Mål og analysér anskaffelsedata for din app

Anskaffelsesrapporterne hjælper dig med at evaluere effektiviteten af din profilside i Google Play ved at give dig overordnede tendenser for brugeranskaffelse, indsigt i, hvor dine anskaffelser kommer fra, og hvilken effekt ændringer på din profilside har. Rapporterne hjælper dig også med at vurdere, om dine marketingkampagner genererer kvalitetsbesøgende, der konverterer, og identificerer, hvor du klarer dig dårligt i forhold til dine konkurrenter, så du kan prioritere din indsats.

Sådan måler vi din effektivitet

Muligheder for at anskaffe brugere

Anskaffelsesrapporterne måler, i hvor høj grad din profilside i Play Butik er i stand til at anskaffe brugere frem for installationer, hvilket betyder, at konverteringseffektiviteten beregnes ud fra brugere, der ikke allerede har din app installeret på nogen af deres enheder. På denne måde fokuseres rapporten på det segment af besøgende på profilsiden, hvor din profil har størst effekt, da brugere, der allerede har din app installeret på en anden enhed, generelt er mere tilbøjelige til at installere, uanset aktiverne på din profilside i Play Butik.

Nye og tilbagevendende brugere

Som standard indeholder rapporten anskaffelser fra nye brugere, som ikke tidligere har installeret din app, samt tilbagevendende brugere, som tidligere har installeret din app, men som siden har fjernet den fra alle deres enheder. Når du ser på dit samlede antal anskaffelser for både nye og tilbagevendende brugere, får du det mest dækkende overblik over, hvordan din profilside i Play Butik klarer sig.

Forskellige måder at vurdere anskaffelserne for din app på

Du kan bruge rapportens forskellige sider, metrics og dimensioner til at analysere anskaffelsesdataene for din app på forskellige måder.

Se din overordnede anskaffelseseffektivitet på siden Analyse i Play Butik

Siden Analyse i Play Butik (Skab vækst > Effektivitet i Butik > Analyse i Play Butik) giver en overordnet oversigt over din anskaffelseseffektivitet, så du får et overblik over de vigtigste tendenser og kan identificere områder, der skal udforskes yderligere.

I diagrammet "Alle brugeranskaffelser efter type" kan du se anskaffelser fra alle platforme i Google Play. Dette omfatter anskaffelser via promoveringsindhold fra både startsider, profilsider i Play Butik og hitlister.

Diagrammet over anskaffelser via profilsider i Play Butik viser kun anskaffelser fra dine profilsider og giver dig mulighed for at forstå og optimere dine profilsider i Play Butik.

Tabellen over trafikkilder viser en oversigt over anskaffelser via profilsiden i Play Butik, baseret på om de stammer fra Søgning i Google Play, Fundet i Google Play eller fra annoncer og henvisninger. Afsnittet om anskaffelser via profilsiden i Play Butik nedenfor opsummerer effektivitetsstatistikken for din profilside, herunder det samlede antal butiksbesøgende, anskaffelser og konverteringsrate. Du kan konfigurere disse data efter land, sprog, installationstilstand for app eller tidsrum ved hjælp af filtrene øverst på siden.

Oversigtstabellerne for land, sprog, profilside i Play Butik, installationstilstand, søgeterm og UTM-kilde og -kampagne giver en oversigt over de værdier, der klarer sig bedst, for hver enkelt oversigtsdimension. Du kan vælge Mere for at få flere oplysninger om den specifikke dimension eller klikke på højrepilen ud for en bestemt værdi for at se den pågældende værdi angivet over tid på siden Konverteringsanalyse (Skab vækst > Effektivitet i Butik > Konverteringsanalyse).

Se specifikke dimensioner på siden Konverteringsanalyse

Siden Konverteringsanalyse (Skab vækst > Effektivitet i Butik > Konverteringsanalyse) viser besøgende, anskaffelser og konverteringsrate for din profilside i Play Butik inden for et bestemt tidsrum.

Du kan filtrere data ud fra trafikkilde, profilside i Play Butik, land, sprog, UTM-kilde og -kampagne eller anskaffelsestilstand for at få en bedre forståelse af, i hvor høj grad en delmængde af dine besøgende konverterer.

Kun anskaffelser via profilsiden i Play Butik

Rapporterne med konverteringsanalyse fokuserer kun på dine profilsider i Play Butik og omfatter anskaffelser fra:

• Din profilside i Play Butik.
  • Overlejringen med direkte installation (vises nogle gange, når brugeren forsøger at installere via en annonce).

