Käyttäjien lisääminen kehittäjätilille ja lupien ylläpito

Play Consolessa on kolme eri pääsyoikeustasoa: tilin omistaja, järjestelmänvalvoja ja käyttäjä. Pääsyoikeustaso määrittää, mitä Play Consolessa voi tehdä ja mitä tietoja nähdä. Järjestelmänvalvoja voi kontrolloida käyttäjähallinnan kautta sitä, mitä osia Play Consolesta tiimin muut jäsenet voivat rooliensa perusteella nähdä, mihin dataan heillä on pääsy ja mitä asetuksia he voivat muuttaa.

Tilin pääsyoikeustasot

Tyyppi Kuvaus
Tilin omistaja
  • Ensimmäinen rekisteröity tili Play Consolessa
  • Täysi pääsyoikeus Play Consoleen
  • Voi kutsua ja poistaa käyttäjiä sekä määrittää yksilöllisiä lupia
  • Ainoa henkilö, jolla voi olla maksullisten sovelluksien myymiseen tarvittava yhdistetty maksuprofiili
  • Ainoa henkilö, joka voi muokata maksuasetusten tietoja Play Consolessa
  • Ainoa henkilö, joka voi muokata kehittäjäprofiilin tietoja Play Consolessa
  • Ainoa henkilö, joka voi muokata APIen pääsyoikeustietoja Play Consolessa

Järjestelmänvalvoja

• Omaa järjestelmänvalvojan oikeudet (kaikki luvat)
  • Voi saada pääsyn kaikkiin tai tiettyihin sovelluksiin
  • Voi kutsua ja poistaa käyttäjiä sekä määrittää yksilöllisiä lupia
  • Ei joudu maksamaan 25 $:n rekisteröintimaksua
Käyttäjä
  • Voi saada eri pääsyoikeustasoja Play Consoleen
  • Voi saada pääsyn kaikkiin tai tiettyihin sovelluksiin
  • Ei voi kutsua käyttäjiä tai muokata lupia
  • Ei joudu maksamaan 25 $:n rekisteröintimaksua

Pääsyoikeuksien antaminen

Vaihe 1: Päätä, tarvitseeko käyttäjä pääsyn tilille vai sovellukseen

Ennen lupien määrittämistä sinun on päätettävä, tarvitseeko käyttäjä tili- vai sovellustason pääsyoikeudet:

• Tili: Tililuvat koskevat kaikkia kehittäjätilisi sovelluksia.
  • Sovellus: Sovellusluvat koskevat vain valittua sovellusta.

Jotkin luvat ovat saatavilla ainoastaan joko sovellus- tai tilitason käyttäjille. Jos haluat katsoa, mitä eroa tili- ja sovellustason pääsyoikeuksilla on tietyn luvan kannalta, tarkista Lupien määritelmät ja käyttötavat.

Vaihe 2: Lisää käyttäjiä ja ota luvat käyttöön tai poista ne käytöstä

Jos olet tilin omistaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä käyttäjiä Play Console ‑tilille ja päättää luvista kaikkien tai tiettyjen sovellusten osalta. Ennen kuin lisäät käyttäjiä ja otat lupia käyttöön tai pois käytöstä, lue Lupien määritelmät ja käyttötavat ja varmista, että ymmärrät ne.

1. Avaa Play Console (Käyttäjät ja luvat > Kutsu uusia käyttäjiä).
  2. Jos haluat muuttaa olemassa olevan käyttäjän lupia, klikkaa mitä tahansa käyttäjän rivin kohtaa käyttäjätaulukossa.
  3. Lisää uusi käyttäjä kirjoittamalla käyttäjän sähköpostiosoite ja asettamalla tarvittaessa pääsyoikeuden viimeinen voimassaolopäivä. Varmista, että lupatyyppisi on Järjestelmänvalvoja (kaikki luvat) tilitasolla.
    Huom. Kutsutut käyttäjät voivat kirjautua Play Consoleen vain ilmoittamallasi sähköpostiosoitteella. Jos et valitse pääsyoikeuden viimeistä voimassaolopäivää, käyttäjällä on jatkuva pääsy Play Console ‐tiliisi tai ‐sovellukseesi.
  4. Valitse Sovellusluvat‐välilehdeltä, mitkä luvat koskevat tiettyjä sovelluksia. Voit valita Tililuvat-välilehdeltä, mitkä luvat koskevat kaikkia kehittäjätilisi sovelluksia.
    • Voit lisätä sovelluksen lupataulukkoon valitsemalla Sovellusluvat-välilehdeltä Lisää sovellus ja sitten Käytä.
  5. Valitse Kutsu käyttäjiä.

