Android Vitals ‑tietojen ja arviotietojen vertailu omissa vertailuryhmissä

Voit verrata sovelluksesi Android Vitals ‑tietoja ja arviotietoja valitsemiisi sovelluksiin luomalla omia vertailuryhmiä.

Muutama tärkeä seikka omista vertailuryhmistä:

• Voit luoda kaksi omaa vertailuryhmää, toisen Android Vitals ‑tiedoille ja toisen arvioille.
  • Voit muokata omaa Android Vitals ‑vertailuryhmää enintään kolme kertaa kuukaudessa.
  • Kun olet luonut Android Vitals ‑tiedoille tai arvioille oman vertailuryhmän, voit valita sen saman osion muilla sivuilla.
  • Jos oman vertailuryhmän sovellus ei ole enää saatavilla (sen julkaisu on esimerkiksi peruttu tai se on kieltäytynyt vertailuista), se korvataan suositellulla sovelluksella.

Oman vertailuryhmän muokkaus

Näin muokkaat omaa vertailuryhmää:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus
    • Android Vitals: Valitse vasemman valikon kortista Android Vitals > Yleiskatsaus > Näytä tiedot.
    • Arviot: Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Käyttäjäpalaute > Arviot.
  3. Valitse sivun ylälaidasta vertailuryhmän kortista Muokkaa vertailuryhmää.
  4. Valitse sovelluksia suositusten joukosta tai hae muita sovelluksen tai paketin nimellä.
  5. Huom. Jos luot omaa Android Vitals ‑vertailuryhmää, sinun on lisättävä 8–12 sovellusta.
  6. Lisää sovellus +-kuvakkeella.
  7. Poista sovellus X-kuvakkeella.
  8. Lisää sovelluksia vertailuryhmään ja valitse sitten Päivitä.

Vinkki: Kun vertailet sovellusta omaan ryhmään, näet tietyn sovelluksen datan verrattuna omaasi viemällä hiiren sovelluksen kuvakkeen päälle.

Android Vitals ‑vertailuista kieltäytyminen

Jos kieltäydyt Android Vitals ‑vertailuista, et näe sovelluksesi tietoja verrattuna omaan Android Vitals ‑vertailuryhmään, eivätkä muut kehittäjät voi lisätä sinua vertailuryhmäänsä. Ensimmäisellä kerralla kieltäytymisen voimaantulo voi kestää 48 tuntia.

Sovelluksesi arviodata sisältyy silti yleisiin luokkavertailuihin, ja näet edelleen, miten sovelluksen arviot vertautuvat muihin saman luokan sovelluksiin.

Huom. Kun olet kieltäytynyt vertailuista, Android Vitals ‑datasi on tilapäisesti edelleen mukana yhteissummissa, joista lasketaan vertailuarvojen mediaanit. Ensimmäisen kieltäytymisen jälkeen data poistetaan vertailuryhmistä 48 tunnin sisällä. Jos kieltäydyt uudestaan, data poistetaan ryhmistä kalenterikuukauden loppuun mennessä.

Näin kieltäydyt vertailuista:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisen valikon kortista Android Vitals > Yhteenveto > Näytä tiedot.
  4. Valitse sivun yläreunan vertailukortista kysymysmerkki > Poistu.
  5. Poista valinta kohdasta Jaa dataa käyttöön omissa Android Vitals ‑vertailuryhmissä.
  6. Valitse Poistu.