Forstå rapporten før lansering

I denne artikkelen forklarer vi resultatene i rapporten før lansering ved å gi deg en oversikt over feilene, varslene eller problemene rapporten eventuelt har avdekket. Hvis du vil vite hvordan du konfigurerer og kjører en rapport før lansering, går du til Identifiser problemer via rapporter før lansering.

Når rapporten før lansering er tilgjengelig, kan du se et testsammendrag med antall feil, varsler og mindre problemer som ble funnet under testingen, kategorisert etter problemtype. Du ser også en anbefaling basert på appens testresultater.

Merk: Selv om rapporten før lansering er et praktisk og nyttig verktøy som kan hjelpe deg med å gjøre appen din bedre, kan ikke Google garantere at testene finner alle problemene. For å sikre at resultatene er så dekkende og relevante for deg som mulig, bør du gå gjennom og oppdatere innstillingene for rapporten før lansering.

Oversikt over rapporten før lansering

På siden Oversikt over rapporten før lansering finner du et sammendrag av unike feil, varsler og mindre problemer som ble funnet under testingen, gruppert i fire kategorier: stabilitet, ytelse, tilgjengelighet og sikkerhet og tillit. Disse kategoriene beskrives grundigere nedenfor.

Du ser også antallet enheter appen din er testet på, og – avhengig av testresultatene – statistikk og anbefalinger du kan bruke for å gjøre appen bedre.

Her er noen eksempler på problemer som kan bli funnet under testingen:

• Feil: omfatter krasj, ANR-feil, bruk av defekte biblioteker og bruk av API-er som ikke støttes, og som er begrenset.
  • Advarsler: omfatter langsom oppstart og trege innlastingstider, problemer med pålogging eller gjennomsøking, minneproblemer og bruk av API-er som ikke støttes, men som ikke er begrenset ennå.
  • Mindre problemer:: inkluderer manglende innholdsetiketter, problemer med fargekontrast, små berøringselementer, implementeringsproblemer.

Skjul alle Vis alle

Informasjon om rapporten før lansering

Stabilitet

Hver del av Stabilitet-fanen beskriver problemene som ble funnet under testingen, som kan omfatte følgende:

• Problemtype og ikon:
    • Rødt viser feil.
    • Gult viser varsler.
    • Grønt viser at testingen ikke fant noen problemer.
  • Antall enheter problemet ble oppdaget på.
  • Stabelsporet som er tilknyttet problemet.
  • Den relevante API-en (hvis aktuelt).
  • Antall ganger problemet ble oppdaget under testingen (hvis aktuelt).

Velg Vis mer ved siden av problemet for å få detaljert informasjon om det, for eksempel enhetsnavn, skjermstørrelse, Android-versjon, RAM, binærprogramgrensesnitt (ABI) og lokalitet. Du kan velge de enkelte enhetsmodellene for å se enhetsspesifikasjoner, skjermdumper og video fra testingen, resultatet fra demoløkken samt stabelspor (som du også kan laste ned). Vær oppmerksom på at tilgjengeligheten av denne informasjonen kan variere.

Merk: Siden krasj som oppdages under genereringen av rapporter før lansering, kommer fra testenheter, påvirker de ikke krasjstatistikken.

Se testenheter som ikke har problemer

Nederst på Stabilitet-fanen kan du se tabellen Testenheter uten problemer for å se informasjon om tester som ikke fant noen problemer.

For hver rad kan du se navnet på testenheten, enhetens Android-versjon og et ikon som viser om det har oppstått testproblemer med appen.

Stabilitet: Android-kompatibilitet

Hvis appen din bruker ett eller flere grensesnitt som ikke er i den offentlige Android-SDK-en (kalles ofte «ustøttede grensesnitt» eller «grensesnitt utenom SDK-en»), ser du feil og advarsler som er listet opp på Oversikt- og Stabilitet-fanene i rapporten før lansering.

Se problemer enkeltvis

For å identifisere de ustøttede grensesnittene som brukes, klikk på Se problemer-linkene ved siden av feil og varsler om «OS-kompatibilitet» i rapporten før lansering. For å se hvor et bestemt grensesnitt ble kalt i appen din, klikk på nedoverpilen ved siden av det for å se stabelspor. Ett enkelt grensesnitt kan kalles flere ganger i løpet av samme test.

Ustøttede grensesnitt er kategorisert etter alvorlighetsgrad. For å unngå stabilitetsproblemer er det best å slutte å bruke ustøttede grensesnitt helt, men du kan bruke kategoriene som en hjelp til å prioritere hvilke problemer som skal løses først.

Her er den anbefalte prioriteringsrekkefølgen:

1. Begrenset: Grensesnitt som skaper problemer på noen eller alle Android-versjoner.
  2. Støttes ikke, og kommer til å bli begrenset: Grensesnitt som ikke garanteres å fungere riktig, og som blir begrenset i en kommende utgave.
  3. Støttes ikke, men er ikke planlagt å bli begrenset: Grensesnitt som ikke garanteres å fungere riktig.

Merk: I hver kategori er grensesnittene organisert etter frekvens, noe som også kan hjelpe deg med å prioritere hvilke problemer som skal løses først.

