Sovelluksen teknisten laatutietojen tarkkailu Android Vitalsilla

Android Vitals ‐tietojen avulla voit ymmärtää ja parantaa sovelluksesi vakautta, suorituskykyä, akun käyttöä ja muita ominaisuuksia.

Sovellusdatan katselutavan valitseminen

Android Vitalsia voi käyttää kahdella tavalla: Play Consolen ja Play Developer Reporting APIn kautta.

API tarjoaa Android Vitals ‐tietojen ohjelmallisen pääsyoikeuden kehittäjille, jotka haluavat integroida Android Vitals ‐datan muihin datajoukkoihin tai lisätä sen työnkulkuihinsa. Saat lisätietoa Android Vitals ‐tietojen käyttämisestä APIlla Google Play Developer Reporting API ‑sivulta.

Näin löydät sovelluksesi Android Vitals ‐datan ja voit katsella sitä Play Consolessa:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Laatu > Android Vitals > Yleiskatsaus.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta ajanjakso, jolta haluat nähdä dataa.

Tärkeää: Jos dataa ei ole saatavilla, se tarkoittaa, että sovelluksellasi ei ole tarpeeksi valittuja suodattimia vastaavia datapisteitä mahdollisten ongelmien havaitsemiseksi.

Sovelluksen Vitals-perustietojen seuranta

Yleiskatsaus-sivun yläreunassa näet dataa sovelluksesi Vitals-perustiedoista. Nämä ovat tärkeimmät tekniset mittarit, jotka vaikuttavat sovelluksesi löydettävyyteen Google Playssa. Vitals-perustiedot sisältävät nämä:

Google Play määrittelee näiden mittareiden haitallisuuskynnykset. Jos sovelluksesi ylittää nämä kynnykset, se on todennäköisesti huonommin löydettävissä Google Playsta. Joissakin tapauksissa sovelluksen tietosivulla voi näkyä varoitus, jolla pyritään vaikuttamaan käyttäjien odotuksiin.

Kriittiset ongelmat ‑kohdasta voit nopeasti nähdä, miten sovellustasi voisi parantaa. Kriittisiä ongelmia on kahdentyyppisiä:

• Haitallisuus: Mittarit, jotka ylittävät haitallisuuskynnyksen
  • Poikkeamat: Merkittävät muutokset datassa (esimerkiksi yhtäkkinen nousu käyttäjien havaitsemassa ANR-prosentissa)

Jos haluat sähköposti-ilmoituksia, siirry kohtaan Asetukset > Ilmoitukset tai valitse Vitals-perustiedot-osion kulmasta Muuta ilmoitusasetuksia (Laatu > Android Vitals > Yhteenveto). Huomaa, että ilmoituksia on tällä hetkellä saatavilla vain poikkeamista.

Kaikkien Vitals-tietojen selaaminen

Yleiskatsaus-sivun keskiosassa voit katsoa kaiken Vitals-datasi laatutekijän mukaan.

Taulukosta näet mittarit nykyiseltä ja aiemmilta ajanjaksoilta. Voit myös verrata sovellustasi muihin Google Playn sovelluksiin.

Yksityiskohtaisten muuttujien katselu

Jos haluat lisätietoja tietystä muuttujasta, valitse sen kohdalta Näytä tiedot (). Seuraavalla näytöllä voit nähdä seuraavat:

• Haitallisuuskynnykset
  • Kategorioiden vertailuarvot
  • Yksityiskohtaiset vertailuarvot
    • Jos haluat muokata omaa vertailuryhmää, valitse sivun ylälaidasta vertailuryhmän kortista Muokkaa vertailuryhmää. Kun olet luonut oman vertailuryhmän, voit verrata sovellustasi muihin valitsemiisi Google Playn sovelluksiin.
  • Mittaritrendi ajan mittaan
Datan analysointi ulottuvuuksien avulla

Jotta tietoja on helpompi järjestää, segmentoida ja analysoida, mittarit eritellään erilaisten ulottuvuuksien mukaan. Kaikki mittarit on eritelty seuraavasti:

• Artefakti: Sovelluksesi versio, jossa ongelma esiintyi
  • Android-versio (SDK): Käyttäjän laitteen Android-käyttöjärjestelmän versio
  • Laitetyyppi: Sovellustasi käyttäneen laitteen tyyppi (esim. puhelin, tabletti, TV, puettava)
  • Laitemalli: Ylätason kuvaus laitteesta, mm. yksilöllinen brändi- ja laitetunniste, esim. "Google oriole". Yhdestä laitemallista voi olla muunnelmia, joissa on eri Android-versio, RAM, tallennustila tai SoC.
  • Maa/alue: Sijainti, jonka käyttäjän laite on ilmoittanut ongelman esiintymishetkellä

Vinkki: Jos haluat nähdä erittelyn tietyn laitteisto- tai ohjelmistotekijän (esimerkiksi laitemallin tai Android-version) mukaan, klikkaa symbolia () taulukosta kohteen vierestä.

