Inzicht in uw pre-lanceringsrapport

Met dit artikel krijgt u inzicht in de resultaten van uw pre-lanceringsrapport. Het biedt een overzicht van de fouten, waarschuwingen en problemen die uw rapport kan blootleggen. Als u wilt weten hoe u een pre-lanceringsrapport kunt instellen en uitvoeren, gaat u naar Een pre-lanceringsrapport gebruiken om problemen te identificeren.

Als uw pre-lanceringsrapport beschikbaar is, kunt u een testoverzicht bekijken met het aantal fouten, waarschuwingen en kleine problemen die tijdens de test zijn aangetroffen, ingedeeld op probleemtype. U ziet ook een aanbeveling op basis van de testresultaten van uw app.

Opmerking: Hoewel het pre-lanceringsrapport een praktische en krachtige tool is om uw app te verbeteren, kan Google niet garanderen dat alle problemen worden gevonden tijdens het testen. Bekijk en update de instellingen van uw pre-lanceringsrapport om ervoor te zorgen dat uw resultaten zo volledig en relevant mogelijk zijn.

Overzicht van uw pre-lanceringsrapport

De pagina Overzicht van pre-lanceringsrapport bevat een overzicht van de unieke fouten, waarschuwingen en kleine problemen die tijdens het testen zijn aangetroffen, ingedeeld in vier categorieën: 'Stabiliteit', 'Prestaties', 'Toegankelijkheid' en 'Veiligheid en vertrouwen'. Deze categorieën worden hieronder gedetailleerder beschreven.

U ziet ook het aantal apparaten waarop uw app is getest en krijgt (afhankelijk van de testresultaten) inzichten en aanbevelingen waarmee u uw app kunt verbeteren.

Hier zijn enkele voorbeelden van de problemen die tijdens het testen worden aangetroffen:

• Fouten: Bevat crashes, ANR's en gebruik van niet-ondersteunde API's die zijn beperkt.
  • Waarschuwingen: Bevat ANR's, trage opstart- en laadtijden, inlog- of crawlproblemen, geheugenproblemen, gebruik van niet-ondersteunde API's die nog niet zijn beperkt.
  • Kleine problemen: Bevat ontbrekende contentlabels, problemen met kleurcontrasten, te kleine tikdoelgrootte, implementatieproblemen.

Alles samenvouwen Alles uitvouwen

Details van uw pre-lanceringsrapport

Stabiliteit

Elk gedeelte op het tabblad Stabiliteit bevat informatie over problemen die tijdens het testen zijn aangetroffen, waaronder:

• Het type probleem en icoon:
    • Rood geeft een fout aan
    • Geel geeft een waarschuwing aan
    • Groen geeft aan dat er tijdens de test geen problemen zijn gevonden
  • Het aantal apparaten waarop het probleem is gedetecteerd
  • De stacktrace die is gekoppeld aan het probleem
  • De relevante API (indien van toepassing)
  • Het aantal keren dat het probleem tijdens de test is gedetecteerd (indien van toepassing)

U kunt naast elk probleem Meer weergeven selecteren om gedetailleerde informatie over het probleem te bekijken, zoals de apparaatnaam, schermgrootte, Android-versie, RAM, Application Binary Interface (ABI) en landinstelling. U kunt elk apparaatmodel selecteren om de apparaatspecificaties weer te geven of een screenshot en video te bekijken van de test, de uitvoer van de demoloop en stacktraces (die u ook kunt downloaden). De beschikbaarheid van deze gegevens kan verschillen.

Opmerking: Crashes die tijdens het testen worden aangetroffen, worden ook vermeld op de pagina met crashes en ANR's van uw app. Omdat crashes die worden aangetroffen bij het genereren van een pre-lanceringsrapport afkomstig zijn van testapparaten, hebben deze geen invloed op uw crashstatistieken.

Testapparaten zonder problemen bekijken

U kunt onderaan het tabblad Stabiliteit de tabel Testapparaten zonder problemen bekijken voor informatie over tests waarbij geen problemen zijn gevonden.

In elke rij staat de naam van het testapparaat, de Android-versie van dit apparaat en een icoon dat aangeeft of uw app problemen heeft ondervonden tijdens het testen.

Stabiliteit: Android-compatibiliteit

Als uw app een of meer interfaces gebruikt die niet voorkomen in de openbare Android-SDK (vaak 'niet-ondersteunde' of 'niet-SDK-interfaces' genoemd), worden er fouten en waarschuwingen weergegeven op de tabbladen Overzicht en Stabiliteit van uw pre-lanceringsrapport.

Afzonderlijke problemen bekijken

Als u de gebruikte niet-ondersteunde interfaces wilt identificeren, klikt u op de links 'Problemen bekijken' naast de fouten en waarschuwingen met betrekking tot compatibiliteit van besturingssystemen in uw pre-lanceringsrapport. Als u wilt zien waar een bepaalde interface is aangeroepen in uw app, klikt u op de pijl-omlaag ernaast om stacktraces te bekijken. Eén interface kan meerdere keren worden aangeroepen in één test.

Niet-ondersteunde interfaces worden ingedeeld op ernst. Als u stabiliteitsproblemen wilt voorkomen, kunt u het beste geen gebruik meer maken van niet-ondersteunde interfaces. U kunt de categorieën echter gebruiken om te bepalen welke problemen het eerst moeten worden aangepakt.

Dit is de voorgestelde prioriteitsvolgorde:

1. Beperkt: Interfaces die niet correct werken in sommige of alle versies van Android.
  2. Niet ondersteund, maar wordt binnenkort beperkt: Interfaces waarvan niet kan worden gegarandeerd dat ze correct werken en die worden beperkt in een aankomende Android-release.
  3. Niet ondersteund, wordt niet binnenkort beperkt: Interfaces waarvan niet kan worden gegarandeerd dat ze correct werken.

Opmerking: Binnen elke categorie worden de interfaces gerangschikt op frequentie. Zo kunt u mogelijk ook bepalen welke problemen het eerst moeten worden aangepakt.

Prestaties

Voor elk apparaatmodel bevat het overzicht van de prestatietest de volgende statistieken:

• Gemiddelde frames per seconde: De gemiddelde snelheid waarmee frames worden weergegeven.
    • Opmerking: Gegevens over gemiddelde frames per seconde zijn alleen beschikbaar voor tests met gameloops.
  • Gemiddeld CPU-gebruik: Het percentage van het gemiddelde CPU-gebruik door uw app op het specifieke apparaatmodel.
  • Gemiddeld verstuurd door netwerk: Het gemiddelde aantal bytes per seconde dat door uw app is gestuurd via een netwerkverbinding op het specifieke apparaatmodel.
  • Gemiddeld ontvangen door netwerk: Het gemiddelde aantal bytes per seconde dat door uw app is ontvangen via een netwerkverbinding op het specifieke apparaatmodel.
  • Gemiddeld geheugengebruik: Het gemiddelde geheugengebruik in uw app gedurende de geselecteerde periode op het specifieke apparaatmodel.

Opmerking: Via testapparaten met oudere versies van Android kunnen mogelijk geen prestatiegegevens worden gegenereerd.

Afzonderlijke rapporten bekijken

Selecteer elk apparaatmodel om de apparaatspecificaties, prestatiestatistieken en prestaties in de loop van de tijd weer te geven en een screenshot en video van de test te bekijken. U kunt ook een diagram en opname bekijken van elke statistiek gedurende de testperiode.

Zo kunt u het CPU-percentage van uw app bekijken terwijl de test wordt uitgevoerd. Als u een CPU-piek ziet, kunt u de door de crawler uitgevoerde actie rond die tijd bekijken om het probleem op te lossen.

De beschikbaarheid van deze gegevens kan verschillen.

Toegankelijkheid

Elk overzicht van een toegankelijkheidstest bevat het aantal toegankelijkheidsfouten, waarschuwingen en kleine problemen die tijdens het testen zijn aangetroffen, onderverdeeld in de volgende categorieën:

• Contentlabels: Elementen in uw app die onjuist zijn gelabeld voor schermlezers.
  • Tikdoelgrootte: Elementen in uw app die niet voldoen aan de aanbevolen tikdoelgrootte.
  • Implementatie: Opmaakproblemen die uw app moeilijk te gebruiken maken voor gebruikers met een motorische beperking.
  • Laag contrast: Problemen met laag contrast in uw app.

