Betalingen

1. Ontwikkelaars die kosten in rekening brengen voor apps en downloads via Google Play, moeten het factureringssysteem van Google Play gebruiken als betaalmethode.
  2. Via Play gedistribueerde apps moeten het factureringssysteem van Google Play gebruiken als betaalmethode als ze betaling voor toegang tot functies of services (waaronder app-functionaliteit, digitale content of goederen) vereisen of accepteren.

1. Voorbeelden van app-functies of -services waarvoor het gebruik van het factureringssysteem van Google Play is vereist, zijn onder meer, maar niet uitsluitend, in-app-aankopen van:
      • items (zoals virtuele valuta's, extra levens, extra speeltijd, add-on-items, personages en avatars),
      • abonnementsservices (zoals fitness, games, daten, onderwijs, muziek, video en andere services voor contentabonnementen),
      • app-functionaliteit of -content (zoals een app zonder advertenties of nieuwe functies die niet beschikbaar zijn in de kosteloze versie), en
      • cloudsoftware en -services (zoals services voor gegevensopslag, software voor bedrijfsproductiviteit en software voor financieel beheer).
    2. Het factureringssysteem van Google Play mag niet worden gebruikt in de volgende gevallen:
      • betaling vindt voornamelijk plaats:

Opmerking: In sommige markten bieden we Google Pay aan voor apps die fysieke producten en/of services verkopen. Ga voor meer informatie naar onze Google Pay-ontwikkelaarspagina.

• voor de aankoop of verhuur van fysieke goederen (zoals boodschappen, kleding, huishoudelijke artikelen, elektronica),
        • voor de aankoop van fysieke services (zoals vervoersservices, schoonmaakservices, vluchten, sportschoollidmaatschappen, bezorging van eten, kaartjes voor live evenementen),
        • een overboeking met betrekking tot een creditcardafschrift of energierekening (zoals kabel- en telefoonservices),
      • betalingen omvatten peer-to-peer-betalingen, online veilingen en belastingvrije donaties,
      • de betaling is voor content of services die online kansspelen mogelijk maken, zoals beschreven in het gedeelte Apps voor kansspelen van het beleid Kansspelen, games en wedstrijden waarbij wordt gespeeld om echt geld,
      • de betaling betreft een productcategorie die op grond van het contentbeleid van het betalingscentrum als onacceptabel worden beschouwd.
  3. Andere apps dan de apps die worden beschreven in 2(b), mogen gebruikers niet leiden naar een andere betaalmethode dan het factureringssysteem van Google Play.  Dit verbod omvat onder meer, maar is niet beperkt tot, gebruikers naar andere betaalmethoden leiden via:

• een app-vermelding in Google Play,
    • in-app-promoties met betrekking tot aanschafbare content,
    • in-app-webweergaven, knoppen, links, berichten, advertenties of andere call-to-actions, en
    • gebruikersinterfacestromen in de app, waaronder het maken van of registreren voor een account, die gebruikers als onderdeel van die stromen van een app naar een andere betaalmethode dan het factureringssysteem van Google Play leiden.
  4. Virtuele in-app-valuta's mogen alleen worden gebruikt in de app of gametitel waarin ze zijn gekocht.

5. Ontwikkelaars moeten gebruikers duidelijk en nauwkeurig informeren over de voorwaarden en prijzen van hun app of in-app-functies of abonnementen die te koop worden aangeboden. In-app-prijzen moeten overeenkomen met de prijzen die worden weergegeven in de factureringsinterface van Play voor gebruikers. Als uw productbeschrijving op Google Play verwijst naar in-app-functies waarvoor specifieke of aanvullende kosten gelden, moet uw app-vermelding gebruikers duidelijk laten weten dat een betaling is vereist voor toegang tot die functies.

6. Apps en games die mechanismen aanbieden om willekeurige virtuele items te ontvangen bij een aankoop (waaronder, maar niet beperkt tot, 'loot boxes'), moeten vóór en tijdig en in de buurt van de aankoop duidelijk vermelden hoe groot de kans is om de items te ontvangen.

Opmerking: Ga naar ons Helpcentrum om tijdlijnen en veelgestelde vragen over dit beleid te bekijken.