Jotkin mittarit eritellään lisäksi näiden perusteella:

• Lepotilan eston nimi: Tagit, jotka on asetettu ohjelmallisesti käytettäessä PowerManager APIa sovelluksessasi
  • Aktivoinnin nimi: Tagit, jotka on asetettu ohjelmallisesti käytettäessä AlarmManager-käyttöliittymää sovelluksessasi
  • ANR-toiminnon nimi: Sen toimintaluokan täydellinen nimi, jossa ANR esiintyi (jos saatavilla)
  • ANR-tyyppi: ANR:n esiintymisaika (esim. suorittaessa palvelua) (jos saatavilla)

Jos haluat nähdä mahdollisia lisätietoja (esimerkiksi erittelyyn liittyviä kaatumis- tai ANR-ryhmiä), valitse kohteen vierestä Näytä tiedot ().

Vinkki: Voit siirtyä samaan kategoriaan kuuluvien mittareiden välillä näytön yläosassa olevan valitsimen avulla ja suodattaa sitten sivua.

Datatyypit ja mittarit

Android Vitals ‐data on saatavilla Play Consolessa edellisiltä 90 päivältä ja Play Developer Reporting APIn kautta kolmen vuoden ajalta.

Dataa kerätään Android-laitteiden ja käyttöjärjestelmäversioiden alajoukosta käyttäjiltä, jotka ovat valinneet käyttö- ja diagnostiikkadatan automaattisen jakamisen. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Android-käyttäjät sallivat datan jakamisen, siirry tilien ohjekeskukseen.

Android Vitals päivitetään joka päivä. Joskus Android 10:tä ja uudempia versioita käyttävien laitteiden data voi olla saatavilla aikaisemmin kuin vanhempia versioita käyttävien laitteiden data. Jos näin käy, näet Android 10:tä ja uudempia versioita käyttävien laitteiden dataa niiltä päiviltä, jolloin vain sitä on saatavilla.

Huom. Android Vitals ‐mittareihin ei lasketa mukaan teknisiä ongelmia, jotka havaitaan sertifioimattomilla laitemalleilla tai muualta kuin Google Playsta asennetuissa sovellusversioissa.

Tiivistä kaikki  Laajenna kaikki

Vakaus

ANR-prosenttimittarit

ANR-prosenttimittarit antavat yleiskuvan sovelluksesi laadusta. Mittarit lasketaan normalisoimalla ANR:iä havainneiden käyttäjien määrä sovelluksen käytön perusteella. Ne ilmoitetaan prosenttiosuutena päivittäisistä aktiivisista käyttäjistä. Päivittäinen aktiivinen käyttäjä on käyttäjä, joka käyttää sovellusta yhden päivän aikana yhdellä laitteella. Jos käyttäjä käyttää sovellustasi useilla laitteilla samana päivänä, kukin laite vaikuttaa aktiivisten käyttäjien määrään kyseisenä päivänä. Jos useat käyttäjät käyttävät samaa laitetta saman päivän aikana, tämä lasketaan yhdeksi aktiiviseksi käyttäjäksi.

ANR-prosenttiin liittyy kolme mittaria:

• Käyttäjän havaitsema ANR-prosentti: Sellaisten päivittäisten aktiivisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka havaitsivat vähintään yhden ANR:n. Käyttäjän havaitsema ANR tarkoittaa ANR:ää, jonka käyttäjä on todennäköisesti havainnut. Tällä hetkellä lasketaan vain ANR:t, joihin liittyy syötteen lähetyksen aikakatkaisu. Tämä mittari on aina matalampi kuin kokonais-ANR-prosentti, koska se normalisoidaan päivittäisen käytön perusteella, mutta siihen ei lasketa kaikkia ANR:iä.
    Käyttäjien havaitsema ANR-prosentti on Vitals-perustieto eli se vaikuttaa sovelluksesi löydettävyyteen Google Playssa. Se on tärkeä, sillä siihen laskettavat ANR:t tapahtuvat aina sovelluksen käytön aikana, mikä aiheuttaa eniten häiriöitä.
  • ANR-prosentti: Niiden päivittäisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka kokivat vähintään yhden ANR:n. Tämä mittari sisältää ANR:iä, joita ei ole luokiteltu käyttäjien havaitsemiksi, mutta emme voi taata, että ne eivät vaikuta käyttäjiin.
  • Useiden ANR:ien prosentti: Niiden päivittäisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka kokivat vähintään kaksi ANR:ää. Tämä mittari auttaa korostamaan ongelmasilmukoita.