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Lupien määritelmät ja käyttötavat

Yleiset luvat

Järjestelmänvalvoja (kaikki luvat)
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Kutsu käyttäjiä.
  • Muuta muiden käyttäjien lupia.
  • Poista käyttäjiä.

Tämä lupa antaa käyttäjälle järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Tämän luvan mukana järjestelmänvalvoja saa myös kaikki muut luvat.

• Jos tämä lupa on sovelluskohtainen, järjestelmänvalvoja näkee kaikki käyttäjät, joilla on pääsy samoihin sovelluksiin. Jos järjestelmänvalvojalla on sovellustason pääsyoikeus, hän ei voi poistaa käyttäjää, jolla on yleinen pääsyoikeus.
  • Jos tämä on yleinen lupa, järjestelmänvalvoja näkee toimintalokista myös pääsyoikeuksien vanhenemispäivät ja Play Consoleen tehdyt muutokset.
Näe sovellustiedot (vain luku)

Oikeudet

Käyttöä koskevia huomautuksia

• Vain lukuoikeus kaikkiin sovelluksen tietoihin, mukaan lukien siihen liittyviin Google Playn pelipalvelujen projekteihin, mutta ei talousdataan.
Katso sovelluksen laatutiedot (vain luku)

Oikeudet

Käyttöä koskevia huomautuksia

• Vain lukuoikeus sovellustason Android Vitals ‐tietoihin, julkaisua edeltäviin raportteihin sekä perustietoihin artefakteista, kanavista ja julkaisuista.
  • Käyttäjät, joilla on tämä lupa, eivät voi muokata tietoja tai tehdä muutoksia.
  • Voit myöntää pääsyn mihin tahansa muuhun sovellusdataan tai sallia käyttäjien tehdä muutoksia valitsemalla Näe sovellustiedot ja lataa joukkoraportteja (vain luku) ‑luvan ennen kuin myönnät pääsyn muihin tililupiin.
Näe sovellustiedot ja lataa joukkoraportteja (vain luku)

Oikeudet

Käyttöä koskevia huomautuksia

• Vain lukuoikeus kaikkien sovellusten sovellustietoihin, mukaan lukien kaikki Google Playn pelipalvelujen projektit, mutta ei talousdataan.
  • Lataa joukkoraportteja.
  • Käyttäjä saa pääsyn uusiin sovelluksiin tai peleihin, jotka lisäät Play Consoleen myöhemmin.
  • Käyttäjä voi nähdä kaikki pelit, myös ne, joita ei ole linkitetty mihinkään sovellukseen.
  • Myönnä pääsy talousdataan Katsele talousdataa ‑luvalla.
  • Tämä lupa on saatavilla vain käyttäjille, joilla on tilitason pääsyoikeus. Vastaava sovellustason pääsyoikeus on Näe sovellustiedot (vain luku).
Muokkaa ja poista sovellusluonnoksia
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Muokkaa ja poista nykyisiä sovellusluonnoksia.
  • Tämä lupa ei anna käyttäjille oikeutta aloittaa julkaisemista.
  • Tämä lupa on saatavilla vain käyttäjille, joilla on sovellustason pääsyoikeus. Vastaava tilitason pääsyoikeus on Luo, muokkaa ja poista sovellusluonnoksia.
Luo, muokkaa ja poista sovellusluonnoksia
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Luo uusia sovellusluonnoksia.
  • Muokkaa ja poista nykyisiä sovellusluonnoksia.
Ylläpidä käytäntöilmoituksia
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Muokkaa ja lähetä käytäntöilmoituksia esimerkiksi Dataturvallisuus-sivuun ja lupiin liittyen.
Katsele talousdataa
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Katsele talous- ja myyntiraportteja.
  • Käytä Purchases APIa.
  • Katsele Google Playn pelipalveluissa toteutettujen projektien tulotietoja.
Katsele talousdataa, tilauksia ja vastauksia peruutuskyselyyn
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Katsele talous- ja myyntiraportteja ja tilauksia.
  • Käytä Purchases APIa.
  • Katsele Google Playn pelipalveluissa toteutettujen projektien tulotietoja.
  • Lataa kirjalliset vastaukset peruutuskyselyyn.
  • Tämä lupa on saatavilla vain käyttäjille, joilla on tilitason pääsyoikeus. Vastaava sovellustason pääsyoikeus on Katsele talousdataa.
Päätä tilauksista
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Katsele tilauksia.
  • Hyvitä tilauksia.
  • Peru tilauksia.
  • Tämä lupa ei anna käyttäjien nähdä koostettuja talousraportteja. Tämä vaatii Katsele talousdataa ‑luvan.
Siirrä julkaisuja tuotantoon, sulje sovelluksia pois ja käytä Playn sovelluksen allekirjoittamista
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Luo ja muokkaa julkaisuja ja aloita julkaiseminen tuotantoon.
  • Peruuta sovelluksen julkaisu tai julkaise se uudelleen.
  • Sulje laite pois laiteluettelosta.
  • Allekirjoita APK:ita Playn sovellusten allekirjoittamisen avulla.
  • Tämä lupa antaa käyttäjien julkaista sovelluksia tuotantoon Google Playssa.
Siirrä sovelluksia testikanaville
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Lataa sovellusluonnoksia.
  • Luo, muokkaa ja siirrä testikanaville julkaisuja.
  • Peruuta jo testikanaville siirrettyjen sovelluksien julkaisuja tai julkaise niitä uudelleen.
  • Lataa ja muokkaa .obb-tiedostoja.
  • Muokkaa sovellusten julkaisutietoja, jos ne eivät ole aktiivisesti tuotannossa.
  • Lataa APK:ita sisäistä jakamista varten.
  • Tämä lupa ei anna käyttäjien julkaista sovelluksia tuotantoon Google Playssa.
Päätä testauskanavista ja muokkaa testaajalistoja
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Muokkaa testaamista sisäisellä, avoimella ja suljetulla kanavalla.
  • Muokkaa testaajaluetteloita ja niihin kuuluvia käyttäjiä.
  • Tämä lupa ei anna käyttäjien julkaista sovelluksia tuotantoon Google Playssa.
Päätä kaupassa näkymisestä
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Muokkaa tietosivun sisältöä, esimerkiksi tekstiä ja kuvia, ja suorita tietosivukokeiluja.
  • Muokkaa hintoja, sovelluksen sisäisiä tuotteita ja hinnoittelumalleja.
  • Muokkaa jakelutietoja, kuten sisällön ikärajoituksia.
  • Luo ja muokkaa tarjouskampanjoita ja alennuksia.
  • Ylläpidä laiteluetteloon tallennettuja laitesuodattimia.
  • Luo ja muokkaa mainossisältöä.
  • Tämä lupa ei anna käyttäjien sulkea laitteita pois laiteluettelosta.
Vastaa arvosteluihin
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Vastaa arvosteluihin Google Playssa.
  • Muuta vastausehdotuksissa käytettyjä yhteystietoja.
  • Jos käyttäjällä ei ole tätä lupaa, hän näkee arviot ja arvostelut, mutta ei voi vastata niihin.

