent region»?

«Ukjent region» representerer besøkende som Play ikke kunne bestemme et spesifikt land for.
Foreslått analyse

Her er noen vanlige måter du kan bruke rapportene om brukeranskaffelse på for å analysere resultatene til butikkoppføringen din:

• Vurder hvordan endringer i butikkoppføringen har påvirket konverteringsfrekvensene.
  • Gå gjennom Google Play-søketermene som genererer flest besøk, for å se hva brukerne er mest interessert i.
  • Følg med på resultatene for UTM-sporede kampanjer.
  • Identifiser landene der flest besøkende kommer fra, som kan være gode kandidater for tilpassede butikkoppføringer.
  • Identifiser språk med lav konverteringsfrekvens for å finne ut hvor du må forbedre oversettelsen.
  • Vurder om markedsføring utenfor internett leder verdifulle besøkende til butikkoppføringen din.