Ongelman korjaaminen

ANR-prosenttimittareihin vaikuttavat ANR:t ilmoitetaan Kaatumiset ja ANR:t ‐sivulla. Tällä sivulla voit suodattaa käyttäjän havaitsemia ANR:iä.

Android-kehittäjien sivustolta saat ohjeita ANR:ien diagnosointiin ja korjaamiseen.

Kaatumisprosenttimittarit

Kaatumisprosenttimittarit antavat yleiskuvan sovelluksesi laadusta. Mittarit lasketaan normalisoimalla kaatumisia havainneiden käyttäjien määrä sovelluksen käytön perusteella. Ne ilmoitetaan prosenttiosuutena päivittäisistä käyttäjistä. Päivittäinen käyttäjä on käyttäjä, joka käyttää sovellusta yhden päivän aikana yhdellä laitteella. Jos käyttäjällä on useita laitteita, käyttäjä lasketaan useita kertoja. Jos esimerkiksi kaksi käyttäjää käyttää sovellusta kahtena päivänä (kumpikin yhdellä laitteella), lopputulos on neljä käyttöpäivää.

Kaatumisprosenttiin liittyy kolme mittaria:

• Käyttäjien havaitsema kaatumisprosentti: Niiden päivittäisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka kokivat vähintään yhden kaatumisen. Käyttäjän havaitsema kaatuminen tarkoittaa kaatumista, jonka käyttäjä on todennäköisesti havainnut. Ne voivat olla esimerkiksi kaatumisia, jotka tapahtuvat sovelluksen toiminnan aikana tai etualan palvelussa. Tämä mittari on aina matalampi kuin kokonaiskaatumisprosentti, koska se normalisoidaan päivittäisen käytön perusteella, mutta siihen ei lasketa kaikkia kaatumisia.
    Käyttäjien havaitsema kaatumisprosentti on Vitals-perustieto eli se vaikuttaa sovelluksesi löydettävyyteen Google Playssa. Se on tärkeä, sillä siihen laskettavat kaatumiset tapahtuvat aina sovelluksen käytön aikana, mikä aiheuttaa eniten häiriöitä. Siksi sinun tulee varmistaa, että sovelluksesi ei ylitä mittarin haitallisuuskynnystä.
  • Kaatumisprosentti: Niiden päivittäisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka kokivat vähintään yhden kaatumisen. Tämä mittari sisältää kaatumisia, joita ei ole luokiteltu käyttäjien havaitsemiksi, mutta emme voi taata, että ne eivät vaikuta käyttäjiin.

• Useiden kaatumisten prosentti: Niiden päivittäisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka kokivat vähintään kaksi kaatumista. Tämä mittari auttaa korostamaan ongelmasilmukoita.

Ongelman korjaaminen

Android-kehittäjien sivustolta saat ohjeita kaatumisten diagnosointiin ja korjaamiseen.

Käynnistymis- ja latautumisajat

Käynnistymisaika (aika alkunäkymään)

Käynnistymisaika-sivulla näet, milloin sovelluksesi käynnistyy hitaasti alusta, osittain muistista ja muistista. Käynnistymisajalla mitataan aikaa, joka kuluu sovelluksen käynnistämisestä siihen, että ensimmäiset kehykset näkyvät näytöllä. Tästä käytetään myös nimeä "aika alkunäkymään".

Sovellus ei välttämättä ole valmis käytettäväksi tämän ajan jälkeen. Sovelluksessa voi esimerkiksi olla muita latausnäkymiä.

Lisätietoa datankeruusta

• Käynnistysajat tallennetaan vain, kun käyttäjä käynnistää toiminnon.
    • Esimerkki: Näppäimistösovelluksen käynnistysaika on sama kuin sen kumppanisovelluksen käynnistysaika.
  • Jos sovellus käynnistyy useita kertoja saman päivän aikana samasta järjestelmän tilasta, tallennetaan päivän pisin käynnistysaika.
  • Käynnistysaika tallennetaan, kun sovelluksen ensimmäinen kehys latautuu kokonaan, vaikka se olisi näyttö, jolla käyttäjä ei tee mitään.
    • Esimerkki: Jos sovelluksen käyttö aloitetaan sen aloitusnäytöltä, käynnistysaika on sama kuin aloitusnäytön näyttämiseen tarvittava aika.

Vitals-tiedot

• Käyttökerrat, joihin tämä vaikuttaa: Prosenttiosuus käyttökerroista, joiden aikana käynnistyminen oli hidasta kaikista järjestelmän tiloista:
    • Hidas alusta käynnistyminen: Vähintään 5 sekuntia
    • Hidas osittain muistista käynnistyminen: Vähintään 2 sekuntia
    • Hidas muistista käynnistyminen: Vähintään 1 sekunti
  • Käyttökertojen lukumäärä: Tallennettujen käyttökertojen arvioitu lukumäärä
  • 90./99. prosenttipiste: 10/1 % käyttöpäivistä, joiden aikana käyttäjän sovellus käynnistyi hitaasti

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksen hitaiden käynnistysten määrä on merkittävä, voit etsiä ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Renderöinti

Kaikki renderöinnit

Hitaiden istuntojen määrä (30 tai 20 FPS) [vain pelit]

Miksi tämä on tärkeää?

