Mesurar i analitzar l'adquisició de l'aplicació

Els informes d'adquisició t'ajuden a avaluar el rendiment de la fitxa de Play Store a Google Play. Proporcionen tendències d'adquisició generals, informació sobre la procedència de les adquisicions i l'impacte dels canvis a la fitxa de Play Store. També t'ajuden a determinar si les campanyes de màrqueting generen visitants de qualitat que fan conversions i a identificar on obtens un rendiment baix, en comparació amb el de la competència, per poder prioritzar on invertir els teus esforços.

Com avaluem el teu rendiment

Oportunitats per adquirir usuaris

Els informes d'adquisició no mesuren les instal·lacions, sinó l'eficàcia de la fitxa de Play Store a l'hora d'adquirir usuaris: el rendiment de les conversions es calcula en funció dels usuaris que actualment no tenen la teva aplicació instal·lada en cap dels seus dispositius. D'aquesta manera, l'informe se centra en el segment de visites a la fitxa de Play Store on la teva fitxa té més impacte, perquè és més probable que els usuaris que ja tenen la teva aplicació instal·lada en un altre dispositiu la instal·lin, independentment dels recursos de la fitxa de Play Store.

Usuaris nous i recurrents

De manera predeterminada, l'informe inclou les adquisicions d'usuaris nous, que mai no han instal·lat la teva aplicació, així com els usuaris recurrents, que ja han instal·lat l'aplicació però que l'han suprimit de tots els seus dispositius. Veure les adquisicions generals tant dels usuaris nous com dels recurrents proporciona la perspectiva més completa del rendiment de la fitxa de Play Store.

Diferents maneres de veure l'adquisició de l'aplicació

Pots utilitzar les diverses pàgines, mètriques i dimensions de l'informe per analitzar l'adquisició de l'aplicació de diverses maneres.

Revisar el rendiment general de les adquisicions mitjançant l'anàlisi de Play Store

La pàgina Anàlisi de Play Store (Creixement > Rendiment a Play Store > Anàlisi de Play Store) proporciona informació detallada del rendiment de les adquisicions. Aquestes dades et permeten consultar les tendències clau d'una ullada i identificar les àrees que has d'explorar amb més deteniment.

El gràfic "Totes les adquisicions d'usuaris per tipus" mostra les adquisicions fetes en totes les superfícies de Google Play. Això inclou les adquisicions de contingut promocional a les pàgines d'inici, les fitxes de Play Store i les llistes d'aplicacions més populars.

El gràfic d'adquisicions de la fitxa de Play Store mostra només les adquisicions de la fitxa de Play Store, i et permet entendre i optimitzar les teves fitxes de Play Store.

La taula de fonts del trànsit proporciona un desglossament de les adquisicions de la fitxa de Play Store en funció de si provenen de la cerca de Google Play, de l'exploració de Google Play o d'anuncis i referències. A la secció Adquisició de la fitxa de Play Store que hi ha a continuació es resumeixen les estadístiques de rendiment de la fitxa de Play Store, inclosos el nombre total de visitants de la botiga, les adquisicions i el percentatge de conversions. Pots configurar aquestes dades per país, idioma, estat d'instal·lació de l'aplicació o període de temps mitjançant els filtres de la part superior de la pàgina.

Les taules de desglossament per país, idioma, fitxa de Play Store, estat d'instal·lació, terme de cerca, font i campanya d'UTM proporcionen un resum dels valors amb millor rendiment per a cada dimensió de desglossament. Pots seleccionar Explora per obtenir més detalls de la dimensió concreta, o bé fer clic a la fletxa dreta situada al costat d'un valor específic per veure el valor representat al llarg del temps a la pàgina Anàlisi de conversions (Creixement > Rendiment a Play Store > Anàlisi de conversions).

Explorar dimensions concretes amb l'anàlisi de conversions

La pàgina Anàlisi de conversions (Creixement > Rendiment a Play Store > Anàlisi de conversions) mostra els visitants, les adquisicions i el percentatge de conversions de la fitxa de Play Store durant un període de temps seleccionat.

Pots filtrar les dades en funció de la font del trànsit, la fitxa de Play Store, el país, l'idioma, la font i la campanya d'UTM i l'estat d'adquisició per entendre millor el grau de conversió d'un subconjunt de visitants.

Només adquisicions de la fitxa de Play Store

Els informes d'anàlisi de conversions se centren només en les fitxes de Play Store i inclouen les adquisicions de:

• La pàgina de la fitxa de Play Store.
  • La superposició de la instal·lació inserida (que de vegades es mostra en provar d'instal·lar des d'un anunci).

