Julkaisua edeltävän raportin tulkitseminen

Tämä artikkeli auttaa tulkitsemaan julkaisua edeltävän raportin tuloksia sisältäen yleiskatsauksen raportista ilmenevistä virheistä, varoituksista ja ongelmista. Jos haluat tietää, miten julkaisua edeltävä raportti otetaan käyttöön ja suoritetaan, siirry artikkeliin Ongelmien löytäminen julkaisua edeltävän raportin avulla.

Kun julkaisua edeltävä raportti on saatavilla, voit katsoa testin yhteenvedon, jossa ilmoitetaan testauksen aikana löytyneiden virheiden, varoitusten ja pienten ongelmien määrä ongelmatyypeittäin. Näet myös sovelluksen testituloksiin perustuvan suosituksen.

Huom. Vaikka julkaisua edeltävä raportti on käytännöllinen ja tehokas työkalu, jonka avulla voit parantaa sovellustasi, Google ei takaa testien löytävän kaikkia ongelmia. Jotta tuloksesi olisivat mahdollisimman kattavia ja relevantteja sinulle, tarkista ja päivitä julkaisua edeltävän raportin asetukset.

Julkaisua edeltävän raportin yleiskatsaus

Julkaisua edeltävän raportin yleiskatsaus ‑sivulla on yhteenveto testauksen aikana löytyneistä yksilöllisistä virheistä, varoituksista ja pienistä ongelmista jaoteltuna neljään kategoriaan: vakaus, tehokkuus, esteettömyys sekä tietoturva ja luottamus. Kategoriat on kuvailtu tarkemmin alla.

Näet myös niiden laitteiden määrän, joilla sovelluksesi testattiin, ja testituloksista riippuen saatat myös nähdä tietoja ja suosituksia, joiden avulla voit parantaa sovellusta.

Tässä on esimerkkejä testauksen aikana löytyvistä ongelmista:

• Virheet: Sisältää kaatumiset, ANR:t, viallisten kirjastojen käytön ja ei-tuettujen ja rajoitettujen APIen käytön.
  • Varoitukset: Sisältää hitaat käynnistys- ja latautumisajat, kirjautumis- tai indeksointiongelmat, muistiongelmat sekä ei-tuettujen ja toistaiseksi rajoittamattomien APIen käytön.
  • Pienet ongelmat: Sisältää puuttuvat sisältötunnisteet, värikontrastiin liittyvät ongelmat, kosketusalueiden pienen koon ja käyttöönotto-ongelmat.

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Julkaisua edeltävän raportin tiedot

Vakaus

Vakaus-välilehden jokaisessa osiossa näkyy tiedot testauksen aikana löytyneistä ongelmista.

• Ongelman tyyppi ja kuvake:
    • Punainen merkitsee virhettä
    • Keltainen merkitsee varoitusta
    • Vihreä merkitsee, että testauksessa ei löytynyt ongelmia
  • Laitteiden määrä, joilla ongelma havaittiin
  • Ongelmaan liittyvä jäljityslista
  • Asiaankuuluva sovellusliittymä (tarvittaessa)
  • Ongelman havaitsemiskertojen määrä testauksen aikana (tarvittaessa)

Valitsemalla kunkin ongelman vierestä Näytä lisää näet yksityiskohtaisia tietoja ongelmasta, kuten laitteen nimen, näytön koon, Android-version, RAM-muistin, sovelluksen binaarikäyttöliittymän ja kieli- ja maa-asetuksen. Valitsemalla kunkin laitemallin näet laitteen tiedot, testauksen aikana otetun kuvakaappauksen ja videon, demosilmukan tulokset sekä ongelmien jäljityslistan (jonka voit myös ladata). Huomaa, että näiden tietojen saatavuus voi vaihdella.

Huom. Koska julkaisua edeltävän raportin luonnin aikana löytyneet kaatumiset ovat peräisin testilaitteista, ne eivät vaikuta kaatumistilastoihin.

Ongelmattomien testilaitteiden katselu

Vakaus-välilehden alaosasta näet Testilaitteet, joilla ei ollut ongelmia ‑taulukon. Siinä näkyy tiedot testeistä, joissa ei ilmennyt ongelmia.

