Det här är nya Google Play Console

I juni 2020 lanserade vi nya Google Play Console, och i november samma år började vi fasa ut gamla Play Console. Nu använder alla utvecklare nya Play Console. Du hittar det här: play.google.com/console

Vad har ändrats?

Vi har utvecklat nya Play Console för att det ska vara mer användbart. Det har en responsiv webbdesign så att du kan använda det på alla dina enheter. Här är några av de ändringar vi har gjort:

• Omorganiserad versionsöversiktProduktion visas nu på toppnivån, och alla testkanaler har grupperats. Intern appdelning finns även under Konfiguration.
  • Högre hastighet samt bättre prestanda och användargränssnitt: Vi har infört flera uppdateringar, bland annat textrutor med anpassningsbar storlek, aviseringar för olästa meddelanden och förfinade rubriker på mobila enheter så att ytorna används mer effektivt.
  • Vi har lanserat inkorgen: Inkorgen är ett anpassat meddelandeavsnitt med användbar information, policyuppdateringar, funktionstips och mycket annat.
  • Ny publiceringsöversikt: På den här sidan kan du se vilka ändringar som granskas.
  • Ny hanterad publicering: Detta ger dig kontroll över lanseringen, eftersom du har möjlighet att bestämma när godkända ändringar ska publiceras.
  • Uppdaterade förvärvsrapporter: Det här avsnittet har uppdaterats så att det är lättare att analysera resultatet över tid. Du kan läsa mer om hur det har ändrats i artikeln Mäta och analysera appens förvärv.
  • Google Ads-kampanj: Du kan fortfarande länka till ditt Google Ads-konto för konverteringsspårning och remarketinglistor, men kampanjrapportering och kontoaviseringar från Google Ads blir nu endast tillgängligt i Google Ads.
  • Enklare sökning och navigering: Nu kan du söka i Play Console så att det blir lättare att hitta sidor och funktioner snabbt.
  • Säkrare åtkomst: År 2020 meddelade vi även att alla Play Console-användare måste använda tvåstegsverifiering.

Läs mer om nya Play Console

Här hittar du mer information om nya Play Console: