Entendre l'informe de prellançament

Aquest article t'ajuda a entendre els resultats de l'informe de prellançament, ja que proporciona informació general sobre els errors, els advertiments o els problemes que pot posar de manifest. Si vols saber com pots configurar i generar un informe de prellançament, consulta la secció Fer servir un informe de prellançament per identificar problemes.

Quan l'informe de prellançament està disponible, pots veure un resum de les proves que inclou el nombre d'errors, advertiments i problemes menors que s'han trobat durant les proves, classificats segons el tipus de problema. També veuràs una recomanació en funció dels resultats de les proves de l'aplicació.

Nota: tot i que l'informe de prellançament és una eina pràctica i potent que et pot ajudar a millorar l'aplicació, Google no pot garantir que les proves detectin tots els problemes. Per assegurar-te que els resultats siguin tan complets i rellevants com sigui possible, revisa i actualitza la configuració de l'informe de prellançament.

Informació general sobre l'informe de prellançament

La pàgina Informació general sobre l'informe de prellançament proporciona un resum de tots els errors únics, advertiments i problemes menors que s'han trobat durant les proves, agrupats en quatre categories: estabilitat, rendiment, accessibilitat, i seguretat i confiança. Aquestes categories es descriuen a continuació amb més detall.

També veuràs el nombre de dispositius en què s'ha provat l'aplicació i, en funció dels resultats de les proves, estadístiques i recomanacions que et poden ajudar a millorar-la.

Aquests són alguns exemples de problemes que es troben durant les proves:

• Errors: inclouen bloquejos, ANR, ús de biblioteques defectuoses i d'API no admeses que s'han restringit.
  • Advertiments: inclouen temps d'inici i de càrrega lents, problemes d'inici de sessió, de rastreig o de memòria i ús d'API no admeses que encara no s'han restringit.
  • Problemes menors: inclouen falta d'etiquetes de contingut, problemes amb el contrast de color, objectius tàctils petits i problemes d'implementació.

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Detalls de l'informe de prellançament

Estabilitat

En cada secció de la pestanya Estabilitat es detallen els problemes que s'han trobat durant les proves, com ara:

• El tipus de problema i la icona:
    • El vermell indica un error.
    • El groc indica un advertiment.
    • El verd indica que les proves no han detectat cap problema.
  • El nombre de dispositius en què s'ha detectat el problema.
  • La traça de la pila associada amb el problema.
  • L'API pertinent (si escau).
  • El nombre de vegades que s'ha detectat el problema en fer les proves (si escau).

Al costat de cada problema, pots seleccionar Mostra'n més per obtenir detalls granulars sobre el problema, com ara el nom del dispositiu, la mida de la pantalla, la versió d'Android, la RAM, la interfície binària de l'aplicació (ABI) i la configuració regional. Pots seleccionar cada model de dispositiu per veure'n les especificacions, una captura de pantalla i un vídeo de les proves, el resultat del bucle de demostració i les traces de la pila (que també pots baixar). Tingues en compte que la disponibilitat d'aquests detalls pot variar.

Nota: com que els bloquejos detectats mentre es genera un informe de prellançament provenen de dispositius de prova, no afecten les teves estadístiques de bloquejos.

Veure els dispositius de prova sense problemes

A la part inferior de la pestanya Estabilitat, pots consultar la taula Dispositius de prova sense problemes per veure informació sobre les proves en què no s'ha detectat cap problema.

Veuràs a cada fila el nom del dispositiu de prova, la versió d'Android i una icona que indica si l'aplicació ha tingut algun problema durant les proves.

Estabilitat: compatibilitat amb Android

Si a l'aplicació s'utilitzen una o diverses interfícies que no es troben a l'SDK d'Android públic (sovint anomenades interfícies no admeses o que no pertanyen a l'SDK), veuràs errors i advertiments a les pestanyes Visió general i Estabilitat de l'informe de prellançament.

Veure problemes concrets

Per identificar les interfícies no admeses que s'utilitzen, fes clic als enllaços Mostra els problemes, que es troben al costat dels errors i dels advertiments de "Compatibilitat de sistema operatiu" a l'informe de prellançament. Per veure en quin lloc de l'aplicació s'ha cridat una interfície determinada, fes clic a la fletxa avall que hi ha al costat per consultar les traces de la pila. És possible que una sola interfície es cridi diverses vegades en una sola prova.

Les interfícies no admeses es categoritzen per prioritat. Per evitar problemes d'estabilitat, és millor deixar d'utilitzar del tot les interfícies no admeses, però pots fer servir les categories per prioritzar quins problemes s'han de tractar primer.

A continuació s'indica l'ordre de prioritat suggerit:

1. Restringides: interfícies que no respondran correctament en algunes o en totes les versions d'Android.
  2. No admeses, però amb una restricció imminent: interfícies sense garantia d'un funcionament correcte que es restringiran en una versió posterior d'Android.
  3. No admeses i sense cap restricció imminent: interfícies sense garantia d'un funcionament correcte.

Nota: en cada categoria, les interfícies s'ordenen per freqüència, cosa que també et pot ajudar a determinar quins problemes s'han de tractar primer.

Rendiment

Per a cada model de dispositiu, el resum de la prova de rendiment inclou les mètriques següents:

• Mitjana de fotogrames per segon: freqüència mitjana amb què es mostren els fotogrames.
    • Nota: les dades sobre la mitjana de fotogrames per segon només estan disponibles per a les proves en què s'utilitzin bucles de joc.
  • Mitjana d'ús de la CPU: percentatge de la mitjana d'ús de la CPU per part de l'aplicació al model de dispositiu especificat.
  • Mitjana de dades enviades a través de la xarxa: mitjana de bytes per segon enviats per l'aplicació a través d'una connexió a la xarxa al model de dispositiu especificat.
  • Mitjana de dades rebudes a través de la xarxa: mitjana de bytes per segon rebuts per l'aplicació a través d'una connexió a la xarxa al model de dispositiu especificat.
  • Mitjana de memòria: ús mitjà de la memòria a l'aplicació durant el període de temps seleccionat al model de dispositiu especificat.