Näet kullakin rivillä testilaitteen nimen, sen Android-version ja kuvakkeen, joka kertoo mahdollisista testauksessa ilmenneistä ongelmista.

Vakaus: Android-yhteensopivuus

Jos sovellus käyttää yhtä tai useampaa julkisen Android-SDK:n ulkopuolista käyttöliittymää (yleensä ei-tuetut tai muut kuin SDK-käyttöliittymät), julkaisua edeltävän raportin Yleiskatsaus- ja Vakaus-välilehdillä näkyy luettelo virheistä ja varoituksista.

Yksittäisten ongelmien katselu

Voit tunnistaa käytössä olevat ei-tuetut käyttöliittymä klikkaamalla Näytä ongelmat julkaisua edeltävässä raportissa olevien käyttöjärjestelmän yhteensopivuusvirheiden ja ‑varoitusten vierestä. Jos haluat nähdä, kutsuttiinko sovelluksesta tiettyä käyttöliittymää, klikkaa sen vierestä alanuolta nähdäksesi ongelmien jäljityslistan. Yhtä käyttöliittymää voidaan kutsua useita kertoja yhden testin aikana.

Käyttöliittymät, joita ei tueta, luokitellaan vakavuuden mukaan. Vakausongelmien välttämiseksi sinun kannattaa lopettaa näiden käyttöliittymien käyttö kokonaan, mutta luokittelun avulla voit käsitellä ongelmat tärkeysjärjestyksessä.

Suunniteltu tärkeysjärjestys on tämä:

1. Rajoitettu: Käyttöliittymät, jotka eivät toimi ainakaan joillain Android-versioilla
  2. Ei tuettu, rajoitetaan pian: Käyttöliittymät, jotka eivät välttämättä toimi ja joita on rajoitettu tulevassa Android-julkaisussa
  3. Ei tuettu, ei toistaiseksi tiedossa: Käyttöliittymät, jotka eivät välttämättä toimi

Huom. Käyttöliittymät luetellaan kategorian sisällä ongelmien yleisyysjärjestyksessä, jotta sinun on helpompi löytää priorisoitavat ongelmat.

Tehokkuus

Kunkin laitemallin tehokkuustestin yhteenvedossa näytetään seuraavat tiedot:

Huom. Vanhempia Android-versioita käyttävät testilaitteet eivät välttämättä pysty tuottamaan tehokkuustietoja.

Yksittäisten raporttien katselu

Valitsemalla kunkin laitemallin näet laitteen tiedot, tehokkuustilastot, tehokkuuden ajan mittaan sekä testauksen aikana otetun kuvakaappauksen ja videon. Näet myös kaavion ja tallenteen kustakin muuttujasta koko testin kestoajalta.

Voit esimerkiksi tarkastella sovelluksesi CPU-prosenttia testin edetessä. Jos havaitset CPU-piikin, tarkista toiminto, jonka indeksointirobotti suoritti kyseisellä hetkellä ongelman ratkaisemiseksi.

Huomaa, että näiden tietojen saatavuus voi vaihdella.

Esteettömyys

Esteettömyystestin yhteenvedoissa on ilmoitettu testauksen aikana löytyneiden virheiden, varoitusten ja pienten ongelmien määrä seuraaviin kategorioihin eriteltynä:

• Sisältötunniste: Sovelluksesi elementit, joita ei ole merkitty oikein näytönlukuohjelmia varten
  • Kosketusalueen koko: Sovelluksesi elementit, jotka eivät vastaa suositeltua kosketusalueen kokoa
  • Käyttöönotto: Asetteluongelmat, jotka voivat aiheuttaa ongelmia sovelluksen käytössä motorisesti rajoitteisille henkilöille
  • Pieni kontrasti: Pienen kontrastin väriongelmat sovelluksessa

Raporttien katselu luokittain

Vierittämällä Esteettömyys-välilehden yläosassa olevan yhteenvedon alapuolelle voit katsella luokiteltuja osioita, joissa on näyttöryhmät ja erittelyt siitä, missä sovelluksen osassa esteettömyysongelmat ilmenivät.