Hitaat istunnot ‑sivulta saat käsityksen pelisi kuvanopeudesta, joka vaikuttaa siihen, miten sujuvalta peli vaikuttaa käyttäjille.

Sovellusdatan tulkitseminen

Hitaat istunnot ‐sivulla on tietoa sellaisten käyttöpäivien osuudesta, joissa yli 25 % kehyksistä oli hitaampia kuin joko 30 tai 20 FPS, riippuen valitsemastasi vertailuarvosta. Voit myös katsoa istuntojen jakauman pelin kuvanopeuden perusteella. (Istuntotason kuvanopeus mitataan 75. prosenttipisteen perusteella, eli 75 % kehyksistä saavuttaa vähintään tämän kuvanopeuden.)

Useimpien Google Playssa jaeltavien pelien tavoitteena pitäisi olla vähintään 30 FPS:n kuvanopeus. Näin käyttäjät saavat kohtuullisen käyttökokemuksen riippumatta siitä, millaista peliä he pelaavat (joskin jotkut käyttäjät toivovat vähintään 60 FPS:n kuvanopeutta varsinkin kalliimmilla laitteilla). Seuraa hitaiden istuntojen määrää (30 FPS) ja varmista, että saavutat tämän rajan. Muista, että tähän mittariin sisältyvät vain istunnot, joissa yli 25 % kehyksistä ei saavuta 30 FPS:n rajaa, joten sillä on jonkin verran toleranssia kuvanopeuden vaihtelulle.

Vaikka käyttökokemus 30 FPS:n kuvanopeudella katsotaan kohtuulliseksi, joskus tai jonkintyyppisissä peleissä voi olla järkevää tiputtaa se alemmaksi, kun käyttäjät voivat esimerkiksi haluta pelata peliä puhelimilla, jota eivät tue 30 FPS:n kuvanopeutta. Tällaisissa tilanteissa tavoitteena pitäisi silti olla, että 75 % istunnon kehyksistä saavuttaa vähintään 20 FPS:n kuvanopeuden. Seuraa hitaiden istuntojen määrää (20 FPS) ja varmista, että saavutat tämän rajan.

Android Vitals ilmoittaa hitaista istunnoista (30 ja 20 FPS) kullakin laitteella sekä kaikilla laitteilla ja istunnoilla. Kokonaismittarin avulla saat käsityksen käyttökokemuksesta kokonaisuutena, mutta huomioi myös laitekohtaiset tilastot. Ajan myötä Play alkaa ohjata käyttäjiä pois peleistä, jotka eivät saavuta 20 FPS:n kuvanopeutta puhelimilla.

Vitals alkaa seurata kuvanopeutta vasta, kun peli on ollut käynnissä minuutin verran.

Lisätietoa datankeruusta

Hitaat istunnot lasketaan SurfaceFlingeristä kerätyn datan avulla. Tarkemmin sanottuna istunnon kuvanopeus arvioidaan sovelluksen omistamille alustoille piirrettyjen kehysten välistä aikaa mittaamalla, ja se sisältää myös OpenGL:n, Vulkanin ja Android UI ‑työkalupakin renderöimät kehykset. Tämä mittari on tällä hetkellä saatavilla vain peleille.

Hitaiden istuntojen kuvanopeusdata kerätään laitteilta, joiden käyttöjärjestelmä on Android 9 tai uudempi.

Hallintapaneelinäyttö

• Esimerkkikuvanopeus: Pelin kuvanopeus laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 9 tai uudempi, laskettu 75. prosenttipisteen perusteella. Tämä tarkoittaa, että 75 % istunnon kehyksistä saavutti vähintään tämän kuvanopeuden 75 % ajasta.
  • Hitaiden istuntojen määrä ajan mittaan: Aikasarja, jossa näet hitaiden istuntojen prosenttiosuuden.
  • Kuvanopeuden jakautuminen: Histogrammi, jossa näkyy istuntojen kuvanopeus 75. prosenttipisteen perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että 75 % istunnon kehyksistä oli nopeampia kuin kuvanopeus, jolla istunto jaoteltiin.

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksellasi on paljon hitaita istuntoja, voit lukea ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Android UI ‑työkalupakin renderöinti

Jatkuvasti hitaat kehykset [vain sovellukset]

Sovellusdatan tulkitseminen

Jatkuvasti hitaat kehykset ‑sivulla on tietoa sellaisten käyttöpäivien osuudesta, joissa yli 50 % kehyksistä myöhästyi laitteen piirtomääräajasta. Käyttäjien toimien nopeus sovelluksessasi pitäisi olla 60 ruutua sekunnissa ilman yhtään puuttuvaa tai viivästynyttä kehystä.