Nota: és possible que els dispositius de prova que utilitzin una versió anterior d'Android no puguin generar dades de rendiment.

Veure informes concrets

Selecciona cada model de dispositiu per veure'n les especificacions, les estadístiques de rendiment i el rendiment al llarg del temps i per veure una captura de pantalla i un vídeo de les proves. També pots veure un gràfic i el registre de cada mètrica representada al llarg del temps durant tota la prova.

Per exemple, pots veure el percentatge de CPU de l'aplicació a mesura que la prova avança. Si observes un increment de CPU, revisa l'acció que el rastrejador ha dut a terme en aquell moment per ajudar a resoldre el problema.

Tingues en compte que la disponibilitat d'aquests detalls pot variar.

Accessibilitat

Cada resum de la prova d'accessibilitat inclou el nombre d'errors, advertiments i problemes menors d'accessibilitat que s'han trobat durant les proves, separats en les categories següents:

• Etiquetatge de contingut: elements de l'aplicació que no estan etiquetats correctament per als lectors de pantalla.
  • Mida de l'objectiu tàctil: elements de l'aplicació que no tenen la mida recomanada per als objectius tàctils.
  • Implementació: problemes de disseny que poden fer que els usuaris amb discapacitats motores tinguin dificultats per utilitzar-la.
  • Contrast baix: problemes relacionats amb colors de poc contrast a l'aplicació.

Veure els informes per categoria

Pots desplaçar-te cap a sota del resum de la part superior de la pestanya Accessibilitat per veure les seccions per categoria, amb agrupacions de pantalles que identifiquen en quins llocs de l'aplicació s'han trobat problemes d'accessibilitat.

• Si s'ha detectat algun error, es mostra una icona vermella.
  • Si s'ha detectat algun advertiment, es mostra una icona groga.
  • Si només s'han detectat problemes menors, es mostra una icona blava.
  • Si no s'ha detectat cap problema, es mostra una marca de verificació verda.

Veure problemes concrets

Pots seleccionar un clúster de pantalles per veure exemples de captures de pantalla amb els corresponents noms de model de dispositiu, sistemes operatius, mides de pantalla, densitats de pantalla i idiomes, juntament amb una recomanació.

Millorar l'accessibilitat de l'aplicació

Captures de pantalla

El resum de la prova de captures de pantalla inclou el següent:

• Imatges que mostren l'aspecte de l'aplicació als dispositius de prova en diversos idiomes.
  • Metadades sobre els dispositius que s'han provat (com ara el nom del model, la versió d'Android, l'idioma, la resolució de pantalla i els ppp).
  • El nombre de dispositius amb captures de pantalla.
  • El nombre de dispositius que no s'han pogut provar amb l'Android App Bundle:
    • Dispositius no disponibles: l'app bundle és compatible amb aquests dispositius, però s'ha produït un problema durant la prova. Si la prova incloïa algun dispositiu no disponible, et recomanem que pengis un altre app bundle i que la repeteixis.
    • Dispositius no compatibles: l'app bundle no és compatible amb alguns dispositius de la prova. Encara que repeteixis la prova, no rebràs resultats de cap dispositiu no compatible.

Nota: si fas una prova utilitzant bucles de demostració, no veuràs cap dada a la pestanya Captures de pantalla.

Maneres de veure les captures de pantalla

Pots agrupar els resultats de la prova de captures de pantalla amb el selector Agrupa per situat a prop de la part superior dreta de la pestanya Captures de pantalla. Hi ha dues maneres d'agrupar les captures de pantalla:

• Agrupacions de pantalles: selecciona Agrupacions de pantalles per comparar l'aspecte de les captures de pantalla en diferents dispositius. Amb aquesta visualització, l'informe de prellançament agrupa les imatges segons els elements o els widgets de la pantalla. L'opció Agrupacions de pantalles està seleccionada de manera predeterminada.
  • Dispositius: selecciona Dispositius per veure totes les captures de pantalla associades a un dispositiu concret. Amb aquesta visualització, pots veure les captures de pantalla en l'ordre cronològic de la prova.

Pots seleccionar una captura de pantalla per veure les especificacions del dispositiu i informació addicional.

Preferències d'idioma

Per veure captures de pantalla d'idiomes concrets, pots configurar les preferències d'idioma a la pestanya Configuració.

Seguretat i confiança

Cada resum de la prova inclou el nom i la descripció de qualsevol vulnerabilitat de seguretat que s'hagi trobat a l'app bundle.

Nota: et recomanem que prenguis mesures per solucionar qualsevol vulnerabilitat de seguretat detectada abans de publicar l'app bundle a producció.

Crear una prova personalitzada amb Firebase Test Lab

Si l'aplicació o el joc requereixen més proves especialitzades, et recomanem que utilitzis Firebase Test Lab. Un cop creat el projecte de Firebase, pots seleccionar el tipus de dispositiu entre molts més dispositius i mètodes de prova per crear proves personalitzades. A continuació, pots executar la prova personalitzada i veure'n els resultats a la consola de Firebase. Les primeres 5-15 proves diàries que facis són gratuïtes.

Contingut relacionat

• Obtén més informació sobre com pots utilitzar un informe de prellançament per identificar problemes a l'Acadèmia de Play.