Skab opmærksomhed om dine apps med forhåndsregistrering

Med forhåndsregistrering kan du skabe begejstring og opmærksomhed om dine apps og spil i lande, som du vælger, før du udgiver dem i Google Play.

Efter at du har åbnet for forhåndsregistrering til en app eller et spil, kan brugerne besøge din profilside i Play Butik for at få flere oplysninger og se, hvordan de kan forhåndsregistrere sig til din nye app eller dit nye spil. Når du senere udgiver din app eller dit spil, modtager alle forhåndsregistrerede brugere en push-notifikation fra Google Play om, at de kan installere appen eller spillet. På kvalificerede enheder vil appen eller spillet også være automatisk installeret på lanceringsdatoen.

Bemærk! Brugere, der allerede har installeret en testversion af din app, modtager ikke en push-notifikation.

Trin 1: Forbered dig til forhåndsregistrering

Før du begynder at konfigurere en kampagne til forhåndsregistrering i Play Console, skal du læse kravene og retningslinjerne for forhåndsregistrering samt vores anbefalede forberedelser.

Krav og retningslinjer

Inden du aktiverer forhåndsregistrering, bør du overveje at gøre følgende:

• Vi anbefaler på det kraftigste, at du ruller en udgivelse ud på et testspor og tester din app, før du aktiverer forhåndsregistrering. Kampagner til forhåndsregistrering kan højst vare 90 dage. Derefter skal din app udgives til produktion.
  • Udviklere med personlige konti, der er oprettet efter den 13. november 2023, skal opfylde specifikke testkrav, før de kan gøre deres app tilgængelig i Google Play og dermed bruge forhåndsregistrering. Du kan få flere oplysninger i denne artikel i Hjælp.
  • Du kan ikke give mulighed for forhåndsregistrering, før du har givet os nogle oplysninger om indholdet i din app. Disse oplysninger skal sikre, at din app er sikker for de tilsigtede brugere, overholder Google Play-politikkerne og opfylder de juridiske krav. Se, hvilke oplysninger du skal angive for at forberede din app til gennemgang.
  • Når du har givet brugerne mulighed for at forhåndsregistrere sig til en app eller et spil i et bestemt land, skal du udgive appen eller spillet til produktion i det pågældende land inden for 90 dage.
  • Du kan gøre forhåndsregistrering tilgængeligt for op til to apps eller spil ad gangen.
  • Vi anbefaler, at du konfigurerer din kampagne til forhåndsregistrering, når din apps erklæringer og konfigurationer er så tæt som muligt på din tilsigtede produktionsversion. På denne måde kvalificeres din app til automatisk installation, og du sikrer, at de brugere, der forhåndsregistrerer sig, får en notifikation om lancering.
Handlinger, der skal foretages, før muligheden for forhåndsregistrering aktiveres

Opret en komplet profilside i Play Butik

Før du starter din kampagne til forhåndsregistrering, skal du sørge for, at du har oprettet en omfattende profilside i Play Butik, der indeholder grafiske aktiver og er oversat til andre sprog. Dette kan øge sandsynligheden for, at forhåndsregistrerede brugere installerer din app eller dit spil.

Gør din app kvalificeret til automatisk installation

Hvis du gør din app kvalificeret til automatisk installation, kan Play automatisk levere din app til brugernes enheder på lanceringsdagen (hvis brugerne har tilvalgt dette).

Sådan gør du din app kvalificeret til automatisk installation:

• Angiv, om din app indeholder annoncer.
  • Hvis din app eller dit spil tilbyder produkter i appen, skal du sørge for, at den aktuelle version af din Android App Bundle på dit spor for forhåndsregistrering indeholder <uses-permission android:name="com.android.vending.BILLING" /> i appmanifestet.
    • Brugernes mulighed for at anvende funktionen til automatisk installation afhænger af visse betingelser.

Vigtigt! Tilgængeligheden og funktionaliteten af automatisk installation er underlagt følgende betingelser:

• Brugeren kan kun anvende automatisk installation, hvis vedkommende opfylder følgende kriterier:
    • Brugeren har en enhed med Android M eller nyere.
    • Brugeren anvender version 19.2+ af Google Play Butik.
  • Apps kan ikke installeres automatisk på administrerede virksomhedskonti og Google-konti, der tilhører børn under 13 år.
  • Apps på mere end 200 MB kan kun downloades og installeres via Wi-Fi uafhængigt af brugerens indstillinger for installation.
  • En app installeres kun automatisk, hvis enheden har tilstrækkeligt batteri.
  • En enhed, som ikke er kvalificeret, modtager stadig forhåndsregistreringsnotifikationen om lancering, og Google Play forsøger automatisk at installere appen igen, når enheden opfylder de påkrævede betingelser.