Rapporten med konverteringsanalyse omfatter ikke besøgende eller anskaffelser fra andre platforme i Google Play (f.eks. redaktionelt indhold). Den omfatter heller ikke anskaffelser, der er registreret af Google Play, og som skyldes andre mekanismer (f.eks. sikkerhedskopiering og gendannelse).

Benchmarks for konverteringsrate

Du kan bruge benchmarks for konverteringsraten til at sammenligne din egen effektivitet med dine konkurrenters effektivitet, så du kan finde ud af, hvor du har størst mulighed for forbedringer. Hvis din konverteringsrate for et bestemt sprog f.eks. er lavere end dine konkurrenters, skal du undersøge, om din profilside er oversat korrekt på det pågældende sprog.

I diagrammet over konverteringsraten for profilsiden i Play Butik kan du sammenligne din daglige konverteringseffektivitet med konkurrenters medianværdi og den 25. og 75. percentil. I oversigtstabellen nedenfor kan du sammenligne din samlede konverteringsrate for perioden med dine konkurrenters medianværdier for de seneste 28 dage i den valgte periode.

Bemærk! Benchmarks er kun tilgængelige, når du ser effektiviteten efter land, sprog, installationstilstand eller trafikkilde. Filtre for disse dimensioner understøttes også for op til ét valg pr. dimension.

Metrics og dimensioner

Anskaffelsesdata er baseret på PT (Pacific Time). Du kan se historik fra den 25. februar 2020 og frem.

Metrics
Metric Definition
Besøgende på profilsiden

Antallet af brugere, der har besøgt din profilside i Play Butik, og som ikke allerede har installeret din app på nogen af deres enheder.

Bemærk! En bruger, der besøger din profilside i Play Butik flere gange, tælles kun én gang pr. dag og pr. dimension. En bruger, der besøger din profilside én gang via søgning og derefter igen via et direkte link samme dag, tælles to gange. En bruger, der besøger din profilside to gange fra det samme link, tælles én gang.
Anskaffelser via profilsiden

Antallet af brugere, som har besøgt din profilside i Play Butik og installeret din app, og som ikke allerede har installeret den på nogen andre enheder.

Bemærk! Antallet af anskaffelser via din profilside i Play Butik vil være lavere end antallet af installationer, da en bruger, der installerer din app på flere enheder, kun tælles én gang.

Konverteringsrate for profilside

Procentdelen af de besøgende på profilsiden, som medførte anskaffelser.

Dimensioner
Dimension Definition
Trafikkilde

Den måde, brugeren fandt frem til din profilside i Play Butik på. Det kan f.eks. være ved at søge i Google Play.

Gå til sektionen Værdier for trafikkilder nedenfor for at få en oversigt over trafikkildeværdier.
Land/område Det land eller område, hvor brugerens Google-konto er registreret.
Sprog Sprogindstillingen på brugerens enhed.
Søgeterm

Den term, brugeren søgte efter, før vedkommende gik til din profilside i Play Butik. Kun tilgængelig i Google Play-søgefunktionen.

Bemærk! Denne dimension er kun tilgængelig, når trafikkilden er filtreret efter søgning i Google Play.

UTM-kilde

Værdien af utm_source-webadresseparameteren i dybe links til din profilside i Play Butik.

Bemærk! Denne dimension er kun tilgængelig, når trafikkilden er filtreret efter annoncer og henvisninger.
UTM-kampagne

Værdien af utm_campaign-webadresseparameteren i dybe links til din profilside i Play Butik.

Bemærk! Denne dimension er kun tilgængelig, når trafikkilden er filtreret efter annoncer og henvisninger.
Appens installationstilstand

Om brugeren installerer din app for første gang (ny bruger) eller tidligere har installeret den (tilbagevendende bruger).

Bemærk! Når du ser henvisninger til "genanskaffelser", henviser vi til tilbagevendende brugere.
Profilside i Play Butik Den profilside i Play Butik, som brugeren har besøgt. Dette er enten din hovedprofilside eller en tilpasset profilside i Play Butik.
Værdier for trafikkilder

Overordnet analyse i Play Butik

Status Beskrivelse
Alle trafikkilder Det samlede antal brugere, der har installeret din app via en platform i Google Play, og som ikke allerede havde den installeret på andre enheder.
Fundet i Google Play Brugere, der har fundet og installeret din app via søgning i Google Play uden at søge efter appens navn. Dette omfatter brugere, der har fundet din app på startsider, i forslag og på hitlister eller ved at søge efter en appkategori. F.eks. "racerspil".
Betalt og direkte

Antallet af brugere, der har installeret din app via en annonce, en henvisning eller en søgning i Google Play, der indeholder appens navn eller et nært beslægtet brand.

