Sovelluksen hankintatietojen mittaaminen ja analysointi

Hankintaraportit auttavat sinua arvioimaan sovelluksesi tietosivun tuloksia Google Playssa. Ne sisältävät tietoja yleisistä hankintatrendeistä ja tietosivun muutosten vaikutuksista sekä käyttötietoja siitä, mistä hankintasi ovat peräisin. Niiden avulla voit myös selvittää, tuottavatko markkinointikampanjasi laadukkaita ja konvertoituvia kävijöitä ja pärjäätkö joillakin osa-alueilla kilpailijoitasi heikommin. Näin tiedät, mihin sinun kannattaa panostaa.

Miten tuloksiasi mitataan

Mahdollisuudet käyttäjien hankintaan

Hankintaraportti mittaa asennusten sijaan sitä, miten hyvin sovelluksesi tietosivu hankkii käyttäjiä, eli konversiotulokset lasketaan sellaisten käyttäjien perusteella, joilla ei ole sovellustasi asennettuna millään laitteella. Tämän vuoksi raportti keskittyy käyntisegmenttiin, johon tietosivullasi on suurin vaikutus: jos käyttäjä on jo asentanut sovelluksesi jollekin laitteistaan, hän asentaa sen todennäköisesti myös toiselle laitteelle tietosivusi sisällöstä riippumatta.

Uudet ja palaavat käyttäjät

Oletuksena raportti sisältää hankintatiedot uusista käyttäjistä, jotka eivät ole koskaan asentaneet sovellustasi, ja palaavista käyttäjistä, jotka ovat asentaneet sovelluksen mutta myös poistaneet sen myöhemmin kaikilta laitteiltaan. Sekä uudet että palaavat käyttäjät sisältävien hankintatietojen avulla saat kattavimman kuvan sovelluksesi tietosivun tuloksista.

Eri tapoja hankintatietojen analysointiin

Eri raporttisivut, mittarit ja kategoriat auttavat sinua analysoimaan sovelluksesi hankintaa eri tavoilla.

Yleisten hankintatulosten tarkistaminen Kaupan analyysin avulla

Kaupan analyysi ‑sivulla (Kasvu > Kehitys Kaupassa > Kaupan analyysi) on hankintatulostesi yleiskatsaus, jonka avulla löydät nopeasti tärkeitä trendejä ja enemmän huomiota vaativia osa-alueita.

Kaavio "Kaikki käyttäjien osto- ja muu toiminta tyypeittäin" näyttää hankinnat kaikilta Google Playn alustoilta. Tämä sisältää mainossisällön hankinnat etusivulta, sovellusten tietosivuilta ja suosituimpien listoilta.

Sovelluksen tietosivun hankintakaaviossa näkyvät vain sovelluksen tietosivuilta peräisin olevat hankinnat, ja sen avulla voit ymmärtää ja optimoida sovellusten tietosivuja.

Liikenteen lähteet ‑taulukko erittelee sovelluksen tietosivun hankinnat sen mukaan, onko niiden lähteenä Google Playn haku, Google Playn tutkiminen vai mainokset ja viittaukset. Alla oleva sovelluksen tietosivun hankintaosio sisältää yhteenvedon tietosivun tuloksista, joihin sisältyvät myös kokonaiskävijämäärä, hankinnat ja konversioprosentti. Voit rajata tätä dataa maan, kielen, sovelluksen asennustilan tai ajanjakson mukaan käyttämällä sivun yläosassa olevia suodattimia.

Maan, kielen, sovelluksen tietosivun, asennustilan, hakutermin, UTM-lähteen ja kampanjan mukaan jaotelluista taulukoista näet yhteenvedon kunkin kategorian parhaiten pärjäävistä arvoista. Saat lisätietoja yksittäisistä kategorioista valitsemalla Tutki. Voit myös klikata oikeaa nuolta haluamasi arvon vierestä, jolloin näet siitä pitkän aikavälin tietoja Konversioanalyysi-sivulla (Kasvu > Kehitys Kaupassa> Konversioanalyysi).