Managed Google Play ‑luvat

Luo ja julkaise yksityisiä sovelluksia organisaatiollesi
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Luo, muokkaa ja julkaise yksityisiä sovelluksia vain organisaatiosi käyttäjien saataville.
  • Tämä lupa koskee yksityisiä sovelluksia Managed Google Playssa eikä anna käyttäjien hallita sisäisiä testikanavia tai julkaista sovelluksia yleiseen käyttöön Google Playssa.

Google Playn pelipalvelujen luvat

Muokkaa Google Playn pelipalvelujen projekteja
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Muokkaa Google Playn pelipalvelujen projekteja kaikille sovelluksille.
Julkaise Google Playn pelipalvelujen projekteja
Oikeudet Käyttöä koskevia huomautuksia
  • Julkaise uusia Google Playn pelipalvelujen projekteja kaikille sovelluksille.
  • Peruuta julkaisuja tai julkaise aiempia projekteja uudelleen.
  • Tämä lupa on saatavilla vain käyttäjille, joilla on tilitason pääsyoikeus.
  • Käyttäjillä on oltava myös pääsyoikeus peliin Google Developers Consolessa.

Käyttäjien pääsyoikeuksien hallinnointi

Kutsuttujen käyttäjien tilivaatimukset

Kun käyttäjä kutsutaan Play Consoleen, hänen on kirjauduttava sisään Google-tilillä, jonka sähköpostiosoite on sama kuin se, jota järjestelmänvalvoja tai Play Console ‑tilin omistaja käytti kutsussa. Käyttäjä voi luoda Google-tilin uudella Gmail-osoitteella (@gmail.com) tai olemassa olevalla sähköpostiosoitteella (kuten yrityksen sähköpostilla).

Jos kutsutun käyttäjän on päästävä Play Consoleen toisella sähköpostiosoitteella, hänen on otettava yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja pyydettävä uutta kutsua kyseiseen osoitteeseen.

Jos käyttäjä ei hyväksy kutsua ja kirjaudu sisään 30 päivän kuluessa, kutsu vanhenee ja järjestelmänvalvojan on lähetettävä uusi kutsu.