Analyse af profilsider i Play Butik

Status Beskrivelse
Alle trafikkilder Det samlede antal brugere, der har besøgt din profilside i Play Butik eller en infoside i ministørrelse, som derefter har installeret din app, og som ikke allerede havde den installeret på andre enheder. Dette omfatter ikke anskaffelser fra platforme som f.eks. bannere på sider med appkategorier.
Søgning i Google Play Brugere, der har besøgt din profilside i Play Butik ved at søge efter din apps navn eller et nært beslægtet brand i Google Play, og som derefter har besøgt din profilside i Play Butik eller en infoside i ministørrelse, før de installerede din app, og som ikke allerede havde den installeret på andre enheder. Dette omfatter ikke besøg fra annoncer, der vises i Google Play-søgeresultaterne.
Fundet i Google Play Brugere, der besøgte Google Play og derefter besøgte din profilside i Play Butik, før de installerede din app, og som ikke allerede havde den installeret på andre enheder. Dette omfatter brugere, der har klikket på forslag til autofuldførelse ved søgning, og brugere, der har søgt efter en kategori af apps. F.eks. "racerspil". Dette omfatter ikke besøg via annoncer, der vises i Google Play.
Annoncer og henvisninger Brugere, der har besøgt din profilside i Play Butik via en annonce eller henvisning, og som ikke allerede havde den installeret på andre enheder. Dette omfatter brugere, der har installeret din app via en annonce ved hjælp af den overlejring med direkte installation, som vi nogle gange viser uden for Play Butik.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan rapporteres anskaffelser via annoncer?

Fra og med november 2022 tilskrives alle besøg via Google Ads trafikkilden Annoncer og henvisninger. Inden da blev besøg via annoncer rapporteret ud fra, hvor annoncen blev vist.

Play Console leverer ikke rapporter om eksponeringer eller konverteringer via Google Ads. Log ind på din Google Ads-konto for at spore effektiviteten af dine Google Ads-kampagner.

Hvordan downloader jeg anskaffelsesdata?

Brug knappen Eksportér rapport på siden Konverteringsanalyse for at downloade de data, der aktuelt vises i diagrammet og tabellen.

Bemærk! Du kan også få programmatisk adgang til rapporterne "Brugere, der har installeret og beholdt appen" og "Købere" i det gamle Play Console ved hjælp af Google Cloud Storage. I øjeblikket er det ikke muligt at få programmatisk adgang til de data, der vises i det nye Play Console.

Hvorfor mangler der benchmarkdata i nogle tilfælde?

Benchmarkdata vises kun, hvis der er tilstrækkelige data fra den valgte referencegruppe til din aktuelle rapportkonfiguration. Hvis du ikke kan se benchmarkoplysninger, kan du prøve at vælge en anden referencegruppe, fjerne filtre eller vælge at se en anden oversigt.

Bemærk! Benchmarks er kun tilgængelige, når du ser effektiviteten efter land, sprog, installationstilstand eller trafikkilde. Filtre for disse dimensioner understøttes også for op til ét valg pr. dimension.

Hvad betyder oversigten "Andet"?

Oversigten "Andet" vises, når der er søgetermer, UTM-kilder eller UTM-kampagner, der ikke har haft nok besøgende eller anskaffelser over tid til at blive rapporteret individuelt.

Hvorfor er nogle lande/regioner angivet som "Ukendt region"?

"Ukendt region" repræsenterer besøgende, som Play ikke kunne tilskrive et specifikt land.
Foreslået analyse

Her er nogle eksempler på, hvordan du kan bruge anskaffelsesrapporterne til at analysere effektiviteten af din profilside i Play Butik:

• Foretag en evaluering af, hvordan ændringer af din profilside i Play Butik har påvirket konverteringsraterne.
  • Gennemgå de søgetermer i Google Play, der genererer flest besøg, for at se, hvad brugerne er mest interesserede i.
  • Hold øje med, hvordan dine UTM-sporede kampagner klarer sig.
  • Identificer lande med mange besøgende, som kan være gode kandidater til tilpassede profilsider i Play Butik.
  • Identificer sprog med lave konverteringsrater for at afgøre, hvor du skal forbedre oversættelsen.
  • Foretag en evaluering af, om offlinemarketing genererer besøgende af høj kvalitet på din profilside.