Sovelluksen luominen ja valmistelu

Elokuusta 2021 alkaen uusien sovellusten on julkaistava Android App Bundle ‑tiedostolla Google Playssa. Yli 150 Mt:n kokoiset sovellukset voivat käyttää joko Play Asset Deliverya tai Play Feature Deliverya.

Jos haluat lisätietoja, lue tämä postaus Android-kehittäjien blogista.

Kun olet luonut Google Play ‑kehittäjätilin, voit luoda sovelluksia ja valmistella niitä Play Consolessa.

Sovelluksen luominen

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse Kaikki sovellukset > Luo sovellus.
  3. Valitse oletuskieli ja kirjoita sovellukselle nimi. Kirjoita nimi siinä muodossa, jossa haluat sen näkyvän Google Playssa. Tätä asetusta voi muuttaa myöhemmin.
  4. Kerro, onko kyseessä sovellus vai peli. Tätä asetusta voi muuttaa myöhemmin.
  5. Kerro onko sovellus maksuton vai maksullinen.
  6. Lisää sähköpostiosoite, johon Play Kaupan käyttäjät voivat ottaa yhteyttä tähän sovellukseen liittyen.
  7. Ilmoitukset-osiossa:
  8. Valitse Luo sovellus.

Sovelluksen valmistelu

Kun olet luonut sovelluksen, voit alkaa valmistella sitä julkaisuun. Sovelluksen hallintapaneeli kertoo, mitä sinun on tehtävä ennen kuin sovelluksesi on saatavilla Google Playssa.

Lisää aluksi tietoja sovelluksen sisällöstä sekä Google Playn tietosivulle tarvittavia tietoja. Tämän jälkeen voit siirtyä sovelluksen julkaisuun. Siinä sinua opastetaan ennakkojulkaisun hallinnassa, testauksessa ja markkinoinnissa, jotta voit lisätä innostusta ja tietoisuutta jo ennen julkaisua. Viimeinen askel on sovelluksen julkaisu Google Playssa, minkä jälkeen se on miljardien käyttäjien saatavilla.

Aloita valmistelu valitsemalla vasemmanpuoleisesta valikosta Hallintapaneeli. Siirry seuraavia vaiheita varten kohtaan Sovelluksen valmistelu hallintapaneelin avulla.

APK-tiedostojen ylläpito

Google Play käyttää Android App Bundle ‑tiedostoja luodakseen ja jaellakseen kullekin laitekokoonpanolle optimoituja APK:ita niin, että käyttäjät saavat tehokkaampia sovelluksia. Sen ansiosta voit luoda, allekirjoittaa ja ladata yhden sovelluspaketin, joka tukee monenlaisille laitekokoonpanoille optimoituja APK:ita. Google Play ylläpitää ja toimittaa sovelluksen jakelun APK:t sinulle.

Sovellustiedostojen pakettien nimet ovat yksilöllisiä ja pysyviä, joten mieti nimiä tarkkaan. Pakettien nimiä ei voi poistaa eikä käyttää uudelleen myöhemmin.

Julkaisun tila voi olla jokin näistä:

• Luonnokset: APK:t, joita ei ole vielä jaeltu käyttäjille
  • Aktiiviset: APK:t, joita jaellaan käyttäjille parhaillaan
  • Arkistoidut: APK:t, jotka ovat aiemmin olleet aktiivisia, mutta joita ei enää jaella käyttäjille
APK-tiedostojen löytäminen

Näin voit katsella sovelluspaketteja ja APK:ita:

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluspakettien hallinta ‑sivulle (Julkaisu > Sovelluspakettien hallinta).
  2. Sovelluspakettien hallinta ‑sivun oikeassa yläreunassa on artefaktien suodatin, jota voit käyttää kolmella välilehdellä (Tiedot, Lataukset ja Jakelu) kokeillaksesi sovelluksen APK:iden eri versioita ja kokoonpanoja eri laitteilla.
  • Huom. Tämä versiosuodatin vastaa käytännössä Play Consolen vanhan version artefaktikirjastoa.

Jos haluat lukea lisää artefaktien hallinnoinnista, siirry kohtaan Sovellusversioiden tarkistaminen sovelluspakettien hallinnalla.