L'informe d'anàlisi de conversions no inclou els visitants ni les adquisicions d'altres superfícies de Google Play (com ara el contingut editorial). Tampoc no inclou les adquisicions registrades per Google Play que es fan mitjançant altres mecanismes (com el de còpia de seguretat i restauració).

Comparatives de percentatges de conversions

Pots fer servir les comparatives de percentatges de conversions per comparar el rendiment de la teva aplicació amb el d'aplicacions semblants, la qual cosa et permet determinar on tens més oportunitats de millorar. Per exemple, si el percentatge de conversions d'un idioma concret és inferior al d'altres aplicacions, esbrina si la fitxa està ben traduïda a aquest idioma.

El gràfic de percentatge de conversions de la fitxa de Play Store et permet comparar el rendiment diari de les conversions amb la mediana i els percentils 25 i 75 de les aplicacions semblants. La taula de desglossament següent permet comparar el percentatge de conversió total del període amb la mediana de les aplicacions semblants dels 28 darrers dies del període seleccionat.

Nota: les comparatives només estan disponibles per consultar el rendiment per país, idioma, estat d'instal·lació o font del trànsit. Els filtres d'aquestes dimensions també admeten fins a una selecció per dimensió.

Mètriques i dimensions

Les dades d'adquisició es basen en l'hora del Pacífic (PT). L'historial està disponible a partir del 25 de febrer de 2020.

Mètriques
Mètrica Definició
Visitants de la fitxa de Play Store

Nombre d'usuaris que han visitat la teva fitxa de Play Store i que encara no tenien l'aplicació instal·lada en cap dels seus dispositius.

Nota: un usuari que visita diverses vegades la fitxa de Play Store només es compta un cop per dia i per dimensió. Per exemple, un usuari que visita la teva fitxa una vegada mitjançant la cerca i després un altre cop mitjançant un enllaç directe el mateix dia es compta dues vegades. Un usuari que visita la teva fitxa dues vegades des del mateix enllaç es compta una vegada.
Adquisicions de la fitxa de Play Store

Nombre d'usuaris que han visitat la teva fitxa de Play Store i han instal·lat l'aplicació, i que en aquell moment no la tenien instal·lada en cap dels seus dispositius.

Nota : les adquisicions de la fitxa de Play Store seran inferiors a les instal·lacions, perquè un usuari que instal·la l'aplicació en diversos dispositius només es compta una vegada.

Percentatge de conversions de la fitxa de Play Store

Percentatge de visitants de la fitxa de Play Store que han acabat en adquisicions.

Dimensions
Dimensió Definició
Font del trànsit

Com ha arribat l'usuari a la teva fitxa de Play Store. Per exemple, cercant a Google Play.

Ves a la secció Valors de la font del trànsit que hi ha més avall per veure un desglossament dels valors de la font del trànsit.
País o regió País o regió on s'ha registrat el Compte de Google de l'usuari.
Idioma Configuració d'idioma del dispositiu de l'usuari.
Terme de cerca

El terme que l'usuari ha cercat abans de navegar fins a la teva fitxa de Play Store. Només està disponible per a la cerca de Google Play.

Nota: aquesta dimensió només està disponible quan la font del trànsit es filtra per cerca de Google Play.

Font d'UTM

Valor del paràmetre d'URL utm_source en enllaços profunds que dirigeixen a la teva fitxa de Play Store.

Nota: aquesta dimensió només està disponible quan la font del trànsit es filtra per anuncis i referències.
Campanya d'UTM

Valor del paràmetre d'URL utm_campaign en enllaços profunds que dirigeixen a la teva fitxa de Play Store.

Nota: aquesta dimensió només està disponible quan la font del trànsit es filtra per anuncis i referències.
Estat d'instal·lació de l'aplicació

Si l'usuari instal·la l'aplicació per primera vegada (usuari nou) o si l'ha desinstal·lat anteriorment (usuari recurrent).

Nota: quan veieu referències a "readquisicions", ens referim als usuaris recurrents.
Fitxa de Play Store Fitxa de Play Store que l'usuari ha visitat, tant si és la teva fitxa de Play Store principal com si és una de personalitzada.
Valors de la font del trànsit

Anàlisi general de la botiga

Estat Descripció
Totes les fonts del trànsit Nombre total d'usuaris que han instal·lat la teva aplicació des de qualsevol superfície de Google Play i que en aquell moment no la tenien instal·lada en cap dels seus dispositius.
Explora de Google Play Usuaris que han descobert i instal·lat la teva aplicació navegant per Google Play sense cercar-la pel nom. Això inclou els usuaris que l'han descobert a les pàgines d'inici, als suggeriments i a les llistes de més populars, o bé cercant una categoria d'aplicacions, per exemple, "joc de curses".
De pagament i directes

Nombre d'usuaris que han instal·lat la teva aplicació des d'un anunci, una referència o una cerca a Google Play que conté el nom de l'aplicació o una marca estretament relacionada.

