Betalinger

1. Utviklere som krever betaling for apper og nedlastinger fra Google Play, må bruke faktureringssystemet i Google Play som betalingsmåte.
  2. Play-distribuerte apper må bruke faktureringssystemet i Google Play som betalingsmåte hvis de krever eller godtar betaling for tilgang til funksjoner eller tjenester, deriblant appfunksjonalitet, digitalt innhold og varer.

1. Eksempler på appfunksjoner eller -tjenester som krever bruk av faktureringssystemet i Google Play, omfatter, men er ikke begrenset til, kjøp i apper av
      • varer (for eksempel virtuelle valutaer, ekstra liv, ekstra spilletid, tilleggselementer, figurer og brukerbilder)
      • abonnementstjenester (for eksempel for trening, spill, dating, utdanning, musikk, video og annet innhold)
      • appfunksjonalitet eller -innhold (for eksempel reklamefri versjon av en app eller nye funksjoner som ikke er tilgjengelige i gratisversjonen)
      • skyprogramvare og -tjenester (for eksempel datalagringstjenester og programvare for bedriftsproduktivitet eller økonomisk administrasjon)
    2. Faktureringssystemet i Google Play skal ikke brukes i disse tilfellene:
      • Hvis betalingene hovedsakelig gjelder

Merk: I enkelte markeder tilbyr vi Google Pay for apper som selger fysiske varer og/eller tjenester. Du finner mer informasjon om dette på utviklersiden for Google Pay.

• kjøp eller utleie av fysiske varer (for eksempel dagligvarer, klær, husholdningsartikler og elektronikk)
        • kjøp av fysiske tjenester (for eksempel transporttjenester, rengjøringstjenester, flyreiser, medlemskap på treningssentre, matlevering, billetter til direktesendte arrangementer)
        • overføringer knyttet til kredittkort- eller strømregninger (for eksempel kabel- og telekommunikasjonstjenester)
      • Hvis betalingene omfatter direktebetalinger mellom privatpersoner, auksjoner på nettet og donasjoner med avgiftsfritak.
      • Hvis betalingene er for innhold eller tjenester som legger til rette for nettgambling, som beskrevet under Gamblingapper i retningslinjene om gambling, spill og konkurranser med ekte penger.
      • Hvis betalingene er for produkter som anses som uakseptable i henhold til Googles retningslinjer for innhold i betalingssenteret.
  3. Apper som ikke er beskrevet i punkt 2(b), kan ikke føre brukere til noen annen betalingsmåte enn faktureringssystemet i Google Play.  Dette forbudet inkluderer, men er ikke begrenset til, at brukerne føres til andre betalingsmåter via

• appoppføringer på Google Play
    • markedsføring i appen knyttet til innhold som kan kjøpes
    • nettvisninger, knapper, linker, meldinger, annonser eller andre handlingsfremmende oppfordringer i appen
    • brukergrensesnittet i appen, inkludert kontoopprettelse eller registreringsprosesser, som fører brukere fra appen til en annen betalingsmåte enn Google Play-faktureringssystemet, som en del av disse prosessene
  4. Virtuelle valutaer må bare brukes i appen eller spillet valutaene opprinnelig ble kjøpt for.

5. Utviklere må tydelig og nøyaktig informere brukerne om vilkårene og prisene for appene sine eller om funksjoner eller abonnementer som kan kjøpes. Prisene i appen må stemme med prisene som vises i brukergrensesnittet for Play-fakturering. Hvis produktbeskrivelsen din på Google Play viser til funksjoner i appen som har en spesifikk eller ekstra kostnad, må appoppføringen tydelig varsle brukerne om at de må betale for å bruke de aktuelle funksjonene.

6. Apper og spill som tilbyr mekanismer for å motta tilfeldiggjorte virtuelle varer fra kjøp (inkludert, men ikke begrenset til, «loot-bokser»), må tydelig opplyse om sjansene for å få disse varene før eller når brukere kjøper slike varer.

Merk: Du kan se tidslinjer og vanlige spørsmål om disse retningslinjene i brukerstøtten.