Opret og konfigurer din app

Fra august 2021 skal nye apps udgives med Android App Bundle i Google Play. Nye apps, der er større end 150 MB, kan bruge enten Play Asset Delivery eller Play Feature Delivery.

Få flere oplysninger i dette indlæg på Android Developers Blog.

Når du har oprettet din Google Play-udviklerkonto, kan du oprette apps og konfigurere dem ved hjælp af Play Console.

Opret din app

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg Alle apps > Opret en app.
  3. Vælg et standardsprog, og tilføj navnet på din app, som det skal vises i Google Play. Du kan ændre dette senere.
  4. Angiv, om din app er en app eller et spil. Du kan ændre dette senere.
  5. Angiv, om din app skal koste 0 kr. eller være en købeapp.
  6. Tilføj en mailadresse, som Play Butik-brugerne kan kontakte dig på vedrørende denne app.
  7. Gør følgende i sektionen "Erklæringer":
  8. Vælg Opret en app.

Konfigurer din app

Når du har oprettet din app, kan du gå i gang med at konfigurere den. Appens kontrolpanel guider dig gennem alle de vigtigste trin, så din app gøres tilgængelig i Google Play.

Du skal starte med at angive oplysninger om indholdet i din app og udfylde oplysninger til din profilside i Play Butik. Derefter kan du gå til appudgivelsestrinnet. Her guides dig gennem administrationen af testversion, tests og promovering med henblik på at skabe interesse og opmærksomhed omkring testversionen. Til sidst skal du lancere din app i Google Play, hvor den gøres tilgængelig for milliarder af brugere.

Vælg Kontrolpanel i menuen til venstre for at starte konfigurationen af din app. Gå til Konfigurer din app i appens kontrolpanel for at se, hvad du skal gøre som det næste.

Administrer APK-filer

Google Play anvender Android App Bundles til at generere og levere APK-filer, der er optimeret til hver enkelt enhedskonfiguration, så brugerne får mere effektive apps. Det betyder, at du kun behøver at oprette, signere og uploade en enkelt app-pakke for at understøtte optimerede APK-filer til en lang række enhedskonfigurationer. Google Play administrerer og leverer derefter din apps APK-filer til distribution for dig.

Pakkenavne til appfiler er unikke og permanente, så sørg for at navngive dem med omhu. Pakkenavne kan ikke slettes eller genbruges på et senere tidspunkt.

Din udgivelse kan have en af følgende tre statusser:

• Kladde: APK-filer, der endnu ikke er tilgængelige for brugerne
  • Aktive: APK-filer, der er tilgængelige for brugerne
  • Arkiverede: APK-filer, der har været aktive, men som ikke længere er tilgængelige for brugerne
Find dine APK-filer

Sådan ser du dine app-pakker og APK-filer:

1. Åbn Play Console, og gå til siden App Bundle Explorer (Udgivelse> App Bundle Explorer).
  2. Siden App Bundle Explorer har et versionsfilter øverst til højre, som du kan bruge sammen med de tre faner (Info, Downloads og Levering) til at se de forskellige versioner og konfigurationer af din apps APK-filer på forskellige enheder.
  • Bemærk! Dette versionsfilter svarer til funktionen "Samling med artefakter" i den tidligere version af Play Console.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du administrerer dine artefakter, ved at gå til Undersøg appversioner med App Bundle Explorer.

Størrelsesbegrænsning

Der er en størrelsesgrænse for apps i Google Play, som er baseret på den maksimale komprimerede størrelse på dine APK-filer, når de downloades på alle understøttede enheder.

Når du har uploadet en app-pakke, anvender Play Console gzip til at anslå din apps downloadstørrelse. Google Play anvender de bedste og mest avancerede komprimeringsværktøjer, hvilket vil sige, at en brugers faktiske downloadstørrelse ofte er mindre end det skøn, du ser i Play Console.

Maksimumgrænserne er:

• 150 MB: Maksimal komprimeret downloadstørrelse på APK-filer for én enhed, som genereres fra app-pakker. Selve app-pakken kan være mange gange større end denne grænse.
  • 100 MB: Maksimal komprimeret downloadstørrelse på APK-filer for apps, der er udgivet med APK-filer (gælder kun apps, der er oprettet før august 2021).
Konfigurer Play-appsignatur

Android kræver, at alle apps signeres digitalt med et certifikat, før de kan installeres. Få flere oplysninger på websitet for Android-udviklere. Når du opretter din første udgivelse, kan du konfigurere Play-appsignatur for at beslutte, om din app skal anvende en Google-genereret appsignaturnøgle eller en appsignaturnøgle, som du vælger.

Krav til appversion i Play Console

Hver app-pakke har en versionCode i manifestfilen, som tilføjes sammen med hver opdatering til din app.

Når du uploader din app til Play Console, har versionCode en maksimumværdi på 2100000000. Hvis versionCode for din app overstiger denne værdi, forhindrer Play Console dig i at indsende en ny app-pakke.

Når du vælger versionCode til din app-pakke, skal du huske, at du skal øge versionCode for hver opdatering uden at overskride maksimumværdien.

Bemærk! Du kan få yderligere oplysninger om versionsstyring af din app ved at gå til websitet for Android-udviklere. Husk, at Android MAXINT adskiller sig fra uploadkravene i Play Console.