Lisätietoa datankeruusta

Google kerää tietoa kehysten piirtonopeudesta vain, jos sovellus käyttää piirtämiseen käyttöliittymän työkalupakkia. Suoraan OpenGL:llä tai Vulkanilla renderöityjä kehyksiä ei kerätä.

Hallintapaneelinäyttö

Kun valitset rivin, näet tiedot jaoteltuina prosenttiosuuksiin.

• Käyttökerrat, joihin tämä vaikuttaa: Niiden käyttöpäivien prosenttiosuus, joiden aikana piirtonopeus oli 16 ms yli 50 %:ssa kehyksistä. Käyttöpäivä tarkoittaa päivää, jona sovellustasi käytettiin. Jos esimerkiksi kaksi käyttäjää käyttää sovellusta kahtena päivänä, lopputulos on neljä käyttöpäivää.
  • Käyttökertojen lukumäärä: Tallennettujen käyttökertojen arvioitu lukumäärä
  • 90:n/99:n prosenttiosuus: 90/99 %:lla kerättyjen kehysten kokonaismäärästä näytöllepiirtämisaika oli näytettyä arvoa pienempi. Nämä luvut perustuvat kaikkiin kerättyihin kehyksiin.

Kun klikkaat jotain taulukon arvoa, näet Käyttöliittymän näytöllepiirtämisajan jakautuminen ‑kaavion. Kun katsot kaaviota, kannattaa varmistaa, että suurin osa sovelluksesi kehyksistä on 16 ms tai vähemmän.

Kaavion alla olevassa datassa näkyy sovelluksen renderöinnin suorituskyky. Data saattaa auttaa löytämään renderöintiaikaan liittyvien ongelmien juurisyyn. Jos esimerkiksi Korkea syöttöviive ‑prosenttiosuus on suuri, tutustu sovelluksen koodin käyttäjätoimia käsittelevään osioon. Jos haluat lisätietoa näistä mittareista, siirry UI:n suorituskyvyn testaukseen.

• Ohitetut Vsync-tapahtumat: Jos kehyksen renderöimisessä kului enemmän kuin 16 ms, ohitetut Vsync-tapahtumat jaettuna kehysten lukumäärällä
  • Korkea syöttöviive: Jos kehyksen renderöimisessä kului yli 16 ms, yli 24 ms kestäneet syöttötapahtumat jaettuna kehysten lukumäärällä
  • Hidas käyttöliittymäsäie: Jos kehyksen renderöimisessä kului yli 16 ms, yli 8 ms kestäneet syöttötapahtumat jaettuna kehysten lukumäärällä
  • Hitaat piirtokomennot: Jos kehyksen renderöimisessä kului yli 16 ms, yli 12 ms kestäneet piirtokomennon lähetyskerrat grafiikkasuorittimeen jaettuna kehysten lukumäärällä
  • Hitaat bittikartan lähetykset: Jos kehyksen piirtäminen kesti yli 16 ms, yli 3,2 ms kestäneet bittikartan latauskerrat grafiikkasuorittimeen jaettuna kehysten lukumäärällä

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksessasi on paljon kehyksiä, joiden renderöintiaika on yli 16 ms, voit etsiä ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Jatkuvasti jumittuvat kehykset [vain sovellukset]

Sovellusdatan tulkitseminen

Jatkuvasti hitaat kehykset ‑sivulla on tietoa sellaisten käyttöpäivien osuudesta, joissa yli 50 % kehyksistä myöhästyi laitteen piirtomääräajasta. Käyttäjien toimien nopeus sovelluksessasi pitäisi olla 60 ruutua sekunnissa ilman yhtään puuttuvaa tai viivästynyttä kehystä.

Lisätietoa datankeruusta

Google kerää tietoa kehysten piirtonopeudesta vain, jos sovellus käyttää piirtämiseen käyttöliittymän työkalupakkia. Suoraan OpenGL:llä tai Vulkanilla renderöityjä kehyksiä ei kerätä.

Hallintapaneelinäyttö

Kun valitset rivin, näet tiedot jaoteltuina prosenttiosuuksiin.

• Käyttökerrat, joihin tämä vaikuttaa: Niiden käyttöpäivien prosenttiosuus, joiden aikana piirtonopeus oli 16 ms yli 50 %:ssa kehyksistä. Käyttöpäivä tarkoittaa päivää, jona sovellustasi käytettiin. Jos esimerkiksi kaksi käyttäjää käyttää sovellusta kahtena päivänä, lopputulos on neljä käyttöpäivää.
  • Käyttökertojen lukumäärä: Tallennettujen käyttökertojen arvioitu lukumäärä
  • 90:n/99:n prosenttiosuus: 90/99 %:lla kerättyjen kehysten kokonaismäärästä näytöllepiirtämisaika oli näytettyä arvoa pienempi. Nämä luvut perustuvat kaikkiin kerättyihin kehyksiin.