Yksittäisten kategorioiden tutkiminen konversioanalyysin avulla

Konversioanalyysi-sivu (Kasvu > Kehitys Kaupassa > Konversioanalyysi) näyttää sovelluksen tietosivun kävijät, hankinnat ja konversioprosentin valitsemaltasi ajanjaksolta.

Voit suodattaa dataa liikenteen lähteen, hankinnan tilan, sovelluksen tietosivun, maan, kielen, UTM-lähteen tai UTM-kampanjan mukaan, mikä voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin tietyn kävijäjoukon konvertoitumista.

Vain sovelluksen tietosivun kautta tulevat hankinnat

Konversioanalyysiraportit sisältävät vain sovelluksen tietosivut ja sisältävät hankintatiedot, jotka ovat peräisin

• sovelluksesi tietosivulta ja
  • upotetusta suora-asennuksesta (näkyy joskus, kun yritetään asennusta mainoksen kautta).

Konversioanalyysiraportti ei sisällä kävijöitä tai hankintoja, jotka ovat peräisin Google Playn muilta alustoilta (esim. toimituksellinen sisältö). Raportti ei myöskään sisällä Google Playn kirjaamia hankintoja, jotka syntyvät muiden mekanismien kautta (esim. varmuuskopiointi ja palautus).

Konversioprosentin vertailuarvot

Konversioprosentin vertailuarvoilla voit verrata omia tuloksiasi vertailuryhmän vastaaviin. Näin saat selville, missä sinulla on eniten parantamisen varaa. Jos esimerkiksi tietyn kielen konversioprosenttisi on vertailuryhmää pienempi, tarkista, onko tietosivusi käännetty oikein kyseiselle kielelle.

Sovelluksen tietosivun konversioprosenttikaavion avulla voit vertailla päivittäisiä konversioita vertailuryhmän mediaaniin sekä 25. ja 75. prosenttipisteeseen. Alla olevan erittelytaulukon avulla voit verrata tietyn ajanjakson kokonaiskonversioprosenttiasi vertailuryhmän mediaaniin valitun jakson 28 viime päivältä.

Huom. Vertailuarvot ovat saatavilla vain silloin, kun tutkit tuloksia maan, kielen, asennustilan tai liikenteen lähteen mukaan. Näitä kategorioita voi myös suodattaa (enintään yksi valinta kategoriaa kohti).

Mittarit ja kategoriat

Hankintatiedot näytetään Tyynenmeren ajassa (PT). Historiatiedot ovat saatavilla 25.2.2020 alkaen.

Mittarit
Mittari Määritelmä
Tietosivulla käyneet

Sellaisten käyttäjien määrä, jotka kävivät tietosivullasi ja joilla ei ollut sovellustasi asennettuna millään laitteella.

Huom. Käyttäjä, joka käy tietosivullasi monta kertaa, lasketaan kuhunkin kategoriaan vain kerran päivässä. Esimerkiksi käyttäjä, joka käy tietosivullasi kerran haun kautta ja toisen kerran suoran linkin kautta, lasketaan kahdesti. Käyttäjä, joka käy tietosivullasi kahdesti saman linkin kautta, lasketaan kerran.
Tietosivun hankinnat

Sellaisten käyttäjien määrä, jotka kävivät tietosivullasi, asensivat sovelluksesi ja joilla ei ollut sitä asennettuna millään muulla laitteella asennushetkellä.

Huom. Tietosivun hankintojen määrä on matalampi kuin asennusten määrä, sillä sovelluksen useille laitteille asentava käyttäjä lasketaan vain kerran.

Tietosivun konversioprosentti

Prosenttiosuus tietosivulla käyneistä, joiden käynti johti hankintaan.