Forbered dig på at generere trafik til din profilside

Vi anbefaler, at du forbereder dig på at generere trafik til din profilside med forhåndsregistrering på alle dine kampagnekanaler ved hjælp af dybe links på tredjepartswebsites, sociale medier, pressemeddelelser, elektroniske nyhedsbreve osv.

• Tip! Når du har aktiveret forhåndsregistrering, får du følgende webadresse til profilsiden med forhåndsregistrering: https://play.google.com/store/apps/details?id=pakkenavnet på din app eller dit spil
  • Eksempel: Hvis din apps pakkenavn er din.nye.app, får du følgende webadresse til profilsiden med forhåndsregistrering: https://play.google.com/store/apps/details?id=din.nye.app

Brug Google Plays officielle badge til forhåndsregistrering

Brug Google Plays officielle badge til forhåndsregistrering for at promovere din kampagne på eksterne websites. Dette kan generere flere forhåndsregistreringer forud for lanceringen af din app.

Trin 2: Angiv enheder til forhåndsregistrering

Du kan uploade app-pakker for at angive de enheder, som brugerne kan anvende til at forhåndsregistrere sig til din app. Play Console bruger dit apps manifest til at se, hvilke enheder der skal understøttes til forhåndsregistrering.

Bemærk!

• De app-pakker, du uploader på dit spor for forhåndsregistrering, bruges kun til at angive de understøttede enheder og udgives ikke til brugerne.
  • Hvis din app indeholder produkter i appen, skal du sørge for, at mindst én af de app-pakker, du uploader, indeholder Google Play Billing Library.
Angiv de enheder, som brugerne kan bruge til at forhåndsregistrere sig til din app

Sådan uploader du en app-pakke, der angiver, hvilke enheder brugerne kan forhåndsregistrere sig på:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app eller et spil.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Version > Test > Forhåndsregistrering.
  4. Vælg fanen Understøttede enheder.
  5. Træk og slip dine Android App Bundle-filer (.aab) til feltet for at uploade, eller vælg Upload.
  6. Vælg Gem.

Trin 3: Tilføj lande, hvor brugerne kan forhåndsregistrere sig

Du kan vælge de lande og regioner, hvor der skal være mulighed for at forhåndsregistrere sig til din app.

Bemærk! Dette gælder for de lande eller regioner, hvor brugerne er registreret i Google Play, ikke brugernes fysiske lokation.

Tilføj lande/regioner, hvor der kan foretages forhåndsregistrering

Hvis du vil give mulighed for forhåndsregistrering til din app eller dit spil, skal du vælge de lande, hvor brugerne skal kunne forhåndsregistrere sig.

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app eller et spil.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Version > Test > Forhåndsregistrering.
  4. Vælg fanen Lande/områder.
  5. Vælg Tilføj lande/områder.
  6. Vælg de lande/regioner, hvor du vil give mulighed for forhåndsregistrering til din app.
  7. Vælg Gem.

Bemærk! Du kan også tilføje lande, når din kampagne til forhåndsregistrering er startet. Perioden på 90 dage starter for et land, første gang du gør forhåndsregistrering tilgængeligt i det pågældende land.

Trin 4: Tilbyd brugerne bonus ved forhåndsregistrering (valgfrit)

Med bonusser ved forhåndsregistrering kan du give brugerne et produkt i appen helt gratis, efter de har forhåndsregistreret sig til appen eller spillet. Bonusser ved forhåndsregistrering fungerer på samme måde som kampagner. I stedet for at brugerne angiver en kampagnekode for at modtage et gratis produkt, modtager brugerne et produkt, efter de har valgt knappen Forhåndsregistrering på profilsiden for appen i Play Butik.