Krav til målretning af API-niveau i Play Console

Alle app har en targetSdkVersion i manifestfilen (også kendt som målretning af API-niveau), som indeholder oplysninger om, hvordan din app kører i forskellige versioner af Android.

Når du konfigurerer din app til at målrette mod et nyligt API-niveau, sikrer du, at brugerne får glæde af de omfattende forbedringer af sikkerheden og ydeevnen, mens din app stadig kan køre i ældre versioner af Android (ned til minSdkVersion).

Når du uploader en app-pakke, skal den overholde Google Plays krav til målretning af API-niveau. Herunder kan du se de niveauer, som apps på nuværende tidspunkt og i fremtiden skal målrettes mod.

Krav til API-niveau Startdato
Android 8.0 (API-niveau 26)
  • 1. august 2018: Påkrævet for nye apps
  • 1. november 2018: Påkrævet for opdateringer til apps
Android 9 (API-niveau 28)
  • 1. august 2019: Påkrævet for nye apps
  • 1. november 2019: Påkrævet for opdateringer til apps

Android 10 (API-niveau 29)*

• 3. august 2020: Påkrævet for nye apps
  • 2. november 2020: Påkrævet for opdateringer til apps

Android 11 (API-niveau 30)*

• 2. august 2021: Påkrævet for nye apps
  • 1. november 2021: Påkrævet for opdateringer til apps

* Wear OS-apps er ikke underlagt kravene om API-niveau 29 eller API-niveau 30.

Så snart disse krav træder i kraft, forhindrer Play Console dig i at indsende nye app-pakker med gamle målretninger af API-niveauer.

Tip! I vores guide til migrering kan du se en teknisk vejledning i, hvordan du ændrer målretning af API-niveau for din app, så du overholder disse krav.

Konfigurer din profilside i Play Butik og dine indstillinger

Din apps profilside i Play Butik vises i Google Play og indeholder oplysninger til brugerne om din app. Din profilside er fælles for alle spor, også testspor.

Produktinfo
  1. Åbn Play Console, og gå til siden Primær profilside i Google Play .
  2. Udfyld felterne under "Info om appen".
Felt Beskrivelse Tegnbegrænsning Noter
Appens navn Navnet på appen i Google Play. Maks. 50 tegn Du kan tilføje ét lokaliseret navn for hvert sprog.
Kort beskrivelse Den første tekst, som brugerne ser, når de kigger på appens infoside i Play Butik-appen. Maks. 80 tegn Brugerne kan udvide denne tekst for at se din apps fulde beskrivelse.
Fuld beskrivelse Beskrivelse af din app i Google Play. Maks. 4.000 tegn

Bemærk! Gentagende eller irrelevant brug af søgeord i appens navn, beskrivelse eller kampagnebeskrivelse kan resultere i en dårlig brugeroplevelse og kan medføre suspendering fra Google Play. Se de komplette retningslinjer i Google Plays programpolitikker for udviklere.

Aktiver til forhåndsvisning

Se, hvordan du tilføjer aktiver til forhåndsvisning (herunder en kort beskrivelse, screenshots og videoer), som du kan bruge til at promovere din app.

Sprog og oversættelser

Tilføj og administrer oversættelser

Når du uploader en app, er standardsproget engelsk (USA, en-US). Du kan tilføje oversættelser af dine appoplysninger sammen med skærmbilleder og andre grafiske aktiver på sproget. Gå til Oversæt og tilpas din app til lokale markeder for at få flere oplysninger.

Lokaliserede billeder og videoer

Hvis du vil markedsføre din app mere effektivt på forskellige sprog, kan du føje lokaliserede udgaver af grafiske aktiver til din apps primære profilside i Play Butik.

De lokaliserede grafiske aktiver vises for brugere i Google Play, hvis sprogindstillinger stemmer overens med de sprog, du har tilføjet.

Automatiske oversættelser

Hvis du ikke tilføjer dine egne oversættelser, kan brugerne se en automatisk oversættelse af din apps profilside i Google Play baseret på Google Oversæt eller standardsproget for din app.

Der vises en meddelelse, som forklarer, at oversættelsen er automatisk, og som giver brugeren mulighed for at vende tilbage til standardsproget. Vær opmærksom på, at automatiske oversættelser ikke understøttes for armensk, rætoromansk, tagalog og zulu.

Kategorisering og tags

Du kan vælge en kategori og føje tags til din app eller dit spil i Play Console. Kategorier og tags hjælper brugerne med at søge efter og finde de mest relevante apps i Play Butik.

Se, hvordan du vælger og tilføjer en kategori og tags til din app eller dit spil.

Kontaktoplysninger

Når du angiver en mailadresse, et website eller et telefonnummer i forbindelse med din app, kan dine brugere se dine kontaktoplysninger i butiksfortegnelsen for din app.

Du skal som minimum angive en mailadresse, som du kan kontaktes på, men for at give dine brugere den bedst mulige supportoplevelse, anbefaler vi også, at du angiver et website, hvor brugerne kan kontakte dig.

Sådan tilføjer du supportoplysninger:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Butiksindstillinger (Skab vækst > Butiksvisning > Butiksoplysninger)
  2. Rul ned til "Kontaktoplysninger".
  3. Tilføj din mailadresse til support (påkrævet), et telefonnummer og en webadresse til et website.

Tip! Se, hvordan du yder support til dine brugere.

Næste trin