Anàlisi de fitxes de Play Store

Estat Descripció
Totes les fonts del trànsit Nombre total d'usuaris que han visitat la teva fitxa de Play Store o una minipàgina de detalls, que després han instal·lat l'aplicació i que encara no la tenien instal·lada en cap dispositiu. No s'hi inclouen les adquisicions des de superfícies com ara bàners en pàgines de categories d'aplicacions.
Cerca de Google Play Usuaris que han visitat la teva fitxa de Play Store cercant el nom de l'aplicació o d'una marca estretament relacionada a Google Play, que després han visitat la teva fitxa de Play Store o una minipàgina de detalls abans d'instal·lar l'aplicació i que en aquell moment no la tenien instal·lada en cap altre dispositiu. No s'hi inclouen les visites procedents d'anuncis que es mostren als resultats de la cerca de Google Play.
Explora de Google Play Usuaris que han navegat per Google Play i han visitat la teva fitxa de Play Store abans d'instal·lar l'aplicació, sense tenir-la instal·lada en cap altre dispositiu en aquell moment. Això inclou els usuaris que han fet clic als suggeriments de compleció automàtica de la cerca i els que han cercat una categoria d'aplicacions, per exemple, "joc de curses". No s'hi inclouen les visites procedents d'anuncis que es mostren a Google Play.
Anuncis i referències Usuaris que han visitat la teva fitxa de Play Store des d'un anunci o una referència i que en aquell moment no tenien instal·lada la teva aplicació en cap altre dispositiu. S'hi inclouen els usuaris que l'han instal·lat des d'un anunci mitjançant la superposició de la instal·lació inserida que de vegades mostrem fora de Play Store.

Preguntes més freqüents

Com s'informa sobre les adquisicions d'anuncis?

Des de novembre de 2022, totes les visites procedents de Google Ads s'atribueixen a la font del trànsit d'anuncis i referències. Anteriorment, les visites procedents dels anuncis es registraven en funció del lloc on es mostrava l'anunci.

Play Console no proporciona informes sobre les impressions d'anuncis de Google Ads ni sobre les conversions. Per fer un seguiment del rendiment de les campanyes de Google Ads, inicia la sessió al teu compte de Google Ads.

Com puc baixar les dades d'adquisició?

Utilitza el botó Exporta l'informe de la pàgina Anàlisi de conversions per baixar les dades que es mostren al gràfic i a la taula.

Nota: també pots accedir de manera programàtica als informes d'instal·ladors i compradors retinguts des de l'antiga Play Console amb Google Cloud Storage. Actualment no es pot accedir de manera programàtica a les dades que es presenten a la versió nova de Play Console.

Per què falten dades comparatives en alguns casos?

Les dades comparatives només es mostren si hi ha prou dades del conjunt seleccionat d'aplicacions semblants per a la configuració actual de l'informe. Si no veus la informació de les comparatives, prova de seleccionar un conjunt diferent d'aplicacions semblants, de suprimir filtres o de seleccionar un desglossament diferent per mostrar.

Nota: les comparatives només estan disponibles per consultar el rendiment per país, idioma, estat d'instal·lació o font del trànsit. Els filtres d'aquestes dimensions també admeten fins a una selecció per dimensió.

Què vol dir el desglossament "Altres"?

El desglossament "Altres" es mostra quan hi ha termes de cerca, fonts o campanyes d'UTM que no han tingut prou visitants ni adquisicions al llarg del temps perquè se n'informi individualment.

Per què alguns països o regions es mostren com a "Regió desconeguda"?

"Regió desconeguda" representa els visitants que Play no ha pogut atribuir a un país concret.
Anàlisis suggerides

A continuació s'indiquen algunes maneres habituals d'utilitzar els informes d'adquisició per analitzar el rendiment de la fitxa de Play Store:

• Avalua com els canvis fets a la fitxa de Play Store han afectat els percentatges de conversions.
  • Revisa els termes de cerca de Google Play que generen més visites per veure què interessa més als usuaris.
  • Supervisa el rendiment de les campanyes amb seguiment UTM.
  • Identifica els països amb visitants de qualitat que poden ser bons candidats per obtenir fitxes de Play Store personalitzades.
  • Identifica els idiomes amb percentatges de conversió baixos per determinar on has de millorar la traducció.
  • Avalua si el màrqueting tradicional (fora de línia) genera visitants d'alta qualitat a la teva fitxa.