Sovellusversioiden tarkistaminen sovelluspakettien hallinnalla

Elokuusta 2021 alkaen uusien sovellusten on julkaistava Android App Bundle ‑tiedostolla Google Playssa. Yli 200 Mt:n kokoiset sovellukset voivat käyttää joko Play Asset Deliverya tai Play Feature Deliverya.

30.6.2023 alkaen Google Play ei enää tue TV-sovelluspäivityksiä APK:illa. Kaikki TV-sovelluspäivitykset on julkaistava Android App Bundle ‐tiedostoilla (AAB).

Lue lisää Android-kehittäjien blogin The Future of Android App Bundles is here ‑postauksesta.

Android App Bundle ‑tiedosto eli sovelluspaketti on Google Playn julkaisuformaatti. Julkaiseminen sovelluspaketeilla auttaa vähentämään sovelluksen kokoa ja yksinkertaistamaan julkaisuja sekä mahdollistaa jakelun lisäominaisuudet.

Kun käytät sovelluspakettien hallintaa Play Consolessa, voit helposti ylläpitää sovelluspaketteja ja artefakteja yhdestä paikasta. Saat myös hyödyllisiä metatietoja, latauksia ja tarkempaa tietoa siitä, mitä Google Play luo sisällön toimitusta varten.

Miten sovelluspaketit toimivat ja mitä hyötyä niistä on

Google Play käyttää sovelluspaketteja luodakseen ja jaellakseen kullekin laitekokoonpanolle optimoituja APK:ita niin, että käyttäjät saavat tehokkaampia sovelluksia. Sen ansiosta voit luoda, allekirjoittaa ja ladata yhden sovelluspaketin, joka tukee monenlaisille laitekokoonpanoille optimoituja APK:ita. Google Play ylläpitää ja toimittaa sovelluksen jakelun APK:t sinulle.

Sovelluspakettien ominaisuudet ja edut
  • Julkaistut sovellukset ovat pienempiä, niiden asentaminen on nopeampaa ja ne vievät vähemmän levytilaa, mikä voi vähentää poistojen määrää.
  • Julkaisujen hallinta on yksinkertaisempaa, sillä enää ei tarvitse julkaista tai ylläpitää useita APK:ita.
  • Voit tehdä sovelluksesta modulaarisen Play Feature Deliveryn avulla ja lisätä ominaisuusmoduuleja. Voit toimittaa ominaisuusmoduuleja eri tavoin:
    • Toimitus asennushetkellä: Ominaisuusmoduulit toimitetaan asennuksen yhteydessä. Tämä vaihtoehto lyhentää koontiaikoja, ja sen avulla voit toimittaa moduuleja asennushetkellä. Voit poistaa ne myöhemmin, jotta levytilaa ei kulu turhaan.
    • Ehdollinen toimitus: Ominaisuusmoduulit toimitetaan asennushetkellä tiettyjen ehtojen perusteella (esim. käyttäjän maa, laitteen ominaisuudet ja SDK:n vähimmäisversio).
    • Toimitus tilauksesta: Ominaisuusmoduulit asennetaan ja poistetaan tarpeen mukaan sen sijaan, että ne toimitettaisiin kaikille käyttäjille koko sovelluksen käyttöiäksi.
    • Pikakokemukset: Ominaisuusmoduulien pikakäyttöönotolla voidaan mahdollistaa pikakokemuksia, jotka voidaan käynnistää linkeillä tai sovelluksen tietosivun Kokeile nyt ‑painikkeella ja jotka eivät edellytä sovelluksen asentamista.
  • Voit käyttää Play Asset Deliverya suurien sisältöpakettien toimittamiseen. Voit muokata sisältöpakettien toimitusta eri tavoin:
    • Toimitus asennushetkellä: Sisältöpaketit toimitetaan heti alussa, asennuksen yhteydessä, ja sovellus voi käyttää niitä käynnistyessään.
    • Toimitus heti asennuksen jälkeen: Sisältöpaketit toimitetaan automaattisesti, kun sovellus on asennettu. Lataus voi alkaa, vaikka sovellusta ei avata. Käyttäjä voi avata sovelluksen latauksesta huolimatta.
    • Toimitus tilauksesta: Sisältöpaketit toimitetaan pyynnöstä, kun sovellus on käynnissä.
  • Jos sovelluksessa on sen oma kielivalitsin, voit antaa lisäkielten sovellusliittymällä käyttäjille pääsyn lisäkielimateriaaliin ja sen latausmahdollisuuden.