Lähetettyjen kutsujen katselu

Lähetettyäsi kutsun käyttäjän sähköpostiosoitteen status on Kutsu lähetetty. Jos pääsyoikeudella on vanhenemispäivämäärä, se lukee kutsussa. Tilin omistajalle lähetetään vahvistussähköposti, kun käyttäjä hyväksyy kutsun, ja käyttäjän statukseksi vaihtuu Aktiivinen.

Tilin pääsyoikeuden vanhenemispäivän muuttaminen

Jos olet tilin omistaja, voit muuttaa vanhenemispäiviä näin:

1. Avaa Play Console (Käyttäjät ja luvat > Ylläpidä käyttäjiä).
  2. Valitse avattavasta valikosta Valitse käyttäjät pääsyoikeuden jatkamista varten.
  3. Valitse taulukosta käyttäjät, joiden pääsyoikeutta haluat jatkaa, ja klikkaa Jatka pääsyoikeutta.
  4. Valitse, kuinka pitkäksi aikaa haluat jatkaa pääsyoikeutta näille käyttäjille, ja klikkaa Jatka pääsyoikeutta.
  5. Tallenna muutokset valitsemalla Vahvista.

Voit muuttaa yksittäisen käyttäjän pääsyoikeuden viimeistä voimassaolopäivää näin:

1. Avaa Play Console (Käyttäjät ja luvat > Käyttäjätiedot).
  2. Klikkaa mitä tahansa käyttäjän rivin kohtaa käyttäjätaulukossa.
  3. Valitse Käyttäjätiedot-sivulta Aseta pääsyoikeuden päättymispäivä ‑valintaruutu.
  4. Lisää pääsyoikeuden viimeinen voimassaolopäivä tai valitse se kalenterista.
  5. Klikkaa Tallenna muutokset.
Käyttäjien poistaminen

Jos olet tilin omistaja, näin voit poistaa käyttäjän pääsyoikeuden:

1. Avaa Play Console (Käyttäjät ja luvat > Ylläpidä käyttäjiä).
  2. Valitse poistettavat käyttäjät avattavasta valikosta.
  3. Valitse taulukosta poistettavat käyttäjät ja valitse Poista.
  4. Klikkaa Tallenna muutokset.

Voit poistaa yksittäisen käyttäjän pääsyoikeudet näin:

1. Avaa Play Console (Käyttäjät ja luvat > Käyttäjätiedot).
  2. Klikkaa mitä tahansa käyttäjän rivin kohtaa käyttäjätaulukossa.
  3. Valitse Käyttäjätiedot-sivulta Poista käyttäjä.
Virhe 403

Jos näet Play Consolessa virheen 403, pyydä tilin omistajaa myöntämään sinulle jokin kyseisen sovelluksen käyttöoikeus.

Integroitujen ominaisuuksien luvat

Käyttäjien luvat Google Playn pelipalveluissa

Play Consolen käyttäjä voi käyttää Google Playn pelipalveluiden tietoja vain, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

Pääsyoikeus Vaatimukset
  • Katsele Google Playn pelipalveluiden projektia.
  • Luo Google Play ‑pelipalveluiden projekti, muokkaa pelejä tai linkitä uusia sovelluksia
  • Katsele Google Play ‑pelipalvelujen talousdataa.

Jos haluat lisätä käyttäjän projektiisi Google Playn pelipalvelujen projektin luomisen jälkeen, sinun on laajennettava nykyisen käyttäjän Play Console ‐oikeuksia ja lisättävä käyttäjä Google Developers Consoleen, jotta hän voi muokata ja julkaista Google Playn pelipalvelujen projekteja.

Näin voit lisätä käyttäjän projektiisi Google Developers Consolessa:

1. Kirjaudu sisään Google Developers Consoleen.
  2. Valitse projekti.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Luvat.
  4. Valitse näytön ylälaidasta Lisää jäsen.
  5. Kirjoita Play Consoleen lisäämäsi käyttäjän sähköpostiosoite.
  6. Valitse lupataso.
  7. Valitse Lisää.
Google-maksukeskuksen käyttäjäluvat

Jotta toinen käyttäjä voi käyttää Googlen maksukeskuksessasi olevia raportteja, sinun on lisättävä käyttäjä Googlen maksukeskuksen asetuksissa. Play Consolen luvat eivät liity Googlen maksukeskuksessa ylläpidettäviin lupiin.

Näin voit lisätä käyttäjän Google-maksukeskukseen:

1. Kirjaudu Google-maksukeskukseen.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Maksukäyttäjä-kohdasta Hallitse maksukäyttäjiä > Lisää uusi käyttäjä.
  4. Lisää tarvittavat tiedot näytöllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  5. Valitse Kutsu.

Lisää aiheesta

• Lue lisää käyttäjien lisäämisestä ja käyttäjien myöntämistä luvista Play Academysta.