Kategoriat
Kategoria Määritelmä
Liikenteen lähde

Miten käyttäjä tuli sovelluksen tietosivulle. Esim. Google Playssa tehdyn haun kautta.

Katso erittely liikenteen lähdearvoista alla olevasta Liikenteen lähdearvot ‑osiosta.
Maa/alue Maa tai alue, johon käyttäjän Google-tili on rekisteröity.
Kieli Käyttäjän laitteen kieliasetus.
Hakutermi

Käyttäjän hakema termi ennen sovelluksen tietosivulle siirtymistä. Käytettävissä vain Google Playn haussa.

Huom. Tämä kategoria on käytettävissä vain, kun liikenteen lähteet on suodatettu Google Playn haun mukaan.

UTM-lähde

Sovelluksen tietosivulle johtavissa täsmälinkeissä oleva utm_source-URL-parametri.

Huom. Tämä ulottuvuus on käytettävissä vain, kun liikenteen lähteet on suodatettu mainosten ja viittausten mukaan.
UTM-kampanja

Sovelluksen tietosivulle johtavissa täsmälinkeissä oleva utm_campaign-URL-parametri.

Huom. Tämä ulottuvuus on käytettävissä vain, kun liikenteen lähteet on suodatettu mainosten ja viittausten mukaan.
Sovelluksen asennustila

Asentaako käyttäjä sovelluksesi ensimmäistä kertaa (uusi käyttäjä) vai onko hän poistanut sen asennuksen aiemmin (palaava käyttäjä).

Huom. Uudelleenhankinnoilla tarkoitetaan palaavia käyttäjiä.
Sovelluksen tietosivu Sovelluksen tietosivu, jolla käyttäjä kävi. Joko sovelluksen päätietosivu tai yksilöity tietosivu.
Liikenteen lähdearvot

Kaupan kokonaisanalyysi

Tila Kuvaus
Kaikki liikenteen lähteet Sellaisten käyttäjien kokonaismäärä, jotka ovat asentaneet sovelluksesi miltä tahansa alustalta Google Playssa, ja joilla ei ollut sitä asennettuna millään muulla laitteella asennushetkellä.
Google Playn tutkiminen Käyttäjät, jotka löysivät ja asentansivat sovelluksesi selatessaan Google Playta hakematta sen nimeä. Tämä sisältää käyttäjät, jotka löysivät sovelluksen etusivuilta, ehdotuksista ja suosituimmista tai hakemalla sovelluskategoriaa. Esimerkiksi "ajopeli".
Maksetut ja suorat

Käyttäjät, jotka asensivat sovelluksesi Google Playssa olevan mainoksen, viittauksen tai haun kautta, joka sisältää sovelluksesi nimen tai siihen liittyvän brändin.

Sovelluksen tietosivuanalyysi

Tila Kuvaus
Kaikki liikenteen lähteet Sellaisten käyttäjien kokonaismäärä, jotka kävivät sovelluksesi tietosivulla tai pienellä tietosivulla ja asensivat sovelluksesi, ja joilla ei ollut sitä asennettuna millään muulla laitteella asennushetkellä. Tämä ei koske hankintoja, jotka ovat peräisin esimerkiksi sovellustyypin kategoriasivujen bannereista.
Haku Google Playsta Käyttäjät, jotka kävivät sovelluksesi tietosivulla tekemällä haun Google Playssa sovelluksesi nimellä tai siihen liittyvällä brändillä, kävivät sitten tietosivulla tai tietosivullasi ennen sovelluksen asentamista, ja joilla ei ollut sitä asennettuna millään muulla laitteella asennushetkellä. Tämä ei sisällä käyntejä Google Playn hakutuloksissa näkyvistä mainoksista.
Google Playn tutkiminen Käyttäjät, jotka ovat selanneet Google Playta, käyneet sitten sen sovelluksen tietosivulla ennen sovelluksen asentamista, ja joilla ei ollut sitä asennettuna millään laitteella asennushetkellä. Tämä sisältää myös haun automaattisen täydennyksen ehdotuksia klikanneet ja tietystä sovelluskategoriasta hakeneet käyttäjät. Esimerkiksi "ajopeli". Tämä ei sisällä käyntejä Google Playssa näkyvistä mainoksista.
Mainokset ja viittaukset Käyttäjät, jotka siirtyivät sovelluksesi tietosivulle mainoksen tai viittauksen kautta, ja joilla ei ollut sitä asennettuna millään laitteella asennushetkellä. Tämä sisältää käyttäjät, jotka asensivat sovelluksesi mainoksesta käyttämällä upotettua suora-asennusta, jota joskus näytetään Play Kaupan ulkopuolella.