Kun klikkaat jotain taulukon arvoa, näet Käyttöliittymän näytöllepiirtämisajan jakautuminen ‑kaavion. Kun katsot kaaviota, kannattaa varmistaa, että suurin osa sovelluksesi kehyksistä on 16 ms tai vähemmän.

Kaavion alla olevassa datassa näkyy sovelluksen renderöinnin suorituskyky. Data saattaa auttaa löytämään renderöintiaikaan liittyvien ongelmien juurisyyn. Jos esimerkiksi Korkea syöttöviive ‑prosenttiosuus on suuri, tutustu sovelluksen koodin käyttäjätoimia käsittelevään osioon. Jos haluat lisätietoa näistä mittareista, siirry UI:n suorituskyvyn testaukseen.

• Ohitetut Vsync-tapahtumat: Jos kehyksen renderöimisessä kului enemmän kuin 16 ms, ohitetut Vsync-tapahtumat jaettuna kehysten lukumäärällä
  • Korkea syöttöviive: Jos kehyksen renderöimisessä kului yli 16 ms, yli 24 ms kestäneet syöttötapahtumat jaettuna kehysten lukumäärällä
  • Hidas käyttöliittymäsäie: Jos kehyksen renderöimisessä kului yli 16 ms, yli 8 ms kestäneet syöttötapahtumat jaettuna kehysten lukumäärällä
  • Hitaat piirtokomennot: Jos kehyksen renderöimisessä kului yli 16 ms, yli 12 ms kestäneet piirtokomennon lähetyskerrat grafiikkasuorittimeen jaettuna kehysten lukumäärällä
  • Hitaat bittikartan lähetykset: Jos kehyksen piirtäminen kesti yli 16 ms, yli 3,2 ms kestäneet bittikartan latauskerrat grafiikkasuorittimeen jaettuna kehysten lukumäärällä

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksessasi on paljon kehyksiä, joiden renderöintiaika on yli 16 ms, voit etsiä ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Akun käyttö

Jumittuneet lepotilan estot ja jumittuneet osittaiset lepotilan estot (taustalla)

Jumittuneet osittaiset lepotilan estot ja Jumittuneet osittaiset lepotilan estot (taustalla) ‑sivuilla näkyy osittaiset lepotilan estot, jotka sovelluksesi on saanut PowerManager‑luokan kautta. Osittainen lepotilan esto pitää CPU:n käynnissä, mutta näytön ja näppäimistön taustavalot voivat sammua.

Lisätietoa datankeruusta

• Yksityisyyden vuoksi osittaisten lepotilan eston tunnistetagit on anonymisoitu.
  • Osittaisista lepotilan estoista kerätään tietoja, kun laite ei ole latauksessa ja näyttö on pois päältä.
  • Tietoja juuttuneista osittaisista lepotilan estoista (taustalla) kerätään vain sovelluksen ollessa käynnissä taustalla.
  • Google laskee osittaisen lepotilan eston enimmäiskeston akun käyttökertaa kohti näyttääkseen, kuinka moneen käyttökertaan pitkä lepotilan esto vaikuttaa. Jos käyttäjä käynnistää esimerkiksi kahden tunnin mittaiset lepotilan estot, Google käyttää lepotilan eston enimmäisarvona yhtä tuntia.
  • Jos sovellus määrittää sharedUserId-arvon luettelotiedostossa: Näet dataa vain, jos korkeintaan yksi saman sharedUserId-arvon sisältävä sovellus on asennettu.

Vitals-tiedot

• Käyttökerrat, joihin tämä vaikuttaa: Niiden akun käyttökertojen prosenttiosuus, joiden aikana käyttäjä koki vähintään yhden lepotilan eston, joka kesti yli tunnin
  • Käyttökertojen lukumäärä: Tallennettujen käyttökertojen arvioitu lukumäärä
  • 90./99. prosenttipiste: 10/1 % käyttöpäivistä, joiden aikana käyttäjä koki näytettyä arvoa suuremman määrän osittaisia lepotilan estoja
  • Haitallisuuskynnys: Jos esiintymistiheys sovelluksessasi on vähintään näytetyn raja-arvon suuruinen, se sijoittuu Google Playn tuhannen (asennusten määrällä mitattuna) suosituimman sovelluksen alimpaan neljännekseen.

