Forstå testrapporten før lancering

Denne artikel hjælper dig med at forstå resultaterne fra testrapporten før lancering ved at give en oversigt over de fejl, advarsler eller problemer, som din rapport kan identificere. Hvis du vil vide, hvordan du konfigurerer og kører en testrapport før lancering, kan du gå til Brug en testrapport før lancering til at identificere problemer.

Når din testrapport før lancering er tilgængelig, kan du se en testoversigt, der omfatter antallet af de fejl, advarsler og mindre problemer, der blev fundet under testen. Disse kategoriseres efter problemtype. Der vises også en anbefaling på baggrund af testresultaterne for din app.

Bemærk! Selvom testrapporten før lancering er et nyttigt og effektivt værktøj, der kan hjælpe dig med at forbedre din app, kan Google ikke garantere, at testene identificerer alle problemer. Gennemgå og opdater dine indstillinger for testrapporten før lancering for at sikre, at dine resultater er så omfattende og relevante for dig som muligt.

Oversigten over testrapporten før lancering

Siden Testrapport før lancering: Oversigt har en oversigt over de unikke fejl, advarsler og mindre problemer, der blev registreret under testen. Disse er grupperet i fire kategorier: Stabilitet, Ydeevne, Hjælpefunktioner og Sikkerhed og tillid. Du kan læse mere om disse kategorier nedenfor.

Du kan også se det antal enheder, din app blev testet på, og – afhængigt af testresultaterne – få indsigt og anbefalinger, der kan hjælpe dig med at forbedre din app.

Nedenfor er nogle eksempler på de problemer, der registreres under testen:

• Fejl: Omfatter nedbrud, ANR-fejl, brugen af defekte biblioteker og brugen af ikke-understøttede API'er, som er blevet begrænset.
  • Advarsler: Omfatter langsom opstart og indlæsning, problemer med login eller crawl, hukommelsesproblemer og brugen af ikke-understøttede API'er, som ikke er blevet begrænset endnu.
  • Mindre problemer: Omfatter manglende indholdsetiketter, problemer med farvekontraster, små berøringselementer og implementeringsproblemer.

Skjul alle Udvid alle

Oplysninger om testrapporten før lancering

Stabilitet

Hvert afsnit på fanen Stabilitet beskriver de problemer, der blev registreret under testen, og disse kan omfatte:

• Problemtypen og ikonet:
    • Rød indikerer en fejl
    • Gul indikerer en advarsel
    • Grøn indikerer, at testen ikke registrerede nogen problemer
  • Antallet af enheder, hvor problemet blev registreret
  • Den staksporing, der tilhører problemet
  • Den relevante API (hvis det er relevant)
  • Det antal gange, problemet blev registreret under testen (hvis det er relevant)

Ud for hvert problem kan du vælge Vis mere for at se detaljerede oplysninger om problemet som f.eks. enhedens navn, skærmstørrelse, Android-version, RAM, binære appgrænseflade (ABI, Application Binary Interface) og landestandard. Du kan vælge hver enhedsmodel for at se enhedsspecifikationerne, et screenshot og en video fra testen, demoloopets resultat og staksporinger (som du også kan downloade). Vær opmærksom på, at tilgængeligheden af disse data kan variere.

Bemærk! Da de nedbrud, der registreres i forbindelse med generering af en testrapport før lancering, kommer fra testenheder, påvirker de ikke din nedbrudsstatistik.

Se testenheder uden problemer

Nederst på fanen Stabilitet kan du se tabellen Testenheder uden problemer for at se oplysninger om de tests, hvor der ikke blev registreret nogen problemer.

I hver række kan du se navnet på testenheden, enhedens Android-version og et ikon, der viser, om testen registrerede nogen problemer med din app.

Stabilitet: Android-kompatibilitet

Hvis din app anvender én eller flere grænseflader, som ikke findes i det offentlige Android SDK (ofte kaldet "ikke-understøttede" eller "ikke-SDK-grænseflader"), får du vist fejl og advarsler, der er angivet på fanerne Oversigt og Stabilitet i din testrapport før lancering.

Se individuelle problemer

Du kan identificere, hvilke ikke-understøttede grænseflader der anvendes, ved at klikke på linkene Vis problemer ud for fejl og advarsler i forbindelse med "OS-kompatibilitet" i din testrapport før lancering. Hvis du vil se, hvor en given grænseflade blev kaldt i din app, skal du klikke på pil ned ud for grænsefladen for at se staksporinger. En enkelt grænseflade kan kaldes flere gange i en enkelt test.

Ikke-understøttede grænseflader kategoriseres efter alvorlighed. Hvis du vil undgå stabilitetsproblemer, er det bedst at stoppe helt med at bruge ikke-understøttede grænseflader, men du kan bruge kategorierne som en hjælp til at prioritere, hvilke problemer der skal løses først.

Her er den foreslåede rækkefølge for prioritering:

1. Begrænset: Grænseflader, der oplever nedbrud i nogle eller alle versioner af Android.
  2. Ikke-understøttet, men med kommende begrænsning: Grænseflader, der ikke kan garanteres at opføre sig korrekt, og som begrænses i en kommende version.
  3. Ikke-understøttet uden kommende begrænsning: Grænseflader, der ikke kan garanteres at opføre sig korrekt.

Bemærk! Inden for hver kategori sorteres grænsefladerne efter hyppighed. Dette kan hjælpe dig med at prioritere, hvilke problemer du skal løse først.