Sovelluspakettien hallinnan käyttö

Sovelluspakettien hallinnalla voit tarkistaa sovellusversiot, ladata sisältöä ja nähdä, mitä Google Play luo toimitusta varten.

Sovelluspakettien hallinta ‑sivun oikeassa yläreunassa on versioiden suodatin, jota voit käyttää yhdessä kahden alemman välilehden kanssa sovelluksen jakelun APK-versioiden ja ‑kokoonpanojen tutkimiseen eri laitteilla. Tämä versioiden suodatin vastaa käytännössä Google Play Consolen aiemman version artefaktikirjastoa.

Sovelluspakettien hallinta ‑sivulla on kolme välilehteä:

• Tiedot: Katso yksityiskohtaisia tietoja kustakin sovellusversiosta.
  • Lataukset: Luo latauslinkkejä kullekin sovellusversiolle, lataa laitekohtaisia APK:ita laitteella testaamista ja esiasentamista varten, lataa yleinen APK ja ylläpidä muita versiokohtaisia sisältöjä.
  • Toimitus: Tarkista, mitä Google Play luo sovelluspaketeista ja minkä ehtojen mukaan kaikki toimitettavat artefaktit toimitetaan.

Edellytykset ja suositukset

APK:n tietojen tutkiminen

Näin näet APK:t, jotka Google Play luo sovelluspaketistasi:

1. Avaa Sovelluspakettien hallinta ‑sivu (Julkaisu> Sovelluspakettien hallinta).
  2. Valitse Laitteet-välilehden oikeasta yläkulmasta version suodatin.
  3. Valitse "Valitse versio" ‑taulukosta oikeanpuoleinen nuoli haluamasi version kohdalta.
  4. Tarkista version tiedot.
    • Valinnainen: Valitse "Yhteensopivat Android-laitteet" ‑kohdasta Näytä laiteluettelo ja tutustu sovelluksen kanssa yhteensopiviin laitteisiin sekä muokkaa niitä.

Asennuslinkin jakaminen

Näin jaat linkin oikeaan laitekohtaiseen APK:hon, jonka Google luo sovelluspaketistasi:

1. Avaa Sovelluspakettien hallinta ‑sivu (JulkaisuSovelluspakettien hallinta).
  2. Valitse versiosuodatin sivun oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse "Valitse versio" ‑taulukosta oikeanpuoleinen nuoli haluamasi version kohdalta.
  4. Valitse Lataukset-välilehti.
  5. Jaa linkki tiettyyn laitekohtaiseen APK:hon: valitse Sovelluksen sisäinen jakolinkki ‑osiosta Kopioi jaettava linkki.
  6. Jaa linkki.
    • Vinkki: Voit valita Ylläpidä pääsyoikeuksia ja siirtyä Sovellusten sisäinen jakaminen ‑sivulle, josta voit nopeasti jakaa linkkejä sovelluspaketteihin ja APK:ihin tiimisi kanssa. Lue lisää sivulta Sovelluspakettien ja APK:iden jakaminen sisäisesti.

Laitekohtaisten APK:iden lataus

Voit ladata laitekohtaisia APK:ita ja esiasennuksen APK:ita jakaaksesi niitä laitevalmistajille esiasennusta varten – silloin ne voidaan myöhemmin päivittää Google Playssa.