Kokorajoitukset

Google Playn sovelluksilla on kokorajoituksia, jotka lasketaan lataushetken APK:iden pakatusta enimmäiskoosta kaikilla tuetuilla laitteilla.

Kun olet ladannut sovelluspaketin, Play Console arvioi sovelluksen latauskoon gzipin avulla. Google Play käyttää parhaita edistyneitä pakkaustyökaluja, minkä takia käyttäjän oikea latauskoko on usein pienempi kuin Play Consolessa näkyvä arvio.

Enimmäiskokorajoitukset ovat seuraavat:

• 150 Mt: Pakattujen APK:iden enimmäislatauskoko yhdelle sovelluspakettien luomalle laitteelle. Sovelluspaketti voi olla monta kertaa suurempi kuin tämä koko.
  • 100 Mt: Pakatun APK:n enimmäislatauskoko sovelluksille, jotka on julkaistu APK:illa (koskee vain ennen elokuuta 2021 luotuja sovelluksia).
Playn sovelluksen allekirjoittamisen määrittäminen

Kaikkien Android-sovellusten on oltava varmenteella digitaalisesti allekirjoitettuja, ennen kuin asentaminen on mahdollista. Lue lisää aiheesta Android-kehittäjäsivustolta. Kun luot ensimmäisen julkaisusi, voit määrittää Playn sovelluksen allekirjoittamisen ja päättää, käyttääkö sovelluksesi Googlen luomaa vai valitsemaasi sovelluksen varmennusavainta.

Sovellusversion vaatimukset Play Consolessa

Jokaisen sovelluspaketin ja APK:n manifestitiedostossa on versionCode-arvo, jota kasvatetaan sovelluksen jokaisen päivityksen yhteydessä.

Play Consoleen ladattavan sovelluksen versionCode-arvo voi olla korkeintaan 2100000000. Jos sovelluksen versionCode-arvo on tätä suurempi, Play Console estää uuden sovelluspaketin lähettämisen.

Kun asetat sovellukselle versionCode-arvoa, muista, että jokaisen päivityksen tulee kasvattaa versionCode-arvoa mutta pysyä kuitenkin enimmäisarvon alapuolella.

Huom. Saat lisätietoja sovelluksen versioinnista Android-kehittäjäsivustolta. Muista, ettei Androidin MAXINT ole sama kuin Play Consolen lähetysvaatimuksissa määritelty.

Sovellusliittymän tavoitetason vaatimukset Play Consolessa

Jokaisen sovelluksen luettelotiedostossa on targetSdkVersion-arvo (eli API-tavoitetaso), joka kertoo sovelluksen toiminnasta eri Android-versioilla.

Kun kohdistat sovelluksen viimeaikaiseen API-tasoon, käyttäjien tietoturva ja käyttökokemus paranevat huomattavasti. Sovellus toimii edelleen myös vanhemmilla Android-versioilla (minSdkVersion-tasolle asti).

Kun lataat sovelluspaketin, sen on täytettävä Google Playn API-tavoitetason edellytykset. Tässä on tasot, joita sovelluksilta vaaditaan tällä hetkellä ja tulevaisuudessa.

API-tason tasovaatimus Aloituspäivä
Android 8.0 (API-taso 26)
  • 1.8.2018: Pakollinen uusille sovelluksille
  • 1.11.2018: Pakollinen sovelluspäivityksille
Android 9 (API-taso 28)
  • 1.8.2019: Pakollinen uusille sovelluksille
  • 1.11.2019: Pakollinen sovelluspäivityksille

Android 10 (API-taso 29)*

• 3.8.2020: Pakollinen uusille sovelluksille
  • 2.11.2020: Pakollinen sovelluspäivityksille

Android 11 (API-taso 30)*

• 2.8.2021: Pakollinen uusille sovelluksille
  • 1.11.2021: Pakollinen sovelluspäivityksille

* Vaatimus API-tasosta 29 tai 30 ei koske Wear OS ‑sovelluksia.

Kun nämä vaatimukset astuvat voimaan, Play Console estää uusien sovelluspakettien lähettämisen, jos niiden API-tasot ovat vanhempia.

Vinkki: Jos tarvitset teknistä tukea sovelluksen sovellusliittymän kohdetason muuttamiseen vaatimusten mukaiseksi, tutustu siirto-oppaaseemme.