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksessasi on paljon juuttuneita osittaisia lepotilan estoja, voit lukea ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Jatkuvasti toistuvat aktivoinnit

Jatkuvasti toistuvat aktivoinnit ‑sivulla näkyy sovelluksesi käynnistämät Alarm Manager ‑aktivoinnit. Näet ELAPSED_REALTIME_WAKEUP- tai RTC_WAKEUP-luokkien aktivoitumisdatan.

Lisätietoa datankeruusta

• Yksityisyyden vuoksi osittaisten aktivointien tunnistetagit on anonymisoitu.
  • Aktivoinnit kerätään, kun laite ei ole latauksessa.
  • Normalisoitu arvo lasketaan vertaamalla aktivointien määrää laitteen akkukäytössä olevan ajan määrään. Google laskee aktivointien käyttäjä- ja tuntikohtaisen määrän näyttääkseen, kuinka moneen käyttäjään aktivointien korkea määrä vaikuttaa.
  • Jos sovellus määrittää sharedUserId-arvon luettelotiedostossa: Näet dataa vain, jos korkeintaan yksi saman sharedUserId-arvon sisältävä sovellus on asennettu.

Vitals-tiedot

• Käyttökerrat, joihin tämä vaikuttaa: Niiden akun käyttökertojen prosenttiosuus, joiden aikana käyttäjä koki yli 10 aktivointia tunnin aikana. Akun käyttöaika on kooste kaikista akun käyttöraporteista tietyltä 24 tunnin jaksolta. Android 10:llä akun käyttöraportti kattaa kahden latauksen (joko alle 20 %:sta yli 80 %:iin tai mistä tahansa lukemasta 100 %:iin) välisen jakson. Android 11:llä ja uudemmilla akun käyttöraportti kattaa kiinteän 24 tunnin jakson. Google kerää tätä dataa vain, kun laite ei ole latauksessa.
  • Käyttökertojen lukumäärä: Tallennettujen käyttökertojen arvioitu lukumäärä
  • 90./99. prosenttipiste: 10/1 % käyttöpäivistä, joiden aikana käyttäjä koki näytettyä arvoa suuremman määrän aktivointeja tunnissa
  • Haitallisuuskynnys: Jos esiintymistiheys sovelluksessasi on vähintään näytetyn raja-arvon suuruinen, se sijoittuu Google Playn tuhannen (asennusten määrällä mitattuna) suosituimman sovelluksen alimpaan neljännekseen.

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksen aktivointien määrä on merkittävä, voit etsiä ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Liialliset Wi-Fi-haut (taustalla)

Liialliset Wi-Fi-haut (taustalla) ‑sivulla näet Wi-Fi-haut, jotka kuluttavat akkua runsaasti.

Lisätietoa datankeruusta

Tietoja Wi-Fi-hauista kerätään, kun laite ei ole latauksessa ja sovellus toimii taustalla.

Vitals-tiedot

• Käyttökerrat, joihin tämä vaikuttaa: Niiden akun käyttökertojen prosenttiosuus, joiden aikana käyttäjä koki yli neljä Wi-Fi-hakua tunnissa
  • Käyttökertojen lukumäärä: Tallennettujen käyttökertojen arvioitu lukumäärä
  • 90./99. prosenttipiste: 10/1 % käyttöpäivistä, joiden aikana käyttäjä koki näytettyä arvoa enemmän Wi-Fi-hakuja taustalla tunnissa

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksesi taustalla tapahtuvien Wi-Fi-hakujen määrä on suuri, katso ratkaisuehdotuksia Android Developers ‑sivustolta

Verkon liiallinen käyttö (taustalla)

Verkon liiallinen käyttö ‑sivu näyttää tilanteet, joissa taustalla toimiva palvelu käyttää suuren osan verkkotiedonsiirrosta. Kun mobiiliverkon käyttö tapahtuu taustalla, käyttäjät eivät voi helposti lopettaa datansiirtoa.

Lisätietoa datankeruusta

Tietoja mobiiliverkon käytöstä kerätään, kun laite ei ole latauksessa ja sovellus toimii taustalla.

Vitals-tiedot

• Käyttökerrat, joihin tämä vaikuttaa: Niiden akun käyttökertojen prosenttiosuus, joiden aikana verkkoa käytettiin taustalla päivän aikana yli 50 Mt
  • Käyttökertojen lukumäärä: Tallennettujen käyttökertojen arvioitu lukumäärä
  • 90./99. prosenttipiste: 10/1 % käyttöpäivistä, joiden aikana verkon käytettiin taustalla näytettyä arvoa enemmän

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksesi käyttää paljon verkkoa taustalla, katso ratkaisuehdotuksia Android Developers ‑sivustolta.

Luvat

Käyttöoikeuksien epäämiset

Käyttöoikeuksien epäämiset ‑sivulla näet prosenttiosuuden päivittäisistä käyttöoikeusistunnoista, joiden aikana käyttäjät epäsivät käyttöoikeudet. Päivittäinen käyttöoikeusistunto tarkoittaa päivää, jolloin sovelluksesi pyysi käyttäjältä vähintään yhtä käyttöoikeutta.