Ydeevne

Til hver enhedsmodel omfatter testoversigten for ydeevne følgende metrics:

• Gennemsnitligt antal billeder pr. sekund: Den gennemsnitlige visningshastighed for billeder.
    • Bemærk! Dataene for det gennemsnitlige antal billeder pr. sekund er kun tilgængelige for tests, der anvender spil-loops.
  • Gennemsnitligt CPU-forbrug: Procentdelen af det gennemsnitlige CPU-forbrug for din app på den konkrete enhedsmodel.
  • Gennemsnitlig sendt mængde via netværk: Det gennemsnitlige antal bytes pr. sekund, der sendes af din app via en netværksforbindelse på den konkrete enhedsmodel.
  • Gennemsnitlig modtaget mængde via netværk: Det gennemsnitlige antal bytes pr. sekund, der modtages af din app via en netværksforbindelse på den konkrete enhedsmodel.
  • Gennemsnitlig hukommelse: Gennemsnitlig hukommelse, der bruges i din app i løbet af det valgte tidsrum på den konkrete enhedsmodel.

Bemærk! Testenheder, der kører ældre versioner af Android, kan muligvis ikke generere data om ydeevnen.

Se individuelle rapporter

Vælg hver enhedsmodel for at se enhedsspecifikationer, statistik for ydeevne, ydeevne over tid og et screenshot og en video fra testen. Du kan også se en graf og en optagelse af hver metric, der er angivet over tid i løbet af testen.

Du kan f.eks. se din apps procentvise CPU-forbrug, mens testen kører. Hvis du bemærker en stigning i CPU-forbruget, kan du gennemgå crawlerens handling for at finde og løse problemet.

Bemærk! Tilgængeligheden af disse oplysninger kan variere.

Hjælpefunktioner

Hver hjælpefunktionstest viser det antal af fejl, advarsler og mindre problemer, der registreres under testen af hjælpefunktioner. Disse er opdelt i følgende kategorier:

• Indholdsetiketter: De elementer i din app, der ikke er etiketteret korrekt til skærmlæsere.
  • Berøringselementers størrelse: De elementer i din app, der ikke overholder anbefalingerne for berøringselementers størrelse.
  • Implementering: De layoutproblemer, som kan gøre din app svær at bruge for personer med nedsat motorisk funktion.
  • Lav kontrast: De problemer med lav kontrastfarve, der blev registreret i din app.

Se rapporter efter kategori

Du kan rulle under oversigten øverst på fanen Hjælpefunktioner for at se kategoriserede sektioner med skærmgrupper, der identificerer, hvor der var problemer med hjælpefunktioner i din app.

• Hvis der blev identificeret nogen fejl, vises et rødt ikon.
  • Hvis der blev identificeret nogen advarsler, vises et gult ikon.
  • Hvis der kun blev identificeret mindre problemer, vises et blåt ikon.
  • Hvis der ikke blev identificeret nogen problemer, vises et grønt flueben.

Se individuelle problemer

Du kan vælge en skærmgruppe for at se eksempler på screenshots med tilsvarende enhedsmodelnavne, operativsystemer, skærmstørrelser, skærmtætheder og sprog samt en anbefaling.

Få forbedrede hjælpefunktioner i appen

Screenshots

I oversigten over screenshots fra testen kan du se:

• Billeder, der viser, hvordan din app ser ud på forskellige testenheder og forskellige sprog.
  • Metadata om de testede enheder (bl.a. modelnavn, Android-version, sprog, skærmopløsning og DPI).
  • Antallet af enheder med screenshots.
  • Antallet af enheder, der ikke kunne testes med din Android App Bundle:
    • Enhederne er ikke tilgængelige: Din app-pakke er kompatibel med disse enheder, men der opstod et problem under testen. Hvis din test havde utilgængelige enheder, kan det være en god idé at uploade en anden app-pakke og teste igen.
    • Enhederne er ikke kompatible: Din app-pakke er ikke kompatibel med visse testenheder. Hvis du tester igen, modtager du ikke nogen resultater for enheder, der ikke er kompatible.

Bemærk! Hvis du kører en test ved hjælp af demoloops, vises der ikke nogen data på fanen Screenshots.

Sådan ser du screenshots

Du kan gruppere screenshots over testresultaterne ved hjælp af vælgeren Gruppér efter øverst til højre på fanen Screenshots. Du kan gruppere dine screenshots på to måder:

• Skærmgrupper: Vælg Skærmgrupper for at se, hvordan lignende screenshots vises på forskellige enheder. I denne visning grupperer rapporten til brug før lancering billederne sammen baseret på de elementer eller widgets, der er på en skærm. Skærmgrupper er valgt som standard.
  • Enheder: Vælg Enheder for at se alle de screenshots, der tilhører en bestemt enhed. I denne visning kan du se screenshots, der er taget i kronologisk rækkefølge under en test.

Du kan vælge et screenshot for at se enhedens specifikationer og yderligere oplysninger.

Sprogpræferencer

Hvis du vil se screenshots på bestemte sprog, kan du konfigurere sprogpræferencer på fanen Indstillinger.

Sikkerhed og tillid

Hver testoversigt indeholder navnet på og en beskrivelse af eventuelle sikkerhedshuller, der registreres i din app-pakke.

Bemærk! Vi anbefaler, at du tager hånd om eventuelle sikkerhedshuller, der angives, inden du udgiver din app-pakke til produktion.

Opret en tilpasset test med Firebase Test Lab

Hvis din app eller dit spil kræver yderligere specialiserede tests, kan du overveje at bruge Firebase Test Lab. Når du har oprettet dit Firebase-projekt, kan du vælge din enhedstype blandt mange flere enheder og testmetoder for at oprette tilpassede tests. Du kan derefter køre og se resultaterne for de tilpassede tests i Firebase-konsollen. De første 5-15 tests, du kører pr. dag, er gratis.

Relateret indhold

• Se, hvordan du kan anvende en testrapport før lancering til at identificere problemer i Play-akademiet.