Sovelluksen tietosivun ja asetusten valmistelu

Sovelluksesi tietosivu näkyy Google Playssa ja antaa käyttäjille lisätietoja sovelluksesta. Sovelluksen tietosivu jaetaan eri kanaville, myös testikanaville.

Tuotetiedot
  1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen päätietosivulle.
  2. Täytä Sovelluksen tiedot ‑kohdassa olevat kentät.
Kenttä Kuvaus Merkkirajoitus Huomioitavaa
Nimi Sovelluksesi nimi Google Playssa Enintään 50 merkkiä Voit lisätä yhden lokalisoidun nimen kieltä kohti.
Lyhyt kuvaus Ensimmäinen teksti, jonka käyttäjät näkevät sovelluksesi tietosivulla Play Kauppa -sovelluksessa Enintään 80 merkkiä Käyttäjät voivat lukea sovelluksen täyden kuvauksen laajentamalla tämän tekstin.
Koko kuvaus Sovelluksesi kuvaus Google Playssa Enintään 4 000 merkkiä

Huom. Avainsanojen toistuva ja/tai tarpeeton käyttö sovelluksen nimessä, kuvauksessa tai mainostekstissä voi luoda käyttäjälle ikävän kokemuksen ja johtaa sovelluksesi jäädyttämiseen Google Playssa. Kaikki ohjeet löytyvät Google Play ‑kehittäjien ohjelmasäännöistä.

Esikatselusisältö

Lue lisää esikatselusisällön (esim. lyhyt kuvaus, kuvakaappaukset ja videot) lisäämisestä sovelluksen esittelyn tueksi.

Kielet ja käännökset

Käännösten lisääminen ja ylläpito

Kun lähetät sovelluksen, sen oletuskieleksi asetetaan englanti (Yhdysvallat, en-US). Voit lisätä käännöksiä sovelluksen tiedoista, erikielisiä kuvakaappauksia ja muuta graafista sisältöä. Katso ohjeet Sovelluksen kääntäminen ja lokalisointi ‑artikkelista.

Lokalisoidut kuvat ja videot

Voit markkinoida sovellustasi eri kielillä tehokkaammin lisäämällä sen päätietosivulle lokalisoitua graafista sisältöä.

Käyttäjät näkevät lokalisoidun graafisen sisällön Google Playssa, jos heidän kieliasetuksensa vastaavat lisäämiäsi kieliä.

Automaattiset käännökset

Jos et lisää omia käännöksiäsi, Google Play Kaupan käyttäjille näytetään sovelluksesi tietosivusta joko Google Kääntäjän automaattinen käännös tai sovelluksesi oletuskielinen versio.

Automaattisten käännösten yhteydessä näytetään ilmoitus, jossa kerrotaan käännöksen olevan koneen tekemä ja tarjotaan mahdollisuus katsella tekstiä sovelluksen oletuskielellä. Muista, että automaattisia käännöksiä ei tällä hetkellä voi luoda armeniaksi, retoromaaniksi, tagalogiksi tai zuluksi.

Kategoriat ja tagit

Play Consolessa voit valita kategorian ja lisätä sovelluksiin tai peleihin tageja. Kategorioiden ja tagien avulla käyttäjät voivat hakea ja löytää mahdollisimman osuvia sovelluksia Play Kaupasta.

Lue lisää kategorioiden ja tagien valitsemisesta ja lisäämisestä sovelluksellesi tai pelillesi.

Yhteystiedot

Kun lisäät sovelluksesi tietoihin sähköpostiosoitteen, verkkosivuston tai puhelinnumeron, nämä yhteystiedot näytetään käyttäjille sovelluksen tietosivulla.

Yhteyssähköpostiosoitteen lisääminen on pakollista, ja suosittelemme myös lisäämään verkkosivuston yhteydenottoja varten, jotta käyttäjät saavat parhaan mahdollisen tukikokemuksen.

Tukitietojen lisääminen:

1. Avaa Play Console ja siirry Kaupan asetukset ‑sivulle (Kasvu > Kaupassa näkyminen > Kaupan asetukset)
  2. Vieritä alas Yhteystiedot-kohtaan.
  3. Lisää tukisähköpostiosoite (pakollinen), puhelinnumero ja verkkosivuston URL-osoite.

Vinkki: Lue lisää käyttäjien tukemisesta.

Seuraavat vaiheet