Lisätietoa datankeruusta

Käyttöoikeuksien epäämiseen liittyvää dataa kerätään, kun käyttäjät vastaavat käyttöoikeuspyyntöihin sovelluksen sisällä.

Vitals-tiedot

• Epäämiset: Prosenttiosuus päivittäisistä käyttöoikeusistunnoista, joiden aikana käyttäjät epäsivät käyttöoikeudet
  • Älä kysy tätä enää: Prosenttiosuus päivittäisistä käyttöoikeusistunnoista, joiden aikana käyttäjät epäsivät käyttöoikeudet valitsemalla Älä kysy tätä enää
  • Käyttökerrat yhteensä: Tallennettujen käyttökertojen arvioitu lukumäärä

Ongelman korjaaminen

Jos sovelluksen käyttöoikeuksien epäämisten määrä on merkittävä, voit etsiä ratkaisuehdotuksia Android-kehittäjien sivustolta.

Haitallisuuskynnykset (vain Vitals-perustiedot)

Google Play on määritellyt sovelluksen Vitals-perustietojen haitallisuuskynnykset:

Jos sovelluksesi ylittää haitallisuuskynnyksen, se on todennäköisesti huonommin löydettävissä Google Playsta. Jos sovelluksesi toiminta on haitallista tietyillä laitemalleilla, Google Play ohjaa kyseisten laitteiden käyttäjät pois kyseisestä sovelluksesta heille paremmin sopivaan sisältöön. Joissakin tapauksissa sovelluksen tietosivulla voi näkyä varoitus, jolla pyritään vaikuttamaan käyttäjien odotuksiin ja tarjoamaan mahdollisuus etsiä vaihtoehtoja, joiden tekninen laatu on parempi.

Arvioidessaan sovelluksen laatua Google Play ottaa yleensä huomioon datan 28 viime päivältä. Se voi kuitenkin reagoida nopeammin, jos se havaitsee piikin.

Tiivistä kaikki  Laajenna kaikki

Vakaus

Käyttäjien havaitseman ANR-prosentin kynnysarvot

Google Play on määritellyt käyttäjien havaitseman ANR-prosentin haitallisuuskynnykset:

• Haitallinen toiminta kokonaisuudessa: Vähintään 0,47 % päivittäisistä aktiivisista käyttäjistä havaitsee ANR:n laitemallista riippumatta.

• Laitekohtainen haitallinen toiminta: Vähintään 8 % päivittäisistä aktiivisista käyttäjistä havaitsee ANR:n tietyllä laitemallilla.

Voit parantaa ANR-prosenttia korjaamalla taustalla olevat ANR-ryhmät, jotka on ilmoitettu Kaatumiset ja ANR:t ‐sivulla. Mitä useampaan käyttäjään kaatumiset vaikuttavat, sitä enemmän ryhmä vaikuttaa ANR-prosenttiin.

Jos tietyt laitteiston tai ohjelmiston ominaisuudet saattavat vaikuttaa ANR-prosenttiin, Android Vitals ilmoittaa siitä sinulle. Voit myös tutkia näitä yhteyksiä itse Yleiskatsaus tavoitettavuudesta ja laitteista ‐sivulla (Julkaisu > Tavoittavuus ja laitteet > Yleiskatsaus).

Käyttäjien havaitseman kaatumisprosentin kynnysarvot

Google Play on määritellyt käyttäjien havaitseman kaatumisprosentin haitallisuuskynnykset:

• Haitallinen toiminta kokonaisuudessa: Vähintään 1,09 % päivittäisistä käyttäjistä havaitsee kaatumisen laitemallista riippumatta.

• Laitekohtainen haitallinen toiminta: Vähintään 8 % päivittäisistä käyttäjistä havaitsee kaatumisen tietyllä laitemallilla.

Voit parantaa kaatumisprosenttia korjaamalla taustalla olevat kaatumisryhmät, jotka ilmoitetaan Kaatumiset ja ANR:t ‐sivulla. Mitä useampaan käyttäjään kaatumiset vaikuttavat, sitä enemmän ryhmä vaikuttaa kaatumisprosenttiin.

Jos tietyt laitteiston tai ohjelmiston ominaisuudet saattavat vaikuttaa kaatumisprosenttiin, Android Vitals ilmoittaa siitä sinulle. Voit myös tutkia näitä yhteyksiä itse Yleiskatsaus tavoitettavuudesta ja laitteista ‐sivulla (Julkaisu > Tavoittavuus ja laitteet > Yleiskatsaus).

Lisää aiheesta

Tutustu parhaisiin käytäntöihin, jotka liittyvät sovelluksen toiminnan ja vakauden parantamiseen Android Vitalsin avulla.