Rapporten weergeven op categorie

Onder het overzicht, bovenaan het tabblad Toegankelijkheid kunt u categoriegedeelten zien met schermclusters die aangeven waar toegankelijkheidsproblemen zijn gevonden in uw app.

• Als er fouten zijn gevonden, ziet u een rood icoon.
  • Als er waarschuwingen zijn gevonden, ziet u een geel icoon.
  • Als er alleen kleine problemen zijn gevonden, ziet u een blauw icoon.
  • Als er geen problemen zijn geïdentificeerd, ziet u een groen vinkje.

Afzonderlijke problemen bekijken

U kunt een schermcluster selecteren om bijvoorbeeld screenshots met bijbehorende apparaatmodelnamen, besturingssystemen, schermafmetingen, schermdichtheden en talen te bekijken, samen met een aanbeveling.

De toegankelijkheid van uw app verbeteren

Screenshots

In het testoverzicht van uw screenshots ziet u:

• Afbeeldingen die laten zien hoe uw app op verschillende testapparaten in verschillende talen wordt weergegeven.
  • Metadata over de geteste apparaten (waaronder de modelnaam, Android-versie, taal, schermresolutie en DPI).
  • Het aantal apparaten met screenshots.
  • Het aantal apparaten dat niet kon worden getest met uw APK of app-bundel:
    • Apparaten niet beschikbaar: Uw APK of app-bundel werkt met deze apparaten, maar er was een probleem bij het testen. Als er bij uw test apparaten niet beschikbaar waren, is het mogelijk verstandig om een nieuwe APK of app-bundel te uploaden en opnieuw te testen.
    • Apparaten die niet compatibel zijn: Uw APK of app-bundel werkt niet met bepaalde testapparaten. Als u opnieuw test, ontvangt u geen resultaten voor incompatibele apparaten.

Opmerking: Als u een test uitvoert met demoloops, ziet u geen gegevens op het tabblad Screenshots.

Manieren om screenshots te bekijken

U kunt testresultaten van screenshots indelen met de optie Groeperen op rechtsboven in het tabblad Screenshots. U kunt screenshots op twee manieren groeperen:

• Schermclusters: Selecteer Schermclusters om te bekijken hoe vergelijkbare screenshots op verschillende apparaten worden weergegeven. Met deze weergave groepeert het pre-lanceringsrapport afbeeldingen op basis van de elementen of widgets op een scherm. Schermclusters is standaard geselecteerd.
  • Apparaten: Selecteer Apparaten om alle screenshots te bekijken die horen bij een specifiek apparaat. Met deze weergave kunt u screenshots bekijken in de chronologische volgorde waarin ze zijn gemaakt tijdens een test.

U kunt een screenshot selecteren om de apparaatspecificaties en aanvullende informatie te bekijken.

Taalvoorkeuren

Als u screenshots van specifieke talen wilt bekijken, kunt u taalvoorkeuren instellen op het tabblad Instellingen.

Veiligheid en vertrouwen

Elk testoverzicht bevat de naam en de beschrijving van eventuele beveiligingsproblemen die in uw APK of app-bundel zijn gevonden.

Opmerking: We raden u aan actie te ondernemen tegen vermelde beveiligingsproblemen voordat u uw APK of app-bundel publiceert voor productie.

Een aangepaste test maken met Firebase Test Lab

Als u meer gespecialiseerde tests nodig heeft voor uw app of game, kunt u overwegen Firebase Test Lab te gebruiken. Nadat u uw Firebase-project heeft gemaakt, kunt u uw apparaattype kiezen uit veel meer apparaten en testmethoden om aangepaste tests te maken. U kunt de aangepaste test daarna uitvoeren en de resultaten bekijken in de Firebase-console. De eerste vijf tot vijftien tests die u per dag uitvoert, zijn gratis.