Vigtige oplysninger om bonusser ved forhåndsregistrering

Inden du konfigurerer bonusser ved forhåndsregistrering, bør du være opmærksom på følgende:

• Du kan oprette én bonus ved forhåndsregistrering, der tilbydes, så længe kampagnen til forhåndsregistrering for en app eller et spil kører.
  • Efter du har oprettet en bonus ved forhåndsregistrering, kan den ikke redigeres eller slettes.
  • Du kan slå bonusser til eller fra, men ikke mens kampagnen til forhåndsregistrering er aktiv.
  • Du kan kun tilbyde aktive produkter i appen, ikke abonnementer eller inaktive produkter i appen, som bonusser ved forhåndsregistrering.
  • Bonussen ved forhåndsregistrering skal oprettes, inden du starter kampagnen til forhåndsregistrering for din app.
  • Din app skal have produkter i appen og understøtte implementeringen af bonusindløsning i stil med understøttelse af kampagner (se yderlige oplysninger i de tekniske specifikationer).
  • I stedet for at genbruge et eksisterende produkt i appen skal du oprette et produkt i appen, som du bruger specifikt til bonusser ved forhåndsinteresse.

Hvis du vælger at bruge bonusser ved forhåndsinteresse, kan det resultere i suspendering af din app fra Play Butik, hvis bonusserne ved forhåndsregistrering ikke leveres til brugerne.

Tekniske krav til implementering
  • Opret et varenummer for et administreret produkt i appen (f.eks. produkt i appen, specialtegn, valutapakke), som Google Play kan levere til brugere, der forhåndsregistrerer sig.
  • Det produkt i appen, der bruges til bonusser ved forhåndsregistrering, skal være aktivt, inden du starter din kampagne til forhåndsregistrering.
  • Ligesom ved kampagner skal din app opfylde de tekniske krav, der stilles til at håndtere tilfælde, hvor developerPayload og orderId ikke er til stede.
  • Dine brugere skal inden for rimelig tid underrettes, når de har modtaget en bonus, ved hjælp af beskeder i spillet.
    • Bemærk! Du kan fuldføre det tekniske arbejde, der kræves for at underrette brugere, mellem tidspunktet for lanceringen af en kampagne til forhåndsregistrering og frem til den fulde lancering af din app.
Opret og konfigurer en bonus ved forhåndsregistrering

Før du aktiverer muligheden for forhåndsregistrering i alle de lande, hvor du vil bruge bonusser ved forhåndsregistrering, skal du sørge for først at oprette bonussen ved forhåndsregistrering for at sikre, at forhåndsregistrerede brugere modtager deres bonus. Sådan opretter og konfigurerer du en bonus ved forhåndsregistrering:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Version > Test > Forhåndsregistrering.
  4. Vælg fanen Bonus.
  5. Vælg, om du vil give brugerne en bonus ved forhåndsregistrering:
    • Giv ikke brugerne en bonus ved forhåndsregistrering: Hvis du vælger denne mulighed, skal du gemme dine ændringer, før du går til Trin 5: Start forhåndsregistrering.
    • Giv brugerne en bonus ved forhåndsregistrering: Hvis du vælger denne mulighed, skal du fortsætte med følgende trin.
  6. Læs og acceptér servicevilkårene for forhåndsregistrering.
  7. Hvis du ikke har oprettet et produkt i appen, får du på dette tidspunkt vist en meddelelse, hvor du bliver bedt om at oprette et produkt. I stedet for at bruge et eksisterende produkt i appen skal du oprette et produkt i appen, som du bruger specifikt til bonusser ved forhåndsregistrering. Angiv følgende oplysninger i sektionen "Opret bonus ved forhåndsregistrering":
    • Produkt: Vælg dit produkt i rullemenuen.
    • Belønningsbadge (valgfrit): Dette badge vises på din profilside i Play Butik ud for bonussen ved forhåndsregistrering.
    • Webadresser til vilkår og betingelser: Angiv et link til dine vilkår og betingelser, som brugerne skal acceptere, før de kan modtage bonussen. Du kan angive yderligere links for forskellige lande/regioner.
  8. Vælg Gem og derefter Opret for at bekræfte, at du vil aktivere bonussen ved forhåndsregistrering.
    • Påmindelse: Brugerne kan se bonussen på din profilside i Play Butik. Du kan ikke ændre eller fjerne bonussen, så længe din kampagne til forhåndsregistrering er aktiv.
Fjern din bonus ved forhåndsregistrering