• Punainen kuvake tarkoittaa ongelmia.
  • Keltainen kuvake tarkoittaa varoituksia.
  • Sininen kuvake tarkoittaa vain pieniä ongelmia.
  • Vihreä valintamerkki tarkoittaa, ettei ongelmia ilmennyt.

Yksittäisten ongelmien katselu

Kun valitset jonkin näyttöryhmän, näet kuvakaappauksista esimerkkejä, jotka sisältävät vastaavat laitemallien nimet, käyttöjärjestelmät, näyttöjen koot, näyttöjen tiheydet ja kielet sekä suositukset.

Sovelluksen esteettömyyden parantaminen

Kuvakaappaukset

Kuvakaappausten testiyhteenveto sisältää

• kuvia sovelluksen ulkoasusta erilaisilla testilaitteilla ja kielivalinnoilla
  • testattujen laitteiden sisällönkuvaustietoja (esimerkiksi mallin nimi, Android-versio, kieli, näytön resoluutio ja tarkkuus DPI-muodossa)
  • sellaisten laitteiden lukumäärän, joista on kuvakaappauksia
  • sellaisten laitteiden lukumäärän, joita ei voitu testata Android App Bundle ‐tiedoston kanssa:
    • Käyttämättömissä olevat laitteet: sovelluspaketti on yhteensopiva näiden laitteiden kanssa, mutta testaus epäonnistui. Jos testissä havaittiin laitteita, jotka eivät olleet saatavilla, yritä lähettää toinen sovelluspaketti ja suorittaa uusi testi.
    • Yhteensopimattomat laitteet: sovelluspaketti ei ole yhteensopiva kaikkien testilaitteiden kanssa. Uuden testin tuloksissa ei näytetä yhteensopimattomien laitteiden tietoja.

Huom. Jos olet suorittamassa testiä demosilmukoilla, et näe dataa Kuvakaappaukset-välilehdellä.

Kuvakaappausten katselutavat

Voit ryhmitellä kuvakaappausten testitulokset Ryhmittelyperuste-valitsimella, joka on Kuvakaappaukset-välilehden oikeassa yläreunassa. Kuvakaappaukset voi ryhmitellä kahdella tavalla:

• Näyttöryhmät: Valitsemalla Näyttöryhmät näet vastaavia kuvakaappauksia eri laitteilla. Julkaisua edeltävä raportti ryhmittelee kuvia näytöllä näkyvien elementtien tai widgetien mukaan. Näyttöryhmät on oletuksena valittuna.
  • Laitteet: Valitsemalla Laitteet näet kaikki tiettyyn laitteeseen liittyvät kuvakaappaukset. Näet kuvakaappaukset siinä järjestyksessä, missä ne otettiin testauksen aikana.

Valitsemalla kuvakaappauksen näet laitteen tiedot ja lisätiedot

Kieliasetukset

Voit tarkastella tiettyjen kielten kuvakaappauksia määrittämällä kieliasetukset Asetukset-välilehdellä.

Tietoturva ja luottamus

Testin yhteenvedoissa on myös sovelluspaketista löytyneiden tietoturvahaavoittuvuuksien nimet ja kuvaukset.

Huom. Suosittelemme kaikkien luettelon tietoturvahaavoittuvuuksien korjaamista ennen sovelluspaketin julkaisemista tuotantoon.

Muokatun testin luominen Firebase Test Labilla

Jos sovelluksesi tai pelisi vaatii lisää erityistestausta, voit harkita Firebase Test Labin käyttöä. Kun olet luonut Firebase-projektin, voit valita laitetyypin useiden laitteiden joukosta sekä testimenetelmän, jolla voit luoda muokattuja testejä. Tämän jälkeen voit suorittaa muokatun testin ja katsella testituloksia Firebase-konsolissa. Ensimmäiset 5–15 testiä päivässä ovat maksuttomia.

Lisää aiheesta

• Lue Play Academysta siitä, miten ongelmia voi tunnistaa julkaisua edeltävän raportin avulla.