Näin lataat Google Playn sovelluspaketista luomia, laitekohtaisia APK:ita:

1. Avaa Sovelluspakettien hallinta ‑sivu (Julkaisu > Laitteet ja versiot > Sovelluspakettien hallinta).
  2. Valitse versiosuodatin sivun oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse "Valitse versio" ‑taulukosta oikeanpuoleinen nuoli haluamasi version kohdalta.
  4. Valitse Lataukset-välilehti.
  5. Valitse "Laitekohtaiset APK:t" ‑taulukosta latauskuvake sen APK:n vierestä, jonka haluat tallentaa tai jakaa.

Allekirjoitetun, yleisen APK:n lataaminen

Allekirjoitettu, yleinen APK on yksittäinen, asennettava APK, joka on allekirjoitettu samalla sovelluksen allekirjoitusavaimella, jota Playn sovelluksen allekirjoittaminen käytti sovellukseesi. Voit jaella tätä APK:ta muissa sovelluskaupoissa ja jakelukanavissa, esim. verkkosivustoilla, jotta se voidaan allekirjoittaa samalla avaimella kaikkialla, missä jakelet sovellustasi.

Näin lataat allekirjoitetun, yleisen APK:n:

1. Avaa Sovelluspakettien hallinta ‑sivu (JulkaisuSovelluspakettien hallinta).
  2. Valitse versiosuodatin sivun oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse "Valitse versio" ‑taulukosta oikeanpuoleinen nuoli haluamasi version kohdalta.
  4. Valitse Lataukset-välilehti.
  5. Valitse "Sisältö"‑taulukosta latauskuvake "Allekirjoitettu, yleinen APK" ‑tiedoston vierestä.

Sisältö- ja selvennystiedostojen lataus

Näin lataat Google Playn sovelluspaketista luomien APK:iden sisältö- ja selvennystiedostoja sekä natiiveja viankorjaussymboleja:

1. Avaa Sovelluspakettien hallinta ‑sivu (JulkaisuSovelluspakettien hallinta).
  2. Valitse versiosuodatin sivun oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse "Valitse versio" ‑taulukosta oikeanpuoleinen nuoli haluamasi version kohdalta.
  4. Valitse Lataukset-välilehti.
  5. Valitse Sisältö-taulukosta latauskuvake tallennettavien tai ladattavien tiedostojen vierestä.

Ominaisuusmoduulien ja sisältöpakettien toimitustietojen katselu

Jos käytät Play Feature Deliverya ominaisuusmoduulien muokkaamiseen tai Play Asset Deliverya sisältöpakkausten toimituksen muokkaamiseen, löydät Sovelluspakettien hallinta ‑sivun Toimitus ‑välilehdeltä paljon hyödyllistä tietoa. Näin voit katsella näitä tietoja:

1. Avaa Sovelluspakettien hallinta ‑sivu (JulkaisuSovelluspakettien hallinta).
  2. Valitse versiosuodatin sivun oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse "Valitse versio" ‑taulukosta oikeanpuoleinen nuoli haluamasi version kohdalta.
  4. Valitse Toimitus‑välilehti.
  5. Katsele toimitustietoja saatavilla olevista taulukoista, joissa lukee nimi, toimitustilanne ja latauskoko:
    • Moduulit: Näyttää ominaisuusmoduulien tiedot. Tämä taulukko on aina saatavilla, ja se sisältää sovelluksesi perusmoduulin.
    • Sisältöpaketit: Näyttää sovelluksesi sisältöpaketin tiedot. Tämä taulukko on saatavilla vain jos siinä on sovellukseesi liittyviä sisältöpaketteja.
  6. Klikkaa taulukon riviä nähdäksesi kaiken, mitä Google luo sovelluspaketistasi tiettyihin ominaisuusmoduuleihin ja sisältöpaketteihin liittyen, mukaan lukien:
    • Yksityiskohtainen toimitustilanne (jos saatavilla)
    • Tietoja luoduista ositetuista APK:ista
    • Tietoja luoduista itsenäisistä APK:ista
      • Huom. Itsenäiset APK:t sisältävät aina perusmoduulin ja asennuksen aikaiset ominaisuusmoduulit tai sisältöpaketit. Itsenäiset APK:t sisältävät myös tarpeenmukaiset fuusion sallivat moduulit.

Lisää aiheesta