Du kan ikke ændre bonussen ved forhåndsregistrering, mens du har en aktiv kampagne til forhåndsregistrering, men du kan gøre det, hvis din kampagne ikke er startet endnu, eller der ikke er nogen lande eller regioner med aktive kampagner til forhåndsregistrering. Sådan fjerner du din bonus ved forhåndsregistrering:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg den app eller det spil, du vil deaktivere bonussen ved forhåndsregistrering for.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Version > Test > Forhåndsregistrering.
  4. Vælg fanen Bonus.
  5. Vælg Giv ikke brugerne en bonus ved forhåndsregistrering.
  6. Vælg Gem og derefter Fjern for at bekræfte, at du vil deaktivere bonussen ved forhåndsregistrering.
    • Påmindelse: Brugerne kan ikke se denne bonus på din profilside i Play Butik. Du kan ikke oprette en ny bonus, så længe din kampagne til forhåndsregistrering er aktiv.
Test leveringen af bonus ved forhåndsregistrering, før din app udgives

Da bonus ved forhåndsregistrering minder om kampagner, kan du teste bonusser ved hjælp af de samme metoder. Generér og indløs en kampagnekode i Play Console for det produkt i appen, du bruger som bonus, for at teste leveringen af bonussen ved forhåndsregistrering.

Trin 5: Start forhåndsregistrering

Når du har angivet de understøttede enheder, valgt de lande, som din kampagne skal køre i, og besluttet, om du vil tilbyde en bonus ved forhåndsregistrering, er du klar til at starte forhåndsregistreringen.

Når du har aktiveret forhåndsregistrering, skal du sørge for at promovere din kampagne ved hjælp af webadressen til forhåndsregistrering til din app eller dit spil på dine forskellige promoveringskanaler. Almindelige kanaler, du kan benytte, er bl.a. dybe links på tredjepartswebsites, på sociale medier, i nyhedsartikler og i mailnyhedsbreve.

Start din kampagne til forhåndsregistrering

Sådan starter du din kampagne til forhåndsregistrering:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg den app eller det spil, hvor du vil starte forhåndsregistrering.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Version > Test > Forhåndsregistrering.
  4. Vælg Start forhåndsregistrering.

Hvis det er første gang, du starter en kampagne til forhåndsregistrering, udfyldes sektionen "Oversigt over spor" på siden Forhåndsregistrering – som indtil nu var tom – med dine oplysninger om udgivelsen med forhåndsregistrering.

Administration af forhåndsregistrering

Der er en række administrationsaktiviteter, der kan være nyttige for dig, når din forhåndsregistreringskampagne kører – f.eks. visning af statistik, oversigt over, hvor lang tid der er tilbage af kampagnen i forskellige lande eller områder, og kørsel af test. Disse aktiviteter kan være nyttige for dig, når du forbereder dig på at udgive din app eller dit spil.

Se vigtige effektivitets-metrics for forhåndsregistrering

Sådan ser du dine vigtigste effektivitets-metrics både under og efter din forhåndsregistreringskampagne:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg den app eller det spil, du har gjort klar til forhåndsregistrering.
  3. Vælg Statistik i menuen til venstre.
  4. Konfigurer en rapport ved hjælp af to af de tilgængelige metrics for forhåndsregistrering:
    • Forhåndsregistrerede brugere: Antallet af brugere, der har forhåndsregistreret sig til din app.
    • Konverteringer: Antallet af forhåndsregistrerede brugere, der har installeret appen inden for 14 dage, efter at den blev gjort tilgængelig for dem. Dette tal omfatter forhåndsregistrerede brugere, der har installeret appen via tidlig adgang og andre metoder til test før lancering.
  5. Når du har valgt de metrics, du vil se, kan du gemme din rapport.

Du kan også se oversigtsstatistikker for forhåndsregistrering ved at vælge en app og se udgivelsesoplysningerne på siden Oversigt over udgivelser eller i sektionen "Oversigt over spor" på siden Forhåndsregistrering.

Se oversigtsstatistikker for forhåndsregistrering

Når du er begyndt at bruge forhåndsregistrering, bør du holde styr på, hvor lang tid der er tilbage af din kampagne i de enkelte lande eller områder, hvor du har givet mulighed for forhåndsregistrering. Hvis du i et af disse lande ikke har lanceret appen inden for 90 dage, afsluttes din kampagne til forhåndsregistrering i alle lande, og der kan ikke startes nye forhåndsregistreringskampagner.

