Crear i configurar una aplicació

Un cop hagis creat un compte de desenvolupador de Google Play, podràs crear aplicacions i configurar-les amb Play Console.

Crear una aplicació

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona Totes les aplicacions > Crea una aplicació.
  3. Selecciona un idioma predeterminat i afegeix el nom de l'aplicació tal com vulguis que es mostri a Google Play. Pots canviar-ho més endavant.
  4. Especifica si es tracta d'una aplicació o un joc. Pots canviar-ho més endavant.
  5. Especifica si l'aplicació és gratuïta o de pagament.
  6. Afegeix una adreça electrònica que els usuaris de Play Store puguin utilitzar per contactar amb tu pel que fa a aquesta aplicació.
  7. A la secció "Declaracions", fes el següent:
  8. Selecciona Crea una aplicació.

Configurar la teva aplicació

Després de crear l'aplicació, pots començar a configurar-la. El tauler de l'aplicació et guiarà pels passos més importants perquè l'aplicació estigui disponible a Google Play.

Comença proporcionant detalls sobre el contingut de l'aplicació i introduint informació per a la fitxa de Play Store. A continuació, ja podràs passar al llançament de l'aplicació. Se't donaran indicacions per gestionar-la, provar-la i promocionar-la durant el prellançament, així com per generar expectació i notorietat. L'últim pas és llançar l'aplicació a Google Play i posar-la a disposició de milers de milions d'usuaris.

Els desenvolupadors amb comptes personals creats després del 13 de novembre de 2023 han de complir uns requisits de prova específics per poder fer que la seva aplicació estigui disponible a Google Play. Llegeix aquest article del Centre d'ajuda per obtenir més informació.

Per començar a configurar l'aplicació, selecciona Tauler al menú de l'esquerra. Per consultar els passos següents, llegeix l'article Configurar una aplicació al tauler de l'aplicació.

Gestionar l'aplicació i els app bundles

Google Play fa servir Android App Bundles per generar i publicar APK optimitzats per a cada configuració del dispositiu. D'aquesta manera els usuaris poden gaudir d'aplicacions més eficients. Això vol dir que només has de compilar, signar i penjar un sol app bundle per tal d'admetre APK optimitzats per a una àmplia varietat de configuracions del dispositiu. A continuació, Google Play gestiona i difon els APK de distribució de la teva aplicació.

Els noms de paquet dels fitxers d'aplicacions són únics i permanents, de manera que cal que els triïs amb cura. Tingues en compte que no es poden suprimir ni tornar a fer servir en el futur.

Les versions poden tenir un d'aquests tres estats:

• Esborranys: els APK que encara no s'han difós entre els usuaris.
  • Actius: els APK que s'estan difonent actualment entre els usuaris.
  • Arxivats: els APK que van estar actius en algun moment però que ja no es difonen entre els usuaris.
Trobar fitxers APK

Per veure els teus app bundles i APK:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
  2. La pàgina Explorador d'app bundles disposa d'un filtre de versions a la part superior dreta, que pots utilitzar juntament amb les tres pestanyes (Detalls, Baixades i Entrega) per explorar diferents versions i configuracions dels APK de l'aplicació en diferents dispositius.
  • Nota: aquest filtre de versions és l'equivalent funcional de la "Biblioteca d'artefactes" de la versió anterior de Play Console.

Per obtenir més informació sobre com pots gestionar els artefactes, consulta l'article Inspeccionar les versions d'una aplicació amb l'explorador d'app bundles.

Límit de mida màxima

Les aplicacions de Google Play tenen un límit de mida basat en la mida màxima comprimida dels APK en el moment de baixar-los en tots els dispositius compatibles.

Després de penjar un app bundle, Play Console fa servir gzip per estimar la mida de baixada que tindrà l'aplicació. Google Play utilitza les millors eines de compressió avançada possibles. Per tant, la mida de baixada real d'un usuari sovint serà inferior a l'estimació que es mostra a Play Console.

Els límits de mida màxima són els següents:

• 200 MB: la mida màxima comprimida de baixada dels APK per a un dispositiu generats a partir d'app bundles. L'app bundle pot tenir una mida molt superior a aquesta.
  • 100 MB: la mida màxima comprimida de baixada dels APK per a aplicacions publicades amb APK (només aplicable a les aplicacions creades abans de l'agost de 2021).
Configurar la signatura d'aplicacions de Play

Android requereix que totes les aplicacions estiguin signades digitalment amb un certificat per poder instal·lar-les. Per obtenir més informació, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android. Quan creïs la teva primera versió, pots configurar la signatura d'aplicacions de Play per decidir si l'aplicació ha d'utilitzar una clau de signatura d'aplicacions generada per Google o una clau de signatura d'aplicacions que tu triïs.

Requisits de la versió de l'aplicació per a Play Console

Cada app bundle i cada APK tenen un versionCode al fitxer de manifest que s'incrementa amb cada actualització de l'aplicació.

