Maksut

1. Jos kehittäjä perii maksuja sovellusten latauksista Google Playssa, tapahtumien maksutapana on käytettävä Google Playn laskutusjärjestelmää.
  2. Jos Playssa jaeltava sovellus vaatii tai hyväksyy maksuja pääsystä sovelluksen sisäisiin ominaisuuksiin tai palveluihin, mukaan lukien sovelluksen toiminnot, digitaalinen sisältö ja hyödykkeet (yhdessä "sovelluksen sisäiset ostokset"), tapahtumien maksutapana on käytettävä Google Playn laskutusjärjestelmää, ellei kohtaa 3 tai 8 sovelleta.

Alla on esimerkkejä sovellusten ominaisuuksista tai palveluista, joiden yhteydessä on käytettävä Google Playn laskutusjärjestelmää:

• Tuotteet (esim. virtuaaliset valuutat, lisäelämät, lisäpeliaika, lisäesineet, hahmot ja avatarit)
    • Tilaussisältö (esim. fitness-, peli-, deitti-, opetus-, musiikki-, video-, palvelupäivitys- tai muuta sisältöä tarjoavat tilauspalvelut)
    • Sovellusten toiminnot ja sisällöt (esim. sovellusversio ilman mainoksia sekä uudet toiminnot, joita ei voi käyttää maksuttomassa versiossa)
    • Pilviohjelmistot ja ‑palvelut (esim. datansäilytyspalvelut, yrityksen tuottavuutta parantavat ohjelmistot ja taloushallinto-ohjelmistot)
  3. Google Playn laskutusjärjestelmää ei saa käyttää seuraavissa tapauksissa:
    1. Maksun syynä on ensisijaisesti jokin seuraavista:
      • Fyysisen tuotteen ostaminen tai vuokraaminen (esim. ruoka, vaatteet, kotitaloustarvikkeet tai elektroniikka)
      • Fyysisten palvelujen ostaminen (esim. kuljetuspalvelut, siivouspalvelut, lennot, kuntosalijäsenyydet, ruoan kotiinkuljetus tai tapahtumien liput)
      • Credit-korttilaskuun tai palvelulaskuun (esim. kaapelitelevisio tai puhelinliittymä) liittyvät maksusuoritukset
    2. Maksuihin sisältyvät käyttäjien väliset maksut, verkkohuutokaupat ja verottomat lahjoitukset
    3. Maksu koskee sisältöä tai palveluita, jotka edistävät rahapelaamista verkossa Rahapelitoiminta, pelit ja kilpailut ‑käytännön Rahapelisovellukset-osion määritelmän mukaisesti
    4. Maksu liittyy tuotekategoriaan, joka on kielletty Googlen maksukeskuksen sisältökäytännöissä
      Huom. Joillakin markkina-alueilla tarjoamme Google Payn sovelluksille, joissa myydään fyysisiä tuotteita ja/tai palveluja. Lue lisää Google Payn kehittäjäsivulta.
  4. Sovellukset eivät voi muissa kuin kohdissa 3 ja 8 kuvailluissa tilanteissa ohjata käyttäjiä käyttämään maksutapaa, joka on jokin muu kuin Google Playn laskutusjärjestelmä. Kiellettyä on esimerkiksi ohjata käyttäjiä käyttämään muita maksutapoja näiden kautta:
    • Sovelluksen tietosivu Google Playssa
    • Sovelluksen sisäiset mainokset, jotka liittyvät ostettavissa olevaan sisältöön
    • Sovelluksen sisäiset WebView't, painikkeet, linkit, viestit, mainokset ja muut toimintakehotukset
    • Sovelluksen käyttöliittymän toiminnot, esim. tilin luonti- ja kirjautumistoiminnot, joiden osana käyttäjä siirretään käyttämään muuta maksutapaa kuin Google Playn laskutusjärjestelmää
  5. Sovelluksen sisäisiä virtuaalisia valuuttoja on käytettävä vain sovelluksessa tai pelissä, josta ne on alun perin ostettu.

6. Kehittäjän on kerrottava käyttäjille selkeästi ja tarkasti sovelluksen tai sen sisällä myytävien ominaisuuksien tai tilausten hinnoittelusta ja ehdoista. Sovelluksen sisäisen hinnoittelun on täsmättävä Playn käyttäjälle näkyvän laskutuskäyttöliittymän kanssa. Jos Google Playssa näkyvä tuotekuvaus viittaa sovelluksen sisäisiin ominaisuuksiin, jotka voivat edellyttää erillistä maksua tai lisämaksua, kyseisten ominaisuuksien maksullisuus täytyy tuoda selvästi esille sovelluksen tietosivulla.

7. Sovelluksissa ja peleissä, joissa tarjotaan mekanismeja satunnaisten virtuaalisten tuotteiden saamiseen ostoksen yhteydessä (esim. yllätyslaatikot), on kerrottava selkeästi kyseisten tuotteiden saamistodennäköisyydet ennen ostotapahtumaa ja sen yhteydessä.

8. Kunhan kohdan 3 ehdot eivät täyty, kehittäjät, joiden Playssa jaeltavat matkapuhelin- ja tablettisovellukset vaativat tai hyväksyvät maksuja sovelluksen käytöstä tai sen sisäisistä ostoksista Etelä-Koreassa olevilta käyttäjiltä, voivat tarjota Google Playn laskutusjärjestelmän lisäksi sovelluksen sisäisen laskutusjärjestelmän, jos he täyttävät ilmoituslomakkeen vaihtoehtoisesta sovelluksen sisäisestä laskutusjärjestelmästä ja hyväksyvät sen sisältämät lisäehdot ja ohjelman vaatimukset.

Huom. Näet aikarajat ja tästä käytännöstä usein kysyttyjä kysymyksiä ohjekeskuksesta.