Advertenties

We staan geen apps toe die misleidende of storende advertenties bevatten. Advertenties mogen alleen worden weergegeven binnen de app waarin ze worden getoond. We beschouwen apps die worden weergegeven in uw app als onderdeel van uw app. De in uw app getoonde advertenties moeten voldoen aan al onze beleidsregels. Klik hier voor het beleid voor kansspeladvertenties.

ALLES SAMENVOUWEN ALLES UITVOUWEN

Gebruik van locatiegegevens voor advertenties

Apps die het gebruik van op rechten gebaseerde locatiegegevens van het apparaat uitbreiden voor de weergave van advertenties, vallen onder het beleid voor persoonlijke en gevoelige gegevens en moeten ook voldoen aan de volgende vereisten:

• Het gebruik of de verzameling van op rechten gebaseerde locatiegegevens van het apparaat voor advertentiedoeleinden moet duidelijk zijn voor de gebruiker en vastgelegd in het verplichte privacybeleid van de app, met inbegrip van links naar de privacybeleidsregels van advertentienetwerken die van toepassing zijn op het gebruik van locatiegegevens.
  • In overeenstemming met de vereisten voor locatierechten mogen locatierechten alleen worden opgevraagd voor de uitvoering van de betreffende functies of services in uw app en mogen niet vragen om locatierechten van het apparaat uitsluitend voor het gebruik van advertenties.

Misleidende advertenties

Advertenties mogen de gebruikersinterface van een app of meldings- of waarschuwingselementen van een besturingssysteem niet simuleren of nabootsen. Het moet duidelijk zijn voor de gebruiker welke app een advertentie weergeeft.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Advertenties die de gebruikersinterface van een app nabootsen:

① Het vraagtekenicoon in deze app is een advertentie die de gebruiker omleidt naar een externe bestemmingspagina.

• Advertenties die een systeemmelding nabootsen:

① ② De voorbeelden hierboven geven advertenties weer die verschillende systeemmeldingen nabootsen.

Inkomsten genereren met een vergrendelingsscherm

Tenzij de app exclusief is bedoeld als vergrendelingsscherm, mogen apps geen advertenties of functies introduceren waarmee inkomsten worden gegenereerd via het vergrendelde scherm van een apparaat.

Storende advertenties

Storende advertenties zijn advertenties die op onverwachte manieren aan gebruikers worden weergegeven, die kunnen leiden tot onbedoelde klikken of die de bruikbaarheid van apparaatfuncties belemmeren of verstoren.

Uw app kan een gebruiker niet dwingen op een advertentie te klikken of persoonlijke gegevens voor advertentiedoeleinden te verstrekken voordat hij of zij een app volledig kan gebruiken. Interstitial-advertenties mogen alleen worden weergegeven in de app die ze weergeeft. Als uw app interstitial-advertenties of andere advertenties weergeeft die het normale gebruik verstoren, moeten ze eenvoudig te sluiten zijn zonder dat dit tot problemen leidt.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Advertenties die het hele scherm vullen of die het normale gebruik verstoren en geen duidelijke mogelijkheid geven om de advertentie te sluiten:

① Deze advertentie heeft geen sluitknop.

• Advertenties die de gebruiker dwingen door te klikken met een valse sluitknop, of door advertenties plotseling weer te geven in gedeelten van de app waar de gebruiker meestal op een andere functie tikt.
  • Een advertentie die een valse knop 'Sluiten' gebruikt
    Een advertentie die plotseling wordt weergegeven in een gebied waar de gebruiker gewend is te tikken voor in-app-functies

Apps, advertenties van derden of apparaatfunctionaliteit verstoren

Advertenties die zijn gekoppeld aan uw app, mogen andere apps, advertenties of de werking van het apparaat niet verstoren, waaronder systeem- of apparaatknoppen en -poorten. Dit geldt onder andere voor overlays, bijbehorende functies en advertentieblokken met een widget. Advertenties mogen alleen worden weergegeven binnen de app waarin ze worden getoond.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Advertenties die worden weergegeven buiten de app waarin ze worden getoond:

Beschrijving: De gebruiker gaat naar het startscherm vanuit deze app, en er wordt plotseling een advertentie weergegeven op het startscherm.

• Advertenties die worden geactiveerd door de startknop of andere functies die uitdrukkelijk zijn ontworpen om de app te verlaten:

Beschrijving: De gebruiker probeert de app te verlaten en naar het startscherm te gaan, maar de verwachte gang van zaken wordt verstoord door een advertentie.

Ongepaste advertenties

De advertenties die worden weergegeven in je app, moeten geschikt zijn voor de beoogde doelgroep van je app, ook als de content op zich voldoet aan ons beleid.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
      ① Deze advertentie (Tieners) is ongepast voor de beoogde doelgroep van deze app (7+)

② Deze advertentie (Volwassenen) is ongepast voor de beoogde doelgroep van deze app (12+)

Gebruik van de Android-advertentie-ID

In Google Play-services versie 4.0 zijn nieuwe API's geïntroduceerd, evenals een ID die is bedoeld voor gebruik door advertentie- en analyseleveranciers. U vindt de gebruiksvoorwaarden voor deze ID hieronder.

• Gebruik. De Android-advertentie-ID mag alleen worden gebruikt voor advertentie- en gebruikersanalyse. De status van de instelling 'Afmelden voor op interesses gebaseerd adverteren' of 'Afmelden voor personalisatie van advertenties' moet worden geverifieerd bij elke toegang tot de ID.
  • Koppeling aan persoonlijk identificeerbare informatie of andere ID's.
    • Advertentiegebruik: de advertentie-ID mag niet voor advertentiedoeleinden worden gekoppeld aan permanente apparaat-ID's (zoals SSAID, MAC-adres, IMEI, enzovoort). De advertentie-ID mag alleen na uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare informatie.
    • Gebruik van Analytics: De advertentie-ID mag alleen na uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare informatie of aan een permanente apparaat-ID (zoals SSAID, MAC-adres, IMEI, enzovoort).
  • Selecties van gebruikers respecteren. Bij opnieuw instellen mag een nieuwe advertentie-ID niet zonder uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker worden gekoppeld aan een eerdere advertentie-ID of gegevens die zijn afgeleid van een eerdere advertentie-ID. Bovendien moet u de instelling 'Afmelden voor op interesses gebaseerd adverteren' of 'Afmelden voor personalisatie van advertenties' van een gebruiker respecteren. Als een gebruiker deze instelling heeft ingeschakeld, mag u de advertentie-ID niet gebruiken om gebruikersprofielen voor advertentiedoeleinden te maken of om gepersonaliseerde advertenties op gebruikers te targeten. Toegestane activiteiten omvatten contextueel adverteren, frequency caps, het bijhouden van conversies, rapportage en beveiliging en fraudedetectie.
  • Transparantie voor gebruikers. Het feit dat de advertentie-ID wordt verzameld en gebruikt en dat u deze voorwaarden naleeft, moet openbaar worden gemaakt aan gebruikers in een privacymelding die voldoet aan de wettelijke vereisten. Raadpleeg ons beleid voor gebruikersgegevens voor meer informatie over onze privacynormen.
  • Gebruiksvoorwaarden naleven. De advertentie-ID mag alleen worden gebruikt in overeenstemming met deze voorwaarden. Dit geldt ook voor derden waarmee u deze advertentie-ID deelt tijdens het uitvoeren van uw zakelijke werkzaamheden. Alle apps die worden geüpload naar of gepubliceerd op Google Play moeten de advertentie-ID (indien beschikbaar op een apparaat) in plaats van andere apparaat-ID's gebruiken voor advertentiedoeleinden.