Per penjar l'aplicació a Play Console, el valor més alt possible per al versionCode és 2100000000. Si el versionCode de la teva aplicació supera aquest valor, Play Console impedirà que enviïs un app bundle nou.

Quan seleccionis el versionCode per a l'app bundle, tingues en compte que hauràs d'incrementar el versionCode per a cada actualització sense superar el valor màxim.

Nota: per obtenir més informació sobre la gestió de versions de l'aplicació, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android. Tingues en compte que el MAXINT d'Android és diferent dels requisits de pujada de Play Console.

Complir els requisits de nivell d'API objectiu

Quan pengis un app bundle, ha de complir els requisits de nivell d'API objectiu de Google Play. Aquests són els nivells als quals s'han d'orientar les aplicacions actualment i en el futur.

Per proporcionar als usuaris de Google Play i Android una experiència segura i entendre els nivells d'API objectiu necessaris, consulta els requisits de nivell d'API objectiu per a les aplicacions de Google Play.

Configurar la fitxa de Play Store i altres opcions de configuració

La fitxa de Play Store de la teva aplicació es mostra a Google Play i inclou detalls que ajuden els usuaris a obtenir més informació de l'aplicació. La fitxa de Play Store es comparteix entre canals, inclosos els canals de prova.

Detalls del producte
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Fitxa de Play Store principal.
  2. Emplena els camps que hi ha a "Detalls de l'aplicació".
Camp Descripció Límit de caràcters* Notes
Nom de l'aplicació El nom de l'aplicació a Google Play. Límit de 30 caràcters

Pots afegir un nom localitzat per idioma.

Descripció breu El primer text que veuen els usuaris quan consulten la pàgina de detalls de l'aplicació a Play Store. Límit de 80 caràcters Els usuaris poden desplegar aquest text per veure la descripció completa de l'aplicació.
Descripció completa La descripció de l'aplicació a Google Play. Límit de 4.000 caràcters

* El límit de caràcters s'aplica tant als caràcters d'amplada completa com als d'amplada mitjana: els números que s'indiquen més amunt són els límits màxims, independentment del tipus de caràcters que utilitzis.

Nota: l'ús repetitiu o irrellevant de paraules clau al nom, a la descripció o a la descripció promocional de l'aplicació pot molestar l'usuari i comportar la suspensió de l'aplicació a Google Play. Pots consultar les directrius completes a les polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play.

Recursos de previsualització

Obtén més informació sobre com pots afegir recursos de previsualització (com ara una descripció breu, captures de pantalla i vídeos) per mostrar l'aplicació.

Idiomes i traduccions

Afegir i gestionar traduccions

En penjar una aplicació, l'idioma predeterminat és l'anglès (dels Estats Units, en-US). Pots afegir traduccions de la informació de l'aplicació, així com captures de pantalla i altres recursos gràfics en l'idioma que triïs. Per obtenir més informació, consulta l'article Traduir i localitzar l'aplicació.

Imatges i vídeos localitzats

Per comercialitzar l'aplicació en diversos idiomes d'una manera més efectiva, pots afegir recursos gràfics localitzats a la pàgina Fitxa principal de Play Store de l'aplicació.

Si les preferències d'idioma dels usuaris coincideixen amb els idiomes que has afegit, veuran els recursos gràfics localitzats a Google Play.

Traduccions automàtiques

Si no afegeixes les teves pròpies traduccions, els usuaris podran veure la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació traduïda automàticament amb el Traductor de Google o escrita en l'idioma predeterminat de l'aplicació.

Quan es mostrin traduccions automàtiques, hi haurà una nota en què s'explicarà que la traducció s'ha fet de manera automàtica, juntament amb una opció per veure la pàgina en l'idioma predeterminat de l'aplicació. Tingues present que la traducció automàtica no és compatible amb l'armeni, el retoromànic, el tagal ni el zulú.

Categorització i etiquetes

Pots triar una categoria i afegir etiquetes a les teves aplicacions o jocs a Play Console. Les categories i les etiquetes ajuden els usuaris a cercar i trobar les aplicacions més rellevants a Play Store.

Obtén més informació sobre com pots triar i afegir una categoria i etiquetes per a l'aplicació o el joc.

Dades de contacte

Quan proporciones una adreça electrònica, un lloc web o un número de telèfon per a l'aplicació, la informació de contacte està disponible per als usuaris a la fitxa de Play Store de l'aplicació.

Cal proporcionar una adreça electrònica de contacte, però per tal d'oferir als usuaris la millor assistència possible, també et recomanem que incloguis un lloc web en què els usuaris puguin contactar amb tu.

Per afegir la informació d'assistència:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració de Play Store (Creixement > Presència a Play Store > Configuració de Play Store).
  2. Desplaça't cap avall fins a "Dades de contacte".
  3. Afegeix la teva adreça electrònica d'assistència (obligatori), un número de telèfon i l'URL d'un lloc web.

Consell: obtén més informació sobre com pots oferir assistència als usuaris.

Passos següents

Contingut relacionat