Resultater

Sammendraget av ytelsestesten for hver enhetsmodell inneholder følgende mål:

• Gjennomsnittlig antall bilder per sekund: Den gjennomsnittlige hastigheten for visning av bilder på skjermen.
    • Merk: Data for gjennomsnittlig antall bilder per sekund er bare tilgjengelige for tester som bruker spill-løkker.
  • Gjennomsnittlig CPU: Prosentandel av appens gjennomsnittlige CPU-bruk på den bestemte enhetsmodellen.
  • Gjennomsnittlig nettverk sendt: Gjennomsnittlig antall byte per sekund som ble sendt av appen din over en nettverkstilkobling på den bestemte enhetsmodellen.
  • Gjennomsnittlig nettverk mottatt: Gjennomsnittlig antall byte per sekund som ble mottatt av appen din over en nettverkstilkobling på den bestemte enhetsmodellen.
  • Gjennomsnittlig minne: Gjennomsnittlig minne som brukes i appen din i løpet av den valgte perioden på den spesifikke enhetsmodellen.

Merk: Testenheter som kjører enkelte eldre versjoner av Android, kan ikke generere ytelsesdata.

Se enkeltrapporter

Velg enhetsmodellen for å se enhetsspesifikasjoner, resultatstatistikk, resultater over tid samt skjermdumper og video fra testingen. Du kan også se diagrammer og registreringer med alle beregningene plottet inn over tid gjennom hele testen.

Du kan for eksempel se appens CPU-prosentandel etter hvert som testen pågår. Hvis du oppdager en plutselig CPU-økning, går du gjennom handlingene søkeroboten foretok på dette tidspunktet, for å bidra til å løse problemet.

Vær oppmerksom på at tilgjengeligheten av denne informasjonen kan variere.

Tilgjengelighet

Alle sammendrag for tilgjengelighetstester inneholder antall tilgjengelighetsfeil, varsler og mindre problemer som ble funnet under testingen, delt inn i disse kategoriene:

Se rapporter etter kategori

Du kan rulle til nedenfor sammendraget øverst på Tilgjengelighet-fanen for å se kategoriserte deler med skjermgrupper som viser hvor det ble oppdaget tilgjengelighetsproblemer i appen din.

• Hvis det ble oppdaget feil, ser du et rødt ikon.
  • Hvis det ble oppdaget varsler, ser du et gult ikon.
  • Hvis det bare ble oppdaget mindre problemer, ser du et blått ikon.
  • Hvis det ikke ble oppdaget noen problemer, ser du et grønt avmerkingssymbol.

Se problemer enkeltvis

Du kan velge en skjermgruppe for å se eksempelskjermbilder med tilhørende enhetsmodellnavn, operativsystemer, skjermstørrelser, skjermtettheter og språk, sammen med en anbefaling.

Gjør appen din mer tilgjengelig

Skjermdumper

I testsammendraget for skjermdumper finner du

• bilder som viser hvordan appen din vises på testenheter på ulike språk
  • metadata om de testede enhetene (inkludert modellnavn, Android-versjon, språk, skjermoppløsning og DPI)
  • antall enheter med skjermdumper
  • antall enheter som ikke kunne testes med Android-appsamlingen din (App Bundle):
    • Utilgjengelige enheter: Appsamlingen din er kompatibel med disse enhetene, men det oppsto et problem under testingen. Hvis du har kjørt en test med utilgjengelige enheter, kan det være lurt å laste opp en ny appsamling og teste på nytt.
    • Enheter som ikke er kompatible: Appsamlingen din er ikke kompatibel med visse testenheter. Hvis du kjører en ny test, får du ikke resultater for eventuelle ikke-kompatible enheter.

Merk: Hvis du kjører en test med demoløkker, ser du ingen data på Skjermdumper-fanen.

Måter å se skjermdumper på

Du kan gruppere testresultater for skjermdumper ved å bruke Gruppér etter-velgeren oppe til høyre på Skjermdumper-fanen. Du kan gruppere skjermdumper på to måter:

• Skjermgrupper: Velg Skjermgrupper for å se hvordan lignende skjermdumper vises på ulike enheter. Med denne visningen grupperes bildene i rapporten før lansering basert på elementene eller modulene på en skjerm. Skjermgrupper er valgt som standard.
  • Enheter: Velg Enheter for å se alle skjermdumpene som er knyttet til en bestemt enhet. Med denne visningen kan du se skjermdumper i kronologisk rekkefølge etter når de ble tatt i løpet av en test.

Velg en skjermdump for å se enhetsspesifikasjoner og mer informasjon.

Språkinnstillinger

For å se skjermdumper fra bestemte språk kan du konfigurere språkinnstillingeneInnstillinger-fanen.

Sikkerhet og tillit

Alle testsammendrag inneholder navn på og beskrivelser av eventuelle sikkerhetshull som blir funnet i appsamlingen din.

Merk: Vi anbefaler at du løser alle sikkerhetsproblemer som er listet opp, før du publiserer appsamlingen til produksjon.

Opprett egendefinerte tester med Firebase Testlab

Hvis appen eller spillet krever ytterligere spesialisert testing, kan du vurdere å bruke Firebase Testlab. Når du har opprettet Firebase-prosjektet ditt, kan du velge enhetstype fra flere forskjellige enheter og testmetoder for å opprette egendefinerte tester. Deretter kan du kjøre og se resultatene av de egendefinerte testene i Firebase-konsollen. De første 5–15 testene hver dag er kostnadsfrie.

Relatert innhold

• Finn ut mer om hvordan du kan bruke en rapport før lansering til å identifisere problemer, i Play-akademiet.