Usein kysyttyä

Miten mainoshankinnat ilmoitetaan?

Marraskuusta 2022 alkaen kaikki Google Ads ‐käynnit liitetään mainosten ja viittausten liikenteen lähteeseen. Ennen tätä mainoksilla tehdyt käynnit raportoitiin sen perusteella, missä mainos näkyi.

Play Console ei raportoi Google-mainosimpressioita tai ‑konversioita. Voit seurata Google Ads ‑kampanjoiden tuloksia kirjautumalla sisään Google Ads ‑tilillesi.

Voinko ladata hankintadataa?

Voit ladata kaaviossa ja taulukossa näkyvän datan Konversioanalyysi-sivun Vie raportti ‑painikkeella.

Huom. Voit myös käyttää vanhan Play Consolen säilytettyjen asentajien ja ostajien raportteja ohjelmallisesti Google Cloud Storagen kautta. Tällä hetkellä uudessa Play Consolessa näkyvää dataa ei voi käyttää ohjelmallisesti.

Miksi joissakin tapauksissa puuttuu vertailuarvodataa?

Vertailuarvodataa näytetään vain, jos valitsemastasi vertailujoukosta ja raportin tämänhetkisillä määrityksillä on saatavilla riittävästi dataa. Jos et näe vertailuarvotietoja, kokeile valita toinen vertailujoukko, poistaa suodattimia tai valita toinen erittelytapa.

Huom. Vertailuarvot ovat saatavilla vain silloin, kun tutkit tuloksia maan, kielen, asennustilan tai liikenteen lähteen mukaan. Näitä kategorioita voi myös suodattaa (enintään yksi valinta kategoriaa kohti).

Mitä "Muu" erittelytapa tarkoittaa?

"Muu" erittelytapa näkyy silloin, jos hakutermeillä, UTM-lähteillä tai UTM-kampanjoilla ei ole ollut ajan myötä riittävästi kävijöitä tai hankintoja erikseen raportoitavaksi.

Miksi joillakin mailla/alueilla on merkintä "Tuntematon alue"?

Tuntematon alue kuvaa kävijöitä, joita Play ei voinut yhdistää tiettyyn maahan.
Analyysisuosituksia

Alla on joitakin tavallisia keinoja, joilla voit käyttää hankintaraportin tietoja sovelluksesi tietosivun tulosten analysointiin:

• Arvioi, miten tietosivuun tehdyt muutokset ovat vaikuttaneet konversioprosentteihin.
  • Tarkista eniten kävijöitä tuottavat Google Playn hakutermit, niin näet, mikä käyttäjiä eniten kiinnostaa.
  • Tarkkaile UTM-seurantaa käyttävien kampanjoiden tuloksia.
  • Tarkista, minkä maiden kävijämäärät ovat korkeita, sillä niille kannattaa ehkä tarjota yksilöityjä tietosivuja.
  • Tarkista, minkä kielten konversioprosentit ovat matalia, jotta näet, mitä käännöksiä sinun on ehkä parannettava.
  • Arvioi, tuoko offline-markkinointi laadukkaita kävijöitä tietosivullesi.