Sådan kan du få vist oversigtsstatistik for forhåndsregistrering, holde styr på, hvor lang tid din kampagne har tilbage i hvert land, og se status for de enkelte lande:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app eller et spil, som du har aktiveret forhåndsregistrering for.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Version > Test > Forhåndsregistrering.
  4. Find din udgivelse med mulighed for forhåndsregistrering i sektionen "Oversigt over spor", og gennemgå oplysningerne, som omfatter følgende:
    • Status for forhåndsregistrering
      • Kladde eller Under gennemgang: Landet/regionen er aktiveret, og der foretages i øjeblikket en gennemgang.
      • Aktiv: Forhåndsregistrering kører, og din app skal lanceres til produktion senest på den angivne dato (højst 90 dage fra kampagnestart).
      • Udløbet: Fristen på 90 dage for forhåndsregistrering er overskredet, og din app skal lanceres med det samme.
      • I produktion: Forhåndsregistrering er lanceret til produktion, eller appen er lanceret til produktion i dette land, uden at der først køres forhåndsregistrering.
      • Inaktiv: Forhåndsregistrering er sat på pause (grænsen på 90 dage gælder stadig).
      • Ikke startet: Forhåndsregistrering er endnu ikke startet.
    • Antallet af tilmeldinger
    • Antallet af understøttede enheder
    • Antallet af lande/områder, du har tilføjet
Udgiv din app eller dit spil efter forhåndsregistrering

Når du er klar til at udgive dit spil eller din app og afslutte kampagnen til forhåndsregistrering, kan du vælge de lande, hvor din app eller dit spil skal kunne fås, på følgende måde: Når du har udgivet din app eller dit spil til produktion, får de brugere, der har forhåndsregistreret sig, en Play Butik-notifikation om, at appen eller spillet kan downloades, og appen eller spillet installeres automatisk på kvalificerede enheder.

Sådan udgiver du din app eller dit spil efter forhåndsregistrering:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg den app eller det spil, du vil udgive.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelse > Test > Produktion.
  4. Vælg fanen Lande/områder.
  5. Vælg Tilføj lande/områder.
  6. Vælg de lande/regioner, hvor du vil gøre din app tilgængelig.
  7. Vælg Gem.

Vigtigt! Hvis du vil gøre din app tilgængelig i Google Play i dine valgte lande, skal du sørge for at udgive din app eller dit spil i produktionssporet.

Test under forhåndsregistrering

Du kan bruge forhåndsregistrering samtidig med andre funktioner til brug før lancering i Play Console, bl.a. tests inden lancering. Når du bruger forhåndsregistrering og kører tests samtidig, er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

• Du kan køre en kampagne til forhåndsregistrering i lande, som du vælger, og samtidig køre tests inden lancering i andre.
  • Hvis du kører en åben eller lukket test i et land, hvor du nu vil give mulighed for forhåndsregistrering til din app eller dit spil, kan du stadig skifte til forhåndsregistrering. Når du har skiftet til forhåndsregistrering i det pågældende land, bør du overveje følgende:
    • Brugere, som allerede deltager i din test, fortsætter med at modtage opdateringer, der udgives i de relevante testspor. Andre brugere får vist knappen Forhåndsregistrer i stedet knappen Installer på din profilside i Play Butik.
    • Bemærk! Hvis du aktiverer forhåndsregistrering i et land, hvor du er ved at køre en åben test, kan brugerne i dette land ikke længere tilmelde sig testen via din profilside i Play Butik, men de kan stadig deltage via webadressen til tilmelding, som er tilgængelig i Play Console.
      • For at få din webadresse til testtilmelding skal du logge ind på Play Console og derefter gå til Version > Test > Lukket test eller Åben test og vælge fanen Testere.
      • Din webadresse til testtilmelding er: https://play.google.com/apps/testing/pakkenavnet på din app eller dit spil
      • Eksempel: Hvis din apps pakkenavn er din.nye.app, bliver din webadresse til testtilmelding: https://play.google.com/apps/testing/din.nye.app
    • Brugere, som allerede deltager i din test, kan ikke forhåndsregistrere sig, før de har afinstalleret og frameldt sig testprogrammet for din app.
    • Hvis du allerede har aktiveret forhåndsregistrering i et land, hvor du senere beslutter at køre en åben eller lukket test, skal du være opmærksom på, at når du udgiver testen på det pågældende marked, modtager alle brugere, der er kvalificerede og tilmeldt testprogrammet, en notifikation om forhåndsregistrering, hvor de bliver bedt om at installere. De modtager ikke en notifikation efter lanceringen af en produktionsversion af din app eller dit spil. I lukkede tests modtager de brugere, du har inviteret, og som er tilmeldt testprogrammet, en notifikation.

Relateret indhold

• Få flere oplysninger om, hvordan du maksimerer dit momentum før lanceringen med forhåndsregistrering i Play-akademiet.